O elin 'hollandalısı'nı PÖH personeli ile yan yana koysak hangisi daha estetik duruş sergiler?

Sn.Sfenks senin bile polisi sorgulama durumuna düştüğün günlere geldiysek, ülkemiz ve milletimizin ilerleyişinin müspet yönde olacağına olan umutlar az da olsa artabilir.
Ben yorumumda biraz bilgisiz davranmış olabilirim. Teçhizat olarak iyi olabilirler. Bizim personelimiz de çok yakın zamanda bu seviyelere gelicektir inanıyorum. Benim anlatmak istediğim husus iş yükü kısmı. Başı sonu belli olmayan mesai saatleri, kırsalda terörle mücadele, karakollara destek vermek. Başka ülkelerde akreple giderken 300 kilo bomba patlama gibi bir risk var mı? Bizim personelimizin iş yükü muadillerine göre çok ağır. Daha bir sürü kriter vardır elbet uzar gider. Bende isterdim sayıdan önce nitelikli personel olmasını. Gitsinler 2-3 yıl eğitim alsınlar ama biz norveç,danimarka,hollanda değiliz. Bize sayı lazım ne kadar çok o kadar iyi. 10.000 adamı nasıl alacaksın? Mecbur eğitim sürelerini kısacaksınki bu kadar adamı mezun edebil.
EGM özel harekat alımlarında bu kafayla davranırsa hiç bir zaman aynı sebiyeye gelemezler. Sen 10.000-20.000 özel harekat polisini bu seviyede donatamazsın. Donattın diyelim personeline bu teçhizatın efektif kullanımı için ihtiyaç olan asgari eğitim ve bilinç seviyesine 4 ay gibi kısa bir sürede getiremezsin. EGM PÖH ü bildiğiniz özel harekat polisinden paramiliter bir güce çevirmeye çalışıyor şu aralar.Son zamanlarda PÖH e tedarik edilen daha çok askeri tip silahlar da bunun göstergesi ...Batuğhan yazdı: ↑12 Haz 2017, 01:17 Ben yorumumda biraz bilgisiz davranmış olabilirim. Teçhizat olarak iyi olabilirler. Bizim personelimiz de çok yakın zamanda bu seviyelere gelicektir inanıyorum. Benim anlatmak istediğim husus iş yükü kısmı. Başı sonu belli olmayan mesai saatleri, kırsalda terörle mücadele, karakollara destek vermek. Başka ülkelerde akreple giderken 300 kilo bomba patlama gibi bir risk var mı? Bizim personelimizin iş yükü muadillerine göre çok ağır. Daha bir sürü kriter vardır elbet uzar gider. Bende isterdim sayıdan önce nitelikli personel olmasını. Gitsinler 2-3 yıl eğitim alsınlar ama biz norveç,danimarka,hollanda değiliz. Bize sayı lazım ne kadar çok o kadar iyi. 10.000 adamı nasıl alacaksın? Mecbur eğitim sürelerini kısacaksınki bu kadar adamı mezun edebil.
Pek uzağa bakmaya gerke yok. Bizde jip çıkmayınca yürümeye başlayan ve yarı yolda ayağımız şişti bahanesi ile askerle müşterek yapılan operasyondan dönen PÖH timlerinin hikayeleri da mevcut 90 larda. Üstelik birden fazla kaynakta geçiyor. Yine birden çok asker tarafından dillendirilen şeyler pöh personelinin disiplinsiz ve eğitimden uzak hareketleri .Amacım kimseyi kötülemek değil. elbet ki PÖH bünyesinden çok cengaver vatansever ve milleti için canını vermiş polisler çıkartmış bir kurum. Ama görünen köy kılavuz istemiyor. 4 ayda özel harekat polisi eğitmek demek bu adamları dağlarda ölmeye gönderiyorsun, insan canını hiçe sayıyor önemsemiyorsun demek. Buda bizim millet olarak kronik hastalığımız herhalde. Ortada bir sorun var ama yine "ölen ölür kalan sağlar bizimdir, vatan millet Sakarya" kafası ile devam ediyoruz 30 yıldır...musti yazdı: ↑12 Haz 2017, 22:58 40 yılın başında, olsun olsun tabanca taşıyan 2 tane kokocuyu yakalamak için böyle Cobretti ayağına bürünmüş Hollandalıyla, hergün PKM, SVD, keleş , RPG, DSHK,EYP ile saldıran BTÖ 'ye kafa atan son bir senede 100 den fazla şehit veren PÖH'e biraz haksızlık ediyorsunuz.
Şu Hollandalılar Şırnak , Hakkaride bir yaz geçirsinler. Bakın bakalım o omuzlar testeronla şişkin şekilde yukarıda öyle gezer mi ? Yada eylülü görmeden istifayı basıyor mu ?
Hatırlayın Fransız polisini. Onlarda böyle pek bir havalıydı. Ama ne gördük. Markette sıkıştırıldıkları 2 teröriste hoplaya zıplaya rastgele görmeden sallayarak ateş ediyorlar.
Bu yeni bir bilgi değil ki bir yıldan uzun bir süre önce yine bu başlık altında paylaşılıp tartışması yapılmıştı. Yine 2 bölüm geriden takip ediyorsun musti...musti yazdı: ↑20 Tem 2017, 21:45 PÖH 'ün kullandığı Ops-core benzeri miğferler Koreli KCI firmasının ürünleriymiş. Tanesi yaklaşık 1700 USD fiyatla tedarik edilmiş.
KCI firmasının linkleri.
https://www.thai-koreagroup.com/grooming
https://docs.wixstatic.com/ugd/875efe_b ... 27ad29.pdf
AX50 hayırlı olsunaybars_batur yazdı: ↑08 Haz 2017, 18:59 M82 dışında, deneme süreçleri bitmek üzere olan ve olumlu karşılanan bir başka tüfek.
Of course, this is yet another example of a high functioning unit in Turkey that won’t buy into the countries own armament production, as MKEK just released an anti-material rifle, even chambered in .50 BMG, in May of this year.
Ben batıda gezen Cobra 2 ve Yalçınlara da karşıyım ,millet doğuda zpt lerle geziyor. Lakin bir gerçeği de unutmamak 15 temmuz gerçeği ,ellerinde imkan olsa taksim meydanın tepesinde T129 lar nöbet tutacak.
Hibe dilen UH-1 Hueylerin parça de tariki içi özel havacılık şirketlerini kullandıklarını biliyorum ama helikopter sonuçta sivil kullanımı daha fazla olan bu yüzden parçasını osunu busunu daha kolay bulabileceğin bir alet. Yine M113 yedek parça ve bakım hizmetleri veren bir kaç şirkette var piyasada. Hoş zaten bu araçlar yılda ne kadar kullanılıyorlar ki çok ciddi bir bakım sıkıntısı çekilsinSanchez yazdı: ↑02 Oca 2018, 07:36 Bu ordu ihtiyaç fazlası(surplus) araçların bakımlarını nasıl hallediyorlar yahu? El kadar countyler'de paletli araçlar var. Orange County yine anlaşılabilir ki zaten araçların bir alım maliyeti de yok, bağışlanıyor çoğunlukla.
Napıyorlar M113 için, Vietnam gazisi mi alıyorlar.. İhtiyaç fazlası MRAPler'in bakımı daha kolay olsa gerek, Oshkosh ve Navistar'ın sivil araçlarıyla da çok sayıda benzer parçaları var. Her county'de en azından bir Navistar okul otobüsü vardır zaten![]()
O başka birilerinin de haberi var da basına şov yapmayı çok sevdikleri için öyle açıklamalar yapıyorlar. Mesela Erdoğanın yakın çevresinde bulunan en çok kameraya çıkan CAT koruma polislerine MPT-55 K vermişler sadece, gerisi SIG sauer 516 lar ile devam. Hoş M4 e MPT-76 diyen vatandaşımız/habercimiz olduğu sürece de yutturmaya devam edebilirler...
https://www.sabah.com.tr/gundem/2018/01 ... kaldirildiEmniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı, Bakanlar Kurulu kararı ile kaldırıldı.
Jandarma elinde ne varsa onunla idare eder, biz öyleydik en azından.
İstanbul da kirpi mi kullanılıyor?LegionnairE yazdı: ↑14 Oca 2018, 02:13 County Sheriff lerine M113 vermeleri çok mantıklı, artık askeri önemini tamamen kaybetmiş hafif bir araç ama kar yağdığında sel bastığında hayat kurtarır. Çünkü amfibik, paletli bir araç.
Zırhı çelik bile değil alüminyum.
Bizim polise kirpi almamız gülünecek bir şey, kaynakların aptalca boşa harcanması. İstanbulda 15 kilo mayın mı patlayacak aracın altında?
Ordu doğuda daha hafif, mayın koruması daha zayıf araçlarla asker taşırken bu sebeple şehit verirse askerlerin ailelerine gidip anlatırlar ondan sonra bu araçların neden polise lazım olduğunu.
İstanbul ve Ankara'da zamanında bombalar patlamamış gibi konuşmak hayatın olağan akışına aykırı değil mi ? Ya da donatımda, size bomba yüklü arabayla; canlı bomba ile dalıyorlar size shortland'ın az daha zırhlısı yeter denecek bir eşik mi var ? Ejder Yalçın/Kirpi gibi araçlar kadrolara alınıyor. Ülkenin belli başlı yerlerin PÖH şubeleri var ve bunların da bir standardı var. Bunun sağlanması çok önemli. Hendek operasyonlarının olduğu dönemde gördük ki bu kadrolar ağırlıklarıyla birlikte ihtiyaç olan bölgeye kaydırılıyor. MRAP demek sadece mayına karşı bir önlem değil. Mayın dışındaki diğer tehditlere de bir çözüm demek.LegionnairE yazdı: ↑14 Oca 2018, 02:13 County Sheriff lerine M113 vermeleri çok mantıklı, artık askeri önemini tamamen kaybetmiş hafif bir araç ama kar yağdığında sel bastığında hayat kurtarır. Çünkü amfibik, paletli bir araç.
Zırhı çelik bile değil alüminyum.
Bizim polise kirpi almamız gülünecek bir şey, kaynakların aptalca boşa harcanması. İstanbulda 15 kilo mayın mı patlayacak aracın altında?
Ordu doğuda daha hafif, mayın koruması daha zayıf araçlarla asker taşırken bu sebeple şehit verirse askerlerin ailelerine gidip anlatırlar ondan sonra bu araçların neden polise lazım olduğunu.
Hayır MRAP mayına çözüm demek, o yüzden o kadar yüksek, o yüzden devriliyor. Şehirlerde MRAP kullanılması abesle iştigal. Bu konuda anlaşamıycaz sizinle.alucard yazdı: ↑14 Oca 2018, 11:21 İstanbul ve Ankara'da zamanında bombalar patlamamış gibi konuşmak hayatın olağan akışına aykırı değil mi ? Ya da donatımda, size bomba yüklü arabayla; canlı bomba ile dalıyorlar size shortland'ın az daha zırhlısı yeter denecek bir eşik mi var ? Ejder Yalçın/Kirpi gibi araçlar kadrolara alınıyor. Ülkenin belli başlı yerlerin PÖH şubeleri var ve bunların da bir standardı var. Bunun sağlanması çok önemli. Hendek operasyonlarının olduğu dönemde gördük ki bu kadrolar ağırlıklarıyla birlikte ihtiyaç olan bölgeye kaydırılıyor. MRAP demek sadece mayına karşı bir önlem değil. Mayın dışındaki diğer tehditlere de bir çözüm demek.