Birkaç küçük anten farklılığı da var hocam. Ayrıca çekim açısı beni yanıltmıyorsa dikey stabilizelerin ucundaki çıkıntıları simetrik yapmışlar bu sefer

Birkaç küçük anten farklılığı da var hocam. Ayrıca çekim açısı beni yanıltmıyorsa dikey stabilizelerin ucundaki çıkıntıları simetrik yapmışlar bu sefer
Abd için en makul çözüm olmuş diyebiliriz. Suudi, ve Katar'ın parasını ödediği güncel ve çok amaçlı uçak.Fcas,Tempest derken Abd den f15 gelmesi biraz garip oldu. Yeni nesil bir uçağı Usaf 2060 lardan önce uçurmaz heralde.robust yazdı: ↑15 Mar 2021, 18:02 Hocam F15EX'in cift koltuklu olduguna takilmayin, gerekirse tek pilot goreve gidebiliyor, aynen bizim F16D ucaklarimiz gibi. USAF'in F15EX'lere bu kadar hizli atlamasinin bir kac nedeni var. Oncelikle ucaklar cok kabiliyetli oldu, Saudi ve Katar satislariyla. F15 yeni nesil bir 4.5 nesil kadar etkili basta AESA radar, EH sistemleri gibi aviyonik ve gorev sistemlerine sahip, Ucagin govdesi daha farkli uretiliyor, ucus omru 20bin saat, tam digital fly-by-wire ucus kontrol (F16 Block-40 sonrasi gibi), ve tabi agir payload tasima kabiliyetine ihtiyaclari var.
Hipersonik fuzeler gelecek 10-15 yilda hizla yayginlasacak. Ruslar Mig-31 ve belki Su-34 ile hipersonik Kinzhal fuzesini yuksek irtifadan atiyor. Yaklasik 2000km menzilli, Mach 10 hiza erisebilen ucaktan atilan bir balistik fuze aslinda. Cin keza benzer hipersonik hizlara ulasabilecen fuzeler yapiyor. ABD bu yarista hipersonik fuzeler uzerinde calisiyor ve tasiyici platform olarak F15EX kullanilmasi bekleniyor. B52, B1 vs de kullanilacaktir ama F15EX'in Kinzhal benzeri fuzeleri tasimasi beklenebilir.
Onları gözüm görmüyor zaten...
Dur daha NGAD var.dr.911 yazdı:Yeni nesil bir uçağı Usaf 2060 lardan önce uçurmaz heralde.
Düşman Çin olunca sayının önemi arttı ssanırım. Seçkin askerler tarihte çok muharebe kazandırmıştır; ama savaşın sonucunu cepheye sürebildiğin sayılar belirlemiştir.
pymk yazdı: Düşman Çin olunca sayının önemi arttı ssanırım. Seçkin askerler tarihte çok muharebe kazandırmıştır; ama savaşın sonucunu cepheye sürebildiğin sayılar belirlemiştir.
1-2 günde sonuçlanan taktik savaşların bittiği, topyekün savaşların başladığı bir dönem olarak anlıyorum ben.
Pandora'nın Kutusu bir kere açıldı mı nükleeri şunlar yiyecek bunlar yemeyecek gibi bir şey yok. Karşılıklı yıkım prensibi ile herkes birbirini "yeşilleyerek" dünyanın sonunu getirecek, bazı ülkeler daha az riskli elbet ama nükleeri olsun olmasın belli bir ekonomik büyüklük ve askeri & politik etkiye sahip her ülke aynı riski taşıyor olası bir nükleer savaşta.Tyras yazdı: ↑16 Mar 2021, 14:20
Burada en önemli konu tarihinde birçok(fukushima'yı da ekleyebiliriz) nükleer trajedi olan Japonya bu savaşın bir parçası olmayı kabul edecekse, onların mevcut ABM kapasitesi de katlanarak artmalı ki, adada tekrar bir nükleer kriz olmaycağına güvenleri oluşsun. Güney Kore'de Japonya'da ABD bir maceraya girişecek nükleeri ben yiyeceğim diye derin bir çekince içinde. Ulusal imkanlarla kuracakları hava savunması asla yeterli olmayacaktır. ABD'nin Japonya'yla beraber Sm-3 IIB ortak geliştirmesi böyle okunmalı, ama üretimi sayılara-sahaya nasıl yansıyacak muamma.
Yaşar Kadıoğlu arşivinden Tiger Meet 2005Footle yazdı: ↑24 Mar 2021, 01:16
Yıllardır yakın çevremde ve forumda da bahsini etmiştim birkaç kez, kimseyi inandıramamıştımVideosunu bulmak bugüne nasip oldu. O zamanlar kitlerin tatbikat için ABD ve Almanya'dan geldiği söylenmişti doğruluğu nedir tam bilemiyorum ama daha sonrasında kendi kitlerimizi aldığımızı ve müşterek operasyon ve tatbikatlarda kullandığımızı biliyorum.
_Turkuaz_ yazdı: ↑09 Nis 2021, 14:13 ABD ordusu, MRAD (Multi-Role Adaptive Design) projesi kapsamında Barrett Firearms ile MK22 MOD 0 ile birlikte Leupold & Stevens Mark 5 HD optik ve çeşitli keskin nişancı aksesuarlarını içerek şekilde $49.9 milyonluk bir sözleşme imzalamış. Proje kapsamında 5 yılda yaklaşık 2,800 MK22 keskin nişancı tüfeği üretileceği tahmin ediliyormuş.
Sayın goldenwings, ABD'de aşı karşıtlığı sadece Covid-19'a karşı değil neredeyse tüm aşılara karşı var. Genellikle klasik şekilde geliştirilen Covid-19 aşıları, standart aşıların yan etkilerine sahip. Karşıt fikir, genel olarak düşük eğitimliler arasında daha yaygın fakat eğitim düzeyi yüksek insanlar bile bu şekilde tavır sergiliyebiliyor. Bu davranışın temel sebebi, bu insanların aşılama ile sağlanan toplum bağışıklığının nasıl işlediğini bilmemeleri.goldenwings yazdı: Aşı olmayanların eğitim düzeyi düşük demek istediniz galiba fakat firma firma hangi aşıda ne var , bunlar gerçekten klasik anlamda bildiğimiz diğer türden aşılar gibi mi emin miyiz ? Sadece meraktan sordum. Adam ABD askeri ve yerli aşısına güvenmiyor , neden acaba !
Bu adamlar nasıl bir üretim manyağı. Şu güç çarpanına bak. Aklım almıyor.sharkyzarous yazdı: ↑04 Haz 2021, 15:48 Amerikan hava kuvvetleri 201 uçağı emekli etmekli etmek istiyormuş.
https://www.airforcemag.com/air-force-f ... etire-buy/
İHA başı yıllık idame maliyeti 10 milyon dolar diye başlandı ama şu anda İHA başına 60 milyon dolar harcanıyor, emekli etmesinler de naapsınlar ?LoneWarrior yazdı: ↑06 Haz 2021, 15:45 20 adet Block 30 Global Hawk emekli ediyorlar. Bu sistemler yeni ve kabiliyetli değil mi ? Millet bulamazken bunlar emekli ediyor. İlginç.
Bu heriflerin pratikliğine bayılıyorum. Herif, ne güzel yerleştirmiş JLTV'ye. Bu kadar basit, bizde olsa; koca bir gzpt üzerine teşkil edilir, yok amfibik olsun, yok KBRN modülü, dur iklimlendirme sistemi, aslında 6x6 mı olsaydı... Koy gitsin işte birader ne uğraşıyorsun. Aklıma STA'lar geldi. Ne gerek vardı o kadar tantanaya, koy cobra 2'nin üzerine gitsin. Kafalar değişmeli.DENO yazdı: ↑19 Ağu 2021, 16:45 ABD Deniz Piyadeleri 2030 yeniden yapılanma planları kapsamında tedarik ettikleri NMESIS mobil kıyı konuşlu anti-gemi füze sistemi, Hawaii'deki test üssüne LCAC amfibik taaruz vasıtası ve C-130 nakliye uçağı ile nakledilip kıyıdan ateşlenerek 160 km uzaklıktaki hedef gemiyi vurmuş ve bu şekilde ilk gerçekçi savaş senaryosu tatbikatını başarılı bir şekilde tamamlamış.
NMESIS sistemi 2 adet NSM anti-gemi seyir füzesi taşıyan bir Oskosh JLTV taktik taşıyıcıdan oluşuyor, taşıyıcı yanındaki operatör tarafından uygun pozisyona gelmesi için kablolu veya kablosuz olarak kumanda ediliyor.
Biz de birgün 35 mm topa geçeriz umarım._Turkuaz_ yazdı: ↑03 Eyl 2021, 11:00 ABD'nin M-2 Bradley ZMA'larını değiştirmek maksadıyla açtığı OMFV (Optionally Manned Fighting Vehicle) programına katılmayı planlayan American Rheinmetall Vehicles konsorsiyumu Alman Lynx ZMA'sı üzerinden modifiye edilen platformunun renderlarını paylaşmış. Paylaşılan görüntülerde göze batan en önemli özellik ise 50mm'lik XM913 topu.
Türk askerlerinin ve Fırtına obüsünün olduğu 3 fotoğraf dışında kalanları aynı tatbikatın Romanya ayağından, Polatlı'dan değil...Sanchez yazdı: ↑14 Eyl 2021, 00:17 Bi kaç foto burada:
https://www.dvidshub.net/feature/DynamicFront
Çin’in bölgesel agresyonu eşliğinde Pasifikte ısınan sular neticesinde ABD Pasifik Okyanusunda bulunan Guam Adası’nı silahlandırmaya devam ediyor. ABD 2013 yılında Guam’a bir batarya THAAD yüksek irtifa anti-balistik füze sistemi ve AN/TPY-2 X-Band radar ünitesi konuşlandırmıştı. THAAD bataryalarının adanın savunmasındaki önemi, 2017 yılında Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un adayı balistik füzeler ile vurmayı tehdit etmesi ile anlaşılmıştı. ABD THAAD dışında İsrail’den, Guam’a konuşlandırmak üzere Iron Dome (Demir Kubbe) alçak irtifa füze ve roket önleme sistemi alınacağını duyurmuştu. Geçtiğimiz sene ABD Savunma Bakanlığı tarafından Amerikan Senatosuna yapılan teklif ile ABD 2022 yılında emekli edilecek yedi adet Ticenderoga Sınıfı Kruvazörlerden sökülecek AEGIS savaş yönetim sistemi, AN/SPY-1A/B ÇAFRAD radar ünitesi ve Mk.41 dikey fırlatma ünitesini kapsayacak AEGIS anti-balistik füze sistemini de adaya konuşlandırabilir.