TOS-1A

TOS-1A mühimmat doldurucu araç

Spike ER taşıyıcı araç

Spike LR

harika , cok sevindim , umarim bir gun bizde dis ticaret fazlasi verebiliriz.Yalquzaq yazdı: ↑21 May 2022, 16:23 2021 yılında Azerbaycan ordusuna (jandarma dahil değil) 2.9 milyar dolar harcanmış.
2023 yılında askeri harcamalarda hem artan gelirler, yükselen GSYH (2022 sonu 73 milyar dolar), hem de jeo-politik durumdan dolayı artım bekliyorum. Ocak-Nisan aylarında 8 milyar dolar dış ticaret fazlası oluşmuş (12 milyar ihracat, 4 milyar ithalat).
“Bugün imzalar atıldı, Akıncı Azerbaycan’da mı üretilecek yoksa (sadece) alım mı?”
2022 devlet bütçesine yeniden bakılacak (yani artırılacak). Bütçe 85 dolar petrol fiyatı üzerinden hesaplanacak, şu anki bütçe petrol fiyatı 50 dolar üzerinden.Yalquzaq yazdı: ↑21 May 2022, 16:23 2021 yılında Azerbaycan ordusuna (jandarma dahil değil) 2.9 milyar dolar harcanmış.
2023 yılında askeri harcamalarda hem artan gelirler, yükselen GSYH (2022 sonu 73 milyar dolar), hem de jeo-politik durumdan dolayı artım bekliyorum. Ocak-Nisan aylarında 8 milyar dolar dış ticaret fazlası oluşmuş (12 milyar ihracat, 4 milyar ithalat).
Hocam deniz karakol gemilerinin ne olacağı belli oldumu? Hangii model inşa edilecek bir haber varmı?Yalquzaq yazdı: ↑29 Tem 2022, 20:48 - Azerbaycan’ın yeni gemileri için Advent
Mehmet Akif Nacar, Azerbaycan Deniz Kuvvetlerinin gücüne güç katması hedeflenen yeni inşa edilecek deniz karakol gemilerinde, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Araştırma Merkez Komutanlığı ile birlikte geliştirdikleri Advent Savaş Yönetim Sistemi (SYS) kullanılmasını hedefledikleri bilgisini verdi. Nacar, şunları kaydetti:
“Görüşmeleri tamamladık, Türkiye’de kullanılan sistemleri yerinde gösterdik. Ayrıca mevcut gemilerin modernize edilmesi için de görüşmelerimiz sürüyor. Advent ile Azerbaycan Deniz Kuvvetleri modern ve üstün yeteneklere sahip bir savaş yönetim sistemine sahip olacak. Söz konusu sistemle platformların görev ve harp etkinlikleri artacak, ayrıca ağ destekli yetenekle platformların birlikte çalışabilirliği sağlanacak. Birlikte çalışabilirlik, harekatın koordinasyonu ve dolayısıyla başarımı için hayati öneme sahip. Azerbaycan gemilerinde Advent kullanması, hem Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığının kullandığı bir SYS ile çalışıyor olmaları hem de ‘tek millet, iki devlet’ anlayışının getirdiği tam koordineli çalışılabilme altyapı imkanı açısından çok faydalı olacak.”
https://www.savunmasanayiidergilik.com/ ... SAN-ADVENT