Azerbaycan - Ermenistan Çatışması (Temmuz) / Vatan Muharebesi (Eylül-Kasım) | 2020

Parlamen.TR
Süvariler
Azerbaycan - Ermenistan Çatışması (Temmuz) / Vatan Muharebesi (Eylül-Kasım) | 2020

Mesaj gönderen Parlamen.TR »

RUSYA'nın durumu

İSRAİL AZERBEYCAN İLİŞKİLERİ

BATI'nın AZERBAYCAN Başta olmak Üzere TÜRK Devletlerinin GAZ ve PETROL Kaynaklarına Duyulan ihtiyacı

ÇİN'İN Ticaret yolu

Bunların Güvenlik İhtiyacı.

Bütün bunlar ZENGEZUR da Toprak Değişimi Yani Kolidordan daha fazlası için
Nahçivanın doğrudan ana vatana bağlanması ellimizi güçlendirmesi için BATI - DOĞUNUN çok az ortak çıkarı değilmidir.

Sadece bir kolidor yeterlimidir.

karli
Süvariler

Mesaj gönderen karli »

Parlamen.TR yazdı: 16 Ağu 2023, 09:26 RUSYA'nın durumu

İSRAİL AZERBEYCAN İLİŞKİLERİ

BATI'nın AZERBAYCAN Başta olmak Üzere TÜRK Devletlerinin GAZ ve PETROL Kaynaklarına Duyulan ihtiyacı

ÇİN'İN Ticaret yolu

Bunların Güvenlik İhtiyacı.

Bütün bunlar ZENGEZUR da Toprak Değişimi Yani Kolidordan daha fazlası için
Nahçivanın doğrudan ana vatana bağlanması ellimizi güçlendirmesi için BATI - DOĞUNUN çok az ortak çıkarı değilmidir.

Sadece bir kolidor yeterlimidir.
Azerbaycan ve Ermenistan arasında 2 konu var. Ayrılıkçı Karabağ meselesi, diğeride karşılıklı olarak koridorların açılması. Rusya, Fransa, İran, ABD gibi ülkeler bu koridora mani olmak için elinden geleni yapar, yine Dağlık Karabağ ın resmi bir statü ye kavuşması için yine elinden geleni yapar.

Azerbaycan öncelikli olarak Dağlık Karabağ mevzusunu çözmek zorunda, hiçbir statüye mahal vermeden topraklarına katması gerekiyor. Diğer koridor mevzusuna gelince açık konuşayım bunu bize yaptırmazlar, Paşinyan istesede yapamaz, herifi indirirler, yahut öldürüler ama yine yaptırmazlar. Elimizden gelirse Ermenistan ın içini karıştırmamız gerekiyor, Şöyle bir ihtimalde var aslında, Zengezur dan toprak kopartıp Nahçivanla karabağlantısını fiziki olarak kuracaksın, dağlık Karabağ danda bir bölgeyi Ermenistan a bırakacaksın. Sınır anlaşmasını yapacaksın.

Tulga
Süvariler

Mesaj gönderen Tulga »

karli yazdı: 16 Ağu 2023, 10:28 Azerbaycan ve Ermenistan arasında 2 konu var. Ayrılıkçı Karabağ meselesi, diğeride karşılıklı olarak koridorların açılması. Rusya, Fransa, İran, ABD gibi ülkeler bu koridora mani olmak için elinden geleni yapar, yine Dağlık Karabağ ın resmi bir statü ye kavuşması için yine elinden geleni yapar.

Azerbaycan öncelikli olarak Dağlık Karabağ mevzusunu çözmek zorunda, hiçbir statüye mahal vermeden topraklarına katması gerekiyor. Diğer koridor mevzusuna gelince açık konuşayım bunu bize yaptırmazlar, Paşinyan istesede yapamaz, herifi indirirler, yahut öldürüler ama yine yaptırmazlar. Elimizden gelirse Ermenistan ın içini karıştırmamız gerekiyor, Şöyle bir ihtimalde var aslında, Zengezur dan toprak kopartıp Nahçivanla karabağlantısını fiziki olarak kuracaksın, dağlık Karabağ danda bir bölgeyi Ermenistan a bırakacaksın. Sınır anlaşmasını yapacaksın.
Hocam, amaç zaten Türkiye'nin Kafkaslar ve Türki Cumhuriyetler'le olan fiziki bağlantısının engellenmesi. Bu yüzden tüm dağlık Karabağ bölgesini Ermenistan'a verip Zengezur'dan Nahçıvan kara bağlantısı için bir avuç toprak istesen yine kabul etmezler. Başından beri kuruluş amacı bu Ermenistan'ın. Dikkat ederseniz taa İran sınırı ile birleştirmisler. Bu noktaya kadar iyi gelindi. Bundan sonrası yine sahada halledilmek zorunda. Bunca yıllık stratejiyi alt üst ediyoruz kolay birşey değil. İsteyerek alabileceğimiz bir kazanım değil bu husus. Savaşarak ve uluslararası konjonktürün uygunluğu kovalanarak kalıcı koridor sağlanmalı. Sonrasında ciddi askeri yığınak ve askeri bölge ilanı ile koridor alanı sivil yerleşime kapatılmalı. Bu koridor işi halledilse bile her daim ilk önce saldırı alacak yer burası olacak.

KARACI
Süvariler

Mesaj gönderen KARACI »

İran ne olacak ?

Parlamen.TR
Süvariler

KARACI yazdı: 16 Ağu 2023, 10:54 İran ne olacak ?
Bölgede Barış'ın sağlanması .
Ticaret Hacminin gelişmesi
İran'a Kazanç sağlamazmı ?

Onu'da İran Düşünsün

karli
Süvariler

Mesaj gönderen karli »

Tulga yazdı: 16 Ağu 2023, 10:47 Hocam, amaç zaten Türkiye'nin Kafkaslar ve Türki Cumhuriyetler'le olan fiziki bağlantısının engellenmesi. Bu yüzden tüm dağlık Karabağ bölgesini Ermenistan'a verip Zengezur'dan Nahçıvan kara bağlantısı için bir avuç toprak istesen yine kabul etmezler. Başından beri kuruluş amacı bu Ermenistan'ın. Dikkat ederseniz taa İran sınırı ile birleştirmisler. Bu noktaya kadar iyi gelindi. Bundan sonrası yine sahada halledilmek zorunda. Bunca yıllık stratejiyi alt üst ediyoruz kolay birşey değil. İsteyerek alabileceğimiz bir kazanım değil bu husus. Savaşarak ve uluslararası konjonktürün uygunluğu kovalanarak kalıcı koridor sağlanmalı. Sonrasında ciddi askeri yığınak ve askeri bölge ilanı ile koridor alanı sivil yerleşime kapatılmalı. Bu koridor işi halledilse bile her daim ilk önce saldırı alacak yer burası olacak.
Azizim doğru, vermezler. O nedenle işgal işine gişirmek zorunda kalacağız gibime geliyor. Koridor konusunda bugün açsalarda yarın kaçakçılık var diye yine kapatırlar. O nedenle ben güvenmiyorum.

Parlamen.TR
Süvariler

AVRUPA BİRLİĞİ ERMENİSTAN'A GİDEREK EL KOYUYOR! HEDEF ÖZELLİKLE ZENGEZUR KORİDORU'NUN KONTROLÜ!..

KARACI
Süvariler

Mesaj gönderen KARACI »

İran bypass olur kazanc falan saglamaz o dediklerin, en buyuk korkularindan biridir Türk baglantisi ve birligi. Yarın İran Azerbaycan'ı vurmaya basladiginda dogrudan savasa girmeyeceksen adim atmadan once iyi dusunmen gerekir. Azerbaycan icin Iran'la savasa giren Türkiye'ye Nato destegi falan beklemeyin bu arada (dogrudan bir destekten bahsediyorum). Önce ekonomini duzelt, askeri eksikliklerini tamamla, ic problemlerini (multeci) çöz, Suriye meselesini bir duzleme oturt sonra dusunursun. Dış politikada simdi onlar dusunsun diyerek radikal hamleler yapılmaz. Kapıyı bir acarsan kapanmiyor sonra, 50 yilin gidiyor.

Tulga
Süvariler

Mesaj gönderen Tulga »

karli yazdı: 16 Ağu 2023, 11:06 Azizim doğru, vermezler. O nedenle işgal işine gişirmek zorunda kalacağız gibime geliyor. Koridor konusunda bugün açsalarda yarın kaçakçılık var diye yine kapatırlar. O nedenle ben güvenmiyorum.
Paşinyan yönetimi gitmeden bu dönemde bu iş halledilmeli. Aynı eksende Suriye sınır ötesi harekatı ile Rusya'ya ilave yük getirilmeli. Bu iki harekâta paralel yürütülecek şekilde Ukrayna'ya ana sistem silah ve mühimmat satışları tavan yapılmalı. AB ve ABD, bölgede kazanım istiyorsa masada bizim de olduğumuzu bilerek kazanımı bölüşmeli. Her yere efelenerek kazanım sağlama lüksümüz yok maalesef. Batı ile çalışırken kazanım yüzdemizi arttırmaya çalışacak orta noktayı bulmaya gayret etmeliyiz. Özellikle AB'ye sunulacak güvenli enerji ikmali ve ticaret yolu en büyük silahlarimiz olacaktır. Bunun pazarlama ve reklamını da Azerbaycan yapmak zorunda AB'ye. İsrail üzerinden yapılacak ortaklıklar vasıtası ile de Azerbaycan'ın ABD'yi ikna etmesi zor olmayacaktır. Lakin dediğim gibi büyük pastanın eşit bölüşümüne değil de kazanım yüzdemizin artmasına odaklı politikalar ile bu mümkün olacaktır. Biraz karmaşık bir yapı söz konusu. İşin içinde bize verilecek kazanımlarla Türkiye'nin bölgenin ötesinde bir güce kavuşacağı da aşikardır. Enerji ve ticaret koridorunun Türkiye elinde olması, geçiş güzergahına sahip olması, kafkaslarla kesintisiz fiziki temas, diğer Türki cumhuriyetlere askerî ve ekonomik yatırımlar gibi birçok dezavantaj söz konusu AB ve ABD için. Özellikle bu noktadan sonra Türkiye'ye karşı her daim kaldıraç görevi gören İran'ın etkisizleşmesi de Batı için ayrı bir sorun teşkil edecektir.

Tulga
Süvariler

Mesaj gönderen Tulga »

KARACI yazdı: 16 Ağu 2023, 11:18 İran bypass olur kazanc falan saglamaz o dediklerin, en buyuk korkularindan biridir Türk baglantisi ve birligi. Yarın İran Azerbaycan'ı vurmaya basladiginda dogrudan savasa girmeyeceksen adim atmadan once iyi dusunmen gerekir. Azerbaycan icin Iran'la savasa giren Türkiye'ye Nato destegi falan beklemeyin bu arada (dogrudan bir destekten bahsediyorum). Önce ekonomini duzelt, askeri eksikliklerini tamamla, ic problemlerini (multeci) çöz, Suriye meselesini bir duzleme oturt sonra dusunursun. Dış politikada simdi onlar dusunsun diyerek radikal hamleler yapılmaz. Kapıyı bir acarsan kapanmiyor sonra, 50 yilin gidiyor.
Hocam, NATO desteğinin Türkiye özelinde pek olacağını sanmıyorum. En fazla yapabilecekleri destek açıklamaları asarım keserim Türkiye'yi yedirtmeyiz söylemleri olur bu saatten sonra. Batı'nın bize biçtiği güney kanadı koruma ülkesi görev tanımına uygun politikalar içerisinde olmadığımız sürece etkin bir askerî destek sunacağını düşünmüyorum.

Kaldı ki fiziki olarak sahaya ülke askerî gücü ile inip duruma müdahale edebilecek kapasitede askeri, ekonomik ve politik kararlar verebilecek ülke sayısı 1-2'yi geçmez şuanda. Bu arda önümüzdeki 10 yıl içerisinde NATO'nun da mevcut NATO olarak kalacağını da düşünmüyorum. Daha safları sıklaşmış, genele yayılmış müttefiklikler gelecek. Bölgesel Savunma organizasyonları görebiliriz. Yalnızlaşma ve kutuplaşmanın had safhaya ilerleyeceği dönemlere doğru gidiyoruz. Silahlanma ve Savunma sanayisi iyi olan hayatta kalacak. Geri kalanı yok olacaktır...

KARACI
Süvariler

Mesaj gönderen KARACI »

Aynen oyle ! Savasmayanin kazanacagi bir doneme giriyoruz, Araplarla arayi duzeltiyoruz, Israil'le birseyler oluyor diye gaza gelmeye gerek yok. Bu isin bir ayagi silah ise diger ayagi da paradir. Diger ayak apacik ortadayken herkes otursun yerinde yani, bizim ilk isimiz Suriye ve göc sorununu cozmek olmali. Bu ikisi birbiri ile alakali ve gelisip bir sinif uste cikmamizin da onundeki en buyuk engel diye dusunuyorum.

Parlamen.TR
Süvariler

KARACI yazdı: 16 Ağu 2023, 11:18 İran bypass olur kazanc falan saglamaz o dediklerin, en buyuk korkularindan biridir Türk baglantisi ve birligi. Yarın İran Azerbaycan'ı vurmaya basladiginda dogrudan savasa girmeyeceksen adim atmadan once iyi dusunmen gerekir. Azerbaycan icin Iran'la savasa giren Türkiye'ye Nato destegi falan beklemeyin bu arada (dogrudan bir destekten bahsediyorum). Önce ekonomini duzelt, askeri eksikliklerini tamamla, ic problemlerini (multeci) çöz, Suriye meselesini bir duzleme oturt sonra dusunursun. Dış politikada simdi onlar dusunsun diyerek radikal hamleler yapılmaz. Kapıyı bir acarsan kapanmiyor sonra, 50 yilin gidiyor.
İran İslam Cumhuriyeti ilk Hristiyan devleti Ermenistanın köpekliğini yapmaktan öteye geçemez .
Azerbeycan'ı vurduğu anda misliye cevabını alır.
Büyütmeyin bu kadar .
Benim dediğim
Animasyon yapabilmeleri savaş kazanacağı anlamına gelmez.
İsrail ile en ufak savaş durumu olsa
Koca koca komutanları Zeytinburunda bodrum katta tekstil atölyesine makineci olmak için koşa koşa sığınmacı olur Türkiye'ye

Nahçivanın Azerbeycana bağlanması İranın için bir tehdit olmaz.

Ermenistan'a baskı yapar tasmayı daha sıkı tutmasını sağlarız.

KARACI
Süvariler

Mesaj gönderen KARACI »

Ben burada askeri bir savas sonucu analizi yapmiyorum. Savas kazanilir kaybedilir demiyorum, onlar baska konular, üç cumle ile icinden cikiyorsunuz da oyle olmuyor o isler iste. Insanlarin bircogunun savasin tam olarak ne oldugunu anlayabildigini dusunmuyorum, ornekler bu kadar yakinken anlasilabilir degil bu. Daha neyi buyutecegiz acaba bunu degilse ?

karli
Süvariler

Mesaj gönderen karli »

Parlamen.TR yazdı: 16 Ağu 2023, 11:52 İran İslam Cumhuriyeti ilk Hristiyan devleti Ermenistanın köpekliğini yapmaktan öteye geçemez .
Azerbeycan'ı vurduğu anda misliye cevabını alır.
Büyütmeyin bu kadar .
Benim dediğim
Animasyon yapabilmeleri savaş kazanacağı anlamına gelmez.
İsrail ile en ufak savaş durumu olsa
Koca koca komutanları Zeytinburunda bodrum katta tekstil atölyesine makineci olmak için koşa koşa sığınmacı olur Türkiye'ye

Nahçivanın Azerbeycana bağlanması İranın için bir tehdit olmaz.

Ermenistan'a baskı yapar tasmayı daha sıkı tutmasını sağlarız.
İran`ı sahada yeneriz burada çok büyük bir sıkıntı yok. Ancak hafife aldığınız konular var. İran Suriye üzerinde, ve Irak üzerinde çok büyük tesiri olan bir devlet. Tacikistan meselesine etki edebilecek bir devlet. İnan bana bizi birçok yönden birçok cephede huzursuz edebilir. İran ile dost olabiliriz demiyorum, ancak İran meslesini ciddi anlamda ötelememiz gerekiyor. Elimizdeki silahlar İran birliklerini hareketsiz bırakmaya yeter. Azerbaycan ıda savunmaya yeter. Ancak herifçioğulları sahada iş yapmaz. Suriye` de kontrol altında tuttuğumuz bölgelerde ciddi karışıklık üretir bize. Suriye`de ABD, Rus, ve İran ittifakı kurulursa biz bunun altından çokta kalkamayız. Irak` ta bakınız terör mücadelesi için operasyonlarımız iyi gidiyor, bunlar bir anda değişebilir. Heryerede gücümüz yetmez, yetse dahi bunun bize ağır maliyetleri olur.

Velev ki İran ile bir şekilde belli eşikler aşıldı, gönülsüzde olsak harp kararına vardık. Bunun için İsrail kadar, BAE, Suud larında desteği elzemdir. Bakınız biz bir coğrafyada yaşıyoruz beğensekte, beğenmesekte belli ortaklıklara, ittifak, yahut ticarete muhtacız.

karli
Süvariler

Mesaj gönderen karli »

KARACI yazdı: 16 Ağu 2023, 10:54 İran ne olacak ?
Biz harekatımızı yapalım, ciddi bir karşılıkla karşımıza çıkacağınıda pek sanmıyorum. Devrim Muhafızlarından bir iki taciz olur, ancak İran ordusunu doğrudan bulaştırmazlar. Tabi öncesinde, BAE, Suud lar, İsrail gibi ülkelerle ciddi bir temas, yahut diplomasi geliştirmemiz şart.

Parlamen.TR
Süvariler

Ermenistan - Azerbaycan Geriliminde
Azerbaycan işgal altındaki topraklarını kurtarmak için mücadele ederken İran Ermenistan Cephesinde yer alırsa Tercihi Biz değil İran yapmış olur.
Tercihlerin sonucuna katlanır.
Evet İran yada başkası düşmanı asla hafife almamak gerek
Evet İran bölgenin belli başlı gücü tarihi etki alanı geniş olan bir devlet
Terör destekçisi bölgeyi çok hızlı ve çok etken karıştırabilir.
Bende İran ile düşman değil elbetteki dost olmayı isterim.
Biz DÜNYA'YA
Azerbaycanın işalatındaki topraklarını kurtarması sonucunda DOĞU ve BATININ Ortak kazançlarından bahsedelim.
İran dünyadan hatta komşularından bile izole içe kapanık sürekli tehdit eden ve tehdit alan olarak kalmaya devam etmek isterse kendi bilir.

ÜNAL
Süvariler

Mesaj gönderen ÜNAL »

Karacı ustad haklı. Savaşmayanin kazanacağı dönemdeyiz.
Ecowas hurmuz Tayvan Ukrayna Polonya Balkanlar hatta kaliningrad karışsın biz gerekirse alttan alalım taciz yiyelim sorun değil.
Ne Ordu ne ülke ekonomisi hazır , popülist söylemlere kanmayın.
Hayallerde yaşayanı gerçekler …
Bahsettiğiniz palavrasi ile meşhur acemler 20-30 drone ile Suudi’lerin rafinerilerini uçurdu.
Ülkendeki 4 köprü 4-5 rafineri vurulsa daha savaşın başında ayağın elin kopmuş başlarsın.
Klişe ve komik ama dünya yansın saçımızı tararken oturup gerekirse fakir fakir makarnamızı yiyelim ama savaştan uzak kalalım .

Öte yandan hayat işte eden bulur , insan kinamadigimi yasamadan olmez demişler…
Eceviti eleştirenler Kriz deprem ambargoyu yaşadı ! kaldı 2 sözde! Ayyastan İsmet İnönü’nün stresli gergin korku içinde denge politikası.
Buyursunlar sahne onların …

Yalquzaq
Süvariler

Mesaj gönderen Yalquzaq »

Cumhurbaşkanı yardımcısı:

Yalquzaq
Süvariler

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan çatışmada 3 Azerbaycan askeri yaralandı. Ermenistan ordusunun zayiatı 4 ölü, 2 yaralı.

Kullanıcı avatarı
SametKomurcu
Süvariler

Mesaj gönderen SametKomurcu »

anafor2014
Süvariler

Mesaj gönderen anafor2014 »

Youtube'da bu savaşta paylaşılan tb2 saldırı videolarını izlemek istediğimde bir çoğunun +18 kategorisine sokulup sildirilmeye çalışıldığını veya yapılan aramalarda ilgili videoların pek çıkmadığını gördüm, muhtemelen ermeniler bu görüntüleri ortadan kaldırmak için özel bir çaba harcamış. Diğer taraftan bizim ordumuza karşı yapılan saldırı videoları kabak gibi ortada duruyor. Ülke olarak sosyal medyada aleyhimize olan videoları sildirmek için özel ekipler oluşturup organize olmalıyız. Lehimize olan videoları da yeniden yükleyerek internette etkin olmamız lazım.

Mesela bu saldırı videosunu bir türlü bulamadım, halbuki 1 sene önce çok popülerdi, tek bir yerde çıktı karşıma.

AkınGözü
Üye

Mesaj gönderen AkınGözü »

Bir söz var internete bir kere giren şey bir daha internet var oldukça kaybolmaz

Kullanıcı avatarı
SametKomurcu
Süvariler

Ermenistan'ın yalanını Azerbaycan'ın Bayraktar TB2 SİHA'sı ortaya çıkardı

-Ermenistan, dün yaptığı Kurtarma Servisi'nden Yarbay Armen Gasparyan'ın Azerbaycan'a ait bir İHA'nın saldırısının ortaya çıkardığı patlamayı söndürürken açıkladı.

-Ancak Bayraktar TB2 oranları, Ermeni askerinin tek başına kundakçılık yaparak açıkça göz önünde seriyor.

-Amacının ise Azerbaycan İHA'larına karşı bir sis perdesi çabası olduğu varsayılıyor.

anafor2014
Süvariler

Kullanıcı avatarı
SametKomurcu
Süvariler

Tulga
Süvariler

Mesaj gönderen Tulga »

Bir öyle bir böyle açıklamalarla nereye kadar gidecek bu iş. Ermenistan esaslı bir şekilde masaya oturmuyor ki. Bizim Azerbaycan ile mutlak suretle Zengezur koridorunun ortak güvenliğini sağlayacak askeri adımlar atmamız gerek. Adına her ne denirse artık. Koridor boyunca ortak kurulacak kara ve hava üsleri mi dersiniz, ortak devriye mi dersiniz, askeri birlikler vasıtası ile kontrol noktaları ve güvenlik geçiş noktaları mı dersiniz bir şekilde koridorun ve Azerbaycan hattının güvenliği tam olarak sağlanmalı. Bu koridor işini kolay kolay yedirmeyecekler. Sağlam önlem almak lazım. Beraberinde de Ermenistan ile masaya oturup meclis kararı ile Sözde Ermeni soykırım yalanından vazgeçmesi ve anayasada yer alan Türkiye'den toprak talebi maddelerinin kaldırılması karşılığında ekonomik ticari sivil ve askeri tüm alanlarda birlikte işbirliği yolunu açarak gelir elde edebileceği ve faydalanabileceği bir yaşam sunmalıyız. Kafkasya ve ticaret yolu bağlantısı enerji nakil avantajları bu kadar çok fayda sağlayacakken bunu riske etme şansımız yok

Aksi taktirde yakın bir zamanda Yunanistan benzeri Ermenistan'da da bir ABD yığınağı ve hegemonyası görülebilir.

anafor2014
Süvariler

İran kaşınıyor, sorun orada.

Kullanıcı avatarı
sailor06
Süvariler

Mesaj gönderen sailor06 »

SametKomurcu yazdı: 07 Eyl 2023, 19:48
Belli ki savaş hazırlığındalar. Kafa yapıları minimum 50 sene öncsine ait.

Kullanıcı avatarı
ddemir
Süvariler

Mesaj gönderen ddemir »

Maça gitme imkanım olsa, Kafkas İslam Ordusunun Bakü'ye girişini gösteren fotoğrafı büyükçe bastırıp asardım kale arkasına. Yasak var madem, güvenlik görevlileri de anlamaz.

Kullanıcı avatarı
Hayali
Süvariler

Mesaj gönderen Hayali »

Bunlar nerede kaldı diyorduk ki; animasyon ile geri döndüler.

Kullanıcı avatarı
DarkMatter
Süvariler

Mesaj gönderen DarkMatter »

Bu iranlılarda ne çok seviyor şu animasyonu.

Tulga
Süvariler

Mesaj gönderen Tulga »

Propaganda, iktidarları ayakta tutan etkili bir kitle iletişim aracıdır...

BuLuT
Üye

Mesaj gönderen BuLuT »

O animasyonu alır bir tarafınıza sokarım mesajı verirdim ama bizimkilerde o ince yaklaşım tarzı yok.
Bunu yapmak içinde animasyon yayınlamama da gerek olmazdı. Suriyede ,İrak kuzeyinde veya tebrizde anladığı dilden mesaj verir mesajı verirken de 20-30 adet sihayı ucuz yollu olduğu için sınır boyunda uçururdum.
Adamlar ermenilere yapışık yaşıyacak pzvnk. zaten bu coğrafyadaysan öyle animasyonla falan olmaz israil gibi öyle tokat atacaksa ki acısını 100 yıl geçse unutmayacaksın.

Operatıon Atilla
Süvariler

Mesaj gönderen Operatıon Atilla »

İran’lılarda Disney’i Pixar’ı geçti. Animasyonda animasyon. Neymiş ya bir film falan çekin bari de tam olsun.

Yalquzaq
Süvariler

Azerbaycanda bulunan İran askeri heyeti İkinci Karabağ Savaşında Ermenistan ordusundan ele geçirilen ve imha edilen askeri ekipmanların sergilendiği Askeri Ganimetler Parkını ziyaret etti.

igirgin
Süvariler

Mesaj gönderen igirgin »

Olur da bir çatışma çakarsa İran malı Şahid kamikazeleri bol bol göreceğiz gibi.

KDG
Üye

Mesaj gönderen KDG »

igirgin yazdı: 11 Eyl 2023, 01:54 Olur da bir çatışma çakarsa İran malı Şahid kamikazeleri bol bol göreceğiz gibi.

Sadece o da değil, iranın üretebildiği hertürlü silahı göreceğiz bence. Nahçivan ile anakaranın birleşmesini önlemek devlet politikaları.

İZCİ
Üye

Mesaj gönderen İZCİ »

İran ile olası savaşta tek çekincem oradaki Türki unsurlar olacaktır. Savaşta “sen ayrıl Azerisin kenara geç” demek çok zor. Karşınıza asker olarak sürülecekler hatta.

Çatışma Azerbaycan Türkü nüfusun yoğun yaşadığı alanın gerisine atılabilmeli hızlıca ama bir taraftan da şu var. İrandaki Azerbaycan Türkü Türklerin eğilimleri ne? Hassasiyetleri ne?

Biz bir Arap ülkesiyle savaşsak ülkemizdeki Arapların umrunda olmaz mesela.

erdem334
Üye

Mesaj gönderen erdem334 »

Irak Turkmeni bir tanıdıgımız vardı.

Iran - Irak savasında iki tarafta da askerlerin bir cogunun Turk oldugunu ve birbirleriyle savastıklarını anlatmıstı. Oyle ki telsizde Turkce konusuyorlarmıs birbirleriyle Iran ve ırak tarafları.

ıraktaki Kurtler ise askere gitmeyi reddetmislerdi o zaman Irak ordusunda. Onlar cocuk yaparken Turkler birbirlerini olduruyorlardı.

j0KeReN
Üye

Mesaj gönderen j0KeReN »

Benim Iran tebrizli bir arkadaşım vardı, çok güzel Türkçe konuşuyordu, burada turan hayali kuranlar Türkiye dışındaki Türklerin milliyetçilik duygusunu yanlış anlıyor, adamlar Atatürk ilke ve inkılapları ile büyümemiş yetişmemiş, o arkadaş tam bir devrim muhafızları gibiydi Şii lik duygusu ile büyümüş, Türkiye turan falan umrunda değildi, Kırgız tanıdığımda var oda aynı bize Türk bile demiyordu avrupalaşmış balkanlaşmış olarak görüyordu.

Tugsat
Üye

Mesaj gönderen Tugsat »

İran Traktör futbol takımı taraftarları her fırsatta Türklük sevgisini belli ediyorlar. İzlemenizi öneririm.

anafor2014
Süvariler

j0KeReN yazdı: 11 Eyl 2023, 10:02 Benim Iran tebrizli bir arkadaşım vardı, çok güzel Türkçe konuşuyordu, burada turan hayali kuranlar Türkiye dışındaki Türklerin milliyetçilik duygusunu yanlış anlıyor, adamlar Atatürk ilke ve inkılapları ile büyümemiş yetişmemiş, o arkadaş tam bir devrim muhafızları gibiydi Şii lik duygusu ile büyümüş, Türkiye turan falan umrunda değildi, Kırgız tanıdığımda var oda aynı bize Türk bile demiyordu avrupalaşmış balkanlaşmış olarak görüyordu.
Bireylerin önemi yok genel halkın duruşu nedir ona bakmak lazım. İran’daki rejim için canını verecek kaç milyon İranlı vardır? Olayı İran Osmanlı veya Fars Türk savaşı yapmadan , sürdürürsek İran baya zorda kalır.

İZCİ
Üye

Mesaj gönderen İZCİ »

j0KeReN yazdı: 11 Eyl 2023, 10:02 Benim Iran tebrizli bir arkadaşım vardı, çok güzel Türkçe konuşuyordu, burada turan hayali kuranlar Türkiye dışındaki Türklerin milliyetçilik duygusunu yanlış anlıyor, adamlar Atatürk ilke ve inkılapları ile büyümemiş yetişmemiş, o arkadaş tam bir devrim muhafızları gibiydi Şii lik duygusu ile büyümüş, Türkiye turan falan umrunda değildi, Kırgız tanıdığımda var oda aynı bize Türk bile demiyordu avrupalaşmış balkanlaşmış olarak görüyordu.
17-18. Yüzyılda Ruslar Türki ülkeleri ele geçirirken bu alanlar Avrupa menşeli milliyetçilik akımlarından da etkilenmeden adeta teslim olmuş. Dolayısıyla bu altyapı ne durumda bilmiyoruz. İran örneğine de bakılırsa geçmişe dayalı kültürel bağ yerine mezhep kökenli vizyonumuzun yanlışlığı yine yüzümüze çarpıyor.

Sünni-şii nedir yaa tam bir Arap politikası izliyoruz.

Kullanıcı avatarı
Footle
Süvariler

Mesaj gönderen Footle »

Spike LR ile GSM istasyonu vurulmuş, radar değil.

TerörleMücadele
Süvariler

Mesaj gönderen TerörleMücadele »

Avrupa'nın tepkisinin sebebi nedir? Vatan Muharebesi' nde böyle tepki vermişler miydi

kabardey
Akıncılar

Mesaj gönderen kabardey »

Karabağlı Ermeniler ülkelerini felakete sürüklüyor. Paşinyan bile bu sefer kurtaramayabilir.

kaansr
Üye

Mesaj gönderen kaansr »

Ermeniler iyice sürreel bi hal almaya başladılar. Profesyonel mağduriyetle de engelleyemeycekler. Kafalarındaki gerçekten kopuş ve zihinsel parçalanma iyice kontrolden çıkmaya başladı. :) Peşinyan koltuğu kaptırmadan biz işimizi hallederiz umarım. Kutsal Azerbaycan askerinin ayağına taş değmesin!

igirgin
Süvariler

Mesaj gönderen igirgin »

Paşinyan 150-200 yıllık eski numaralara başvuruyor. Bir sonuç getirmeyecek isyan yapıp bizi vuruyorlar numarasına sarılacak ve uluslararası topluluğun müdahalesini isteyecek. Biz bu numaralarını Balkanlar’da gördük.