The first Turkish navy ship to enter Libyan waters since 1911, when the Ottomans lost what became Libya to the Italians, docked yesterday in Tripoli harbour. The frigate, TCG Heybeliada, arrived yesterday morning on a visit designed to promote Turkish-Libyan naval ties, including support for the Libyan navy.
The visit also celebrates the 500th anniversary of the world map drawn in 1513 by Ottoman admiral and...
Son mesaj
Gemi üzerine taktığımız alt sistemleri de pazarlayacak şekilde paketlemeliyiz, asıl maliyet düşüşü oralarda olacaktır. Radar , ciws, torpido , vls … Bu alt sistemler ne kadar ucuzlarsa bizim gemi maliyetleri dibe iner.
TF-2000 projesi, Türk Deniz Kuvvetleri için Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın planladığı hava savunma harbi fırkateyn projesidir. Proje modeli oluşturma çalışmaları ve fizibilite çalışmaları devam etmektedir.
Özellikler
Uzunluk: 147 m
Genişlik: 18 m
Deplasman: 6000 ton
Mürettebat: 220
Silahlar
Harpoon ya da RBS15 Mk.III/IV ya da Naval Strike Missile ya da Türk Yapımı Atmaca (SSM)
RIM-156 SM-2 Block IV (SAM/SSM)
ESSM (SAM)
RAM (CIWS-PDMS)
VL ASROC (ASW)
MK-32 Torpido Tüpleri...
Son mesaj
Konsept dizayn diyor hocam. TF2000’de mesela detaylı dizayn yazıyor. Kimse sözleşme almadan detay tasarım işine girmez.
TF-4500 için de tasarım yapıldı ama iptal oldu. Dört gözle bekliyorum ara sınıf projesini.
Milgem üzerinden geliştirilecek olan fırkateyn projesidir. Sınıfının ilk gemisine ”İSTANBUL” ismi verilecek olan gemilerimiz, “İ” Sınıfı Fırkateyn olarak adlandırılacaktır. “İ” Sınıfı Fırkateynlerin 2021-2024 yılları arasında hizmete girmesi planlanmaktadır.
Amaç : Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacına binaen Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de asgari 1 (bir) tabur büyüklüğündeki bir kuvveti ana üs desteği gerektirmeksizin, kendi lojistik desteği ile kriz bölgesine intikal ettirebilecek Havuzlu Çıkarma Gemisinin (LPD) (Çıkarma/Amfibi Araçları ile birlikte) tedarik edilmesi.
Kapsam : 1 Adet Havuzlu Çıkarma Gemisi ile 27 (yirmi yedi) adet Amfibi Zırhlı Hücum Aracı (AAV), 4 (dört) adet Çıkarma Aracı (LCM), 2 (iki) adet Araç ve Personel Çıkarma Aracı (...
Deplasman: 3380 ton tam tükle
Ölçüler: 118 X 14.8 X 4.3 metre
Hız, Menzil: 32 deniz mili, 18 mil hızla 4100 mil
Personel: 24'ü subay 220
Silahları
Toplar:1 X 127mm/54, 3 X Sea Zenith
Füzeler:
Track II A: 8 X Harpoon SSM, 24 X Sea Sparrow RIM-7M SAM
Track II B: 8 X Harpoon SSM, 24 X Sea Sparrow RIM-7P SAM
Torpidolar: 2 X 324 mm Mk32...
Son mesaj
Resmen Alman gemisini türk gemisine devşirmişiz.
Almanlar gelse kendi gemilerini tanıyamaz. Acaba O Milgem kulesi geminin seyrini nasıl etkiler?
Bu konuda fikri olan arkadaşlar var mı?
THALES, MELTEM II programı kapsamındaki deniz karakol uçaklarının, üzerinde anlaşılan ilk standart sürümünün teslimatlarını tamamladı. Teslimatların tamamlanması ile ilgili olarak 18 Temmuz tarihinde TUSAŞ’ta bir tören düzenlendi. Uçakların ek yetenekler içerecek ikinci sürümü ile ilgili çalışmalar devam ediyor.
MELTEM II (CN-235)
Eylül 2002’de yürürlüğe giren Meltem II programı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (Dz.K.K.) ve Sahil Güvenlik Komutanlığı (S.G.K.) için Şirketimizde üretilen dokuz...
Son mesaj
Bu projeye girmek gerek bir şekilde. Turboprop ve dar gövdeli uçak ile bir yere kadar. Hem diyoruz şuraya gideceğiz geleceğiz oraya bakacağız hem de MPA uçağın oraya gidecek menzili olmayacak doğru dürüst. E safkan MPA uçağına giremeyeceğimize göre ne P-8 ne Kawasaki P-1 bize düşmeyeceğine göre. İzlenecek yol belli iş jetinden çevirme MPA. İsveç’in Swordfish MPA diye bir projesi vardı onlarda Global6000 kullanıyordu o projede.
Sadece toplu bir sistem ya da sadece füzeli bir sistemin yetersiz kalacağını düşünüyorum. Karma bir sistem ayarlamamız ya da menzili uzatılmış bir Sungur’un dikey atış atıcıları olmasa dahi kendine özgü atıcılar vasıtası ile iyi bir sayıda hücumbotlara entegre edilmesini isterdim.
Tamam hız yavaşlar gereğinden fazla silah yükü ile yüklersek artık hücumbotluktan çıkıyor tekne fakat artık ortam ne bildiğimiz gibi bir ortam ne tehditler standart. Hani bir laf var ortam çok bozuk çok, insanlar çok...
Geçtiğimiz yıl Alman/HDW firması ile imzalanan havadan bağımsız tahrik sistemli (AIP) Type 214 denizaltı projesinin sonuçlanmasının ardından, tamamen milli bir denizaltı programımın başlatılması bekleniyor. Aşağıda kısaca özetlenen analiz, söz konusu milli denizaltı gelişim ve tedarik sürecinde yaşanılabilecek gelişmeleri incelemek amacı ile kaleme alınmıştır...
MİLDEN-Milli Denizaltı Programı
Arkaplan
Türk Deniz Kuvvetlerinin denizaltı modernizasyon projeleri devam etmektedir. İlki 1975,...
Son mesaj
Mildenin tasarımı yayınlanmadan önce benim beklentim 214 gibi bir deniz altı yaparız diye düşünürken 80 metre uzunluğunda bir tasarım çıktı. Şu an S80 ile kıyaslayınca bizim tasarımın S80 e boyut yönüyle (dış görünüş) benzedigi görülüyor.
Benim tahminim alt sistem bazında İspanyol alt sistemlerinin kullanımına yönelik modifikasyonlardan dolayı S80 e benzediği şeklindedir. Milden de henüz netleşmeyen konular var, mesela motoru ve AIP sistemini kim yapacak ? Muhtemelen bu konuda ispanyollarla...
Türk Deniz Kuvvetlerimizin ihtiyacı kapsamında Alman ThyssenKrupp’tan 6 adet Havadan Bağımsız Tahrik Sistemli (AIP) Tip 214 denizaltı siparişi verildi.
İmzalanan sözleşmede ThyssenKrupp Technologies’in alt firması olan Howaldtswerke-Deutsche Werft Ltd. (HDW) Kiel, ile 6 adet Tip 214 sınıfı denizaltının Türkiye’de imal edilebilmesi için gerekli olan malzeme paketi siparişi verildi.
HDW Hidrojen Yakıt Hücresi teknolojisi ile geliştirilen ve dizel-eletrik takatlı denizaltilarda olduğu gibi,...
Türk Deniz Kuvvetleri'nin görev yaptığı bölgelerin genişlemesi ve yakın denizlerdeki faaliyetlerinin de artması ve zaten mevcut filonun yaşlanması nedeni ile çok sayıda yeni platforma ihtiyacı artmaktadır. ADA Sınıfı fırkateynlerin tamamının teslim edilmesine müteakip İstif sınıfı fırkateynlerin üretiminde başta Ambargo olmak üzere çeşitli gecikmeler yaşanmaktadır. Projenin hızlandırılması (diğer üç geminin aynı anda inşa edilmesi) için çalışılırken donanmanın nicelik anlamında genişlemesi için...
Son mesaj
Gaz türbini OPV için mi söylediniz?
OPV için gaz türbinin pek mantığı yok gibi....Mevcut dizel-elektrik çözümü daha uygun.
bizim milgem gemisi % 55-60 oranında türk malı , milli radar milli sonar gibi sistemleri ve en önemli GENESİS gibi geminin beyni olan kritik sistemleri türk malı olması gerçekten gurur verici ama burada bahsetmek istediğim 2 konu var .
-Birincisi sevk sistemlerinde hala dışarıya bağımlıyız.Bu sadece milgem için değil kara araçlarındada bu böyle.Artık kendi makinelerimizi yapabilmeliyiz helede etrafta bu kadar makine mühendisi dolaşırken.
-İkincisi ise silah sistemleri.Bildiğiniz gibi hala bu...
Son mesaj
Google Earth'e 108 metre ve İ sınıfından daha küçük.Helikopter pisti büyüklüğü de benzer.
Denizci, terörle mücadele, kıyı gözetleme, liman ve boğaz güvenliği, keşif-gözetleme-istihbarat gibi görevlerin, uzaktan kontrol edilebilen ve izlenebilen, belirlenmiş noktalara intikali sırasında ortamdan bilgi toplama ve uygun güzergah belirleme amacıyla karar verme kabiliyetine sahip insansız bir su-üstü aracı ile gerçekleştirilebilmesi için geliştirilen bir konsept gösterim aracıdır.
Genel Özellikler
Uzak mesafeden keşif, gözetleme, sınır devriyesi ve lojistik uygulamaları
Otonom,...
Son mesaj
Arkadaşlar neyi tartışıyoruz?
Ulaq kamikaze Sida'yı ben yaptım oldu diye çıkarılmadı herhalde.
Etkili olmasa böyle platform ortaya koymazlardı nasıl numaraları olduğunu ve hangi gemiler için ortaya konduğunu bilmiyoruz.
Demekki yakalayıp vuruyor ki adamlar ortaya çıkarmış
Aselsan-Sefine ortaklığıyla üretilen Dünya'nın ilk elektronik harp kabiliyetine sahip SİDA'sı MARLIN, NATO bünyesinde gerçekleştirilen Dynamic Messenger tatbikatına katıldı.
Düzenleme: Modlardan DENİZCİ İnsansız Suüstü Aracı konusundaki mesajların bu konuya aktarılmasını rica ederim.
Son mesaj
Her birini ayrı ayrı takip etmek işi karıştırıyor. Ortak devam edelim.
Savunma Teknolojileri Mühendislik A.Ş. (STM) Deniz Projeleri belgesini yayımladı. Yayımlanan belgede STM500 isimli bir kavramsal tasarım dikkat çekiyor. (13 Ağu 2021)
STM500 dizaynı dalmış vaziyette 540 tonluk deplasmanı ve küçük bir denizaltı olması ile öne çıkıyor. Halihazırda Türk Deniz Kuvvetleri tarafından kullanılan deniazltılar dalmış vaziyette 1100 ila ~1600 ton deplasmana sahip. Üretimleri devam eden Reis sınıfı denizaltıların ise dalmış vaziyette 2000 tonun üzerinde deplasmana...
S&H 178. sayısında Deniz Kuvvetleri Komutanlığının milli silah projeleri arasında adı geçen 6 projeden biridir.
- Milli dikey atım sistemi
- Gezgin seyir füzesi
- Sapan SAM
- Atmaca SSM
- Temren ASM
- Akya torpido
Bu dergiyi okudukça ve yapılanları takip ettikçe Deniz kuvvetleri komutanlığımızın gelecek projeksiyonunun ve hedeflerinin çok ileri bir düşüncenin ürünü olduğunu düşünüyorum.
Dergide ek olarak Roketsa'nın denizalt'dan Su altı güdümlü mermi atış kabiliyeti kazanımı için...
Son mesaj
Gerçekten 2022 özellikle Dz.K K projeleri için verimli bir yıl yoldu. Hisar'ın kısa sürede Hisar-D olarak evrilmesi müthiş. Deniz kuvvetlerinin bence kritik denebilecek projelerinden biriside Levend SAM.
Özellikle Milgem-ADA sıfırı korvetlerde bulunan RAM sisteminde mühimmat sıkıntısı çekiyoruz.
Merhaba
3 tarafımız deniz , ve bu denizlerin neredeyse tamamında karşımızdaki her ulusun kıyılarında gemi savar füze bataryaları konuşlanmış durumda , özellikle Yunanistan'ın adalardaki Exocet yığınağı ve Rusların K300 Bastion sistemleri dikkat çekiyor.
Hem Ege hem Karadeniz'de sürekli konuşuyoruz bizim donanmamız mı Rusların kimi daha güçlü diye ancak çok büyük bir sorun var , adamlar hangi boğazdan çıkarsak çıkalım bizi doğrudan boğaz çıkışında vurabilecek güçteler ve biz buna karşı bir...
Son mesaj
Hep yazdığımız çizdiğimiz öngördüklerimiz bir bir gerçekleşiyor işte. Kıyı savunmayı her yönüyle düşünmek lazım. İçerisinde EIRS, yer kontrol istasyonu, komuta kontrol, EH sistemi, kıyı konuşlu aydınlatma radarları ( Uzun Ufuk dahilinde kıyı gözetleme ), Çakır ve Atmaca gibi iki önemli gemisavar füzesi.
Lakin bununla da bitmiyor. Aralarına serpiştirilecek Topçu roketleri, Fırtına Obüsler, Korkut ve GÖKER gibi 35mm'lik atom mühimmatlı HSS'ler, KMS Sungur, HİSAR A-O, Siper 1-2 sistemleri ile...
SİDA kervanına Yonca Onuk Tersanesi de Havelsan ile yaptığı iş birliği neticesinde katılmış gözüküyor. Ürün gözüme diğerlerinden daha bir düşük profilli geldi.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacına yönelik olarak,barışı destekleme, denizde denetim, doğal afet yardımı, arama kurtarma, muharip olmayanların tahliye edilmesi harekâtlarının icra edilmesi ve hâlihazırda icra edilen lojistik destek faaliyetlerinin (gemilerin denizde/limanda yakıt/su ihtiyacının karşılanması, yakıt depolarının bütünlemelerinin yapılması, yakıt depoları arasında yakıt transferlerinin yapılması vb.) sürdürülmesi görevlerini icra etmek maksadıyla 1...
Son mesaj
Az önce gördüm. Köprüden geçerken çok yakın. Dıger ticari yük gemilerinin yanında normal kalıyor.
Dearsan tarafından yapılan YTKB(Yeni Tip Karakol Botu). Toplamda 16 tane üretilecek ve sonuncu gemi 2014 yılında donanmaya teslim edilecek.
Son mesaj
Bahsettiğim şey buna benzer bir şeydi. Kendi başına dalabilen karadan kontrol edilen belirlediğin noktaya gidebilen ve hava savunma füzesini ateşleyebilen. Bunları eklersek dediğim şey ortaya çıkmış olacak.
İstanbulun Karadeniz açıklarına Marmara denizine Çanakkale boğazına Gökçeada Bozcuada açıklarına serpiştir. Bakalım ne oluyor. Biraz daha geliştir adalar denizin gönder.
Evet, bence de insansız denizaltılarda böyle bir yeteneğin olması ciddi derecede oyun değiştirici bir kuvvete çarpan...
Denizlerde dolaşan makineler arasında en karmaşık olanlar denizaltılardır dersek yanlış yapmış olmayız. Denizlere özgü koşullarla uğraşmak bazen suyun üstündeyken bile çok zorlu olabilirken denizaltılar yeri geldiğinde su yüzeyinde, yeri geldiğinde suyun onlarca metre altında görev yapabiliyor.
Elbette suyun bu kadar altına girmek için eşsiz teknolojiler geliştirmenin ve riskler almanın nedeni gizlilik. Dolayısıyla bir denizaltı için en önemli konu varlığını ve konumunu gizleyebilmek.
OPV-1900, suüstü savunma harbi görevi, açık deniz ve sahilde etkin kesintisiz keşif gözetleme ve karakol görevlerini icra etmek üzere tasarlanmış özel forma sahip tek gövdeli bir gemidir.
Düşük tehdit seviyesindeki kıyı suları, Münhasır Ekonomik Bölge ve açık deniz alanlarında, ulusal ve uluslararası hukuk kuralları kapsamında egemenlik haklarının korunması, etkin ve kesintisiz keşif gözetleme/karakol görevlerinin icrası, deniz yetki alanlarının kontrolü, deniz güvenliğinin tesisi,...
Son mesaj
Kesinlikle katılıyorum. Üretilebilir ve ulaşılabilir deniz platformlarına sahip olmak çok önemli bir kazanımdır. Düşünün bir; tasarımı istenilen şekilde degistirilebien, barış zamanı görev tanımı başka, savaş havasının tüm dünyayı kapladığı zaman ilave edilecek sistemlerle ve silahlarla görev tanımı çok daha başka olabilecek mimaride bir altyapıya sahip olunuyor.
Bu tarz bir ekipman ve donanım esnekliği belki TF-2000'den daha küçük İ sınıfından daha büyük tonajlı bir ara platform...
Yakın geçmiş yıllarda kısmen basınımızda da yer alan Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın torpido ihtiyaçlarının milli olanaklarla karşılanması için çalışmalar yürüten Türkiye’nin: “Milli torpido üretmek için Güney Kore ile yaplan görüşmelerden Türkiye olumlu sonuç aldı. Dünyanın sayılı torpido üreticilerinden Güney Kore, projenin ArGe birimini ücretsiz olarak Türkiye’ye vermeyi kabul etti.‘‘ bilgileri de yer almıştı.
Türk Deniz Kuvvetleri Araştırma Merkezi Komutanlığı (ARMERKOM) sorumluğunda...
Son mesaj
Başta saçma veya komik gelebilir. Bir görev grubunun ortasında bulunmasını öngördüğüm bir gemi bu. Etrafında radarları olan bir çok gemi olacak. Tek başına gidip füze yağdırıp dönmeyecek.
Mevcut gemilerin denizde hakimiyeti iyi tamam ama dünya savaşlarındaki olduğu gibi karaya top atışıyla etkileri neredeyse yok. Atabilecekleri bir tek gezgin, bora ve benzeri satıhtan satıha füzeler.
Buradan Libya, Somali, Bosna Hersek gibi bölgelere gidip kısıtlı VLS alanındaki füzeleri atan gemi, karaya...
DÜFAS, HIZIR TKAS ile Birlikte GABYA Sınıfı Bir Fırkateynde Test Edilecek!
DzKK’nın uzun menzilli düşük frekans çekili aktif sonar sistemi ihtiyacına yönelik olarak SSB ArGe Daire Başkanlığı ile 28 Ağustos 2018 tarihinde imzalanan ArGe Sözleşmesi ile başlatılan DÜFAS Projesi altında ASELSAN ve çözüm ortağı ARMELSAN tarafından geliştirilen Düşük Frekans Aktif Sonar (DÜFAS) Sistemi önümüzdeki aylarda GABYA Sınıfı bir fırkateyn üzerine entegre edilecek ve 2022 yılı içinde bir dizi deniz testine...
Amaç : Planlı ve plan dışı görevlerin etkinlikle icra edilmesine katkı sağlamak amacıyla, harekat sahalarında veya hareket sahalarına yakın yerlerde muharip unsurların F-76 motorin ihtiyaçlarının esneklikle karşılanması görevlerini icra edecek Lojistik Destek Gemilerinin tedarik edilmesi amaçlanmaktadır.
Kapsam : 2 adet Lojistik Destek Gemisi tedarikini kapsamaktadır.
Askeri sonar sistemleri, liman, üs ve stratejik kara sularımızda erken uyarı, keşif ve gözetlemenin, platformlarda ise denizaltı savunma harbi, mayın harbinin vazgeçilmez algılayıcı bileşenleridir. Bu özellikleri ile tehdit/hedef tespit, konum belirleme, takip, sınıflandırma, savunma ve hücum geliştirme maksatları ile kullanılan sistemlerdir. Meteksan Savunma korvet ve fırkateynler başta olmak üzere tüm muharip suüstü gemileri için karinaya monteli sonar sistemleri geliştirmekte ve...
Son mesaj
Alıntıdır
döndüğünce bugüne kadar açıklanan verileri temel almak sûretiyle meseleyi değerlendirmeye çalışacağım fakat ister istemez yazının biraz uzun ve çoğu okuyucu için gâyet sıkıcı olabileceğini şimdiden belirtmeliyim ne de olsa mevzu oldukça karmaşık ve ancak çok az kişinin ilgi ve bilgi sahasına girebilecek cinsten.
Her ne kadar konunun teknik yönü hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmayan insanların da durumu olabildiğince kavrayabilmesine gayret edecek olsam da bunu sağlayabilmek...
Twitter'da gemi hareketlerini takip eden Sayın Yörük iletilerine göre 2017'de aktif görevden alınan TCG Işın Karadenize doğru römorkör eşliğinde çekilmekte. Geminin atış testinde hedef olarak kullanılacağını belirtilmiş. Keşke müze gemi olarak kalsa.
Geminin özellikleri ;
United States
Builder: Basalt Rock Company
Laid down: 5 June 1943
Launched: 20 November 1943
Commissioned: 30 September 1944
Decommissioned: 12 December 1947
In service: 13 February 1952
Out of service: date...
Son mesaj
Bahsettiğiniz tören ve sergilenen eser konularında haklısınız. Diğer yandan savaş konsepti çok hızlı değişiyor, biz de ayak uydurmaya çalışıyoruz.
Teknolojik olarak ayak uydurabileceğimizi düşünüyorum fakat gençlerin zihinlerindeki kavramlar konusunda oldukça kaygılıyım. Yani twitterın genel ruh haline bakarak bunu görebilirsiniz.
Standard Missile 2 (SM-2) Block IIIAZ - $1,200,000
This is the unit cost of the conversion kit to turn existing SM-2 Block IIIA missiles into to Block IIIAZ variant, which is specifically for the Navy's Zumwalt class stealth destroyers.
Standard Missile 2 (SM-2) Block IIIC - $2,349,000
This unit price is the cost of the conversion kit to transform existing SM-2 Block IIIA and Block IIIB missiles into the Block IIIC configuration with active radar homing.
Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Libya’da attığı haklı ve kararlı adımlar sonrası bölgede gerilimi artırmak isteyen Paris yönetimi, Ankara’nın ilan ettiği Navtex bölgesine Fransız fırkateyni gönderdi.
Fransa'yla birlikte Birleşik Arap Emîrlikleri (BAE) de, bölgeye savaş uçaklarını sevk etmişti. Türkiye'nin bütün uyarılarına rağmen Türk savaş gemilerinin eşliğinde sismik aramalar yapan Oruç Reis gemisine ani manevra yaparak tacizde bulunmak isteyen Yunanistan'a ait Limnos isimli fırkateyne, Kemal...
Son mesaj
Özünde totaliter olan tüm rejimler bir propaganda makinesine ihtiyaç duyarlar. Bu makinenin bizdeki adı Havuz Medyası ve Troll sosyal medya hesapları.
Geçtiğimiz senelerde Deniz Kuvvetlerine bağlı sat birliklerinin harekat ihtiyaçları için başlatılan ( 2+2 adet sat botu tedariğini Yonca onuk firması kazanmıştı ve Deniz Kuvvetlerimize 2 adet MRTP22U adlı ürününü teslim etmişti. 2 adet opsiyonun MRTP22U veya yeni geliştirilen MRTP24U üzerinden karşılanacağı beklenirken Savunma Sanayi Müsteşarlığı yeni sat botu projesi adı altında yeni bir proje duyurusu yaptı. (
Yonca Onuk tersanesinin de MRTP22U adlı modelini üretimden kaldırdığı ve bu...
Son mesaj
Şu an için 2 adet olarak tedarik edilen yeni tip MRTP-22 SAT botu ile ilk 6 botluk parti arasında bariz farklar var. Bunlardan göze çarpan ilki aselsan STAMP stabilize silah istasyonunun burundan kabin üstüne alınmış ve eski yerine personel tahliye kapağı yerleştirilmiş olması ayrıca yanılmıyorsam diğerlerinde kullanılan 12.7mm nin aksine bu 20/25mm galiba çünkü göze bariz olarak daha büyük geliyor. Yine kabini ilk seriden daha büyük ve zodyak rampası daha kısa tutulmuş. Bu tip asli görev...
Türk savunma sanayiinin önde gelen firmalarından HAVELSAN Türk Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçlarına binaen bilgi sistemi projesi yürütüyor. HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif NACAR savunma sektörü temsilcileriyle biraraya geldiği etkinlikte projeyi ilk kez duyurdu. Nacar etkinlikte yaptığı konuşmada proje ile ilgili detayları paylaştı. Nacar konuşmasında HAVELSAN komuta kontrol ve savunma teknolojileri biriminin geliştirdiği ORSA Projesinden bahsetti. Nacar proje ile ilgili olarak;
Merhaba dostlar...
Uzun zamandır Türkiye' nin bir füze gemisine ihtiyacı olduğunu düşünmekteyim. Lafı uzatmadan kafamdaki füze gemisini sizinle paylaşmak istiyorum.
Kafamdaki füze gemisi sadece taarruz amaçlı kullanılacak. Üzerinde öz savunma sistemleri bulunmayacak. Yanında bir fırkateyn olacak ve onun verilerini kullanacak.
Üzerinde; Bora füzesi, Güdümlü ÇNRA sistemleri, Top, Atmaca Füzeleri ve Som Füzeleri bulunacak.
Görevi; 600 km çapında bir alandaki su üstü hedefleri, askeri üsleri,...
Son mesaj
Atacağımız mühimmatı konteynira koyarsak askeri gemiyede gerek kalmaz. İsrail ve Çin yapıyor bu işi.
Amerikan Donanması hizmetine 1942 yılında başlayan ve daha sonra 1973 yılında DzKK hizmetine tahsis edilen A 587 borda numaralı TCG Gazal açık deniz römorkörü 75 yıllık yaşı ile Türk Donanması hizmetindeki en eski deniz platformu olma özelliği taşıyor. Birkaç amfibi çıkarma vasıtasını da elersek DzKK envanterinin 2. Dünya Savaşı esnasında aktif rol almış tek deniz aracı olma unvanına da sahip. TCG Gazal, ABD Donanması için İkinci Dünya Savaşı sırasında inşa edilen yirmi sekiz gemilik Cherokee...
Son mesaj
TCG Gazal emekliliğinin tadını çıkartıyor. Bu arada geminin müze gemisine çevrilmesi hususunda çalışmalar başlamış. Sevindirici bir gelişme.
Stabilize Silah Sistemleri ailesinde Stabilize Makinalı Tüfek Platformu (STAMP) Sisteminin bir üst grubunda yer alan STOP, STAMP sistemi ile benzer özellikleri taşımaktadır.
STOP, stabilize edilen bir taret üzerine yerleştirilmiş olan Top, Elektro-Optik (EO) görüş birimleri içeren ve Silah Kumanda Birimi (SKB) aracılığı ile uzaktan kumanda edilebilen, otomatik hedef takip özelliğine, modüler yapıya sahip bir stabilize silah sistemidir.
STOP Sistemi, gece ve olumsuz görüş şartlarında çıplak...
Son mesaj
STAMP-2 için Umman ve Katar ile sözleşmeler imzalandı
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu foruma dosya ekleri gönderemezsiniz