Türkiye'nin yeni istihbarat teşkilatına ihtiyacı var mıdır?

Askeri içerikli anketlerin açılacağı konu

Toplam oy: 0

Kullanıcı avatarı
Ölümsüz Akrep
Süvariler

Mesaj gönderen Ölümsüz Akrep »

öncelikle forumda arma yaptım ama bulamadım. daha önce tartışıldı mı bilmiyorum?

dünya'daki diğer ülkelerde birden fazla istihbarat teşkilatları var. bizde sadece mit var egm ve jandarma'nında var ama teşkilat seviyesinde değil. mesela yabancı ajanlarla mücadele(kontra-espiyonaj), askeri istihbarat gibi bi servise ihtiyacı yok mudur?

saygılar.

Luftwaffe
Uzaklaştırıldı

Re: Türkiye'nin yeni istihbarat teşkilatına ihtiyacı var mıd

Mesaj gönderen Luftwaffe »

Mitin içinde belki onu yapabilecek kadrolar vardır.Ama yetersiz bir yapılanmamız olduğunu düşünüyorum bende.Cumhuriyet yıllarında 1-2 önemli isim vardı İstihbarat konusunda.Mitin sitesinde belgeselide vardı hatta.

Dediğiniz gibi olsaydı keşke.Ülkeyi yönetenler zaten devleti yabancılara satıyorken, bu dediğiniz kurum kurulsa,yine satıcı yöneticilere bağlı olacak.Dolayısı ile yine bir katkı sağlamaz.Polisi bile işlerine gelmedikleri için atıyorlar.Görevlerinden alıyorlar.

İstihbarat hükümete yarıyorsa iş görür artık.Yaramıyorsa ülkenin menfaatinin önemi yok.Bu ülkede malesef böyle.Önce kafaları değiştirmek lazım.

Kullanıcı avatarı
KILIÇ
Site Başkanı

Mesaj gönderen KILIÇ »

Konuya anket eklenerek yeniden düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
TEORI
Site Başkanı

Mesaj gönderen TEORI »

Sadece yeni bir istihbarat teşkilatına değil mevcut yapınında baştan organize edilmesi çok önemlidir. Mevcut istihbarat teşkilatlarındaki çok başlılık bazı stratejik sıkıntılara yol açmaktadır. Belli bir alanda uzmanlaşma burada da geçerlidir. Verim ve kontrol ancak bu şekilde daha iyi sağlanır. Ayrıca istihbarat birimleri siyasi kanattan kısmen bağımsız olmak zorundadır. Kendi içinde özerk yaptırım gücü olan çeşitli denetçi birimlerde bu teşkilat içinde yer almalıdır. Buralarda çalışacak personel okuduğu okula göre değil kurumun isterleri doğrultusunda iş teklifi götürülerek ya da devlet kurumlarında yeterli seviyedeki çalışanlar arasından seçilerek belirlenmelidir.

Kullanıcı avatarı
BordoBereli
Uzaklaştırıldı

Re: Türkiye'nin yeni istihbarat teşkilatına ihtiyacı var mıdır?

Mesaj gönderen BordoBereli »

Yeniye değil yapılacak 2yol var.

1- Mevcut birimimiz MİT geniş bir yapılanmaya gidecek. Kabiliyetlerinin farkına varacaklar

2- Genelkurmay İstihbarat güçlendirilecek. Eskisi gibi bölücü terör örgüt'nın içine sızmalar olacak ki bu zamanı düşünürsek ağır eleman sıkıntısı çekiyorlar. Hiç zor olmaz. Bu sayede bölücü terör örgüt ile Genelkurmay uğraşacak MİT'in yükü hafifleyecek.

Kullanıcı avatarı
BordoBereli
Uzaklaştırıldı

Gürz yazdı:" Kamu Güvenliği Teşkilatı " diye yeni bir istihbarat teşkilatı kurmuşlardı. Hatta diğer tüm birimlerin istihbaratı buraya akacak, burada değerlendirilecek falan diyorlardı ne oldu o iş acaba? Diğer bütün işleri gibi hikaye mi oldu?

Kurtlar Vadisinden Alıntı İstihbarat Teşkilatı adı mı olurmuş?

TRAKYA
Akıncılar

Mesaj gönderen TRAKYA »

Gürz yazdı:" Kamu Güvenliği Teşkilatı " diye yeni bir istihbarat teşkilatı kurmuşlardı. Hatta diğer tüm birimlerin istihbaratı buraya akacak, burada değerlendirilecek falan diyorlardı ne oldu o iş acaba? Diğer bütün işleri gibi hikaye mi oldu?
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Başbakanlığa bağlıydı, sonra İçişlerine kaydırdılar. Diğer kurumların beğenin beğenmeyin geçmişi, kültürü var, yeni kurulan yere tüm bilgi akışını vereceklerini düşünmediniz öyle değil mi?

Kullanıcı avatarı
BordoBereli
Uzaklaştırıldı

Gürz yazdı: Ne yaptıkları belli değil ki beyefendi. Genelkurmayın elinden elektronik sistemleri alan adam, Göz göre göre "Kozmik Odaya" girilip Türkiye'nin savaş planlarını ifşa ettiren adam, yeni bir teşkilat kurar, oranın başına da Amerikan ajanı bir cemaatçi koyar. Ondan sonra neden İstihbaratımız iyi değil? İstihbarattan önce, "yönetimimizi" düzeltmemiz lazım keza her iş orada bitiyor.
Türkiye'nin istihbaratı kozmik odalara girilmesiyle bitti. Genelkurmay İstihbarat güçlendirilmez ise daha çok bomba patlar. Canlı boma eğitimini de kırsalda alır bombasını da kırsalda yaptırır eylem emrini de kırsaldakinden alır.

Kullanıcı avatarı
BordoBereli
Uzaklaştırıldı

Çare Genelkurmay istihbarat MİT gevşedi.

qtq
Süvariler

Mesaj gönderen qtq »

Periyodik olarak bombalarin patladigi bu ulkede yeni bir seylere ihtiyac oldugu kesin...

Bu arada askeri istihbarat MIT'e devredildi.

Kullanıcı avatarı
BordoBereli
Uzaklaştırıldı

qtq yazdı:Periyodik olarak bombalarin patladigi bu ulkede yeni bir seylere ihtiyac oldugu kesin...

Bu arada askeri istihbarat MIT'e devredildi.
Bu yüzden askeri istihbarat tekrar gelsin diyorum. MİT'in bu yükü taşıyamadığı aşikar.

Kullanıcı avatarı
TRMehmetAZ
Üye

Mesaj gönderen TRMehmetAZ »

MİT Uyuyor Kardeşim Uyuyor...
Yeni Zellanda İstihbaratı İle Türk İstihbaratı Karşılaştırılsa...!
Vay Halimize
Desek Bişeye Yaramaz.
MİT'i Ya Sil Ya'da Yeniden Tasarla!
Yoksa Asla bölücü terör örgüt,PYD,IŞİD Terör Örgütü'i Bitiremessin
Türkiye Cerablus'u 2.50 Saatte Aldı Yazıyordu
Amerika Rusya 1 Yılda Bitiremedi Yazıyordu
Amerika Rusya İstese Avrupa
Avrupa'yı Bırak pkkyı Bile Yok Eder

!MİT UYUMA UYAN!

Ulytau
Süvariler

Mesaj gönderen Ulytau »

Türkiye'de Mossad & Shin Bet tarzı bir yapılanmaya ihtiyaç var, MİT Mossad gibi olur, Shin Bet tarzı bir yapılanma ise direk olarak askeri istihbaratın içerisinde. Dahası aynı zamanda vurucu bir istihbarat olmalı.

Daha bir kaç gün önce hamasın İHA mühendisi Tunus'ta öldürüldü. Kimin yaptığı ise aşikar.
En son sentetik tarafından 22 Ara 2016, 01:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sebep: Edit: Noktalama işaretleri, boşluk vermeyi unutmayın.

StrategyMaster
Süvariler

Mesaj gönderen StrategyMaster »

Şu aşamada sanıyorum Türkiyenin yavaş yavaş eli silah tutan adama ihtiyacı olacak.

İstihbarat Allaha kalmış. Tamamen lağvedilip baştan organize edilmesi lazım.

Kullanıcı avatarı
TRMehmetAZ
Üye

Mesaj gönderen TRMehmetAZ »

Ulytau yazdı:Türkiye'de Mossad & Shin Bet tarzı bir yapılanmaya ihtiyaç var, MİT Mossad gibi olur, Shin Bet tarzı bir yapılanma ise direk olarak askeri istihbaratın içerisinde. Dahası aynı zamanda vurucu bir istihbarat olmalı.

Daha bir kaç gün önce hamasın İHA mühendisi Tunus'ta öldürüldü. Kimin yaptığı ise aşikar.

Aynen.Mit Mossad Yeni Bir Yapılanma Shin Bet.
Biraz Zor Gözüksede Yapılabilir...

Kullanıcı avatarı
Kripoli
Süvariler

Mesaj gönderen Kripoli »

İstihbarat teşkilatı nedir ? Ne iş yapar ? MİT'in öğreneceği daha çok iş var öyle "Suriye'de Öcalan'ı tam öldürecektik ama 10 dk önce haber vermişler kaçtı hergele" diyerek aradan onlarca yıl geçip bugüne kadar bir daha dişe dokunur icraat yapmadan istihbaratçı olunmaz.
Resim
KILIÇ yazdı:Konuya anket eklenerek yeniden düzenlendi.
anket olmamış hocam seçenek olmadığı için oy verilmiyor
En son Kripoli tarafından 25 Ara 2016, 01:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Ulytau
Süvariler

Mesaj gönderen Ulytau »

TRMehmetAZ yazdı:
Aynen.Mit Mossad Yeni Bir Yapılanma Shin Bet.
Biraz Zor Gözüksede Yapılabilir...

Yapılır,bunun altyapısı zaten var.Türkiye'nin en ihtiyacı olan istihbaratın aynı zamanda VURUCU bir istihbarat olması.İsrail'in düşmanları da zamanında Avrupa'da cirit atıyor idi,EYP'nin dahi kullanıldığı operasyonlar başlayınca işler tersine döndü.

Yahu seneler önce Atina'nın ortasında asala teröristini hoplatmışlığımız var,yeter ki istensin.

Kullanıcı avatarı
İnanç
Üye

Mesaj gönderen İnanç »

Çok uzmanı olmadığım bir konu ama düşüncelerimi paylaşmak isterim; Yeni bir istihbarat teşkilatı değil ama MİT'in yapısını değiştirmek faydalı olabilir. Ofansif bir yapı ile ilerlenmesi daha doğru olur.

Dikkat edin; terörist liderlerin öldürüldüğü haberleri hep askeri operasyonlarda geliyor. Bence bu tür küçük ama etkili hamleleri MİT ajanları yapmalıdır. Yurtdışındaki Türkiye düşmanlarına da bu şekilde yanıt verebiliriz. Erm*ni terör örgütü Asala kousunda yaptıklarımız iyi birer anektod. Bu mantıkla kurgulanmış bir yapı olabilir. Örneğin organizasyonu 2'e ayırırız.

1- MİT Savunma & İstihabrat
2- MİT Operasyon

Savunma&istihbarat MİT'in mevcut görev tanımını yapar. Operasyon ise dış görevlerde operasyon yapmak için görevlendirilir.

Kafkasya
Süvariler

Mesaj gönderen Kafkasya »

Tayyip bey Mit' ede akraba felan atayacakmı?

Kafkasya
Süvariler

Herkes gibi benim de forumda soru sorma hakkım var.

Almanyada yaşamak çok güzel

KIZILYURTLU
Üye

Mesaj gönderen KIZILYURTLU »

musti yazdı: 16 Tem 2018, 01:54 Amerikan NSA tarzı dijital teknoloji merkezli bir münferit kurum fena olmaz.
Sinyalize ve Elektronik İstihbarat faaliyeti yapan GES uzun süre önce MİT'e devredilmişti. Çok büyük çaplı bir birim değil ancak altyapı yok değil.

emrcrh
Üye

Mesaj gönderen emrcrh »

Tarihsel yaklaşacak olursak çok ciddi birikimimiz var. Yıldız Teşkilatı, Teşkilatı Mahsusa, Karakol Teşkilatı, MAH / Ta ki ABD ile ilişkiler ilerleyene kadar. Hatta 1947 itibarı ile MAH personelinin maaşı CİA tarafından karşılanıyordu, o dönem Teşkilatın başına geçen Ahmet Salih Korur bu çarpık ilişkiden rahatsız oluyor ve durumu Adnan Menderes'e aksettiriyor. Adnan Menderes bu durumu tahkikat ettirip, durumun gerçekten de Korur'un anlattığı gibi olduğunu anlayınca, Korur'a talimat verip derhal bu ilişkiyi kesmesini MAH'ın giderlerinin örtülü ödenekten karşılanacağını söylüyor. Sonra gerçekten de dediği gibi yapılıyor ve örtülü ödenekten o zamanın parası ile 261.000 lira MAH'a veriliyor. Sonra ihtilal yapılıyor, ihtilalin konusu da bu 261000 lira ve 6-7 eylül olayları. 6-7 Eylül olayları malum Özel Harp Dairesi'nin/(Türkiye Gladyosu) organize ettiği nümayişti. MAH/CIA arasındaki çarpık ilişkiye müdahale eden yöneticiler tasfiye edildikten sonra ilişki daha da artıyor.

Ben istihbarat kurumumuzdaki zafiyeti kabiliyetsel olarak değil, kurumun içine sızmış harici kliklerden teşkil ettiğini düşünüyorum. Yoksa birinci dünya savaşı ve öncesinde tek operasyonel birimi/(çapulcu) olan teşkilat bizde mevcuttu. O dönemin çok meşhur Intelligence Service (ingiltere)'nin böyle bir birimi yoktu. MI6,DGSE,BND'nin hala böyle birimleri yok, MİT ise Özel Kuvvetlerden transfer ettiği personellerle böyle bir birim kurdu ya da kurmak üzre. Söylediğim gibi sorun kurumun kabiliyetlerinde değil, kuruma sızmış harici klikler de . Onları tasfiye etmeden kalıcı bir çözüm olacağını sanmıyorum.

Kafkasya
Süvariler

emrcrh yazdı: 15 Kas 2018, 23:51 Tarihsel yaklaşacak olursak çok ciddi birikimimiz var. Yıldız Teşkilatı, Teşkilatı Mahsusa, Karakol Teşkilatı, MAH / Ta ki ABD ile ilişkiler ilerleyene kadar. Hatta 1947 itibarı ile MAH personelinin maaşı CİA tarafından karşılanıyordu, o dönem Teşkilatın başına geçen Ahmet Salih Korur bu çarpık ilişkiden rahatsız oluyor ve durumu Adnan Menderes'e aksettiriyor. Adnan Menderes bu durumu tahkikat ettirip, durumun gerçekten de Korur'un anlattığı gibi olduğunu anlayınca, Korur'a talimat verip derhal bu ilişkiyi kesmesini MAH'ın giderlerinin örtülü ödenekten karşılanacağını söylüyor. Sonra gerçekten de dediği gibi yapılıyor ve örtülü ödenekten o zamanın parası ile 261.000 lira MAH'a veriliyor. Sonra ihtilal yapılıyor, ihtilalin konusu da bu 261000 lira ve 6-7 eylül olayları. 6-7 Eylül olayları malum Özel Harp Dairesi'nin/(Türkiye Gladyosu) organize ettiği nümayişti. MAH/CIA arasındaki çarpık ilişkiye müdahale eden yöneticiler tasfiye edildikten sonra ilişki daha da artıyor.

Ben istihbarat kurumumuzdaki zafiyeti kabiliyetsel olarak değil, kurumun içine sızmış harici kliklerden teşkil ettiğini düşünüyorum. Yoksa birinci dünya savaşı ve öncesinde tek operasyonel birimi/(çapulcu) olan teşkilat bizde mevcuttu. O dönemin çok meşhur Intelligence Service (ingiltere)'nin böyle bir birimi yoktu. MI6,DGSE,BND'nin hala böyle birimleri yok, MİT ise Özel Kuvvetlerden transfer ettiği personellerle böyle bir birim kurdu ya da kurmak üzre. Söylediğim gibi sorun kurumun kabiliyetlerinde değil, kuruma sızmış harici klikler de . Onları tasfiye etmeden kalıcı bir çözüm olacağını sanmıyorum.
Bu yazdıklarınıza bir kaynak varmı?
Benim gözümde Menderes ülkedeki kötü gidişin mimarı ve sorumlusu.
Olsa olsa o önayak olmuştur amerigancılığa.

emrcrh
Üye

Mesaj gönderen emrcrh »

Kafkasya yazdı: 18 Kas 2018, 13:20 Bu yazdıklarınıza bir kaynak varmı?
Benim gözümde Menderes ülkedeki kötü gidişin mimarı ve sorumlusu.
Olsa olsa o önayak olmuştur amerigancılığa.
İlhan Bahar- Teşkilat-ı Mahsusa Mit ve İstihbarat Örgütleri , Daniel Ganser - Nato'nun Gizli Orduları.

Kafkasya
Süvariler

emrcrh yazdı: 18 Kas 2018, 18:15 İlhan Bahar- Teşkilat-ı Mahsusa Mit ve İstihbarat Örgütleri , Daniel Ganser - Nato'nun Gizli Orduları.
Teşekkür ederim, şimdi benim bu kitaplara ulaşmam uzun bir zaman alacaktır.
Eğer elinizde varsa özellikle 1947 deki bölümleri içeren yazıdan kısaca alıntı yapabilirmisiniz?

İlgimi çeken yer orası ve aslında Menderes bölümü de ama konuyu da uzatmak istemiyorum. Şahsi algılamayın lütfen.

emrcrh
Üye

Mesaj gönderen emrcrh »

Resim

Kafkasya
Süvariler

emrcrh yazdı: 18 Kas 2018, 22:16 Resim
Teşekkür ederim, bayağı uğraştırdım sizi, bu hangisini n kitabından?
Eğitim maksatlı diyor, bu normal birşey değil mi?

Galiba kitapları edinmek daha mantıklı olacaktır :D

PARTİKÜL
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen PARTİKÜL »

Anlamadım şimdi, O alıntı neyi ispatlıyor?

ilk iletide '' Menderes, MAH' a yapılan Amerikan yardımından rahatsız oldu'' denilirken; kitaptan alıntı yapılan kısımla ne alakası var?

emrcrh
Üye

Mesaj gönderen emrcrh »

Kafkasya yazdı: 18 Kas 2018, 22:26 Teşekkür ederim, bayağı uğraştırdım sizi, bu hangisini n kitabından?
Eğitim maksatlı diyor, bu normal birşey değil mi?

Galiba kitapları edinmek daha mantıklı olacaktır :D
Estağfurullah üstadım, yararlı olabildimse ne mutlu bana. Bu kısım İlhan Bahar'ın kitabından üstadım, Daniel Ganser de bunu tarih vermeden doğrular. Ganser yanlış hatırlamıyorsam 20'şer üst düzey Asker ve İstihbaratçının eğitim sırasında devşirildiğini ve bu kişilerin Gladio'nun çekirdek kadrosunu oluşturduğunu tafsilatlı anlatır. İki kitabı da tavsiye ederim.

emrcrh
Üye

Mesaj gönderen emrcrh »

PARTİKÜL yazdı: 18 Kas 2018, 22:42 Anlamadım şimdi, O alıntı neyi ispatlıyor?

ilk iletide '' Menderes, MAH' a yapılan Amerikan yardımından rahatsız oldu'' denilirken; kitaptan alıntı yapılan kısımla ne alakası var?
Üstadım,Kafkasya Üstadım o kısmı sormadı, benim ilk yazdığım iletide ki ''NATO/Gladio Türkiye'de ki faaliyetlerine 1947 yılında başladı.'' söylemimi kanıtlamamı istedi,ona istinaden yaptığım bir paylaşımdı.

PARTİKÜL
Uzaklaştırıldı

O bilinen bi' şey zaten... Benim takıldığım yeri söylemişim demek ki! Menderes, Amerikancılığın adeta bayraktarı olmuştur. Nasıl oluyor da MAH' a yapılan Amerikan ödeneğinden rahatsız oluyor muş? Orasını anlamadım.

emrcrh
Üye

Mesaj gönderen emrcrh »

PARTİKÜL yazdı: 18 Kas 2018, 23:04 O bilinen bi' şey zaten... Benim takıldığım yeri söylemişim demek ki! Menderes, Amerikancılığın adeta bayraktarı olmuştur. Nasıl oluyor da MAH' a yapılan Amerikan ödeneğinden rahatsız oluyor muş? Orasını anlamadım.

Resim

PARTİKÜL
Uzaklaştırıldı

Bu bilginin doğruluğu tartışılır! Kitapta yazılmış olması, doğru olduğunu göstermez. Kısacası beni ikna edemedi. Niye biliyor musun? Örneğin referans olarak gösterdiğin diğer kaynak; ''NATO' nun Gizli Orduları'' isimli kitabın 390' ıncı sayfasında aynen şöyle yazıyor;

''CIA ve Adnan Menderes hükumeti arasında 1959' da imzalanan askeri bir anlaşmada GİZLİ ORDUNUN yurt içi görevi ifade edilirken, gizli askerlerin ''rejime karşı iç ayaklanma durumunda da'' harekete geçebileceği belirtiliyordu...-yazıyor.

Yani Andan Menderes hükumeti Türkiye' de bilinen adıyla Kontrgerilla; dünyada bilinen adıyla Gladyo organizasyonun varlığını biliyor ve bu yapıyı CIA' nın kontrol ettiğinden haberdar. CIA' ya diyor ki, bana karşı darbe yapılma ihtimali var; ordu içinde cuntacılar var... beni ve hükumetimi bu gibi durumlara karşı da koru -demek istiyor.

Bu taleplere karşı Amerika ve CIA' nın neden 1960 İhtilaline ses çıkartmadığı konusu da kitabın ilerleyen sayfalarında anlatılmıştır. Kısacası Amerikan ödeneğinden rahatsız oması pek ihtimal dahilinde gelmedi! Bazı tutarsızlıklar var.

Kafkasya
Süvariler

Bu durumu Ecevit öğrenmiş, ben öyle hatırlıyorum.

emrcrh
Üye

Mesaj gönderen emrcrh »

PARTİKÜL yazdı: 18 Kas 2018, 23:57 Bu bilginin doğruluğu tartışılır! Kitapta yazılmış olması, doğru olduğunu göstermez. Kısacası beni ikna edemedi. Niye biliyor musun? Örneğin referans olarak gösterdiğin diğer kaynak; ''NATO' nun Gizli Orduları'' isimli kitabın 390' ıncı sayfasında aynen şöyle yazıyor;

''CIA ve Adnan Menderes hükumeti arasında 1959' da imzalanan askeri bir anlaşmada GİZLİ ORDUNUN yurt içi görevi ifade edilirken, gizli askerlerin ''rejime karşı iç ayaklanma durumunda da'' harekete geçebileceği belirtiliyordu...-yazıyor.

Yani Andan Menderes hükumeti Türkiye' de bilinen adıyla Kontrgerilla; dünyada bilinen adıyla Gladyo organizasyonun varlığını biliyor ve bu yapıyı CIA' nın kontrol ettiğinden haberdar. CIA' ya diyor ki, bana karşı darbe yapılma ihtimali var; ordu içinde cuntacılar var... beni ve hükumetimi bu gibi durumlara karşı da koru -demek istiyor.

Bu taleplere karşı Amerika ve CIA' nın neden 1960 İhtilaline ses çıkartmadığı konusu da kitabın ilerleyen sayfalarında anlatılmıştır. Kısacası Amerikan ödeneğinden rahatsız oması pek ihtimal dahilinde gelmedi! Bazı tutarsızlıklar var.
Bilemiyorum üstadım , bu yazdıklarını yazar Ahmet Salih Korur'un (Dönemin MAH başkanı) Yassıada'da ki 10.celsedeki duruşmada yaptığı savunmaya dayandırıyor.

PARTİKÜL
Uzaklaştırıldı

musti yazdı: Bunu yeni gördüm ve öğrendim.
Parayı kim öderse emri ondan alırsın!

emrcrh yazdı: Bilemiyorum üstadım , bu yazdıklarını yazar Ahmet Salih Korur'un (Dönemin MAH başkanı) Yassıada'da ki 10.celsedeki duruşmada yaptığı savunmaya dayandırıyor.
Yalınız şu Adnan Menderes olayına takıldım. Sanki Adnan Menderes' i tarih önünde aklama çabası var gibi! Bugünün Türkiye' sini düşünün; her haltı yerler lakin sütten çıkmış ak kaşıklardır(!) Onun gibi bi' şey olsa gerek. Tutarsızlıklar var ve bu tutarsızlıklar beni hiç tatmin etmiyor. Menderes' in milliliği konusunda şüphelerim var.

emrcrh
Üye

Mesaj gönderen emrcrh »

Kafkasya yazdı: 19 Kas 2018, 00:38 Bu durumu Ecevit öğrenmiş, ben öyle hatırlıyorum.
Evet üstadım, 1996'da Can Dündar'ın yaptığı bir belgeselde söylüyor, yanlış hatırlamıyorsam Sn. Ecevit yakınındaki bir kişiye bu örgütü araştırma talimatı vermiş kişi de yaptığı araştırmanın ekseriyetinde Ecevit'e ''zararsız milliyetçilerin kurduğu bir grup demiş.''. Yine aynı belgeselde Erol Mütercimler üstüne basa basa bu grubun isminin ''Ergenekon'' olduğunu söylüyor. Tabii kimseyi töhmet altında bırakmak istemem lakin o yıllar Erol Mütercimler'in hangi kanalda yayın yaptığı malum. Youtube da belgesel mevcut merak edenler izleyebilir.

PARTİKÜL
Uzaklaştırıldı

emrcrh yazdı: 19 Kas 2018, 00:51 ... Erol Mütercimler üstüne basa basa bu grubun isminin ''Ergenekon'' olduğunu söylüyor. Tabii kimseyi töhmet altında bırakmak istemem lakin o yıllar Erol Mütercimler'in hangi kanalda yayın yaptığı malum. Youtube da belgesel mevcut merak edenler izleyebilir.
Bir diğer iddiayı da Perinçek ortaya atmıştı. Samanyolu TV' den bir grubun ziyaretine geldiğini, Fettullah Gülen' le Perinçek' i barıştırmak istedilerini, Perinçek' in bunu kabul etmediğini bunun üzerine Erol Mütercimler' in telefon ederek görüşme ayarlaya bileceğini; görüşme için de bir ödeme yapabileceklerini, fiyatın 5 milyon dolardan başlayacağını -söylediği iddia ediliyor. https://www.aydinlik.com.tr/mutercimler ... -ekim-2018

Muhtemelen FETÖ tarafından kullanıldı. Bu iddialar üzerine TV programına bağlanıp kendini ifade etmeye çalıştığı hatırlıyorum. Bayağı telaşlıydı.

Kafkasya
Süvariler

PARTİKÜL yazdı: 19 Kas 2018, 00:49 Parayı kim öderse emri ondan alırsın!

Yalınız şu Adnan Menderes olayına takıldım. Sanki Adnan Menderes' i tarih önünde aklama çabası var gibi! Bugünün Türkiye' sini düşünün; her haltı yerler lakin sütten çıkmış ak kaşıklardır(!) Onun gibi bi' şey olsa gerek. Tutarsızlıklar var ve bu tutarsızlıklar beni hiç tatmin etmiyor. Menderes' in milliliği konusunda şüphelerim var.
Hala süpheniz mi var?

Ben İzmir Hava limanı nın adını neden Adnan Menderes diye değiştirdiler onuda anlamıyorum :roll:

PARTİKÜL
Uzaklaştırıldı

Kafkasya yazdı: 19 Kas 2018, 01:11 Hala süpheniz mi var?
Hocam, herhangi bir insana ''tam olarak kötü veya tam olarak iyi'' diyemezsiniz. Bazı şeyleri hırsla, inatla, tepkiyle, özel çıkarlar uğruna veyahut yetersizliklerle yapmış olabilir. İllaki hain olmasına gerek yoktur. Menderes özeline bakacak olursak; sağ siyasetçilerin genel karakteristik özelliklerini taşıdığını görebilirsiniz. Bu karakter özellikleri genelde kullanılmaya müsait özelliklerdir. Sürekli açık verirler ve bu zafiyetleri diğer ülkelerce kullanılabilir.

Antares
Süvariler

Mesaj gönderen Antares »

PARTİKÜL yazdı: 19 Kas 2018, 01:17 Hocam, herhangi bir insana ''tam olarak kötü veya tam olarak iyi'' diyemezsiniz. Bazı şeyleri hırsla, inatla, tepkiyle, özel çıkarlar uğruna veyahut yetersizliklerle yapmış olabilir. İllaki hain olmasına gerek yoktur. Menderes özeline bakacak olursak; sağ siyasetçilerin genel karakteristik özelliklerini taşıdığını görebilirsiniz. Bu karakter özellikleri genelde kullanılmaya müsait özelliklerdir. Sürekli açık verirler ve bu zafiyetleri diğer ülkelerce kullanılabilir.
Sayın Partikül tamam da "Hain!" sıfatının anlamı ne oluyor o zaman? Her suçluya sorsak bir nedeni vardır kendince söyleyecektir uyduracaktır. Köy enstitülerini ve Tomtaş uçak fabrikasını kapatan adama ben başka gözle bakamam. İşin ilginç yanı en milliyetçi olduğunu iddia eden kesimin bu adamı sahiplenip toz kondurmama çabaları gerçekten fantastik denilecek bir olaydır.

Ben beddua etmiyorum ama, bugün:

"Atatürk'ü aslında Samsun'a Vahdettin gönderdi!" gibi tarihi çarpıtanlar kalkıp kahraman ilan ettiklerinde tepkimi gösteremeden edemiyorum.

Sadece Köy Enstitülerini kapatması bile yeter hain sıfatını almayı. (gerçi onu da inönü kapattı diyecek kadar çoşuyorlar, yakında Türkiye cumhuriyetini de bir padişah kurar da Gazi Mustafa Kemal Atatürk hazıra konmuş derlerse şaşırmam! )