Güney Kore Silahlı Kuvvetleri
- _Turkuaz_
- Süvariler
Güney Kore'nin KDX III Batch II sınıfı muhriplerinin ilki 28 Temmuz tarihinde denize indirildi. ROKS Jeongjo the Great (DDG-995) muhribinin inşasına 5 Ekim 2021 tarihinde başlanmıştı. Muhrip SM-2 Block IIIB güdümlü mermisinin yanı sıra SM-6 güdümlü mermisini de atabilecek. Toplamda 88 dikey atış lançerinin (VLS) olduğu gemi de ABD ve Kore VLS'leri karma olarak bulunacak. 48x Mk41 VLS, 16x K-VLS'nin yanı sıra yeni nesil 24x K-VLS II'de yer alacak. K-VLS'ten yine Güney Kore üretimi hava savunma füzesi olan K-SAAM (Korean Surface to Air Anti Missile) yanı sıra K-ASROC ve Haeryong Tactical Surface Launch Missile (TSLM) seyir füzesi atılabilecek olup, daha büyük olan K-VLS II'den geliştirilmekte olan 150km menzilli yeni hava savunma füzesi Cheongung 3 L-SAM (SM-2'nin yerine geçmesi düşünülüyor.) ve yine geliştirilme aşamasındaki süpersonik gemisavar füzesinin atılması hedefleniyor. Gemide ayrıca 8x SSM-700K Haeseong (C-Star) gemisavar füzesi bulunmakta(Batch-I'de 16 adetti). CIWS olarak ise erken aşamada gösterilen renderların aksine RAM değil Phalanx bulunmakta.
https://www.navalnews.com/naval-news/20 ... destroyer/
https://www.navalnews.com/naval-news/20 ... destroyer/
- _Turkuaz_
- Süvariler
- Süvariler
Bilemiyorum ama bizim G.Kore ilişkilerimizi iyi kullanarak bu tarz yeni projelere dahil olmamız gerektiğine inanıyorum. Tam 10 senedir 105mm toplu ATGM'li ve 12.7mm makineli bir taret bekliyorum. Bir bakıyorum G.Kore proje açıklıyor. İşte taret beklentim bu mesela. Bu taretin 30mm'lik olanı ile 105mm'lik olanı yeni nesil AIFV taretli ve TTZA modellemelerimize cuk oturur işte.
Bu arada yeni nesil Nakliye uçağı projelerine katılmak gibi bir kazanç düşünür mü bizimkiler ? Ukrayna ile AN-178/188 işine mi girer artık nasıl yapılacaksa şu nakliye uçak ihtiyacı için projelendirme yapılması taraftarıyım. 10 tane A-400 M ile nereye kadar koşturulacak ki?
Bu arada yeni nesil Nakliye uçağı projelerine katılmak gibi bir kazanç düşünür mü bizimkiler ? Ukrayna ile AN-178/188 işine mi girer artık nasıl yapılacaksa şu nakliye uçak ihtiyacı için projelendirme yapılması taraftarıyım. 10 tane A-400 M ile nereye kadar koşturulacak ki?
-
- Üye
- İletişim:
8 adetTulga yazdı: ↑21 Eyl 2022, 18:08 Bilemiyorum ama bizim G.Kore ilişkilerimizi iyi kullanarak bu tarz yeni projelere dahil olmamız gerektiğine inanıyorum. Tam 10 senedir 105mm toplu ATGM'li ve 12.7mm makineli bir taret bekliyorum. Bir bakıyorum G.Kore proje açıklıyor. İşte taret beklentim bu mesela. Bu taretin 30mm'lik olanı ile 105mm'lik olanı yeni nesil AIFV taretli ve TTZA modellemelerimize cuk oturur işte.
- _Turkuaz_
- Süvariler
Kore, muhtemelen ileride sahip olacağı uçak gemisi içinde KF-21'in navalize versiyonu için çalışmalara başlamış. Yalnz gövde altında bulunan mühimmatları muhtemelen acil inişlerde fırlatması gerekebilir 

-
- Süvariler
Hocam 2. Versiyon KF-21'de gövde altı silah istasyonları içeriye alınacaktı diye hatırlıyorum yanlışım varsa düzeltin. Sadece iniş takımları eklemesi yapılarak bir niyet belirtilmiş sanırım resimde. .
- dr.911
- Akıncılar
Kore'nin uçak projesi sanırım C-390'ın yoluna epey bir taş koyacak gibi c130 için alternatif c390dan başka uçak yoktu piyasada. Teknik özellikleri belli mi ? Belki a400 için bile alternatif olur.
- Tyras
- Süvariler
Brezilya T-129 için en ideal ülkelerden biri ama offset olmadan bu işe sıcak bakmayabilir. Aklımda hep T-129 karşılığı C390 alınması gibi bir hayal var. İki tarafın da işine gelecek bir ticaret olurdu. Kore, Ukrayna hiç karıştırmadan kısa dönemli ihtiyacı gördükten sonra diğer ülkelere uzun soluklu-ortaklık şartı ile yönelirdik.
- _Turkuaz_
- Süvariler
KF-21, iniş takımlarını toplayarak uçuş yapmaya başlamış. Diğer prototiplerde yakın zamanda testlere başlayacakmış.
KF-21 Boramae prototype 001 carried out a celebratory flight on 28 September where it showcased developmental progress to various defense officials. During this day's showcase, KF-21 Boramae flew for 19 minutes with its landing gears retracted. Although KF-21 001 already carried out test flights with retracted landing gears beginning in July, this was the first time such flight has been unveiled to the public. The first prototype aircraft has already carried out numerous flight tests since its first flight in July. 2nd~6th prototype aircraft are scheduled to conduct testing shortly. Total of 2,000 test flight sorties will be conducted before KF-21 enters service in 2026.
Source: ROKAF
-
- Site Başkanı
Hyundai'ın 30bin tonluk orta sınıf uçak gemisi tasarımı. Döner kanatlı ve bulut altı ihalar için kıç tarafında ayrı bölge enteresan olmuş. Hyudani da ABD'nin yeni Ah-1Z teklifine direkt atlamış belli ki. Bell geçen ay Kore'ye lisans altı üretim teklif etmişti.

-
- Üye
Ben de atacaktım linki. Türk DzKK için bir tane fena olmaz. Belki diğer projelerde gibi teknoloji transferi yapılır yerli üretim için.
-
- Süvariler
Hocam sizin yazdığınızı görünce bu haberi alıntılayıp bu gemiden Polonya beş tane sipariş etti bile yazan yabancı birisi vardı aklıma o geldi. Koreliler aslında dünyayı iyi kafa kola aldılar

- _Turkuaz_
- Süvariler
- Süvariler
-
- Site Başkanı
KA-1(Silahlı KT-1) önleme görevindeyken mi düştü belirsiz ama bir çok uçak scramble edilmiş. Ukrayna'da olduğu gibi tip over yapmak için yaklaşıp stall/flameout oldu düşüncesi uygun olmaz çünkü zaten yavaş bir platform.
K. Kore havasahasındayken 5 iha tespit ediliyor, bu Kore radar ekipleri için bir başarıdır. 2 metrelik minicik ihalar bunlar. Silahsızlar. Hepsi farklı bölgelerde alçaktan uçuyorlar ve hava birlikleri ihasları düşürmede başarısız oluyor. 7 saat boyunca içeride dolanan bir iha olmuş. Yerleşim yerinin üstünde olduğu için bir süre sonra düşürmeyi denemek yerine takip etmekle yetinmişler. Güney Kore de cevap olarak kendi ihalarını K. Kore'ye göndermiş.
Maddi hasar yok, ama K. Kore'nin ciddi şekilde el arttırdığının göstergesi. Başkent Seul'e bu kadar yaklaşan bir hava aracı olmamıştı yıllardır. Önceden tespit edilebilmiş de olsalar bir çok sebeple Kore hava savunmacıları başarısız oldular. Bunlar çok daha hızlı ve silah yüklü de olabilirlerdi. Sanırım yerden atış hiç yapılmamış, ama bilgi kesin değil.
K. Kore havasahasındayken 5 iha tespit ediliyor, bu Kore radar ekipleri için bir başarıdır. 2 metrelik minicik ihalar bunlar. Silahsızlar. Hepsi farklı bölgelerde alçaktan uçuyorlar ve hava birlikleri ihasları düşürmede başarısız oluyor. 7 saat boyunca içeride dolanan bir iha olmuş. Yerleşim yerinin üstünde olduğu için bir süre sonra düşürmeyi denemek yerine takip etmekle yetinmişler. Güney Kore de cevap olarak kendi ihalarını K. Kore'ye göndermiş.
Maddi hasar yok, ama K. Kore'nin ciddi şekilde el arttırdığının göstergesi. Başkent Seul'e bu kadar yaklaşan bir hava aracı olmamıştı yıllardır. Önceden tespit edilebilmiş de olsalar bir çok sebeple Kore hava savunmacıları başarısız oldular. Bunlar çok daha hızlı ve silah yüklü de olabilirlerdi. Sanırım yerden atış hiç yapılmamış, ama bilgi kesin değil.
- Footle
- Süvariler
Yerden atış yapılmamış hocam, zaten Seul'den K.Kore sınırına kadar olan bölge çoğunlukla orta ve yüksek yoğunluklu yerleşim bölgelerinden oluşuyor bu nedenle riske girmek istememişler anladığım kadarıyla. Sınır hattında bir AH-1S'nin dronlara ateş açması haricinde düşürme girişimi olmamış.Sanchez yazdı: ↑26 Ara 2022, 14:48 KA-1(Silahlı KT-1) önleme görevindeyken mi düştü belirsiz ama bir çok uçak scramble edilmiş. Ukrayna'da olduğu gibi tip over yapmak için yaklaşıp stall/flameout oldu düşüncesi uygun olmaz çünkü zaten yavaş bir platform.
-
- Süvariler
K.Kore hakikaten kutluyorum , harbi en iyi savunma saldırıdır diye patır kütür dürtüyor , ölçüyor , karşı taraf hep savunmada. Nükleer güç olunca kimsenin gıgı çıkmıyor belkiABD’nin de işine geliyordur bu durum. Yoksa Kimyon abi ABD ye füze atacak kadar kafasız olamaz ama G.Kore’yi harcar pis harcar hem de. Bizim de bölgemizde yeri geldiğinde dürten taraf olmamız lazım. D.Akdeniz tempomuz niye düştü bilmiyorum ya istediğimizi aldık ya da her 2 tarafın da nefesi azaldı. Yeri geldiğinde agresif olmak iyidir , diş göstermek iyidir haksız da olsan.
-
- Süvariler
Çin-Hindistan sınırında askerlerin mahalle kavgası yapması gibi belki ne Güney Kore ve ABD ne olacağı hiç belli olmayan bir durumdansa şu an tarafların birbirini dürtüp durduğu ama ileride ne olur bilinmez durumu tercih ediyor olabilirler. Bu konuda bir bilgim yok, sadece fikir yürütüyorum.goldenwings yazdı: ↑26 Ara 2022, 16:52 K.Kore hakikaten kutluyorum , harbi en iyi savunma saldırıdır diye patır kütür dürtüyor , ölçüyor , karşı taraf hep savunmada. Nükleer güç olunca kimsenin gıgı çıkmıyor belkiABD’nin de işine geliyordur bu durum. Yoksa Kimyon abi ABD ye füze atacak kadar kafasız olamaz ama G.Kore’yi harcar pis harcar hem de. Bizim de bölgemizde yeri geldiğinde dürten taraf olmamız lazım. D.Akdeniz tempomuz niye düştü bilmiyorum ya istediğimizi aldık ya da her 2 tarafın da nefesi azaldı. Yeri geldiğinde agresif olmak iyidir , diş göstermek iyidir haksız da olsan.
-
- Site Başkanı
Çin-Hint sınırında lojistik imkansızlıklar yüzünden konvansiyonel bir savaş yapmak zor, küçük bir piyade çatışması anında yerini tugay seviyesi topçu ve çnra atışlarına ve oradan da nükleer cevaba kadar götürür. O yüzden eskalasyonun piyadeler arasında kalmasını sağlıyorlar, ateşli silah kullanmama kuralı ile.
Kore'nin, K. Kore'ye karşı bir planı yok. K. Kore'yi özgürleştirmeyi planlamıyor, halkın büyük bölümü 21.yya kadar tekrar birleşmeyi destekliyordu ama bu figür gün gittikçe azalıyor. Artık Korelilerin büyük bölümü ilişkilerin düzelip iki ayrı devlet halinde var olmalarını daha olası görüyor. K. Kore'nin ses çıkarmayıp sakin sakin takıldığı bir dünya hem Koreliler hem K. Koreliler için en iyi durum senaryosu. Öyle olduğunda K. Koreliler BM'den ve ABD fonlarından kesintisiz yardım alabiliyorlar, daha az açlıktan ölüyorlar vesaire.
Kore'nin, K. Kore'ye karşı bir planı yok. K. Kore'yi özgürleştirmeyi planlamıyor, halkın büyük bölümü 21.yya kadar tekrar birleşmeyi destekliyordu ama bu figür gün gittikçe azalıyor. Artık Korelilerin büyük bölümü ilişkilerin düzelip iki ayrı devlet halinde var olmalarını daha olası görüyor. K. Kore'nin ses çıkarmayıp sakin sakin takıldığı bir dünya hem Koreliler hem K. Koreliler için en iyi durum senaryosu. Öyle olduğunda K. Koreliler BM'den ve ABD fonlarından kesintisiz yardım alabiliyorlar, daha az açlıktan ölüyorlar vesaire.
- SametKomurcu
- Süvariler
-
- Süvariler
Sungur'lu TB2 verelim çekik gözlü kankilere.
Orada da kendini kanıtlarsa, daha önünü kimse alamaz aletin. kapış kapış gider gari. 

- _Turkuaz_
- Süvariler
2 metrelik İHA'yı tespit ve teşhis edip, şunlarla vuramamışlar mı? Yoksa yerleşim yerine düşer diye endişe edip sıkmamışlar mı?Sanchez yazdı: ↑26 Ara 2022, 14:48 KA-1(Silahlı KT-1) önleme görevindeyken mi düştü belirsiz ama bir çok uçak scramble edilmiş. Ukrayna'da olduğu gibi tip over yapmak için yaklaşıp stall/flameout oldu düşüncesi uygun olmaz çünkü zaten yavaş bir platform.

-
- Üye
Benzer mini uçaklar Ukrayna savaşında her gün bir birlerine karşı kullanılıyor daha bu iki ülke önlem geliştiremedi. Kore sürpriz şekilde gelen bu uçakları nasıl vursun.
- _Turkuaz_
- Süvariler
Kuzey ve Güney arasında bir ateşkes yok, yani aktif savaş halleri devam ediyor. Güney Kore, Kuzey'den gelebilecek akınlara hazırlıklı değilse yapacak bir şey yok. Ayrıca habere göre ihaları tespit ve teşhis etmişler. Ancak düşürmekte başarısız olunmuş. İlerleyen dönemde bunun neden olduğuyla ilgili daha fazla bilgi gelir zaten.
- İstiklalFM
- Genel Yetkili
Ne dersen de büyük başarısızlık. Bizimkiler F16 ile Orlan vurdu yahu. Asıl zor olan tespit. Biz de orada kaçırıyoruz ama vurma işinde batırmak saatlerce hem de ayrı bir başarı.
- _Turkuaz_
- Süvariler
Ben olsam bu olay üzerine hemen İHTAR Anti-Drone sistemi ile birlikte ALKA YESS pazarlamasına başlardımİstiklalFM yazdı: ↑29 Ara 2022, 14:45 Ne dersen de büyük başarısızlık. Bizimkiler F16 ile Orlan vurdu yahu. Asıl zor olan tespit. Biz de orada kaçırıyoruz ama vurma işinde batırmak saatlerce hem de ayrı bir başarı.

- _Turkuaz_
- Süvariler
KF-21'in 3. prototipi de havalanmış.
- ebonitcubuk
- Süvariler
Çok kıskanıyorum. Güzel uçak oldu.
- SametKomurcu
- Süvariler
Güney Kore bile nükleer silah edinmeye başlayacak. Biz hala Yerli Nükleer füzelerin hayalini kurmaya devam edelim.
- Tigerfish
- Süvariler
Anlamadım. Ortaya nükleer başlıklı bir füze dikip de etrafında dünya aleme halay mı çekelim?SametKomurcu yazdı: ↑13 Oca 2023, 11:48 Güney Kore bile nükleer silah edinmeye başlayacak. Biz hala Yerli Nükleer füzelerin hayalini kurmaya devam edelim.
- _Turkuaz_
- Süvariler
G.Kore, İsrail kadar aktif bir savunma tedarikçisi olma yolunda hızla ilerliyor:
- dr.911
- Akıncılar
Mc-X projesine katılım sağlasak keşke. Kore ürünleri Avrupa ürünleri kadar narin ve hassas olmazlar muhtemelen ortada bir kuvvet isteri olduğundan proje çok daha hızlı ilerleyecektir HvKk'nin ihtiyacı da ortada.
- SametKomurcu
- Süvariler
- SametKomurcu
- Süvariler
-
- Süvariler
Bildiğin X47 işte , bizim Kızılelma niye bu formda üretilmedi acaba. İkisi de UCAV.
-
- Üye
Anka-3 geliyor zaten bu formda... Bu formdaki UCAV'lar daha çok Hava-Yer görevleri kullanıyor. Kızılelma A-A görevi için dizayn edildi.goldenwings yazdı: ↑04 Şub 2023, 19:15 Bildiğin X47 işte , bizim Kızılelma niye bu formda üretilmedi acaba. İkisi de UCAV.
-
- Üye
Bizim güney koreyle projelerimiz şaşırtıcı derecede benziyor.
Acaba birbirimizi alttan altan destekleyip projeleri ortak akıl şeklinde yönetiyor olabilir miyiz?
Acaba birbirimizi alttan altan destekleyip projeleri ortak akıl şeklinde yönetiyor olabilir miyiz?
-
- Süvariler
Yazılıp çizildiği kadarıyla KT1 maceramızdan sonra çok meraklı olduğumuzu düşünmüyorum. KF21 için de adamlar proje ortağı olarak sadece para istiyorlardı yani birşey verecekleri yoktu ya da ABD gizli ortak olarak izin vermiyor olabilir bariz teknoloji ortaklıklarına.
-
- Üye
Tank motorunda Güney korenin ithal parçalarının yerlileştirilmesine ve transmisyona yardım ettiğimiz söyleniyor.
Fırtınada atış kontrol sistemlerinde, MMU'da bir çok alt sistemde belki destek verip almışızdır,
Hürkuş, Hürjet'te ortak iyileştirmeler geliştirmeler yapmış olabiliriz her iki ülkeninde benzer projeleri var. ANKA 3'ün Korenin delta kanadına çok benzerse şaşırmam.Ağır torpidolarda işbirliğimiz oldu.
Bence bilmediğimiz daha çok işbirliklerimiz olabili. Ben bu işbirliğini birbirini destekleyen ve eksikliklerini bu destekle kapatan bir projeler yönetimi gibi görüp algılıyorum ama yanlışta düşünüyor olabilirim.
Fırtınada atış kontrol sistemlerinde, MMU'da bir çok alt sistemde belki destek verip almışızdır,
Hürkuş, Hürjet'te ortak iyileştirmeler geliştirmeler yapmış olabiliriz her iki ülkeninde benzer projeleri var. ANKA 3'ün Korenin delta kanadına çok benzerse şaşırmam.Ağır torpidolarda işbirliğimiz oldu.
Bence bilmediğimiz daha çok işbirliklerimiz olabili. Ben bu işbirliğini birbirini destekleyen ve eksikliklerini bu destekle kapatan bir projeler yönetimi gibi görüp algılıyorum ama yanlışta düşünüyor olabilirim.
-
- Akıncılar
BMC power bildiğim kadarı ile Allison firması ile çalışıyor zaten bu konuda.
Fırtına atış kontrolü beğenilmediği için Aselsan yerli olanı geliştirdi.
Birbiri ile rakip giden iki ürün arasında böyle bir şey olması çok çok zor. ilişkilerimiz iyi ama uluslararası ilişkiler farkı şeyler içerir, hele ki bu kadar para var ise.
Nasıl aynı mantık için üretilmiş KT-1, Hürkuş, Super Tucano birbirine benziyorsa, aynı amaçla üretilen İHA'larında birbirine benzemesi normal.BuLuT yazdı: ↑04 Şub 2023, 21:10 ANKA 3'ün Korenin delta kanadına çok benzerse şaşırmam.Ağır torpidolarda işbirliğimiz oldu.
-
- Üye
Sayın Kaderbey Ben bunları uydurmuyorum Altay tankı konusunda Kore motorunun ithal olan bir çok parçasının, Türkiye üretimini sağlayarak bu konuda destek verildiği ve ithalat açısından sorun yaşanmayacağı bu forumda yazıldı.Bu aynı zamanda Kore içinde iyi bir gelişme.
Fırtına atış kontrol sisteminin Aselsan tarafından üretildiğini biliyoruz Türkiye bu konudaki tecrübesini Koreyle paylaşmış olabilir. Olamaz mı?
Hürkuş ,Hürjet'in Kore muadilleri KT1-T50 bakıldığı zaman birbirine benzer sistemler(aynısı demiyorum) ortak alt yapılar olabilir bu konuda bilgi birikimleri paylaşılmış olamaz mı? Her iki tarafı kastederek yazıyorum.
İHA'lar içinde.. İşte diyorum Bu kadar benzerlik tesadüfün biraz üstü olmuyor mu? Olasılıkta da paranın tura gelme ihtimali 1/2 dir ama bu kadar çok birbirine benzer platformu geçmişe dayanan güçlü bağları olan iki ülkede olması birbirleriyle iş birliği yapma ihtimalini güçlendirmiyor mu?
Bu işten iki tarafta ekonomik açıdan, birbirinden kazanç da elde edebilir.
Ukrayna ile Motor ve İHA işbirliği birbirimizin eksikliklerini kapamak için yapıyoruz da Geçmişte yanyana savaşarak Şehit verdiğimiz bir ülkeyle bu işbirliği niye olmasın?
Fırtına atış kontrol sisteminin Aselsan tarafından üretildiğini biliyoruz Türkiye bu konudaki tecrübesini Koreyle paylaşmış olabilir. Olamaz mı?
Hürkuş ,Hürjet'in Kore muadilleri KT1-T50 bakıldığı zaman birbirine benzer sistemler(aynısı demiyorum) ortak alt yapılar olabilir bu konuda bilgi birikimleri paylaşılmış olamaz mı? Her iki tarafı kastederek yazıyorum.
İHA'lar içinde.. İşte diyorum Bu kadar benzerlik tesadüfün biraz üstü olmuyor mu? Olasılıkta da paranın tura gelme ihtimali 1/2 dir ama bu kadar çok birbirine benzer platformu geçmişe dayanan güçlü bağları olan iki ülkede olması birbirleriyle iş birliği yapma ihtimalini güçlendirmiyor mu?
Bu işten iki tarafta ekonomik açıdan, birbirinden kazanç da elde edebilir.
Ukrayna ile Motor ve İHA işbirliği birbirimizin eksikliklerini kapamak için yapıyoruz da Geçmişte yanyana savaşarak Şehit verdiğimiz bir ülkeyle bu işbirliği niye olmasın?
- SametKomurcu
- Süvariler
- _Turkuaz_
- Süvariler
Uçuşa ait görüntüler:
KF-21 Boramae 004 conducted its maiden flight on 20 Feburary 2023, flying for 34 minutes between 1119 and 1153. The fourth prototype aircraft is a tandem seat variant of the KF-21 and has modified internal fuel tank design compared to the single seat variant. KF-21 prototypes 1, 2, 3, and 5 are single seat variants and prototypes 4 and 6 are tandem seat variants. The tandem seat variant will be used for conversion training for new pilots assigned to fly the KF-21
-
- Site Başkanı
Kore uçmuş gitmiş.
- Footle
- Süvariler
- Süvariler
KF-21 Aesa radarına kavuşmuş:
Ayrıca 003 ve 004 nolu prototiple ilk gece uçuşu gerçekleştirilmiş:
Ayrıca 003 ve 004 nolu prototiple ilk gece uçuşu gerçekleştirilmiş:
- SametKomurcu
- Süvariler
- _Turkuaz_
- Süvariler
HHI, STOBAR'lı şu tarz bir şey tasarlamıştı:

Ancak görülen o ki KF-21N'le birlikte CATOBAR'lı şöyle bir gemi karşımıza çıkabilir:
Eğer CATOBAR'lı bir gemi ortaya konursa Pasifik'teki ülkelerden benzer özelliklerde (Modern Clemenceau sınıfı gibi) gemileri ard arda görürüz gibi geliyor.
- _Turkuaz_
- Süvariler
KF-21 gövde altı ve kanat altı istasyonlarından füze bırakmış ayrıca dahili topu ateşlemiş.
-
- Üye
İlk uçuşunu neredeyse yeni sayılacak (8 ay) bir zamanda yapmış uçak için aldıkları hız çok iyi. Aesa radar denemesi, füze sistemler testleri başladığına göre programda işler yolunda gidiyor. Ne diyelim darısı bizim başımıza.