Polonya Silahlı Kuvvetleri
-
- Site Başkanı
Lehistan tarihte bir çok kez kendinden daha büyük ülkeler tarafından, bir çok kez ortaklaşa işgal edilmiştir. Bu Polonyalılar savaşmayı bilmez anlamına gelmez, iddiası da saçmadır. Savaşçılık öyle bir şey değil.
Şimdi değişen, kapı gibi dünyanın görüp geçirdiği en güçlü ittifak olan NATO eğitimli askerlere sahipler ve yüksek sayıda modern silaha sahip olacaklar. Etrafında toprağına göz koyacak güçte ülke kalmadı zaten. Ki nereye koyuyor, yine NATO şemsiyesine geliyoruz. Polonya'nın NATO dışından tehdit edilmesi demek, en başında Türkiye'yi ilgilendirir.
Şimdi değişen, kapı gibi dünyanın görüp geçirdiği en güçlü ittifak olan NATO eğitimli askerlere sahipler ve yüksek sayıda modern silaha sahip olacaklar. Etrafında toprağına göz koyacak güçte ülke kalmadı zaten. Ki nereye koyuyor, yine NATO şemsiyesine geliyoruz. Polonya'nın NATO dışından tehdit edilmesi demek, en başında Türkiye'yi ilgilendirir.
- alpagut
- Süvariler
Neden Türkiyeyi ilgilendirir kısmını sormak isterim. Bence de öyle ama sizin sebepleriniz nelerdir.Sanchez yazdı: ↑24 Şub 2023, 03:02 Lehistan tarihte bir çok kez kendinden daha büyük ülkeler tarafından, bir çok kez ortaklaşa işgal edilmiştir. Bu Polonyalılar savaşmayı bilmez anlamına gelmez, iddiası da saçmadır. Savaşçılık öyle bir şey değil.
Polonya'nın NATO dışından tehdit edilmesi demek, en başında Türkiye'yi ilgilendirir.
Polonya ve savaşçılık konuşuna gelirsek. Zamanında Avrupa'nın en güçlü devleti ( Osmanlı'yı saymaz isek ) Polonya-Litvanya imparatorluğu idi.
Osmanlı'yı 2. viyana kuşmatasında başarısızlığa uğratan da onlar idi. Adamlar çok fazla devletin işgaline uğradı ama hep didindiler varlıklarını korumayı başardılar.
Mesela 2. Dünya savaşında hem Nazi Almanya'sı hem de Rusya aynı anda saldırdı. Bu iki devletten birisine dahi tek başına direnebilecek o tarihte kaç devlet var idi?
Adamlar bana kalır ise gayet savaşçıdırlar. Ayrıca Macarlar ile de derin bir tarihi dostlukları vardır. Bizim ile de çok bağları var. Bu cevaplarım Polonya savaşmayı bilmez diyen arkadaşa!!!
-
- Süvariler
Polonya'nın tehdit edilmesi niye bizi ilgilendiriyor onu anlamadım. Bu adamların silahlanması Romanya filan hiç mi rahatsız değil ?
-
- Site Başkanı
Polonya'nın, kıta Avrupası'nda ilerleyen dönemde jeopolitik olarak değerinin çokça yükseleceğini ve AB içinde daha önemli bir ses haline geleceğini düşünüyorum. Bize karşı tehdit algısı olmayan, işbirliğinden başka bir şey yapmayacağımız bir ülke. İleride bir bloklaşma dahi görülebilir. Ek olarak, NATO üyesi. NATO üyesiyiz. Polonya'ya saldırı demek, Türkiye'ye saldırı demektir.
Arada Slovakya ve Macarları tost yapmayacaklarsa neden tehdit olsun. AB içinde sıcak bir çatışma, önümüzdeki bir kaç on yılda mümkün gözükmüyor. AB'nin en başarılı olduğu konu, bütün üyelerin birbirine karşı kaldırdığı silahları yere bağlaması oldu, kalkmıyor. Pasta hepsine yetecek kadar büyük, toprak dertleri neredeyse yok.
Arada Slovakya ve Macarları tost yapmayacaklarsa neden tehdit olsun. AB içinde sıcak bir çatışma, önümüzdeki bir kaç on yılda mümkün gözükmüyor. AB'nin en başarılı olduğu konu, bütün üyelerin birbirine karşı kaldırdığı silahları yere bağlaması oldu, kalkmıyor. Pasta hepsine yetecek kadar büyük, toprak dertleri neredeyse yok.
- sailor06
- Süvariler
Polonya'nın önemli bir güç olacağını bir oturumda George Friedman açıkça söylemişti. O oturumda Türkiye nin de çok önemli bir güç olduğunu dile getirmişti. Bu arad Friedman, gölge CIA diye anılan Stratfor un kurucusudur.
EK:
Dakika 13:39
EK:
Dakika 13:39
- alpagut
- Süvariler
Slovakları bilmem ama Macarlar ile çok iyi tarihi bağları var. Macaristan'a bulaşmazlar. Bizimle Azerbaycan gibiler.
-
- Üye
Meşhur 2050 yılı etki alanı haritasının sahibidir kendisi ve kuruluşu. Zamanında CIA 2050'de bu topraklar Türkiye'nin olacak dedi diye çok haber düşmesine sebep olmuşlardı.
- SametKomurcu
- Süvariler
- Alesta
- Üye
Artık Rus tehdidi kalmadı. Polonya tek başına yeter Rusya'ya karşı. 'Silah alımları tamamlanınca'
-
- Üye
Ben o kadar emin değilim. Her şey silah değildir.
-
- Site Başkanı
Polonya, Kore'yle KF-21 konusunda iş birliği ve KF-21'in Polonya'da (muhtemel teknoloji transferiyle) lisans altı üretimini düşünüyor.
-
- Site Başkanı
İlk FA-50 görünmüş.

- _Turkuaz_
- Süvariler
Acaba ABD Aesa radarlı versiyonunu sattıracak mı? Yada LM ne kadar teknoloji transferi yapacak? Polonya yaptığı alımların yanı sıra aldığı ToT ve offsetlerle önümüzdeki dönemde savunma sanayi alanında baya sözü edilen bir oyuncu olacak gibi. KF-21'de oldukça makul ve güzel bir uçak. Safkan bir 5. Nesil olmasa da 4.5 tanımını tam olarak karşılıyor. Özellikle batı bloğunda bu uçağın halefi olan F-16 ve F-18'ler 2030lara doğru faydalı ömürlerinin sonuna yaklaşıyor. F-35 gibi idamesi pahalı ve ABD'ye göbekten bağlanmayı gerektiren bir uçak istemeyen ülkeler için ideal bir tercih olarak öne çıkacak gibi.
-
- Üye
AESA radar yapılan anlaşma ile İsralli Elta Systems tarafından yapılacaktı (22 OCTOBER 2021 Janes). Hatta Hanwha Systems üçüncü ülkelere satış konusunda da işbirliği olacağı bilgisini paylaşıyordu. AESA radarın ABD ve LM ile ilişkisi nedir acaba? Sonradan değişiklik olup LM'ye mi ihale edildi yoksa Elta Systems'in radarındaki kritik bileşenler veya radarın tamamı ABD menşeili mi?
- _Turkuaz_
- Süvariler
Nedense aklımda ABD'nin Endonezya'ya AESA radarlı KF-21 satışına karşı olduğu bilgisi kalmış. Muhtemelen LM'nin projedeki payı üzerinden böyle bir aksiyona girişmişlerdir. Tabi bu da Endonezya'nın Çİn'e karşı olan tutumundan kaynaklı. Bu arada konusu değil ama hazır lafı açılmışken KF-21'e AESA radarı takılmış.Pehlivan yazdı: ↑10 Mar 2023, 18:51 AESA radar yapılan anlaşma ile İsralli Elta Systems tarafından yapılacaktı (22 OCTOBER 2021 Janes). Hatta Hanwha Systems üçüncü ülkelere satış konusunda da işbirliği olacağı bilgisini paylaşıyordu. AESA radarın ABD ve LM ile ilişkisi nedir acaba? Sonradan değişiklik olup LM'ye mi ihale edildi yoksa Elta Systems'in radarındaki kritik bileşenler veya radarın tamamı ABD menşeili mi?
https://www.defenceturk.net/kf-21-boram ... esa-radari
- _Turkuaz_
- Süvariler
Polonya, MBDA'den CAMM sistemi satın alıyormuş:
- SametKomurcu
- Süvariler
- DELKU
- Akıncılar
Bu haberin özü eskidi zannedersem, ukraynalılar rusların hızlıbotları raptorları delik deşik ettiler gerçek savaşta
- _Turkuaz_
- Süvariler
KAI üretimi FA-50 savaş uçağına probe & drogue metoduna göre havadan ikmal yapılması için ekipman eklenmiş. Güncellenmiş uçaklar ilk olarak Polonya Hava Kuvvetleri bünyesinde görev yapacak olan FA-50PL'ler olacakmış.

FA-50 aynı zamanda BOOM metoduyla yakıt ikmali yapabilmekte.

Kaynak: https://defencehub.live/threads/ktx-ii- ... ost-270042
Ayrıca Polonya'nın FA-50PL'lerde kullanmak üzere sipariş ettiği 34 adet Sniper Pod satın alımı ABD tarafından onaylanmış.
https://www.airforce-technology.com/new ... and-by-us/
Şöyle bir baktığımda hedefleme podundan, aesa radarına, mühimmatından aviyoniğine kadar ürettiğimiz Hürjet'in pazar payı oldukça yüksek gibi. Giderek artan 4, 4.5 ve 5. nesil uçakların satın alım ve idame masrafları göz önüne alındığında gelişmekte olan ülkelerin bu uçaklara yönelik ilgisi oldukça artacaktır.

FA-50 aynı zamanda BOOM metoduyla yakıt ikmali yapabilmekte.
Kaynak: https://defencehub.live/threads/ktx-ii- ... ost-270042
Ayrıca Polonya'nın FA-50PL'lerde kullanmak üzere sipariş ettiği 34 adet Sniper Pod satın alımı ABD tarafından onaylanmış.
https://www.airforce-technology.com/new ... and-by-us/
Şöyle bir baktığımda hedefleme podundan, aesa radarına, mühimmatından aviyoniğine kadar ürettiğimiz Hürjet'in pazar payı oldukça yüksek gibi. Giderek artan 4, 4.5 ve 5. nesil uçakların satın alım ve idame masrafları göz önüne alındığında gelişmekte olan ülkelerin bu uçaklara yönelik ilgisi oldukça artacaktır.
-
- Üye
Motor çok önemli O işi kurtarmak gerek
- _Turkuaz_
- Süvariler
Polonya için geliştirilen FA-50GF uçağı hangardan çıkış töreniyle tanıtılmış. GF, ''Gap Filler''ın kısaltmasıymış. Bu yıl sonuna kadar 12 uçak teslim edilecek olup, 2025-2028 arasında 36 adet güncellenmiş versiyon olan FA-50PL teslim edilecekmiş.
- SametKomurcu
- Süvariler
-
- Süvariler
Bunlar aklını ekmek peynirle yemiş. Moskova’ya bunlar yürüyecek galiba. Bir de ABD bayrağı çeksinler olsun bitsin yahu. Bunlara ya biri gazı veriyor ya da adamları CIA yönetiyor. Ben etraf ülkelerden olsam tedirgin olurum ya da Almanya perde altından bunları tampon mu yapıyor anlamadım gitti.
-
- Süvariler
Polonya’nın konumu ve coğrafik konumu savunulması çok zor bir durum yaratıyor. Özellikle Almanya’nın Ukrayna işgalimin ilk başındaki tutumu Polonya’nın dengelerini bozdu. Kendince bir savunma mekanizması ve caydırıcılık peşinde.goldenwings yazdı: ↑30 Haz 2023, 20:53 Bunlar aklını ekmek peynirle yemiş. Moskova’ya bunlar yürüyecek galiba. Bir de ABD bayrağı çeksinler olsun bitsin yahu. Bunlara ya biri gazı veriyor ya da adamları CIA yönetiyor. Ben etraf ülkelerden olsam tedirgin olurum ya da Almanya perde altından bunları tampon mu yapıyor anlamadım gitti.
-
- Üye
Almanya'yı korumak için silahlandırılıyor. Ukrayna Savaşı Dünya ekonomisine verdiği zararın boyutunu gördüler. Almanya savaşa girse Avrupa ekonomik olarak çöker. Birazda gaz veriyor Amerika Araplara satamadığı silahı Avrupa'ya satıyor şuan... Fransızlara sevmesemde AB'nin Amerika'dan silah alınmasına karşı duruşunu takdir ediyorum. İstese Ab çatır çatır silah üretir. Amerika'ya yaslanmayı tercih ediyor nedense...goldenwings yazdı: ↑30 Haz 2023, 20:53 Bunlar aklını ekmek peynirle yemiş. Moskova’ya bunlar yürüyecek galiba. Bir de ABD bayrağı çeksinler olsun bitsin yahu. Bunlara ya biri gazı veriyor ya da adamları CIA yönetiyor. Ben etraf ülkelerden olsam tedirgin olurum ya da Almanya perde altından bunları tampon mu yapıyor anlamadım gitti.
-
- Akıncılar
AB'nin Ukrayna işgalindeki tutumu bütün dünyayı ne kadar etkilediyse, Polonya'yı 10 kat etkiledi. Kimseden yardım gelmeyeceğine ikna oldular galiba. Özellikle Almanya'nın tutumu AB içinde ve dışında çok fazla şüpheyi ortadan kaldırdı. Artık Polonya bu harcamaları kendi ülkesinin varoluş meselesine bağladı. Bu uğurda da harcayacak parası var ve harcıyor.
-
- Süvariler
Polonya’nın AB üyesi olmasında en çok destek gösteren Almanya olmuştur. Zira Almanya’nın AB nin merkezi olması konusundaki çabasının bir ürünüdür. Polonya’nın Rusya’ya karşı silahlandırılmasında da büyük katkı vereceğini düşünüyorum. Hem konumu hem de Almanya’nın askeri olarak varlığının pek olmaması bunu destekliyor.
-
- Üye
Peki Ruslara karşı Ukrayna gibi savaşırlar mı?
- SametKomurcu
- Süvariler
- _Turkuaz_
- Süvariler
- Süvariler
Polonya neredeyse envantere aldığı her araç gereci göstermiş:
-
- Süvariler
Tankçıların kafasındaki başlıkların çeşitliliği ilginç gerçekten.Bir kısmı Varşova Paktı'ndan kalma gibi.
- DENO
- Site Başkanı
Bizim görmeye ve kullanmaya alışkın olduğumuz Amerikan CVC kevlar tankçı başlıkları NATO standardı gibi bir şey oldu. Ama esasında Leopard'ın kendi tankçı başlığı da Rus örneklerinde olduğu gibi kevlar korumaya sahip olmayan darbe pedli bir model aşağıda linkini bıraktım.
https://www.checkpoint-militaria.com/en ... escription
Bize mesela Almanya'dan aldığımız tanklarda bile bunun yerine Amerikan CVC modelini kullandık. Şimdi de Zambak la değiştiriyoruz.
- _Turkuaz_
- Süvariler
- Süvariler
Bu işin savunma amaçlı alım, üretim mantığı kalmadı. Polonya resmen savaşa hazırlanıyor. Muazzam ötesi alımlar ve ortak üretim projeleri devreye soktu. Hem öyle düşük bütçeli düşük alımlar da değil. Bayağa bayağa kafaya oynar nitelikte konvansiyonel Ordu donatımı bu. Ukrayna-Rusya Savaşı'nın uzatılması isteğini de artık Polonya'nın hazırlanmasına zaman kazanmak için yapıldığına inanmaya başladım.
Hiç de fena fikir değil aslında. Topraklarını geri alamayan Ukrayna'ya ikinci Rus saldırı dalgası geldiğinde, hazır olan Polonya tarafından durdurulmaya hazırlamak! Tabi bunun bedeli de yeni sınırları Donbas'a kadar genişleyen Polonya ile Rusya yeni sınırı olabilir. Kiev ve çevresinin de Ukrayna'ya bırakıldığı Polonya'nın yakınlarında olacak yeni Ukrayna modeli. Bilemiyorum yani asparagas da diyebilirsiniz ama bu kadar silahlanmanın sırf Polonya'ya olası Rus saldırısını beklemek için yapıldığına inanasım gelmiyor bir türlü.
Hiç de fena fikir değil aslında. Topraklarını geri alamayan Ukrayna'ya ikinci Rus saldırı dalgası geldiğinde, hazır olan Polonya tarafından durdurulmaya hazırlamak! Tabi bunun bedeli de yeni sınırları Donbas'a kadar genişleyen Polonya ile Rusya yeni sınırı olabilir. Kiev ve çevresinin de Ukrayna'ya bırakıldığı Polonya'nın yakınlarında olacak yeni Ukrayna modeli. Bilemiyorum yani asparagas da diyebilirsiniz ama bu kadar silahlanmanın sırf Polonya'ya olası Rus saldırısını beklemek için yapıldığına inanasım gelmiyor bir türlü.
- _Turkuaz_
- Süvariler
- Süvariler
Biz bu adamlara nasıl satamıyoruz. ATAK vs. hem daha ucuz hem daha kullanışlı. Bakım maliyetleride az.
- Tigerfish
- Süvariler
Lütfen yani. Polonya Amerikan Birleşik Devletlerin 51. eyaleti.KatipMaster yazdı: ↑24 Ağu 2023, 18:33 Biz bu adamlara nasıl satamıyoruz. ATAK vs. hem daha ucuz hem daha kullanışlı. Bakım maliyetleride az.
-
- Süvariler
Patron çıldırdı yeminle. Bu iş artik farklı bir noktaya gidiyor değil gitti. NATO korumasındasin. Ha diyorsan Rusya nükleer atacak zaten o vakit seni hicbirsey korumaz.
Ben bu işlerde çok büyük yolsuzluk kokusu alıyorum. Ukrayna savaşı bahane oldu, tatlı parayı gördüler. Üç beş yıl sonra bu işlerin kokusu çıkarsa şaşırmam.
Ben bu işlerde çok büyük yolsuzluk kokusu alıyorum. Ukrayna savaşı bahane oldu, tatlı parayı gördüler. Üç beş yıl sonra bu işlerin kokusu çıkarsa şaşırmam.
-
- Süvariler
Para ikinci planda burada hocam, Abd'nin para-silah politikasinin lokomotifi Araplar. Polonya'yi Japonya gibi dusunuyor orada, merkezi üs bellediler, silahla sariyorlar ülkeyi. Stratejik degerde görüyorlar ve bence sadece Rusya icin de degil bu görüş. Almanlar falan dusunsun artık orasını, hep boyle mi gidecek sanki.
-
- Akıncılar
Arkadaşlar hiç boşuna sağa sola, değişik teorilere gitmeyin, daha öncede yazmıştım. Polonya bu alımları bir varoluş meselesi olarak görüyor. AB'nin yardım etmeyeceğine, ABD'nin ise yeterli desteği göndermeyeceğine emin olmuş durumda. Biz de keşke böyle şeylerden biraz ders alabilseydik.
kabardey yazdı: ↑30 Haz 2023, 22:47 AB'nin Ukrayna işgalindeki tutumu bütün dünyayı ne kadar etkilediyse, Polonya'yı 10 kat etkiledi. Kimseden yardım gelmeyeceğine ikna oldular galiba. Özellikle Almanya'nın tutumu AB içinde ve dışında çok fazla şüpheyi ortadan kaldırdı. Artık Polonya bu harcamaları kendi ülkesinin varoluş meselesine bağladı. Bu uğurda da harcayacak parası var ve harcıyor.
-
- Süvariler
Kesinlikle katılıyorum. Seri üretim onayı alan tüm sistemlerimizi ihtiyacımız olanın 2-3 katı adedinde envantere almamız gerekiyor. Ukrayna savaşında gördük batı Ukrayna’ya ihtiyacı olan silahları değil kendi envanterinden düşmesi gereken kendi ihtiyacının kalmadığı sistemleri veriyor.kabardey yazdı: ↑07 Eyl 2023, 00:49 Arkadaşlar hiç boşuna sağa sola, değişik teorilere gitmeyin, daha öncede yazmıştım. Polonya bu alımları bir varoluş meselesi olarak görüyor. AB'nin yardım etmeyeceğine, ABD'nin ise yeterli desteği göndermeyeceğine emin olmuş durumda. Biz de keşke böyle şeylerden biraz ders alabilseydik.
Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz lazım. Artık nüfusta dönüşüm içinde artık 80-90 lardaki gibi bir terörle mücadele yapamayız daha çok teknolojiye daha güçlü sistemlere ihtiyacımız var. Konvansiyonel savaş içinde ciddi şekilde envanteri iyileştirmemiz gerekiyor.
Kara kuvvetleri ve hava kuvvetleri olarak çok geride kaldık.
Hızlıca rahatlama adına en azında 8x8 ttza ve tulpar muadili bir şeyler evantere almamız gerekiyor.
-
- Süvariler
Dışarıda kavga varsa, senin evinin kapısı eskimis, kilidin artık guvenilmez bir hal almisken gidip koltukları yenilemezsin. Milyoner bir is adamı isen belki bir telefonla tum eksiklerini kapına getirtebilirsin fakat degilsin. Sen, onun yerine kendi garajinda kendi becerinle evini yenilemeyi secmissin, daha ucuz olsun benim olsun, bozuldugunda da kendim tamir edebileyim demissin. Daha cok zamani goze alarak yapmissin bunu ve riski azaltmak icinde oncelik olarak kapı ve pencerenle baslamissin işe.
* Gunumuz konvansiyonel savaslarinin bel kemigi farkindalik ve vurus gucudur, kalin zirhlar degildir. Bunun karsiligi da Radar-EH ve muhimmattir. Zırhlıların eskidigini ve yenilenmesi gerektigini bilmeyen yoktur, öncelik degil. Ben sizler gibi uzun yillardir buralarda yazan biri degilim, farkli bir yerde yanlis hatirlamiyorsam ilk mesajim Altay tanki uzerine idi. Yine hararetli bir tartisma vardi, beklemeyin daha dedim, yaklasik 4 yil once idi. Simdi burada da soyluyorum, zirhli isinde buyuk alimlar beklemeyin daha bir sure. Öncelik degil, cok baska ve kritik alanlara oncelik verildi ve bence dogru da yapildi. Onun da sirasi gelir, önce bir kapı pencereyi halledelim degil mi, kış geliyordur belki, bilmiyoruz.
* Gunumuz konvansiyonel savaslarinin bel kemigi farkindalik ve vurus gucudur, kalin zirhlar degildir. Bunun karsiligi da Radar-EH ve muhimmattir. Zırhlıların eskidigini ve yenilenmesi gerektigini bilmeyen yoktur, öncelik degil. Ben sizler gibi uzun yillardir buralarda yazan biri degilim, farkli bir yerde yanlis hatirlamiyorsam ilk mesajim Altay tanki uzerine idi. Yine hararetli bir tartisma vardi, beklemeyin daha dedim, yaklasik 4 yil once idi. Simdi burada da soyluyorum, zirhli isinde buyuk alimlar beklemeyin daha bir sure. Öncelik degil, cok baska ve kritik alanlara oncelik verildi ve bence dogru da yapildi. Onun da sirasi gelir, önce bir kapı pencereyi halledelim degil mi, kış geliyordur belki, bilmiyoruz.
-
- Üye
Büyük resmi görmeyip, mikroskopla görülen yer tasvir edilirse ortaya garip şeyler çıkar, bu da onlardan biri. Hele bir de, görüleni tasvir ederken bizzat görmeyip, gördüklerini kendi kelimeleri ile değil de, mikroskopla gördüğünü iddia edenin kendi kelimeleri ile naklediyorsa vah ki vah.
Büyük resim için çok fazla zaman ve çok fazla konuşmak lazım, ikisi de yok. Kabaca şu soruyu sormak belki de her şeyi kısaltır: "Rusya Polonya'yı neden işgal etsin?"
Büyük resim için çok fazla zaman ve çok fazla konuşmak lazım, ikisi de yok. Kabaca şu soruyu sormak belki de her şeyi kısaltır: "Rusya Polonya'yı neden işgal etsin?"
-
- Üye
Polonya çok güzel ve hızlı şekilde silahlanıyor ve aynı zamanda zenginleşiyor. Askeri açıdan daha güçlü hale gelmeleri yumuşak güçlerini de aynı şekilde artırıyor. Bu şu demek; bu saatten sonra ABD, BK doğu avrupa ve baltıkta bir şeyler yapmak istediğinde bunu Polonya ile yapacak. Fransa ve Almanyayı devre dışı bırakabilecekler.
Diğer taraftan Polonyalılar da açık bir şekilde gördü ki ne Fransa-Almanya'ya ne de ABD'ye güvenerek hareket edilemez. Bu nedenle en kötü senaryoya dahi hazırlıklı olmak, kendi göbeklerini kendileri kesmek zorundalar.
Yani özetle aslında çok da karmaşık bir durum veya büyük resim falan yok, her şey gayet basit.
Adamların paraları var, gittikçe daha da zenginleşiyorlar, artı çok düşük faizli kredi bulabiliyorlar. Bunun sonucunda da gayet güzel bir şekilde rahat rahat silahlanıyorlar. Bizde polonyayı beğenmeyenlerin durumu biraz kedi-ciğer meselesi.
Diğer taraftan Polonyalılar da açık bir şekilde gördü ki ne Fransa-Almanya'ya ne de ABD'ye güvenerek hareket edilemez. Bu nedenle en kötü senaryoya dahi hazırlıklı olmak, kendi göbeklerini kendileri kesmek zorundalar.
Yani özetle aslında çok da karmaşık bir durum veya büyük resim falan yok, her şey gayet basit.
Adamların paraları var, gittikçe daha da zenginleşiyorlar, artı çok düşük faizli kredi bulabiliyorlar. Bunun sonucunda da gayet güzel bir şekilde rahat rahat silahlanıyorlar. Bizde polonyayı beğenmeyenlerin durumu biraz kedi-ciğer meselesi.
-
- Süvariler
Yav ağa var var parası varda 500 Himars aticisini, 10 milyar dolar, ne yapacaksın? Her şeyin bir oluru var yahu.
-
- Süvariler
Ha bunlardan ben Akıncı ve/veya KE siparişi de bekliyorum.
-
- Akıncılar
Himars'ın ikmal düzenine yaptığı hasarı görünce, Polonyalıların böyle bir karar alması pek şaşırtıcı değil.trakya_forever yazdı: ↑11 Eyl 2023, 22:13 Yav ağa var var parası varda 500 Himars aticisini, 10 milyar dolar, ne yapacaksın? Her şeyin bir oluru var yahu.
-
- Süvariler
- Süvariler
Polonya silahlanmaya devam ediyor.