Reis Sınıfı (U 214TN) Denizaltı Tedarik Projesi
-
- Üye
Sürekli açık bıraksa ne olacak döner kesmekten başka bir meziyetleri, eğitimleri var mı ki işe yarasınlar
- Tigerfish
- Süvariler
Haddinizi bilin_Turkuaz_ yazdı: ↑07 Şub 2022, 11:11 Burada gelip yüksek euro kuru nedeniyle ''Türkiye süper ya, Alaman falan hep kıskanıyor!'' diyen süper milliyetçi gurbetçi tayfanın ne oradaki Bölücü Terör Örgütü yapılanmalarına ne de Türkiye'ye karşı uygulanan bu örtülü ambargolara karşı herhangi bir tepki koymaması benim hep garibime gitmiştir. Adamlar resmen Kapıkule'den geçtikten sonra milliyetçilik modunu kapatıyor.
-
- Üye
- Süvariler
Gurbetçilerin geçtiğimiz senelerde yaptığı Türkiye'nin haklarını savunduğu bir gösteri, bir kamuoyu hareketi gösterin yazdıklarımı sileyim. Kaldı ki burada yazdıklarım gurbetçilere karşı düşündüklerimin 10 da 1'i bile değil ama onun yeri de burası değil.
Şirketin sahiplerinden biri doğma büyüme,diğeri ise 4 yaşından beri Almanyalı. Nereden baksan Alman eğitim sisteminin başarısı. Bu örnekle nereye varmak istediğinizi anlamadım. Diğer bir uç olarak İsmail YK'ı örnek verebiliriz. Ancak her iki uçta oradaki Türklerin kümülatifini temsil etmemekte.
- DarkMatter
- Süvariler
Bunda had bilinecek bir şey yok ki? Gayet normal bir yorum var, kaldı ki aynı düşünceler benim gibi bir sürü vatandaşın aklından da geçiyor. Ne hikmetse yurt dışından gelen tayfa en vatansever milliyetçi tayfa olarak takılıyor ama iş icraata geldi mi bu zamana kadar bir şey yaptıklarını görmedim gören varsa da burada paylaşırsanız bizde faydalanırız.
-
- Süvariler
Örnek,DarkMatter yazdı: ↑07 Şub 2022, 22:22 Bunda had bilinecek bir şey yok ki? Gayet normal bir yorum var, kaldı ki aynı düşünceler benim gibi bir sürü vatandaşın aklından da geçiyor. Ne hikmetse yurt dışından gelen tayfa en vatansever milliyetçi tayfa olarak takılıyor ama iş icraata geldi mi bu zamana kadar bir şey yaptıklarını görmedim gören varsa da burada paylaşırsanız bizde faydalanırız.
- _Turkuaz_
- Süvariler
Birde Almanya'daki Türk milletvekillerine bakalım:
https://www.milliyet.com.tr/dunya/turk- ... tu-2256036
https://www.dw.com/tr/berlinde-demirta% ... a-44300504
Aşağıya düzenleme: Çerkez asıllı Tokatlı bir ailenin Almanya'da doğmuş evladı. Ayrıca olay Cem Bey'in yaptıkları değil, oradaki Türk topluluğunun bunların hepsine sessiz kalması.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Cem_%C3%96zdemir
Aşağıya düzenleme: Çerkez asıllı Tokatlı bir ailenin Almanya'da doğmuş evladı. Ayrıca olay Cem Bey'in yaptıkları değil, oradaki Türk topluluğunun bunların hepsine sessiz kalması.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Cem_%C3%96zdemir
En son _Turkuaz_ tarafından 08 Şub 2022, 16:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 4 kere düzenlendi.
- Mec
- Süvariler
Araştırmadım fakat etnik olarak Türk değildir diye düşünüyorum._Turkuaz_ yazdı: ↑08 Şub 2022, 09:20 Birde Almanya'daki Türk milletvekillerine bakalım:
- DarkMatter
- Süvariler
- Süvariler
Vermek istediğim örnek yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın veya Türk kökenli insanlarımızın organize olamaması, bulundukları ülkede ülkemizin çıkarlarını savunamaması. Hatta bazılarının Türkiye aleyhinde ne varsa öncü olması gibi. Tabi ki bunun belli başlı bir çok sebebi vardır mutlaka ancak ben Türkiye'den bakınca bunları görüyorum sadece.DarkMatter yazdı: ↑08 Şub 2022, 17:26 Üstad güzelde bu milyonlarca vatandaşın olduğu yerde bir kişinin yazdığı ne kadar yeterli? Lobicilik alanında çok zayıf kaldığımız aşikar.
- DarkMatter
- Süvariler
Üstad sonuna kadar katılıyorum. Benimde demek istediğim buydu, lobicilik denen şey bizim topraklara uğramamış bu konuda yetersiziz. Rum, Yahudi, Ermeni gibileri aleyhinize çok iyi lobicilik yapıyor.rifat52 yazdı: ↑08 Şub 2022, 21:19 Vermek istediğim örnek yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın veya Türk kökenli insanlarımızın organize olamaması, bulundukları ülkede ülkemizin çıkarlarını savunamaması. Hatta bazılarının Türkiye aleyhinde ne varsa öncü olması gibi. Tabi ki bunun belli başlı bir çok sebebi vardır mutlaka ancak ben Türkiye'den bakınca bunları görüyorum sadece.
- Tigerfish
- Süvariler
Bunu göremeyecek kadar acizseniz o benim sorununm degil._Turkuaz_ yazdı: ↑07 Şub 2022, 21:29 Gurbetçilerin geçtiğimiz senelerde yaptığı Türkiye'nin haklarını savunduğu bir gösteri, bir kamuoyu hareketi gösterin yazdıklarımı sileyim. Kaldı ki burada yazdıklarım gurbetçilere karşı düşündüklerimin 10 da 1'i bile değil ama onun yeri de burası değil.
Şirketin sahiplerinden biri doğma büyüme,diğeri ise 4 yaşından beri Almanyalı. Nereden baksan Alman eğitim sisteminin başarısı. Bu örnekle nereye varmak istediğinizi anlamadım. Diğer bir uç olarak İsmail YK'ı örnek verebiliriz. Ancak her iki uçta oradaki Türklerin kümülatifini temsil etmemekte.
Sorun olan sizin gibi bay pek bilmislerin istediklerine inanmak ve platformlarda gurbetcilere karsi kinlerini kusup sahte demagogculuk yapmaniz.
Sizin gibi tutum sergileyenler ancak toplumda olan bloklasmayi daha cok tetikler.
Sayin Teori herseye ragmen Denizalti Tedarik Pojesinin tüm olumsuzluklara ragmen devam ettigini paylasti. Bunun ardindan gurbetcilere saydirmanizin yerini mi buldunuz?
-
- Süvariler
Yurtdışında doğdum, büyüdüm. 16 yıldır Türkiye`de yaşamaktayım. İnanın durum sizin Türkiye` den gördüğünüz gibi değil. Lobicilik için zemin, zaman, politik gerçekler gibi farklı parametreler var. Bugün hiçbiri bizim için uygun dönemde değil. Çok fazla girmeyeceğim, dilerseniz farklı başlıkta tartışabiliriz. Lakin, Almanya için "bunların hepsi Nazi" derseniz. ABD de birkaç çapulcuya "meydan dayağı attırsanız", Hollanda` da gidipte seçin mitingi yapacağım diye yasak olmasına rağmen polisle kaçma kovalamaca oynarsanız... Maalesef Lobi için çokta zemin kalmıyor. Ayrıca aralarında organize olup para toplayıp ülkemize Denizaltı hediye eden gurbetçilerimizide minnetle anıyorum. Diyeceklerim bu kadar.rifat52 yazdı: ↑08 Şub 2022, 21:19 Vermek istediğim örnek yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın veya Türk kökenli insanlarımızın organize olamaması, bulundukları ülkede ülkemizin çıkarlarını savunamaması. Hatta bazılarının Türkiye aleyhinde ne varsa öncü olması gibi. Tabi ki bunun belli başlı bir çok sebebi vardır mutlaka ancak ben Türkiye'den bakınca bunları görüyorum sadece.
- _Turkuaz_
- Süvariler
“Türk İşgücü Anlaşması” 31 Ekim 1961 tarihinde imzalanmış. 61 sene olmuş, oradaki Türkler kendilerini ifade edecek ortam bulamamışlar veya oluşturamamışlarsa diyecek çokta bir şey yok. Ancak benim şahsi yorumum ''Aman tadımız kaçmasın Ali Rıza Bey!'' tavrından dolayı Türklerin bu işlere girişmediği.karli yazdı: ↑09 Şub 2022, 14:48 Yurtdışında doğdum, büyüdüm. 16 yıldır Türkiye`de yaşamaktayım. İnanın durum sizin Türkiye` den gördüğünüz gibi değil. Lobicilik için zemin, zaman, politik gerçekler gibi farklı parametreler var. Bugün hiçbiri bizim için uygun dönemde değil. Çok fazla girmeyeceğim, dilerseniz farklı başlıkta tartışabiliriz. Lakin, Almanya için "bunların hepsi Nazi" derseniz. ABD de birkaç çapulcuya "meydan dayağı attırsanız", Hollanda` da gidipte seçin mitingi yapacağım diye yasak olmasına rağmen polisle kaçma kovalamaca oynarsanız... Maalesef Lobi için çokta zemin kalmıyor. Ayrıca aralarında organize olup para toplayıp ülkemize Denizaltı hediye eden gurbetçilerimizide minnetle anıyorum. Diyeceklerim bu kadar.
Avrupa'da sosyo-ekonomik olarak alt tabakada yer alıp, ülkedeki TL/Döviz paritesi nedeniyle gayrimenkul zengini olan gurbetçilerin toplumdaki bloklaşmayı benden daha çok etkilediğini düşünüyorum. Zira yapılan sosyal medya röportajlarında ''Ekonomi çok iyi! Avrupa ağlıyor!'' gibi safsataları dile getiren ben değilim. Neyse denizaltı konusunu daha fazla konu dışı iletiler ile doldurmayalım.Tigerfish yazdı: ↑09 Şub 2022, 13:39 Bunu göremeyecek kadar acizseniz o benim sorununm degil.
Sorun olan sizin gibi bay pek bilmislerin istediklerine inanmak ve platformlarda gurbetcilere karsi kinlerini kusup sahte demagogculuk yapmaniz.
Sizin gibi tutum sergileyenler ancak toplumda olan bloklasmayi daha cok tetikler.
Sayin Teori herseye ragmen Denizalti Tedarik Pojesinin tüm olumsuzluklara ragmen devam ettigini paylasti. Bunun ardindan gurbetcilere saydirmanizin yerini mi buldunuz?
- TEORI
- Site Başkanı
Konuya dönelim.
-
- Üye
- Süvariler
Hala tedirginliğim devam ediyor, bu proje çok önemli, konuya hakim bilen bir arkadaş aydınlatablirmi neler oluyor ?
- Alesta
- Üye
2027 yılına kadar 6 adet denizaltı teslimatı tamamlanacak.
https://www.savunmasanayist.com/yeni-ti ... a-cekildi/
https://www.savunmasanayist.com/yeni-ti ... a-cekildi/
-
- Üye
Almanya bu denizaltılar için yavaşlatma yapıyordu.
Reis sınıfında envantere giren denizaltı var mı?
Benim bildiği yok o yüzden soruyorum.
Reis sınıfında envantere giren denizaltı var mı?
Benim bildiği yok o yüzden soruyorum.
-
- Süvariler
Henüz yok ama programın ilk gemisi Piri Reis 2022 yılı içerisinde envantere katılacak denilmekte.
-
- Süvariler
Belki konuşulmuştur ama ben göremedim. Bizim denizaltılarımız için kauçuk kaplama teknolojimiz var mı? Yoksa alternatif başka bir kaplama mı kullanıyoruz?
-
- Süvariler
- Üye
- Site Başkanı
Leş güne bir ışık doğdu, çok güzel haber.
- ddemir
- Süvariler
-
- Süvariler
Tam 1 yılda Havuzdan denize indirilmiş oldu. Her ne kadar Aydıreis'in denize indirilme planı 2025 olsa da 2024 genelinde Muratreis ve Aydinreis'in denize indirilebilmesi dileğiyle. Emeginize sağlık...
-
- Üye
İlk denizaltı envantere girdi mi?
-
- Süvariler
Piri reis bildiğim kadarıyla henüz girmedi. Yıl sonu diye biliyorum.
-
- Süvariler
-
- Akıncılar