Bu mevcut Mali yönetimi Fransız taraftarı değil miydi? Neyin darbesi bu? Adamlar organize herkesi sakladıkları evlerden bir bir aldılar? Kim organize etti acaba
Başkanın evi olduğu iddia edilen görüntüler izledim. Halk havuza falan dalıyordu böyle. Fransa’ya karşı yapıldı desem, o kadar Fransız askeri var. Yer mi? Bilmiyorum.
O adamların arkasında da asker polis var. Fransa ABD değil ki kendi evinde adama dayılık taslayabilsin. Bu arada bizimkiler olayı üsüntü ile karşıladıklarını beyan edip timsah göz yaiı döküyorlar. Uzun zamandr kaynayan kazandı Mali. Fransa karşıtı milliyetçilik oldukça popiler durumda ve beklenen bir devrimdi. Uluslar arası arenada Fransa0 0-2 Türkye haberleri geçsede bizim pek müdahil olduğumuzu sanmıyorum. dediğim gibi olacak olan oldu. Ama reklamın iyisi-kötüsü olmaz. Biz yine de devrimi kınayalım, bize salça olmasınlar.
Başka bir ülke olsa acaba mı derim de dediğiniz gibi bizim müdahil olacak bir etkimiz olduğunu sanmıyorum Mali’de.okeanos yazdı: ↑19 Ağu 2020, 10:42 O adamların arkasında da asker polis var. Fransa ABD değil ki kendi evinde adama dayılık taslayabilsin. Bu arada bizimkiler olayı üsüntü ile karşıladıklarını beyan edip timsah göz yaiı döküyorlar. Uzun zamandr kaynayan kazandı Mali. Fransa karşıtı milliyetçilik oldukça popiler durumda ve beklenen bir devrimdi. Uluslar arası arenada Fransa0 0-2 Türkye haberleri geçsede bizim pek müdahil olduğumuzu sanmıyorum. dediğim gibi olacak olan oldu. Ama reklamın iyisi-kötüsü olmaz. Biz yine de devrimi kınayalım, bize salça olmasınlar.
***Dışişleri Bakanlığı: "Mali’de 18 Ağustos 2020 günü Silahlı Kuvvetler içerisindeki bir grup tarafından yapılan darbe sonucu Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita’nın parlamento ve hükümeti feshederek istifa etmeye zorlanmasını derin endişe ve üzüntüyle karşılıyoruz."
Tüfekler teslim edilmeye başlanmış._Turkuaz_ yazdı: ↑05 Oca 2020, 20:12 Fransızlar kendi üretimi olan Fr-F2 manga nişancı tüfeklerini FN SCAR-H ile değiştirmeyi planlıyorlarmış.
Kaynak:
Düzenleme: ArmyRecognition linki ölmüş. Haberin ayrıntıları şurada var: https://www.defenceturk.net/fransiz-ord ... -pr-aliyor
Umarım performansı görüntüsünden iyidir.DENO yazdı: ↑01 Eyl 2021, 14:57 Tüfekler teslim edilmeye başlanmış.
https://www.armyrecognition.com/defense ... unbp46WkIw
Valla bakım vs masraflarıyla birlikte bu projenin 100 milyardan fazla Fransa'ya getirisi olacağı söyleniyor. Çok büyük bir para ayrıca Fransa yeni kurulan ittifakla birlikte arka plana atıldı gibi verdikleri tepki normal bence. Ayrıca Amerika zamanında Fransa'nın mistral sınıfı lhdlerini de Rusya'ya sattırmamıştı bardağı taşırdı gibi bu hareketle birlikte.TerörleMücadele yazdı: ↑18 Eyl 2021, 23:06 Fransızların denizaltı krizinde kopardığı yaygara hakkında bir sorum olacak. Sert açıklamalar yaptılar. Büyükelçileri istişare için geri çağırdılar. Olması gerekeni mi yapıyorlar? Yoksa fazla mı ağladılar?
Açıkçası ben eksik bile buluyorum Fransa'nın tepkisini. En az 90 milyarlık bir projeyi kaybetmenin yanında hem dışlandılar hem de tabiri caizse façaları çizildi. Rusya ile olan durumu bir nebze sineye çekseler de bunu sineye çekmemeliler. 2-3 büyükelçi çağır olaylar soğusun geri gönder olmamalı. (Benimki temenni de olabilir tabi.TerörleMücadele yazdı: ↑18 Eyl 2021, 23:06 Fransızların denizaltı krizinde kopardığı yaygara hakkında bir sorum olacak. Sert açıklamalar yaptılar. Büyükelçileri istişare için geri çağırdılar. Olması gerekeni mi yapıyorlar? Yoksa fazla mı ağladılar?
Azizim, bu işler, Fransa gibi bir devleti aşacak işler. Fransa otursun, Cezayir, Libya, Mali gibi ülkelerdeki beceriksizliğini sorgulasın. Burnunun dibindeki bölgeleri Ruslara kaptırdı. Tutmuş Çin `e karşı Avusturalya gibi bir kıtayı beslemeye kalkıyor. Aslında sevinmeli, zira beceriksizliği ile rezil olacaktı.TerörleMücadele yazdı: ↑18 Eyl 2021, 23:06 Fransızların denizaltı krizinde kopardığı yaygara hakkında bir sorum olacak. Sert açıklamalar yaptılar. Büyükelçileri istişare için geri çağırdılar. Olması gerekeni mi yapıyorlar? Yoksa fazla mı ağladılar?
Biraz da kullanana göre değişiyordur. Herkes aynı sonucu almaz. Bizimkiler vızır vızır bir yerlere gidiyor ikili üçlü.