HvKK'nın Gelecek Nesil B Planı | Tartışma

Tüm Askeri Uçaklar,İnsansız Hava Araçları, haberler, yorumlar, projeler, analizler...
karli
Süvariler

Mesaj gönderen karli »

Parlamen.TR yazdı: 07 Ağu 2023, 13:37 KAAN için en önemli bileşinlerinden Motor konusunda Milli Motor üretimi için kurulan TRMOTOR 'bünyesinde Değerli Bir Forum Arkadaşımızı görmek bana büyük mutluluk verdi. :D

Bu konuda forumda yazılan çizilen herşeyi görünecek

Kendisine başarılar dilerim

Kim olduğu konusu kendi açıklayacağı düşüncesindeyim benim isim zikretmem yanlış olabilir.
İfşa etme derim. ABD den gelmemiş olan f110 motorunun hıncını arkadaştan alırız sonra. :)

Parlamen.TR
Süvariler

Mesaj gönderen Parlamen.TR »

karli yazdı: 07 Ağu 2023, 15:29 İfşa etme derim. ABD den gelmemiş olan f110 motorunun hıncını arkadaştan alırız sonra. :)
Ben Asla isim vermedim vermemde ;)

Kendi F110 muzu hatta çok daha iyisini yapacağız.

En kötü olasılık AL-31 ayarı bir güce sahip oluruz 8-)

Kullanıcı avatarı
Wolverine
Akıncılar

Mesaj gönderen Wolverine »

Kimse yazmıyor ama radar görünmezliğini sağlayacak kaplama teknolojisine sahipmiyiz acaba? Sadece geometri ile iş bitmiyor.
Bir de kanopi camı var. F22 nin camı neden altın görüntüsünde sanıyorsunuz. O cam da radar dalgalarını sönümleyen kaplama ile kaplanıyor.

Tulga
Süvariler

Mesaj gönderen Tulga »

Wolverine yazdı: 07 Ağu 2023, 16:14 Kimse yazmıyor ama radar görünmezliğini sağlayacak kaplama teknolojisine sahipmiyiz acaba? Sadece geometri ile iş bitmiyor.
Bir de kanopi camı var. F22 nin camı neden altın görüntüsünde sanıyorsunuz. O cam da radar dalgalarını sönümleyen kaplama ile kaplanıyor.
Hocam böyle bir haber var ama içerik olarak sorunuzu karşılar mı bilmiyorum? Sanırım radar izi düşürücü boya teknolojisi çalışmalarına ait.

https://www.savunmasanayist.com/kaan-sa ... k-gelisme/

BuLuT
Üye

Mesaj gönderen BuLuT »

Radar sönümleyici kaplamayı yıllar önce yaptık diye biliyorum. Fabrikasının yerini bile bu forumda söylemişlerdi

Antares
Süvariler

Mesaj gönderen Antares »

Benim anladığım kadarıyla yıllardan beri bu RAM boya dedikleri teknolojiyle uğraşıyoruz. Muadillerine göre nasıldır bilmem ama hiç yoktan iyi olduğunu rahatlıkla hepimiz tahmin edebiliriz. Sanırım en son çıkan haberler daha çok bir güncelleme niyetiyle olabilir.

Merzifonlu
Süvariler

Mesaj gönderen Merzifonlu »

Parlamen.TR yazdı: 07 Ağu 2023, 13:37 Kim olduğu konusu kendi açıklayacağı düşüncesindeyim benim isim zikretmem yanlış olabilir.
Kim ki o?

karli
Süvariler

Mesaj gönderen karli »

Antares yazdı: 07 Ağu 2023, 20:07 Benim anladığım kadarıyla yıllardan beri bu RAM boya dedikleri teknolojiyle uğraşıyoruz. Muadillerine göre nasıldır bilmem ama hiç yoktan iyi olduğunu rahatlıkla hepimiz tahmin edebiliriz. Sanırım en son çıkan haberler daha çok bir güncelleme niyetiyle olabilir.
Azizim O konuda iyiyiz diye biliyorum. Uzun yıllardır çalışıyoruz, son açıklamalara bakarsak çok ciddi mesafe aldık diyebiliriz.

Kullanıcı avatarı
_Turkuaz_
Süvariler

Mesaj gönderen _Turkuaz_ »

Merzifonlu yazdı: 08 Ağu 2023, 03:13Kim ki o?
Uzun süredir forumda yazmıyor. Kendisi zaten LinkedIn hesabında bu iş değişikliğini paylaşmış ama şöyle söyliyeyim hemen hemen hepinizin bildiği biri.

Parlamen.TR
Süvariler

Mesaj gönderen Parlamen.TR »

Merzifonlu yazdı: 08 Ağu 2023, 03:13Kim ki o?

Kendisi İsmini açıklamak istemiyor.

Burda yazılanları okuması büyük şans bizim için .

Kim bilir belki ufakta fikri katkılarımız olabilir ? 8-)

Unusuals
Üye

Mesaj gönderen Unusuals »

Parlamen.TR yazdı: 08 Ağu 2023, 09:51 Kendisi İsmini açıklamak istemiyor.

Burda yazılanları okuması büyük şans bizim için .

Kim bilir belki ufakta fikri katkılarımız olabilir ? 8-)
Neden istemesin hocam :) Zaten nickini de gerçek ismini de özel bloğunu da herkes biliyor. TV'lerde uzman olarak boy gösteriyor artık.

Sevgili Arda Mevlütoğlu'nu tebrik ediyorum. Savunma sanayisinde çalışan mühendisler, yöneticliler içerisinde işini ilk günden beri aşkla yapan ender insanlardan.

Yolu açık olsun. Projeye katacağı çok fazla şey var.

Ancak dürüst olmak gerekirse, şu ana kadar bu konularda nadiren de olsa yazdığı yada konuştuğu konuları, artık insider bilgiye sahip olacağı için dile getirmesi mümkün olmayacak. Bu sebeple bir daha en azından bu ya da TRmotor başlığı altında herhangi bir mesajını görme ihtimalimiz olmaz ;)

karli
Süvariler

Mesaj gönderen karli »

Pakistan muhtemelen davet etmiştir, gelin inceleyin diye. Mevut durumumuza bakarsak bir satış çabası olması olası. Bu uçpı tanıyan arkadaşlar varmı, bize ne katar yahut ne katmaz? Yahut Platformu evirip çevirebilirmiyiz kendi keyfimize göre?

kabardey
Akıncılar

Mesaj gönderen kabardey »

karli yazdı: 12 Ağu 2023, 11:47 Pakistan muhtemelen davet etmiştir, gelin inceleyin diye. Mevut durumumuza bakarsak bir satış çabası olması olası. Bu uçpı tanıyan arkadaşlar varmı, bize ne katar yahut ne katmaz? Yahut Platformu evirip çevirebilirmiyiz kendi keyfimize göre?
Aslında uçağın nasıl olduğu gelişiminde ve Pakistan'ın J-10C sipariş vermesinden kendini belli ediyor(Blok III için söylüyorum). Evet uçakta AESA radar, IRST, kaska monte HMD/S sistemi, Çin WS-13 motoru. RWR vs pek çok şey var ama sonuçta bunlara baktığınız zaman çoğu züğürt tesellisi gibi sistemler. Çin'in verdiği verilerin doğru olmadığını bildiğimiz için, bu sistemlerin gerçek kapasitelerini de bilmiyoruz.

Sonuçta F-16 alamayan, ucuza iş çözen bir uçak arayışı olan herkese hitap eden bir uçak. Zaten bu şekli ile alıcı buldu ve ileride de bulması yüksek ihtimal.

Bizim için Hürjet ile yapılacak bir hafif saldırı uçağı, blok III kapasitesini rahatlıkla sağlayabilir diye düşünüyorum. O yüzden büyük bir yıkıma filan uğramaz isek, bize uzak bir sistem.

çanakkale geçilmez
Süvariler
İletişim:

Mesaj gönderen çanakkale geçilmez »

Kaan +hür-jet üretebilecek bir ülke gidip jf-17 almaz....Bize lazım 2 filo eurofigter(yunan rafalesine karşı)+özgür modernizasyonu +verirlerse f-16 blok 70 kapasitesine ulaştıracak modernizasyon kitleri...Gerisi zaten yalan...

Kullanıcı avatarı
Alesta
Üye

Mesaj gönderen Alesta »

Biz F16,ef,jf tartışırken bir bakmışız Kaan envantere girmiş. :)

Tulga
Süvariler

Mesaj gönderen Tulga »

Alesta yazdı: 14 Ağu 2023, 16:05 Biz F16,ef,jf tartışırken bir bakmışız Kaan envantere girmiş. :)
Ek F-16 alımı da EF de bugün imza atılıp yürürlüğe girse bile 2027-28'den önce envantere gireceğini düşünmüyorum. Her iki platformda da sipariş sırası mevcut. Burada önem arz eden husus, KAAN için yapılması gereken İRİST -EOTS sistemlerinin, MURAD/KAAN Aesa radarının, EH sistemlerinin 2028'e yetişip yetişmeyeceğidir. Bu sistemler yetişirse geriye hazır motor alımı işi kalıyor. Onu da bugünden başlayarak anlaşma altına alıp temin etmeye başlarsak 2028'de ilk teslimatların olmaması için aslında bir neden yok. Tabi operasyonel filo haline gelmesi için de 2030-32'yi beklemek kaydıyla.

Burada ÖZGÜR Projesi ciddi anlamda ön plana çıkıyor işte. Mevcut filonun maksimum düzeyde yapısal ve donanımsal modernizasyonunu sağlayıp geniş yelpazedeki milli mühimmat ailesi ile desteklememiz ciddi oeprasyonel rahatlama sağlayacaktır. Esas olan finansal kaynak ayrılarak projenin aciliyeti nedeniyle hızlı tamamlanmasıdır.

İkinci olarak da KAAN'dan önce Hürjet'i seri üretime hazır hale getirip F-16 filosuna destek olmasını sağlayabilmektir. İki platforma takviye niteliğinde tüm SİHA envanteri yoğun biçimde operasyonel halde tutularak takviye sağlanabilir ve bir denge oluşturulabilir. Bu çalışmaların arasına serpiştirilecek seri üretim HSS'ler ile birlikte KAAN için gereken 6-8 senelik süre kotarılabilir. 4,5 nesil modern F15 olarak Blok 1 KAAN kullanımı da sonrasında envantere kavuşur tahminimce. 3 sene önce anlaşmaya varılıp bugünlerde ilk teslimlerine başlanacak ilave F 16 veya EF'ler çok işimize yarardı elbette.

Kullanıcı avatarı
AKINCI
Akıncılar

Mesaj gönderen AKINCI »

Şu anda envantere Kızılelma ve anka 3 den daha hızlı bir platform giremez gibi görünüyor

Merzifonlu
Süvariler

AKINCI yazdı: 21 Ağu 2023, 21:52 Şu anda envantere Kızılelma ve anka 3 den daha hızlı bir platform giremez gibi görünüyor
KE için katılırım, ancak Anka-3 daha uçmadı ki...

KE için de bir fikrim var: Güçlü bir yerli motoru çok kısa sürede uydurabilirsek ve Barış Kartalı misali havada uçan kontrol istasyonlarını devreye sokarsak, bence KE pek çok derdimize birden deva olabilir.

NOT: Kontrol istasyonunu havalandırdığınızda, Line Of Sight menzili neredeyse Kızılelma'nın operasyonel yarıçapına ulaşıyor.

Kullanıcı avatarı
AKINCI
Akıncılar

Mesaj gönderen AKINCI »

Hurjet için çift tf10000 motor ve murad aesa radar açıklamaları pek hayra alamet değil galiba. 100 adet f404 siparişi yalan olmuş olabilir.

kabardey
Akıncılar

AKINCI yazdı: 02 Eyl 2023, 15:17 Hurjet için çift tf10000 motor ve murad aesa radar açıklamaları pek hayra alamet değil galiba. 100 adet f404 siparişi yalan olmuş olabilir.
ABD ile aramız bu aralar fena değil. TEI, F404 içinde Türkiye'de üretim izni koparabilirse, bir şekilde arka kapıdan dolanma ihtimali var. Mahmut Akşin bey konu ile ilgili bir kaç şey söyledi ama bakalım bir şey çıkacak mı. TF10000 demek yeni bir uçak yapmak demek. Umarım böyle olmaz.

Antares
Süvariler

Mesaj gönderen Antares »

AKINCI yazdı: 02 Eyl 2023, 15:17 Hurjet için çift tf10000 motor ve murad aesa radar açıklamaları pek hayra alamet değil galiba. 100 adet f404 siparişi yalan olmuş olabilir.
Hiç şaşırmam.

anafor2014
Süvariler

Mesaj gönderen anafor2014 »

Sanmıyorum, amerika ile ilişkiler pozitif yönde geliştiğini düşünüyorum.

Dünya bankasının kredisi, erdoğanın putin görüşmesine gelen büyük övgü.

https://www.sozcu.com.tr/2023/ekonomi/d ... 95838/amp/

https://www.mynet.com/amp/soci-deki-erd ... 0107153319

Sanırım her iki taraf birbirine doğru adım atıyor.

Tulga
Süvariler

Mesaj gönderen Tulga »

Artık sembolik de olsa şu S-400'leri Rusya ve Azerbaycan ile konuşup Azerbaycan'a satalım biran önce. Faydasından çok zarar getiren bu garabetin ülkeden biran önce çıkartılması isabet olacaktır. Yunanistan ile düşen tansiyona bir adım da Ege'de birlikte hidrokarbon arama bulma işletme konuları gündeme getirilebilir. İsrail ve mısır gazının Türkiye ve Yunanistan üzerinden AB'ye taşınması görüşülebilir. Menendez'in iki dudağı arasında kalmak hiç hoşuma gitmiyor. Bu gereksiz adama daha fazla prim vermeden devletler arası ilişkileri ortak noktada bulusturabilecek adımlar atmaya devam etmeliyiz.

BuLuT
Üye

Mesaj gönderen BuLuT »

Ne yaptık Doğu Akdeniz'de haklarımızdan vazgeçtik te bizim mi haberimiz olmadı?
Bu adamlar biz geri adım atmadıkça ya da sağlam bir tokat atmadıkça aramız asla düzelmez

Tulga
Süvariler

Mesaj gönderen Tulga »

BuLuT yazdı: 08 Eyl 2023, 00:35 Ne yaptık Doğu Akdeniz'de haklarımızdan vazgeçtik te bizim mi haberimiz olmadı?
Bu adamlar biz geri adım atmadıkça ya da sağlam bir tokat atmadıkça aramız asla düzelmez
Hocam Ege'de. D. Akdeniz'de değil.

BuLuT
Üye

Mesaj gönderen BuLuT »

Tulga yazdı: 08 Eyl 2023, 12:43 Hocam Ege'de. D. Akdeniz'de değil.
Ege'de nasıl bir geri adım attık?

Aykaç
Üye

Mesaj gönderen Aykaç »

Elimizdeki politik kozları iki tane senatörün hoşuna gideceği şekilde harcamak bize uzun vadede fayda getirmez. Bazen düşüncelerimizde çok naifiz ama doksanlı yıllar monşerliği artık sökmez. Dünya değişti. Bu kadar kolay olmamalı. Onlar Türkiye siyasetinde köklü değişim istiyor. Bu olmadığı sürece hangi tavizi verirsek verelim bize aferin demezler. Tatmin edici bir fayda sağlayamayız maalesef. Onun için elimizdeki kartları maksimum fayda dahilinde kullanmalıyız.

Tulga
Süvariler

Mesaj gönderen Tulga »

BuLuT yazdı: 09 Eyl 2023, 00:03 Ege'de nasıl bir geri adım attık?
Ege'de geri adım atmadık.

anafor2014
Süvariler

https://x.com/msnbc/status/1705248285030568347?s=46

Türk düşmanı şerefsiz İstifa edecek deniyor .

kabardey
Akıncılar

$400 bine ülkesini satan bir vasat, dış işleri komitesi başkanı. ABD tam bir panayır alanı. Bunun benzerleri btö'nü İran'a karşı kullanmayı hesaplıyordu. Bizde durum çok mu farklı derseniz de bir şey diyemem.

Kullanıcı avatarı
calasko
Üye

Mesaj gönderen calasko »

kabardey yazdı: 22 Eyl 2023, 22:04 $400 bine ülkesini satan bir vasat, dış işleri komitesi başkanı. ABD tam bir panayır alanı. Bunun benzerleri btö'nü İran'a karşı kullanmayı hesaplıyordu. Bizde durum çok mu farklı derseniz de bir şey diyemem.
Kısa sürede yüklü miktarda altın bozdurmuş hemen öncesinde.

anafor2014
Süvariler

Buz dağının görünen kısımları bunlar

kabardey
Akıncılar

calasko yazdı: 23 Eyl 2023, 09:36 Kısa sürede yüklü miktarda altın bozdurmuş hemen öncesinde.
Zannetmeyin ki bunu soruşturanlar farklı. Büyük ihtimal ile kullanım süresi doldu, ayıklıyorlar.

Kullanıcı avatarı
wolfastein
Üye

Mesaj gönderen wolfastein »

Halen Amerika'ya umut bağlamak nedir bilmiyorum.2-3 yıl önce 2-3 filo eurofighter alımını halledecektik ve Amerikanın kapısında dilenmeyecektik. Bob Menendez sadece Türkiye'ye karşı kullanışlı bir maşaydı ve kullanım süresi dolduğu için artık istifa ettirildi. Onun yerine Bob olmaz da George olur eğer çıkarlarımız çatışırsa. Belki bir nebze İsrail ve Yahudi Lobisi ile arayı düzeltirsek F-16'lar gelir ama ne zaman f110'lu ilk Kaan uçaklarının envantere alınma zamanına.
Yani Diyeceğim tedarikte geç kalındı ve bu saatten sonra ne f-16 ne eurofighter bizim için bir çözüm. Bence f110 işini kotarıp belki Bizim motor hazır olana kadar 3-4 filoluk Kaan için f110 motor işini kongreden geçirirdim aramız İsraille ve Yahudi Lobisi ile aramız düzelmeye başlamışken. Ben olsam sadece F-16 modernizasyonu ve f110 motoru tedariki işini halletmeye çalışırdım. Yeni F-16 ve eurofighter işine bu saatten sonra girişmezdim.
Tempest projesine katılmamızı çok isterdim ve çok şey de öğrenebilirdik ama İngiltere bir türlü kabul etmedi.(Nedenini bilen arkadaş varsa anlatabilir). görürsünüz ki Kaan'ın envantere girmesine yakın f-35 için de yeni tekliflerle gelinecektir ve belki F-35 B teklifi gündeme alınabilir yoksa Amerika'dan veya başka ülkelerden uçak alınması bu saatten sonra gereksiz. Belki havacılık teknolojisinde geride kalmamak için ortak projeler düşünülebilir sadece. Teşekkürler.

kabardey
Akıncılar

wolfastein yazdı: 24 Eyl 2023, 18:24 Halen Amerika'ya umut bağlamak nedir bilmiyorum.2-3 yıl önce 2-3 filo eurofighter alımını halledecektik ve Amerikanın kapısında dilenmeyecektik.
Onun yerine Almanya'nın kapısında dilenecektik. ABD ile iyi kötü firmalar üstünden filan çalışıyoruz, bir şeyler hallediyoruz. Almanya ile böyle bir şey yapmak imkansız. Bakınız Suudi Arabistan EF konusu.

Kullanıcı avatarı
Tyras
Süvariler

Mesaj gönderen Tyras »

wolfastein yazdı: 24 Eyl 2023, 18:24 Halen Amerika'ya umut bağlamak nedir bilmiyorum.2-3 yıl önce 2-3 filo eurofighter alımını halledecektik ve Amerikanın kapısında dilenmeyecektik.
15 Temmuz'dan sonra ardarda yaptığımız Suriye-Libya operasyonları ve Karabağ muharebesi sonrası silah almamız zorlaştı, eğer şimdi alamıyorsak 2-3 yıl önce bu olaylar sıcağı sıcağına en güncel gündem konularından iken hiç alamazdık.

F110 için yine gidip Amerika'ya umut bağlayacağız, çok farklı birşey mi olacak? Hazır ürünü satıp parasını almamakta direten adam, daha düşük kar marjı ile parça satmaya ölüp bitiyor mu sanıyorsunuz ? Aksine ben bizim F-16 alımını, parça alımlarının sürebilmesi için Lockheed-GE-Raytheon lobi gücüyle aramızı iyi tutmak için bir nevi diyet olarak görüyorum. O yüzden bizim taraftan alel acele bir F-16 diretmesi yok. Ana plan hala, Hürjet-Kaan.

Kabardey hocanın dediği gibi ABD'de hiç değilse silah sanayii'nin bir lobi gücü, çözüm üretme kapasitesi var. Almanya'yı hele Türk düşmanı Yeşiller iktidar ortağı iken neyle ikna edeceksiniz?

Kullanıcı avatarı
Hayali
Süvariler

Mesaj gönderen Hayali »

Valla EU menşeili mermi bile alamayız. Avrupa'ya bel bağlamaya gerek yok.

Tulga
Süvariler

Mesaj gönderen Tulga »

Sakin açıklamalar ve kalıcı çıkar ortaklıkları kurarak ilerlemeliyiz. Uluslararası diplomasi argümanları kullanarak çıkarlarımızı ( 1, 0'dan büyüktür) maksimize etme yolunu tercih etmeliyiz. Savunduğumuz ilkeleri, kendimizi yalnızlaştırmadan lobi faaliyetlerini en üst düzeyde tutarak desteklemeliyiz. Dünya'da yükselen bir Türkiye karşıtlığı var. Bunu minimize etmek ve hatta yok etmek de bizim elimizde sonuçta. Bu işin hükümetler değişse bile devlet politikası olarak sürdürülebilmesi gerekir. Gelen giden hükümetlerin uluslararası ilişkileri ve dünya üzerinde ülkemiz konumunu sıkıntıya sokacak açıklamalardan, fiili davranışlardan koruyacak bir devlet üst politikası daima devrede tutulmalıdır. Bunun yolu da yetkinin kullanımı ve güçler ayrılığı dengesidir. Milletvekili seçiminden bakanlık seçimlerine, bakanlar kurulu etkinliğinden parlamenter sistemin yetkinliğine kadar birçok parametrenin tekrar hayata geçmesi gerekmektedir. Dış işleri bakanlığı ve yetkilerinin uluslararası teamüllere göre diplomasi ve işbirlikleri içerisinde olması, ilişkilerin daha kontrollü ve dikkat çekmeyecek şekilde ilerlemesini sağlayacaktır.

Ancak bu çerçevede çıkar ortaklığımızın bulunduğu büyük ülkelerle ortak noktaya varabiliriz. Al gülüm ver gülüm, bugünün lügatında kazan-kazan olmuş durumda. Ben böyle istiyorum bu saatten sonra alayınıza diye başlayan politikalar yerine sizin çıkarlarınızı güvence altına alabilmek için bizim şu çıkarlarımızı sağlamamız gerekiyor minvalinde ortak hareket politikaları gerekmektedir.

Ancak bu şekilde tekrar birlikte çalışılabilirlik sağlanabilir. Unutmayalım. Güç zehirlenmesi denilen bir durum vardır hayatta. Olduğundan daha fazla güce sahip olmak veya olmaya başlamak, tamahkar olan insanoğlu için kaldırılamaz bir olgudur. Bunu engelleyebilecek olan da yetki kullanımı ve denetim organlarının işlerliğidir.

Bu sayede yarışa tekrar katılabilir, ilişkiler düzenlenebilir, ihtiyaçlar tedarik edilebilir, ortak projeler oluşturulabilir, ikili ve çoklu güven ortamına tekrar dönülebilir.

Bu saatten öncesi bitti artık. Sonrası için hazırlıklar yapılmalı. İsrail hükümeti ve Yahudi Lobisinin desteği tekrar kazanılarak öncelikle ABD ile olan ilişkiler düzenlenmeli. Sonrasında motor da alınır, motor da yapılır eksik parçalar da tamamlanır. Ama önce Uluslararası ilişkilere geri dönülmek kaydıyla...

anafor2014
Süvariler

Çin malı elektrikli arabaların piyasayı nasıl domine ettiğini gördüğümüz şu günlerde aynı dominasyonu savaş uçağı piyasasında ne zaman göreceğiz acaba?

Amerika çok pahalı, Ruslar üretmemiyor. Avrupalılar hem üretemiyor hem satamıyor.

Sanki ikinci Dünya savaşındaki gibi silahların hızlı üretilmesi gereken bir döneme giriyoruz.

Merzifonlu
Süvariler

anafor2014 yazdı: 31 Eki 2023, 00:56 Amerika çok pahalı,
Bir ürün talebine göre az sayıdaysa pahalıdır. Bu durumda iki ihtimal var. a) ABD ürününü satmak istemediği için potansiyel alıcıya saçma fiyatlar çekiyor. Ya da b) Yeterli miktarda üretemiyor.

Hangisi geçerli?

kivele
Üye

Mesaj gönderen kivele »

Merzifonlu yazdı: 31 Eki 2023, 07:21 Bir ürün talebine göre az sayıdaysa pahalıdır. Bu durumda iki ihtimal var. a) ABD ürününü satmak istemediği için potansiyel alıcıya saçma fiyatlar çekiyor. Ya da b) Yeterli miktarda üretemiyor.

Hangisi geçerli?
Silah satışları hangi siyasi blokta olduğunuza bağlı... Çin gidip Finlandiya'da savaş uçağı satabilir mi?

anafor2014
Süvariler

https://x.com/orko_8/status/1719793202469769630?s=20

Almanya İngiltere'nin yeni nesil savaş uçağı projesine katılmayı düşünüyormuş. O yüzde Suudi arabistana uyguladığı EF satış vetosunu kaldırabilirmiş.

karli
Süvariler

Mesaj gönderen karli »

anafor2014 yazdı: 02 Kas 2023, 02:18 https://x.com/orko_8/status/1719793202469769630?s=20

Almanya İngiltere'nin yeni nesil savaş uçağı projesine katılmayı düşünüyormuş. O yüzde Suudi arabistana uyguladığı EF satış vetosunu kaldırabilirmiş.
Bizim için bir fırsat olabilirmi?

anafor2014
Süvariler

karli yazdı: 02 Kas 2023, 10:55 Bizim için bir fırsat olabilirmi?
EF konusunda ne kadar istekliyiz? Ona bağlı bence.

Kullanıcı avatarı
_Turkuaz_
Süvariler

Mesaj gönderen _Turkuaz_ »

goldenwings
Süvariler

Mesaj gönderen goldenwings »

Off da offf , adam ciğerimizi biliyor. Burun havada bizim ama F16 bile lüks oldu bize , uyduruk F16 için bile heyet meyet görüşme sanki NATO ülkesi değiliz de … gerekirse herşeyden keselim fakat 7 gün 24 saat be kadar mühendis buluyorsak bir odaya kapatalım sınırsız kaynakla. Oppenheimer filmi örnek olsa bize keşke. Bir millet azmederse ve aralıksız çalışırsa imkansız her zaman muhtemeldir. Uçak motoru + Hava Savunma + nükleer vazgeçilmezimiz olmalı bu saatten sonra. Bu coğrafyada bizi sağ komazlar.

Canti
Süvariler

Mesaj gönderen Canti »

Son kez bu hale düşüyoruz, Amerikalılar biraz keyfini çıkarsınlar. Bir kere daha olmayacak.

Tulga
Süvariler

Mesaj gönderen Tulga »

Canti yazdı: 03 Kas 2023, 14:28 Son kez bu hale düşüyoruz, Amerikalılar biraz keyfini çıkarsınlar. Bir kere daha olmayacak.
Hocam süre uzun işte sıkıntı orada zaten. Aradaki zamanda uluslararası dengeler ve çatışma riskleri tedirgin ediyor insanı. Yoksa evet bir daha olması zor dönemlere doğru gidiyoruz.

kedoxs
Üye

Mesaj gönderen kedoxs »

MMU ilk uçuşundan sonra F-16 ya onay verirler.