Polonya Silahlı Kuvvetleri

Kullanıcı avatarı
DarkMatter
Süvariler
Re: Polonya Silahlı Kuvvetleri

Mesaj gönderen DarkMatter »

_Turkuaz_ yazdı: 12 Eyl 2020, 02:32 Güney Koreli üretici Hyundai Rotem, Polonya'da gerçekleştirilen MSPO 2020 fuarında Polonya ordusu için önerdiği K2PL tankını tanıtmış.
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kaynak: https://defence-blog.com/news/army/sout ... tanks.html
Gözlerim Altay’ı arıyor.

Kullanıcı avatarı
dr.911
Akıncılar

Mesaj gönderen dr.911 »

Polonya'nın Leopard ihtimali bana çok daha fazla geliyor.Gerek Alman hakimiyeti ve diplomasisi gerek kendini çok daha fazla kanıtlamış bir tank olması vs vs.

Kullanıcı avatarı
ddemir
Süvariler

Mesaj gönderen ddemir »

Motoru Almanlardan aldıklarına göre onlarda satamayacak. Geçenlerde Korenin BAE sattığı K9 lar Almanyadan ambargo yemişti.

kabardey
Akıncılar

Mesaj gönderen kabardey »

dr.911 yazdı: 12 Eyl 2020, 12:15 Polonya'nın Leopard ihtimali bana çok daha fazla geliyor.Gerek Alman hakimiyeti ve diplomasisi gerek kendini çok daha fazla kanıtlamış bir tank olması vs vs.
Üstadım, Almanya sadece kredi imkanları ile bile Leo2'leri Polonya'ya rahat rahat satar. G. Kore'nin işi çok zor.

Kullanıcı avatarı
Damascus_Steel
Üye

Mesaj gönderen Damascus_Steel »

kabardey yazdı: 12 Eyl 2020, 14:00 Üstadım, Almanya sadece kredi imkanları ile bile Leo2'leri Polonya'ya rahat rahat satar. G. Kore'nin işi çok zor.
Üstadım Polonya nasıl bir tank istiyor? Leo2A5 veya Leo2A6 onlar için yeterli mi yoksa Leo2A7 mi istiyorlar? Leo2A7 ile K2PL arasında maliyet, idame eğitim vs. açılarından ne gibi avantaj/dezavantajlar var? Şimdiden teşekkürler.

kabardey
Akıncılar

Damascus_Steel yazdı: 12 Eyl 2020, 14:42 Üstadım Polonya nasıl bir tank istiyor? Leo2A5 veya Leo2A6 onlar için yeterli mi yoksa Leo2A7 mi istiyorlar? Leo2A7 ile K2PL arasında maliyet, idame eğitim vs. açılarından ne gibi avantaj/dezavantajlar var? Şimdiden teşekkürler.
Üstat şöyle bir Polonya envanterine bakınca asıl yükün eskimiş, artık çağa zor bele ayak uyduran T-72 tanklarının üstünde olduğunu görüyoruz. Yada T-72'nin Polonya versiyonu olan PT-91'lerde. Bunlarda aslında o kadar da modern olmayan, olmayan tanklar. Yarın bir gün bir AB-Rus sıkıntısı olduğunda Rus tanklarının ilk durağı Polonya olacaktır. Adamlarda bunun bilincinde oldukları için, oturaklı bir zırhlı düzeni istiyorlar. Bu düzeni en kolay sağlayacak, arkada bahçesindeki Almanya'dan her türlü parçasını getirtebilecek, hatta gerekirse Polonya'da üretebilecek, rahatça eğitim verebilecek adamı bulacak, güzel kredi imkanları ile ekonominin kalbine oturmayacak Leo2'lerdir. Bunlar A6 mı A7'mi olur, bu bence biraz ekonomik bir karar. Zaten A4'lerde böyle ekonomik kararla geldi. Bunun dışında G. Kore'nin buraya bir şeyler satması ancak Almanya'nın, ben sana Leo2 satmam demesi ile olabilecek bir durum gibi görünüyor. K2PL ek kabiliyetten ziyade ek külfet olarak duruyor şuan.

Kullanıcı avatarı
DENO
Site Başkanı

Mesaj gönderen DENO »

Burada gözden atladığınız çok önemli bir nokta var oda eğer anlaşma olur ise K2PL'nin Polonya'da ve orjinal modelden farklı olarak Polonya tasarımı optik ve elektronik sistemler ile donatılarak üretilecek olması. Bizim K9 Thunder'ı özgün alt sistemlerimiz ile T-155 Fırtına olarak üretmemiz gibi. Alman Polonya'nın Leopard 2 tanklarında kendi alt sistemlerini kullanmasına izin verir ama anca parçaların çoğunun Almanya'dan çıkması sureti ile Polonya'da montaja razı olur. K2PL nin şansı da buradan doğuyor zaten...

Sanchez
Site Başkanı

Mesaj gönderen Sanchez »

DENO yazdı: 12 Eyl 2020, 15:42 Burada gözden atladığınız çok önemli bir nokta var o da eğer anlaşma olur ise K2PL'nin Polonya da ve orjinal modelden farklı olarak Polonya tasarımı optik ve elektronik sistemler ile teşhir edilerek üretilecek olması. Bizim K9 Thunder'ı özgün sistemlerimiz ile T-155 Fırtına olarak üretmemiz gibi. Alman Leopard 2 tankları için yerli çözümlere gitmelerine izin verir ama anca parçaların çoğunun Almanya'dan çıkması sureti ile Polonya'da montaja razı olur. K2PL nin şansı da buradan doğuyor zaten...
Ki bunu öyle ya da böyle K9-Krab'da da tecrübe ettiler, ediyorlar. Kore şasesi, İngiliz tareti, Alman topu, Polonya elektroniği. Doğru yolda gidiyorlar.

Enteresan bir ihale olacak, bakalım.

Kullanıcı avatarı
Damascus_Steel
Üye

Mesaj gönderen Damascus_Steel »

Sayın @kabardey, @DENO ve @Sanchez bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Kullanıcı avatarı
DENO
Site Başkanı

Mesaj gönderen DENO »

Leopard 2PL modernizasyon projesi nihai prototipi saha testlerinde.

Resim

Kullanıcı avatarı
MrExelance
Süvariler

Mesaj gönderen MrExelance »

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, M28B Bryza Deniz Devriye Uçağı ile 80 personelden oluşan Polonya askeri birliğinin, TAMT misyonu kapsamında Türkiye’ye konuşlanmasını onayladı.

https://www.savunmasanayist.com/polonya ... uslanacak/

Kullanıcı avatarı
DENO
Site Başkanı

Mesaj gönderen DENO »

Polonya ordusu kullanımındaki BMP tipi ZMA ları değiştirmek için Günye Kore ortaklığı ile Polonya'da imal edilen K9/Krab şasesi ve yürüyen aksamı üzerinden geliştirilen Borsuk (Porsuk) ZMA'nın ilk prototipi arazi testlerine başlamış. Araç yerli üretim ZSSW-30 kumanda kontollü 30mm otomatik top kulesi ve iki adet SPIKE-LR anti-tank füze atıcısı ile teçhiz edilmiş.

Polonya ordusunun uzun vadede 800 ile 1,600 adet arasında Borsuk sipariş etmesi planlanmakta imiş...

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
_Turkuaz_
Süvariler

Mesaj gönderen _Turkuaz_ »

Şahsen ben neden Anders ZMA üzerine gitmediklerini anlamadım. Ancak anladığım kadarıyla aracın amfibi özellikte olmasını istedikleri için bu kadar yüksek tasarlamışlar. 30 mm insansız kule, 2 adet atışa hazır atgm, LWR vb durumsal farkındalığı arttıracak ekipmanlarla tam bir yeni nesil ZMA.

Yalquzaq
Süvariler

Mesaj gönderen Yalquzaq »

Polonya 232 adet M1A2 SEPv3 alıyor. Diğer aday Güney Kore'nin K2 tankı imiş.

Resim

Kullanıcı avatarı
dr.911
Akıncılar

Mesaj gönderen dr.911 »

Leopard' da aday değilmiydi ? M1 çok şaşırtıcı bir sonuç olmamış mı sizce de ?

Sanchez
Site Başkanı

Mesaj gönderen Sanchez »

Almanya şu an enerji konusunda ABD'ye posta koyar, Polonya'yı yalnız bırakırken Leo alımı olmazdı. Ben K-2 beklerdim. Ama kıta Avrupası'nda M-1 enteresan olur, olsun.

Kullanıcı avatarı
İstiklalFM
Genel Yetkili

Mesaj gönderen İstiklalFM »

rifat52
Süvariler

Mesaj gönderen rifat52 »

Belarus, Polonya sınırında yaşanan göçmen krizinde Türkiye'nin Rusya ile senkronize hareket ettiğininden bahsediyorlar. THY ise bu iddiaları yalanladı. Bazı Polonya'lı analistler ise alınan TB2'leri tartışmaya açıyorlar. Bakalım önümüzde ki günler bizlere neler gösterecek.

https://tr.euronews.com/2021/11/09/turk ... r-mlara-gi

Kullanıcı avatarı
Hayali
Süvariler

Mesaj gönderen Hayali »

rifat52 yazdı: 10 Kas 2021, 12:28 Belarus, Polonya sınırında yaşanan göçmen krizinde Türkiye'nin Rusya ile senkronize hareket ettiğininden bahsediyorlar. THY ise bu iddiaları yalanladı. Bazı Polonya'lı analistler ise alınan TB2'leri tartışmaya açıyorlar. Bakalım önümüzde ki günler bizlere neler gösterecek.

https://tr.euronews.com/2021/11/09/turk ... r-mlara-gi
Ya olay bize nasıl döndü yine!

kostok
Üye

Mesaj gönderen kostok »

Hayali yazdı: 10 Kas 2021, 19:04 Ya olay bize nasıl döndü yine!
Bundan 200-250 sene sonra evlatlarımız, "atalarımız, 'Amazonda atılan mızrağın ucu Türkiye'yi gösterir' ya da 'Okyanustaki balinanın püskürttüğü Anadolu'yu ıslatır.' demiş" diye konuşacak...

rifat52
Süvariler

Mesaj gönderen rifat52 »

Hayali yazdı: 10 Kas 2021, 19:04 Ya olay bize nasıl döndü yine!
THY'larına yaptırım uygulamak istiyorlar şu anda. Belarusa göçmen kaçakçılığı yaptığı iddiları var. Cidden çok ilginç şeyler bunlar bizimle alakası olmayan olayların içine bir türlü giriyoruz. Mevcut hükümet yetkilileri de bir açıklama yapmadı neyi bekliyorlar acaba ?

rifat52
Süvariler

Mesaj gönderen rifat52 »

Şöyle bir haberde var ne kadar doğru nedir ne değildir bende bilmiyorum

"Şimdiye kadar, Centrkurort Irak'tan gelen mülteciler konusunda uzmanlaşmıştı . Ancak Lukashenko'nun seyahat acentesinin artık İstanbul üzerinden Minsk'e daha fazla mülteci getirmesi bekleniyor. Centrkurort, Lukashenko'nun AB'yi istikrarsızlaştırmaya yönelik haince planında büyük bir destek olarak görülüyor. 5000 avroya kadar ödül veren mülteciler, geldikten sonra Minsk'ten mükemmel bir şekilde organize edilmiş ve dağıtılmıştır."

https://m.focus.de/politik/ausland/eu/u ... 14989.html

Kullanıcı avatarı
Tyras
Süvariler

Mesaj gönderen Tyras »

rifat52 yazdı: 10 Kas 2021, 20:32 Şöyle bir haberde var ne kadar doğru nedir ne değildir bende bilmiyorum

"Şimdiye kadar, Centrkurort Irak'tan gelen mülteciler konusunda uzmanlaşmıştı . Ancak Lukashenko'nun seyahat acentesinin artık İstanbul üzerinden Minsk'e daha fazla mülteci getirmesi bekleniyor. Centrkurort, Lukashenko'nun AB'yi istikrarsızlaştırmaya yönelik haince planında büyük bir destek olarak görülüyor. 5000 avroya kadar ödül veren mülteciler, geldikten sonra Minsk'ten mükemmel bir şekilde organize edilmiş ve dağıtılmıştır."

https://m.focus.de/politik/ausland/eu/u ... 14989.html
Türkiye'deki mülteciler TR vatandaşı değil ki, onların karşı tarafın vize verdiği herhangi bir uçağa binmesini ne yolla engellememizi bekliyorlar ?

kabardey
Akıncılar

Rusya bey ne yapıyorsunuz. ;)

Belarus'daki olaylara karışırken AB çok havalıydı. Şimdi elbette bunun bir geri dönüşü olacak.

Bizimkilerin biraz aklı varsa bu uçaklara Türk hava sahasını da kapatır. Yoksa malum, bilinen şeytan biz olduk, suç bize kalır.

rifat52
Süvariler

Mesaj gönderen rifat52 »

Tyras yazdı: 10 Kas 2021, 20:48 Türkiye'deki mülteciler TR vatandaşı değil ki, onların karşı tarafın vize verdiği herhangi bir uçağa binmesini ne yolla engellememizi bekliyorlar ?
Belarusa uçuşları bitirmemizi istiyorlar sanırım. Devlet büyüklerimiz bizleride bilgilendirse bir şeyler öğreneceğiz. Bütün bu haberleri yabancı basından takip ediyoruz sadece tek taraflı gelen bilgi ile fikir yürütüyoruz. Polonya başkanın konuyla ilgili açıklamalarıda bizden bir beklentileri olduğunu göstermiyor mu ?

İnşirah
Süvariler

Mesaj gönderen İnşirah »

Polonya Savunma Bakanı:

Polonya Ordusu, ABD'den 300 adet kullanılmış MRAP Cougar 4x4 aracı tedarik edecek.
Bunlar, ABD ordusunda uzun yıllar ve birçok yabancı görevde kullanılan kanıtlanmış araçlardır. Hızlandırılmış prosedür sayesinde 2022 gibi erken bir tarihte bize ulaşacaklar. Sözleşmede lojistik ve eğitim paketi de yer alıyor.

kabardey
Akıncılar

kabardey yazdı: 10 Kas 2021, 20:56 Rusya bey ne yapıyorsunuz. ;)

Belarus'daki olaylara karışırken AB çok havalıydı. Şimdi elbette bunun bir geri dönüşü olacak.

Bizimkilerin biraz aklı varsa bu uçaklara Türk hava sahasını da kapatır. Yoksa malum, bilinen şeytan biz olduk, suç bize kalır.
Türkiye uçuşları durdurmuş.

rifat52
Süvariler

Mesaj gönderen rifat52 »

kabardey yazdı: 11 Kas 2021, 22:33 Türkiye uçuşları durdurmuş.

Olması gereken.

Frost
Üye

Mesaj gönderen Frost »

AB'ye her konuda bu kadar taviz vermek iyi bir şey mi sizce?

rifat52
Süvariler

Mesaj gönderen rifat52 »

Frost yazdı: 12 Kas 2021, 13:37 AB'ye her konuda bu kadar taviz vermek iyi bir şey mi sizce?
Bu kadar düşmanımız var iken neden bir ülke ile daha kötü olalım ? AB'den öte ben Polonya ile ivmelenen ilişkileri düşünüyorum.

Frost
Üye

Mesaj gönderen Frost »

Yani konudan uzaklaşmak istemiyorum, burası da yeri değil ancak 'evrensel insan hakları değerlerine' dayanarak Türkiye'nin omuzlarına kaldırabileceğinden kat kat fazla ağırlık yükleyen AB insanların seyahat etme özgürlüğüne karışıyor. Polonya da çok güvenilir bir ülke değil kanımca. Ciddi oranda btö mensubu barındıran bir ülke.

rifat52
Süvariler

Mesaj gönderen rifat52 »

Frost yazdı: 12 Kas 2021, 15:09 Yani konudan uzaklaşmak istemiyorum, burası da yeri değil ancak 'evrensel insan hakları değerlerine' dayanarak Türkiye'nin omuzlarına kaldırabileceğinden kat kat fazla ağırlık yükleyen AB insanların seyahat etme özgürlüğüne karışıyor. Polonya da çok güvenilir bir ülke değil kanımca. Ciddi oranda btö mensubu barındıran bir ülke.
btönün üyelerini olmadığı bir ülke yok ki. Türkiye ne kadar güvenilir ise Polonya'da o kadar güvenilir. Çıkarlar doğrultusunda hareket edilmesi düşüncesindeyim ben. Polonya'nın kara kaşına kara gözüne hayran değilim ki.

Kullanıcı avatarı
_Turkuaz_
Süvariler

Polonya firkateyn ihalesinde İngiliz Babcock tasarımı Type 31 seçilmiş:

İlk geminin üretimine 2023 yılında başlanacak olup, program kapsamında 3 adet gemi inşa edilecekmiş.

Kullanıcı avatarı
_Turkuaz_
Süvariler

Polonya firkateyn ihalesini kazanan Tip31 tasarımının konfigürasyonu belli olmuş. Hem kıçta hem de orta kısımda yer alan SSM atıcıları ilginç bir tasarım tercihi olmuş. Keza radar olarak dönmeyen tipte muhtemelen AESA X-band ve döner tipte (Thales NS100 veya NS200) yine AESA tabanlı bir S-band hacim arama radarı var gibi gözüküyor. Üstelik anlaşılan CAMM ile birlikte İngiliz'ler uzun süredir Fransızların VL-Mica ile domine ettiği ucuz yollu hava savunma füzesi pazarına hızlı bir giriş yapmış gibi.

anafor2014
Süvariler

Mesaj gönderen anafor2014 »

_Turkuaz_ yazdı: 19 Nis 2022, 15:42 Polonya firkateyn ihalesini kazanan Tip31 tasarımının konfigürasyonu belli olmuş. Hem kıçta hem de orta kısımda yer alan SSM atıcıları ilginç bir tasarım tercihi olmuş. Keza radar olarak dönmeyen tipte muhtemelen AESA X-band ve döner tipte (Thales NS100 veya NS200) yine AESA tabanlı bir S-band hacim arama radarı var gibi gözüküyor. Üstelik anlaşılan CAMM ile birlikte İngiliz'ler uzun süredir Fransızların VL-Mica ile domine ettiği ucuz yollu hava savunma füzesi pazarına hızlı bir giriş yapmış gibi.
anti gemi füzelerini gemi üzerinde farklı lokasyonlara yerleştirmeleri güzel olmuş. Belli tehditlere karşı mantıklı bir tercih.

Gemi üzerinde aesa x band 4 yüzeyli radar varken, atış kontrol radarı ne için ihtiyaç duyuluyor?

Kullanıcı avatarı
dr.911
Akıncılar

Mesaj gönderen dr.911 »

anafor2014 yazdı: 23 Nis 2022, 21:20 anti gemi füzelerini gemi üzerinde farklı lokasyonlara yerleştirmeleri güzel olmuş. Belli tehditlere karşı mantıklı bir tercih.

Gemi üzerinde aesa x band 4 yüzeyli radar varken, atış kontrol radarı ne için ihtiyaç duyuluyor?
Baş topu içindir belki.

anafor2014
Süvariler

dr.911 yazdı: 23 Nis 2022, 21:30 Baş topu içindir belki.
Aesa X band radar o işi de yapamaz mı? Belki yedek olsun diye tutuluyordur bilemiyorum.

Kullanıcı avatarı
Alesta
Üye

Mesaj gönderen Alesta »

anafor2014 yazdı: 23 Nis 2022, 21:59 Aesa X band radar o işi de yapamaz mı? Belki yedek olsun diye tutuluyordur bilemiyorum.
Atış kontrol radarı hedefe çok sık dalga gönderir. Hedef ile buluşma noktasını belirler. Mesela nokta savunma 'phalanx ciws' bir an önce hedefi imha etmesi gerekiyor.

anafor2014
Süvariler

Alesta yazdı: 23 Nis 2022, 22:58 Atış kontrol radarı hedefe çok sık dalga gönderir. Hedef ile buluşma noktasını belirler. Mesela nokta savunma 'phalanx ciws' bir an önce hedefi imha etmesi gerekiyor.
Bilgi verdiğiniz için teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
_Turkuaz_
Süvariler

Polonya muhtemel yerli üretim ile K2 tanklarına sahip olacak:

Kullanıcı avatarı
_Turkuaz_
Süvariler

500-600 K2PL denmiş ama herhalde tank ve zma toplamı o adedi bulur.

Kullanıcı avatarı
dr.911
Akıncılar

Mesaj gönderen dr.911 »

M1 alıyorlardı hani ?

Kullanıcı avatarı
Hayali
Süvariler

Mesaj gönderen Hayali »

dr.911 yazdı: 13 Haz 2022, 18:04 M1 alıyorlardı hani ?
M1leri aldılar. Üstüne K2ler geliyor ...

Kullanıcı avatarı
DENO
Site Başkanı

Mesaj gönderen DENO »

Polonya 2.DS'den hemen önce hurdalardan toplama olsa da Avrupa'nın en büyük 5. ordusuna sahipti. Şimdi de öyle olacak gibi, tek fark bu sefer Amerikan, Alman ve Güney Kore mamülü modern silahlar ile...

Kullanıcı avatarı
dr.911
Akıncılar

Mesaj gönderen dr.911 »

DENO yazdı: 14 Haz 2022, 07:45 Polonya 2.DS'den hemen önce hurdalardan toplama olsa da Avrupa'nın en büyük 5. ordusuna sahipti. Şimdi de öyle olacak gibi, tek fark bu sefer Amerikan, Alman ve Güney Kore mamülü modern silahlar ile...
Lojistik olarak kendilerini zorlamak yerine Rusya sayesinde Polonya'ya destekten çekinmeyecek Abd ile devam edilebilirdi aslında üstadım.

kabardey
Akıncılar

Yıllardır, abi Almanlar bize kötü kazık atıyor ayık olun, dediğimizde gülen adamlar, şimdi tank bulmak için G. Kore'ye koşuyor. Gören gözler için nice dersler var. :lol:

Şaka bir yana, artık Almanya'dan silah alan 10 kere düşünür. Ama bizde gider ilk gülücükte her şeyi yine Almana çeviririz.

Sanchez
Site Başkanı

Mesaj gönderen Sanchez »

Kullanıcı avatarı
_Turkuaz_
Süvariler

Kullanıcı avatarı
DarkMatter
Süvariler

Mesaj gönderen DarkMatter »

_Turkuaz_ yazdı: 22 Tem 2022, 15:56
Adamlar T-72 vererek Abrams alıyor. İdamesi daha külfetli olacaktır ama T-72’den sonra Abrams’a geçmek büyük fark demek.

kabardey
Akıncılar

DarkMatter yazdı: 22 Tem 2022, 18:49 Adamlar T-72 vererek Abrams alıyor. İdamesi daha külfetli olacaktır ama T-72’den sonra Abrams’a geçmek büyük fark demek.
Baktılar ki, Alman'ın nazı çekilecek gibi değil. Hele ki, kendileri savaşa girse, bir cıvata için 50 tane protokol bekleyecekler, aradılar Sam amcalarını. Akıl var mantık var, bu saatten sonra aklı başında olan kimse Alman'a güvenmez.