Suriye'de iç savaş
- Tigerfish
- Süvariler
Enformasyon ve desenformasyon bugünlerde kol geziyor. Sağlıklı bilgilere ulaşmak biraz zor gibi geliyor.
- SametKomurcu
- Süvariler
Suriye'de iç savaş
An itibari ile Operasyon emri geldi.
- ebonitcubuk
- Süvariler
Başka kaynakta göremedim. Ayrıca harekat böyle başlamaz gibi geliyor. Bölgede hareketlilik yok...
- Tigerfish
- Süvariler
İşte demek istediğim bu. Geniş kapsamlı bir operasyon hareketliliği gözlemlendiği bir teyit yok.
- ebonitcubuk
- Süvariler
Ayrıca tayin döneminden hemen önce olması manasız. Yazın bir kenara, tahminim Ağustos sonu Eylül başı ya da Eylül ortası. İsteyene gazozuna iddiaya girerim 

-
- Site Başkanı
Milli Savunma Bakanı'nın çıkıp "Aslına bakarsanız Suriye'de yeni bir operasyon için 1 ila 3 ay arası bir sevkiyata ihtiyacı var." diyecek hali yok. Ordu her zaman hazırdır. Hazır değilse de hazırdır. Yürü dersin yürür, sık dersin sıkar.
Ne idüğü belirsiz Twitter hesapları birer kaynak değiller. Sahada hareket varsa zaten hep birlikte görür duyarız. Henüz bekliyoruz, belli ki.
- TRMilitarist
- Üye
Suriye'de iç savaş
Bence de tayinler dolayısıyla en erken Ağustos'ta olacak, belki eylülü de bulabilir. Ancak şu da var siyaset biz eldeki şansı ertelemek istemiyoruz, en erken sürede başlayın derse yeni gelecek komutanların sahaya ve birliğe alışma, uyum sağlama süresi yetersiz olacağından shadaki mevcut kadronun tayinlerini eylüle erteleyebilirler. Pek mümkün gözükmese de bir olasılık. Sonuçta Rusların çekildikleri bölgelere yankiler girmeden önce yapmalıyız bu işi. Önümüzdeki 2 hafta boyunca tayinler açıklanmazsa dediğim düşük olasılıklı seçenek güç kazanmış olacak.
-
- Süvariler
Suriye'de iç savaş
Bilgim olmadığından öğrenmek için soruyorum. Daha önceki operasyonlarda ve şimdiki operasyon sürecinde sahaya tam hakim ve tecrübeli rütbeli kadronun tayin işlemleri, en kritik operasyon nedeniyle bekletilemiyor mu? Ya da şöyle sorayım. Bu tayin işlemi kanun gereği zaruri olduğu için mi süreç dahilinde uygulanması gerekmekte?
- TRMilitarist
- Üye
Suriye'de iç savaş
Evet ancak kanun ve yönetmelikteki belirtilen istisnai durumlar için emir çıkarılırsa ertelenebilir. Maksat deneyim değil de bölgede birliğiyle birlikte bölgede yeterli süre bulunmuş olmak. Yani bölüğüyle yeterli süre bölgede bulunmuş bir Ütğm. harekat durumunda bölüğünü devredeceği yüzbaşıdan daha evladır. Çünkü Yzb. daha deneyimli bir personel olsa bile birliğini yeni devralmış ve daha araziyi tanıyamamış bir durumdadır. Timsahı alıp denize atmak gibi bir durum olmaması için ya yakın zamanda eldeki kadro ile tayin gerçekleşmeden harekatın yapılması gerek ya da tayini bir an önce gerçekleştirip yeni kadronun birliğine ve araziye aşina olmasından sonra harekat yapılması gerek ki işte bu durum operasyonun en erken ağustos, eylül aylarında olacağı anlamına geliyor. Her zaman istisnalar olabilir. Bunlar benim kişisel çıkarımlarım. Zaman olarak yorum yapmamızı sağlayan dayanak ise tayin döneminin yaklaşması.Tulga yazdı: ↑31 May 2022, 10:08 Bilgim olmadığından öğrenmek için soruyorum. Daha önceki operasyonlarda ve şimdiki operasyon sürecinde sahaya tam hakim ve tecrübeli rütbeli kadronun tayin işlemleri, en kritik operasyon nedeniyle bekletilemiyor mu? Ya da şöyle sorayım. Bu tayin işlemi kanun gereği zaruri olduğu için mi süreç dahilinde uygulanması gerekmekte?
En son TRMilitarist tarafından 31 May 2022, 10:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- DELKU
- Akıncılar
Hayır zaruret halinde tayinler geciktirilebilirdi, eski normal Türkiye’de , şimdi zaten başka bir ülkede yaşıyoruz , hala bilincimiz bunu bir rüya filan oalarak algılasa da. Gece yarısı twitti yeter
- SametKomurcu
- Süvariler
-
- Süvariler
Tayin konusu operasyonu etkilemez, tayinler ertelense de etkilemez, zamanında yapılsa da. Ordu sefere çıkmıyor, burnumuzun ucunda operasyon yapacağız. Orada olan olmayan o toprakları ve sahayı bilen binlerce subay astsubay var, kimse yabancılık çekmez, çekecek olanlar da zaten yanlarında bilenlerle olur. Plan elinde olan asker şu tepenin ardında ne var ben bilmiyorum mu diyecek.
- TEORI
- Site Başkanı
Görünen o ki hedefler belli oldu. Bundan sonrası harekat hazırlığı olacaktır. Tel rıfat fazla direniş göstermez. Ama mümbiç de biraz oyalanırız. Tabi direniş gösterirlerse. Bundan sonrası kedinin fare ile oynamasına dönecek. Buradaki kedinin biz olduğunuda yazalımda sonra başka başka yerlere çekmesinler.
-
- Süvariler
Suriye'de iç savaş
Kamışlı ve ayn-el arab tarafı ile ilgili bir gelişme yok sanırım. Öncelikli operasyon hedefi Tel Rıfat ile Münbiç anlaşılan.
- TRMilitarist
- Üye
Suriye'de iç savaş
Bence Ayn el-Arab da alınacak, alınmalı ama ilk safhada olmayabilir. Ayn el-Arab, Ayn İsa ve Tel Tamir ile birlikte olabilir belki. Ancak Kamışlı hakkında fikir yürütemiyorum.
-
- Uzaklaştırıldı
Suriye'de iç savaş
Olması gereken de bu, Akdeniz'den olabildiğince uzaklaştırmak lazım bu teröristleri.
Hele şükür Fırat'ın batısını temizleyeceğiz gibi. Tel Rıfat ve Münbiç.
-
- Süvariler
Suriye'de iç savaş
Münbiç en önemlisi çok büyük nüfus barındırabilir. Ama esas merakım; Münbiç tamamenmi alınacak yoksa 30km koridor orası içindemi geçerli. Münbiç şehir merkezi dahi 30km nin ötesinde. Herşeyden öte şu soytarıları Fırat ın doğusuna atmak gerekiyor. İnşallah böyle bir aymazlık yapmayız.
-
- Uzaklaştırıldı
Suriye'de iç savaş
Aynen, birde oralara mültecileri yerleştirdim mi çok iyi olur.karli yazdı: ↑01 Haz 2022, 23:00 Münbiç en önemlisi çok büyük nüfus barındırabilir. Ama esas merakım; Münbiç tamamenmi alınacak yoksa 30km koridor orası içindemi geçerli. Münbiç şehir merkezi dahi 30km nin ötesinde. Herşeyden öte şu soytarıları Fırat ın doğusuna atmak gerekiyor. İnşallah böyle bir aymazlık yapmayız.
- İstiklalFM
- Genel Yetkili
-
- Üye
Bu başımızdaki beladan kurtulmak için nedense Halep'in alınmasından başka bir çıkar yol görünmüyor. Koca şehirin bomboş halde durarak etrafındaki uydu ilçe-kasaba-koylere milyonları konumlandırmak olacak iş değil, bir yönetime merkeze sahip olmaları lazım. Yoksa bu sığınmacıları tamamen Suriye'ye de soksak maddi açıdan üstümüzdeki yükten kurtulamayacağız...
Allah Mehmetçiğimizin ve bütün güvenlik güçlerimizin ayağına taş değdirmesin.
Allah Mehmetçiğimizin ve bütün güvenlik güçlerimizin ayağına taş değdirmesin.
-
- Üye
Kayıp kaçak bedeli olarak bizden alınsın çünkü müslüman kardeşlerimiz üzülmesin...(!)
Sümer kültürünün sonunu getiren Akad göçlerinden
9. yy’da Araplarca yakılıp yıkılan antik kentlere...
Yine bu semitik yağmacı kültürün saldırısındayız uzun süredir ve bunun en büyük nedeni kendi içimizde saklı.
Sınırdan giriyoruz, Askeri olarak kontrol ediyoruz başarılıyız vs ama kültüren mağlup ediliyoruz.
Yine bu semitik yağmacı kültürün saldırısındayız uzun süredir ve bunun en büyük nedeni kendi içimizde saklı.
Sınırdan giriyoruz, Askeri olarak kontrol ediyoruz başarılıyız vs ama kültüren mağlup ediliyoruz.
-
- Akıncılar
Yine dizmişiz M60'ları...
-
- Süvariler
Gün gelecek ve herşey için çok geç olacak ne yazık ki!
Bu durum seçime kadar bekleyemez tahminim. Bir an önce sığınmacılarla ilgili devletin aksiyon alması gerekir.

Bu durum seçime kadar bekleyemez tahminim. Bir an önce sığınmacılarla ilgili devletin aksiyon alması gerekir.
- Mec
- Süvariler
Suriye'de iç savaş
İyi bir yorum, kültür olarakta ezeriz gücümüz var fakat kafadakiler o kültüre hayran. Atatürkçü bir Cumhuriyetin nasıl kararlar alacağını düşünmek yeterli bu konuda.İZCİ yazdı: ↑04 Haz 2022, 13:20 Kayıp kaçak bedeli olarak bizden alınsın çünkü müslüman kardeşlerimiz üzülmesin...(!)
- Mec
- Süvariler
Suriye'de iç savaş
Hükümet aksiyon alıyor zaten, defalarca da her gün açıklıyorlar tutmaya yönelik. Tutmak bir yana daha fazla gelsin tarzında açıklamaları var her gün her yerde absürt haberler duymamıza rağmen, kötü giden ekonomiye rağmen, emlakta arz talep dengesi bozulduğu için kur bazlı da artış birleşinde her şey çılgın atmaya başladı yine her zaman sömürülen ülkenin tek kaynağı olan halkın vergileri, alım gücüne oluyor.
-
- Süvariler
Ben de anlamadım bu arkadaşlar elektriği paralı mı kullanıyormuş , biz ne güne duruyoruz neyse biri okur da bize ödetsin bunları , fatura Türk’e komaz !İZCİ yazdı: ↑04 Haz 2022, 13:20 Kayıp kaçak bedeli olarak bizden alınsın çünkü müslüman kardeşlerimiz üzülmesin...(!)
-
- Süvariler
Suriye'de iç savaş
Kendimizi 30 km ile sınırlandırmak bana doğru gelmiyor. Tüm sığınmacıları geri gönderebilecek ne kadar alan gerekiyorsa, o kadar alan kontrol altına alınmalı. Bir kaç büyükşehir haline getirilip, kendi kendine yeterli hale getirilmeli.
- savsila58
- Üye
- Süvariler
- Süvariler
- Üye
Suriye'de iç savaş
Komando personeli
-
- Süvariler
Bu operasyon ya çok kolay olacak, 2/3 günde çekilip kaçacaklar ya da sadece operasyon sahaları değil, idlib dahil tüm kuzey sahası karisacak. İkinci ihtimalde oradaki tüm devlet dışı Türk dusmanlarini karsimizda gorecegiz buyuk ihtimalle. Rejim guclerini de devlet statusunde degerlendirmiyorum bu arada.
-
- Süvariler
Suriye'de iç savaş
Hocam ben terör örgütünden çekilme beklemiyorum açıkçası. Bunun nedeni de bölgede hazırlıklı bir şekilde konumlanmış İran bağlantılı milisler ile rejim ordu desteği ile hareket edecekleridir. Abd tarafından sonuna kadar direniş emri almışlardır.KARACI yazdı: ↑09 Haz 2022, 16:08 Bu operasyon ya çok kolay olacak, 2/3 günde çekilip kaçacaklar ya da sadece operasyon sahaları değil, idlib dahil tüm kuzey sahası karisacak. İkinci ihtimalde oradaki tüm devlet dışı Türk dusmanlarini karsimizda gorecegiz buyuk ihtimalle. Rejim guclerini de devlet statusunde degerlendirmiyorum bu arada.
Abd 2. bir plan olarak da operasyon esnasında Yunanistan üzerinden karasuların 12 mile çıkartıldığı ilanını verdirebilir. Dikkati Adalar denizine çekmek ve Suriye harekatını seyreltmek adına.
3. plan olarak da aynı anda yaptırım ve ambargo söylemleri ile ekonomi ve finansal enstrümanlar üzerinde ani baskılar oluşturabilir.
Zorlu ve sıkıntılı bir süreçten geçmekteyiz. Üzerine bunların da ilave gelme olasılığı yüksek. Allah hepimizin yardımcısı olsun...
-
- Süvariler
Tulga hocam militan sayısı çoğalıyor karşıda bu durumda, şimdi doğuda saldırı işine girerseler orduya bir şey olmaz vatandaş sıkıntıya girer, sınıra çok yakın, abd bunlara verdiği mühimmatı henüz tam kapasite kullanıma açmadı örneğin, başında bekliyorlar. İran kamikaze falan vermiş olabilir, elimizde bir Iron Dome yok ne yazık ki, bunları düşünüyorum ve tabii ki ordu da düşündü. Yine en az 1000 adet Mam-L yakarız gibi görünüyor. He bize bahane olur belki 2-3 sene sonra gündeme gelecek yerlere de girer vururuz olağanüstü bir durum olursa. Fakat ben Yunan tarafından bir şey beklemiyorum, hele de bugünkü CB açıklamaları sizin söylediğiniz ihtimallere karşı net uyarı niteliğinde idi. Ek olarak Abd'nin de 12 mil konusunda destek olacağını sanmıyorum Yunanistan'a. Ben genel itibari ile hem Nato'ya yeni üyelikler konusu hem de Ukrayna'daki savaştan ötürü batının sadece başlarını okşayıp seyredeceğini düşünüyorum, yaptırım falan gelmeyecektir. Şu anda büyük ihtimalle bölgeler konusunda pazarlıklar son aşamada, kimin nerede olacağını falan karşılıklı konuşuyorlardır bir kaza olmasın diye.
* En büyük tedirginlik noktam İdlib'deki üsler konusu, orası hala tam hakkıyla güvencede değil, umarım aptal cesareti gelmez rejim ve İran bağlantılı yapılara. Daha yeni yani almadılarsa derslerini ne diyelim artık illa Şam'ı mı vuralım...
* En büyük tedirginlik noktam İdlib'deki üsler konusu, orası hala tam hakkıyla güvencede değil, umarım aptal cesareti gelmez rejim ve İran bağlantılı yapılara. Daha yeni yani almadılarsa derslerini ne diyelim artık illa Şam'ı mı vuralım...
-
- Süvariler
Suriye'de iç savaş
@KARACI hocam, Abd'den gelen açıklamalar ağırlıklı olarak Münbiç ve Aynel Arab kısımlarına müdahale edilmemesi yönünde. Aksi taktirde Abd'nin Suriye'deki terör yapılanma zinciri tamamen kopmuş olacak. En azından bu noktaya gelmesini istemiyorlar. Beni düşündüren kısmı zaten burası. Bu nedenle bir önceki mesajimdaki olasılıkları dile getirmek durumunda kaldım.
İdlib konusunda aslında ben rejimden bir hata bekliyorum. Belki bu vasıta ile serakib. ve çevresi tekrar kontrol altına alınabilir. Serakib güvence altına alınmadan İdlib güvende olmayacaktır.
İdlib konusunda aslında ben rejimden bir hata bekliyorum. Belki bu vasıta ile serakib. ve çevresi tekrar kontrol altına alınabilir. Serakib güvence altına alınmadan İdlib güvende olmayacaktır.
-
- Süvariler
İsrail, Türkiye ve özellikle İstanbul'daki vatandaşlarını acil olarak geri dönmeleri konusunda uyarmış. Sebep olarak İran gosteriliyor ve bizimle istişare edilmiş bu konu. İran, Suriye operasyonuna en çok karşı çıkanlardan ve Lübnan tarafı da her an karışabilir. Tel Rıfat'da da yoğunlukla bunların adamlarını vuracağız çünkü...
-
- Süvariler
Düşmana istihbarat veriyor.
-
- Süvariler
Bu IŞİD Terör Örgütü liderleri hep bizim kontrol ettiğimiz yerlerdemi barınıyorlar ? Cidden üst üste sürekli sınırımızın dibinde böyle operasyonlar yapılıyor iyice can sıkıcı olmaya başladı.
-
- Süvariler
Şimdi soru şu, rusya ve iran ile vurup mu oturacagiz yoksa gorustukten sonra mi vuracagiz ? Bir degisiklik olsa bu kez de biz once vurup sonra otursak masaya...
-
- Süvariler
Suriye' den saldırı haberleri geliyor. Saldıran taraf hakkında terör örgütü diyen de var rejim de. Üslerimize topçu, Grad atışları yapılmış. Resmî açıklama henüz yok
-
- Süvariler
Maalesef bu gecenin bilancosu agir olacak gibi. İran/Rejim ve teror orgutunun ortaklasa saldirilari gibi duruyor. Cok organize ve devam ediyor.
-
- Üye
Bizimkiler ne yapıyor?
Armut mu oluyorlar?
Armut mu oluyorlar?
-
- Süvariler
Topcu atesiyle olmaz bu is. Oyle bir yanit gelmeli ki bir daha akillarina bile getirememeleri lazim. Tamam cephe hattinda tunellerde onda bunda saklaniyor da adamlar geri hatta, Suriyenin dogusunda resmi ordu gibi. Egitim alani, karargahi, karakolu, kislasi, muhimmat/lojistik/yakit deposu her seyi aleni belli. Vuracak muhimmatta var. Kendi hava sahandan da, topragindan da.
Onu gectim Firatin dogusundan delik desik et hava sahasini kim onleme atabilecek? Bugun bunu yapmassak samar oglanina dondururler bizi
Onu gectim Firatin dogusundan delik desik et hava sahasini kim onleme atabilecek? Bugun bunu yapmassak samar oglanina dondururler bizi
-
- Üye
- İletişim:
Suriye'de iç savaş
Rica etsem link te paylasabilirmisinizTerörleMücadele yazdı: ↑26 Tem 2022, 22:57 Suriye' den saldırı haberleri geliyor. Saldıran taraf hakkında terör örgütü diyen de var rejim de. Üslerimize topçu, Grad atışları yapılmış. Resmî açıklama henüz yok
-
- Süvariler
- Site Başkanı
- Süvariler
Musul elçiliğimiz yakınlarına Şii teröristlerin füze attığı, Kuzey Irak'ta askerî üssümüze saldırıldığı söyleniyor. Gel gel yapıyorlar resmen. Resmî açıklama yapılmamakla birlikte bu AKP'li vekil şehit haberini kendisi yapmış.
-
- Süvariler
Sanchez yazdı: ↑27 Tem 2022, 01:09 Önemli bir okuma
https://www.ft.com/content/a14241de-8db ... 91f5992503
Üstadım yazıyı okutmuyor. Aylık abonelik istiyor.
-
- Site Başkanı