Kundağı Motorlu Namlulu Hava Savunma Sistemi(SPAAG)

Tanklar, Zırhlı Araçlar, Toplar, Tüfekler, yorumlar, projeler, analizler...
Kullanıcı avatarı
İstiklalFM
Genel Yetkili

Re: Kundağı Motorlu Namlulu Hava Savunma Sistemi(SPAAG)

Mesaj gönderen İstiklalFM »

Drone falan düşürmüştür aklıma gelen en mantıklı açıklama bu. Yada yanlış yazmışlar.

HDS
Akıncılar

Mesaj gönderen HDS »

BayramlıkŞeker yazdı: 06 Mar 2017, 22:02 Kusura bakmayın, yanlış terminoloji. Deniz üstü platformlar için düşünülen formül demek istedim, Korkut naval mı artık neyse.
Çaktırma, ben demiştim dersin sonra. :roll:

BayramlıkŞeker
Üye

Mesaj gönderen BayramlıkŞeker »

HDS yazdı: 06 Mar 2017, 22:45 Çaktırma, ben demiştim dersin sonra. :roll:
Savunma ve havacılık okuyorum virali :D
Şaka bi yana ben kendimi bildim bileli bu dergi eve gelir, ara satırlarda çok şey var. Ama şu kamikaze iha olayında bi ses çıkmadı ona yanarım, sahada çok büyük kabiliyet.

robust
Akıncılar

Mesaj gönderen robust »

ISID orgutunun attigi roketleri durdurmak icin Kilis'te kurulan 35mm Oerlikon ve AIC cihazlarinda olusan Korkut sistemi kastediliyor olabilir.

Kullanıcı avatarı
İstiklalFM
Genel Yetkili

Korkut HSS Planlanan seri üretim sistem adetleri:
2019:4
2020:3
2021:3
Resim
Kaynak:http://www.ssm.gov.tr/anasayfa/kurumsal ... 7-2021.pdf

Topgun
Akıncılar

Mesaj gönderen Topgun »

Maşallah. Görende ortalık güllük gülistanlık sanır. Şu tabloya bak, yazık. Demek burada boş boş konuşup duruyoruz. Devletin pekte umurunda değil.

robust
Akıncılar

Mesaj gönderen robust »

musti yazdı: 07 Mar 2017, 23:17 Tamamı 10 sistem mi? 2021 den sonra üretim olacak mı ?

Sadece 10 sistemse şaka gibi. 7 AJÜ, 9 kolordu, 3 ordu, tümenler, tugaylar, 5 büyük askeri liman, başkent, istanbul, İzmir, boğazlar köprüler barajlar askeri fabrikalar, rafineriler bölgesi derken çeyrek HSS bile düşmüyor neredeyse hassas noktalara.
42 adet sanirim. 14 adet komuta kontrol araci var. Her unite 1 KKA ve 3 Korkut'tan olusuyor. SSM'nin bu aciklamasinda anladigim yavas bir uretim hizi var. Ayrica bu kontrat sadece KKK ihtiyaci icin. Butun 35mm cekili top ve atis idare cihazi uretimleride KKK icin ama henuz toplarin seri modernizasyon kontrati imzalanmamis. Hava ve Denizcilerin elindeki 35mm toplar henuz kontrat kapsaminda degil. Hava uslerimiz hala eski L70 Bofors ve 35mm Oerlikon koruyor, atis kontrol cihazlari 1970'lerin Super Fledermaus sistemleri. Halbuki bizim en stratejik tesislerimiz olan hava uslerimizin alcak irtifa hava savunmasini guclendirmemiz ve KKK'den once, HvKK elindeki toplari atis kontrol cihazlarini mdoernize etmemiz lazimdi. Umarim cekili 35mm toplarin modernizasyonu kontrati butun kuvvetleri ve AIC'lere butunr kuvvetleri kapsayacak sekilde olur.

Kullanıcı avatarı
İstiklalFM
Genel Yetkili

musti yazdı: 07 Mar 2017, 23:17 Tamamı 10 sistem mi? 2021 den sonra üretim olacak mı ?

Sadece 10 sistemse şaka gibi. 7 AJÜ, 9 kolordu, 3 ordu, tümenler, tugaylar, 5 büyük askeri liman, başkent, istanbul, İzmir, boğazlar köprüler barajlar askeri fabrikalar, rafineriler bölgesi derken çeyrek HSS bile düşmüyor neredeyse hassas noktalara.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı için 14 sistem alınacak toplamda (14 KKA + 42 SSA aracı). Sabit tesisler için zaten sabit 35mm oerlikonlar modernize olacak. Diğer kuvvetlerin kendi talebi olur ileride belki.

çanakkale geçilmez
Süvariler
İletişim:

Mesaj gönderen çanakkale geçilmez »

Deniz ve hava kuvvetleri için acaba ne kadar daha sipariş alınabilir ve bu siparişler 2021 den sonra mı üretime geçer acaba?

puchacz89
Üye

Mesaj gönderen puchacz89 »

M5 dergisinde Sıtkı Sunday ORÜN'ün uçaksavar topları ile ilgili bir çalışması vardı. Bu çalışma 40 mm topların çağdaş tehditler açısından daha etkin olduğunu ortaya koymuştu. Piyasada L-70'lerin modern versiyonları var. Otonatik doldurma. modern jeneratör ve radarla mükemmel sistemler olabilir. Bu nedenle bunların da modernizasyonu/ yeni sistemlerle değiştirilmesi düşünülmelidir.

StrategyMaster
Süvariler

Mesaj gönderen StrategyMaster »

Sabit tesisler için 35mm oerlikonlar Korkutun alt sistemleri ile modernize edilmeli. Böylelikle namlulu hava savunma meselesi aradan çıkar. Korkut üretim miktarı ve belirtilen ihtiyacın yetersiz olduğu konusuna %100 katılıyorum. 40 adet falan bunlar kara kuvvetleri birlikleri göz önüne alındığında yetersiz rakamlar.

Kullanıcı avatarı
swat
Genel Yetkili

Mesaj gönderen swat »

Topgun yazdı: 07 Mar 2017, 21:23 Maşallah. Görende ortalık güllük gülistanlık sanır. Şu tabloya bak, yazık. Demek burada boş boş konuşup duruyoruz. Devletin pekte umurunda değil.
Bence sorun duygusal....

dum
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen dum »

Her zaman yazdım yine yazayım..

İhtiyaç ve tedarik sayılarının belirlenmesi pek çok hesabın yanısıra KADRO işidir. Bürokrasi ve kurallar olmazsa 4 ayaklı hayvanlardan farkımız olmaz. Bürokrasi medeniyetin göstergesidir.

KORKUT sistemleri , kolordu hava savunma taburlarının bünyesinde kadrolandırılmış anlaşıldığı kadarıyla. "Kuvvet 2034" projesine göre kara kuvvetlerinde kalacak kolordu sayısı bu hesapta dikkate alınmış gibi. 14 adet korkut bataryası bu hesaba göre belirlenmiştir. Harekat anında kolordu bağlısı tugayların emrine girmek üzere... tabi harekat alanında olmayan kolordulardan da KORKUT kaydırması olacaktır vs vs.. Bu bağlamda hisar sistemleri de bu sayılara göre planlanmaktadır muhtemelen. Az derken neye göre az?

Eğer Kuvvet teşkilat planı güncellenirse, sipariş sayısı da güncellenecektir.

Sistem sayisının ihtiyaç tespiti rakip güçle de orantılı olarak değişir doğal olarak.. bu sistemlerin hedefi olan karşıt hava unsurlarının sayısı, cografya'ya dağılımı. Düşman hangi KKK hedefine cruise atar? Kaç tane atar? Düşman taaruz helikopterleri nerede faal olur? Sayıları kaçtır? Düşman hangi KKK hedeflerine jdam veya muadili atar ? Kaç tane atar falan filan..

Merzifonlu
Süvariler

Mesaj gönderen Merzifonlu »

swat yazdı: 08 Mar 2017, 15:15 Bence sorun duygusal....
Sadece duygusal değil bence. Tüm bu hava savunma katmanları olayından benim anladığım: Bunlar bir bütün, biri olmadan diğeri olamıyor ve tek başlarına çalışamıyorlar.

Biz de bu yaşamsal sistemi pek doğal olarak milli üretmek istiyoruz. Komple tüm sistemin milli olması demek, devasa bir geliştirme süreci demek. ÇAFRAD örneğin, planlamaya göre ancak 2018'de atış kontrol işlevi kazanabilecek.

Bu nedenle diğer bileşenler tam hazır olmadan, büyük miktarda Korkut edinmek istenmemiş olabilir.

Sayın robust ve Sayın HDS'nin işaret ettikleri ara çözümleri de bir nedenden ıskaladığımız için, milli hava savunma şemsiyesi gelene kadar bir tarafımız açıkta -çömelik vaziyette- bekliyoruz!
En son Merzifonlu tarafından 08 Mar 2017, 15:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.

Tenger
Üye

Mesaj gönderen Tenger »

Testi kalifikasyon bitmiş nihai üretime hazır hale gelmiş bir ürünün üretim zamanlaması neden bu kadar uzun. Kullanılan alt sistemlerin temininde mi sıkıntı var, yada iş gücümüz mü sınırlıyor üretimi. Hakeza tank ve diğer projeleri de aynı şekilde. Nedir bu rahatlık halinin sebebi.

StrategyMaster
Süvariler

KORKUT sistemleri , kolordu hava savunma taburlarının bünyesinde kadrolandırılmış anlaşıldığı kadarıyla.
İşte hata tam bu planlamada bunlar kolordu seviyesi sistemleri değil ve olmamalı. Bunlar tugay seviyesi sistemleridir. Muharip tugaylardaki hava savunma topçu taburlarına göre planlama yapılması gerekmekte. En kötü mekanize ve zırhlı tugaylardaki hava savunma topçu taburlarına korkut planlanması şarttır. Diğer tugaylar çekili hava savunma sistemlerinin modernizasyonu ile işi kotarabilir. Bunun üzerine tabii tümen kolordu karargahlarını da ekleyince sayı yetersiz kalıyor.

dum
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen dum »

Alttaki cümlemde de yazıyor ki;

"Harekat esnasında tugayların emrine girmek üzere".....

TSK KKK 'da tümen yok ayrıca.

Hava savunmasının katmanlı bir yapı olduğunu,

Tugay hava savunma bataryalarında, tugay birliklerini desteklemek için ; manpads, kms, 20/35 mm oerlikan namlulu sistemleri olduğu,

Harekat alanına şemsiye olarak hareketli birliklerle beraber paletli hisar-a ve hisar-o sistemlerinin kullanılacağını.. bunların ve korkutların hava savunma taburunda bulunup ; ihtiyaç duyan birliğin emrine verileceğini okuyabilmek lazım.

Sabit tesis savunması için ; tta araç üzerinde hisar a/o ve modernize edilmiş 35 mm oerlikonlar düşünülmeli.

Kullanıcı avatarı
swat
Genel Yetkili

Mesaj gönderen swat »

Sayın @Dum

Kuvvet 2034'ü daha önce hiç duymamıştım. Ege Ordusu hariç 8 kolordumuz varken 17 yıl sonra 4 kolordu mu olacak?
Peki profesyonel ve daha da etkin olsa yeterli olacak mı? ne kadar
Mesela Kuvvet 2.5 doktrini anlaşılailmişti? Bu açıkcası bana fazla riskli geldi. 17 Yıl sonrasının risklerini kestirmek oldukça zor.

StrategyMaster
Süvariler

İşte harekat esnasında ihtiyaç duyulan birliğin emrine verilmesi yanlış. En azından her zırhlı ve mekanize tugayın bağımsız alçak irtifa hava savunma sistemi olmalı ki cephede karargahtan hava savunması için birlik isteme bu birliğin tahsis edilmesi edilmemesi gibi zımbırtılarla uğraşılmasın ve tugayın bağımsız operasyon yapma kabiliyeti artsın. Teröristlerin bile silahlı iha kullandığı günümüzde bu bir zorunluluktur.

Ayrıca TSKya göre TSKda tümen var.

http://www.kkk.tsk.tr/Haberler/Haber209.aspx

http://ergeneninsesi.com/manset/52inci- ... aret-etti/

dum
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen dum »

Taktik tümen nedir ? bağlısı nedir ? tartışmayalım şimdi burda..

Anladığınız manada tümen yok diye düzelteyim o zaman.. (kıbrısı hariç tutuyorum).

"Her yerde, standart güç ile, her zaman hazır olmak" konseptinden, "gereken yerde , gereken miktarda güç ile, gereken zamanda hazır olmak" konseptine geçiş... ve kuvvet tasarrufu çerçevesinde, havuz birlikler ve mobil olabilmek çok önemli..

StrategyMaster
Süvariler

"Her yerde, standart güç ile, her zaman hazır olmak" konseptinden, "gereken yerde , gereken miktarda güç ile, gereken zamanda hazır olmak" konseptine geçiş... ve kuvvet tasarrufu çerçevesinde, havuz birlikler ve mobil olabilmek çok önemli..

İşte bu mantık yanlış ve sıkıntılı bunu anlatmak istiyorum. Biz hiçbir zaman gereken yerde gereken miktarda güç ile gereken zamanda hazır olamayacağız. El Bab operasyonunda bile bunları yapamadık. Bu nedenle en azından bazı birliklerin belli standartları sağlayıp bağımsız bir şekilde operasyon icra edebilmesi yoluna gitmeliyiz. Şunu anlarım kardeşim bizim bütçemiz bu kadar 42 Korkut aldık bunu da X adet tugaya dağıttık, elimizde zırhlı-mekanize birliklerin yanında modern bir şekilde mobil alçak irtifa savunmasını yapabilecek X tugayımız var. Şunu anlayamam 42 korkut aldık kolordulara verdik kolordu karargahları gerekli gördükleri bağlısı tugaylara bunları tahsis edecek. En iyi taktik işleyen taktiktir. Havuz birlikler ile mobil olunabileceğini düşünmüyorum. Havuzdan kim neye göre ne alacak? Bu proses ne kadar sürede tamamlanacak. Muharebe sahasında bu açık bir zaman kaybı. Şu tugayın emrine şu kadar Korkut verelim, berikine bu kadar Hisar tahsis edelim. Böyle muharebe olmaz. Suriyeye bir kolordu ile girdin hava tehtidi görünmüyor yarın birisi kamikaze İHA ile saldırdı. Telefonu kaldırıp karargaha komutanım Korkut lazım bize mi denilecek? Aynı kolordu bağlısı öteki tugay korkut talep edince beriki tugaya yolladık siz başınızın çaresine bakın mı denilecek? Envantere alınacak sistemlerin rotasyonlu kullanılsa bile yetmeyeceği açık. Bu işin en mantıklısı her tugay kendi alçak hava savunmasından sorumlu olacak. Zaten eskiden öyleydi şimdi envantere giren modern sistemlerde de aynısı olmalı. Bu görevini de modern SPAAG, modern çekili hava savunma topu, KMS ve Hisar-A gibi sistemlerle yapacak kendi göbeğini kendi kesecek. Aksi taktirde otonomi anlamında geçmişten bir tık geriye gidilir.

Ayrıca ben tümen var dedim ve var. Tümenin içeriği görevi ile ilgili yorum yapmadım. Ben tümen derken herhangi bir mana kastetmedim. Siz tek taraflı anlamışsınız.

dum
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen dum »

Bakkal yönetilmiyor. harekat planları kapsamında hangi hedefe yapılacak harekata hangi birliklerin katılacağı, emrine hangi unsurların gireceği belli zaten. Ve her dönem kazanılan yeni yetenekler, rakibin son durumu da güncellenerek yenilenir bu planlar. Bütçe, değişkenlerden sadece birisi. Zibilyon tane değişken gözetilerek bir çok beynin çalışması ile hazırlanır o planlar .

Örnek verdiğiniz harekat ( fırat kalkanı).. bir düzenli birlik harekatı değil. Ayrıca kolordu da değil. Hibrit ve müşterek bir harekat. Uzun süre de ökk tarafından götürüldü. Yanlış örnek.

Eğer bir kolordu bir yere tam kapasitesiyle girerse ne demek istediğimi anlarsınız. Burada da yazdım taa harekatın başında..

Kullanıcı avatarı
swat
Genel Yetkili

Mesaj gönderen swat »

@musti

Hocam atladığın bir konu var Korkut hem mühimmat olarak hem konsept olarak bir SPAAG aynı zamanda da C-RAM
Burada hava savunma topu ile Piyade destek topunu ayıralım. Şuda var bir hava savunma topunun atış hızı asimetrik hedeflere
çok fazla gelir, kullandığı mühimmat ailesi nedeni ilede pahalı gelir.

Bizim Fırat Kalkanında yaptığımız hata Atılgan/Zıpkın gibi sistemlerimizi ileri harekata dahil etmedik.

Bizim Fırat kalkanından öğrendikleriniz bence şunlar
-Etkin bir asimetrik Tank harekatı yönetebilme.
-AKKOR'un hayati önemi
-Mevcut tanklarımıza add-on zırh gereksinimi
-TTZA için ağ tipi zırh gerekliliği

Bununla beraber benimde ne kadar fark edildiğimi bilemediğim bir ZMA konusu var. Bizim bu açığı Korkut gibi bir sistem yerine yeni nesil bir ZMA
ile karşılamak gerekliliğidir.

BayramlıkŞeker
Üye

Hakaten yaa, bu şey kundağı motorlu ama bunun bir de sabit olanı var. Muhtemelen kafanızdaki sayıda olan alımlar o çeşidinden yapılacak. Bu, ihtiyaç olduğunda hareket eden birliklerle yer değiştirmesi düşünülen sistem.

Topgun
Akıncılar

Mesaj gönderen Topgun »

Hatçeye bakmadan Netçeye bakalım; Şu sıcak ortamda, bu derece rahat bir tedarik planlaması olmamalıdır. Acı tecrübeler ışığında 2017 muharebe ortamında görülen gerçekler açıkça ortaya çıkartmıştır ki; Ordumuz buna hazır değildir. Hem konsept, hemde silah, sistem, araç, gereç, teçhizat açısından modernizasyona ve revizyona ihtiyaç vardır. Strategy Master ve Musti'nin belirttiği noktalar doğrudur. Silahlı kuvvetlerimizin süratle, Ordu yapısının revize edilerek, çok daha donanımlı, tam teşekküllü Tugaylar ve bağlı zenginleştirilmiş Alayları konseptine geçmemiz lazım. Keza özel operasyonlar için bölgedeki tüm hava, kara, deniz, jandarma imkanlarını tam yetkiyle kullanma yetkisine sahip görev gücü komutanlığı konseptini benimsememiz lazım. Buna Fırat Kalkanı operasyonu ilede bir başlangıç yaptık görüldüğü kadarıyla.

Uzun lafın kısası; Namlulu sistemler asla ölmez. Bu kesin. Artık karşındaki çapulcunun dahi elinde ATGM, Roket, İHA sistemleri var ve biz halen bu tehditlerin artık alt kademe hava savunmasına girdiğini görmemekte ısrar ediyoruz. KORKUT gittikçe geliştiriliyor ve sunabileceği hizmetler müthiş. ATGM, Roket, Havan hepsine karşı birliklerin öz savunma silah sistemi olarak kullanılabilir. Artık sadece bir uçaksavar sistemi olarak düşünülmemesi lazım. Kafalara çağ atlatmamız lazım.

Kullanıcı avatarı
swat
Genel Yetkili

Mesaj gönderen swat »

BayramlıkŞeker yazdı: 09 Mar 2017, 12:22 Hakaten yaa, bu şey kundağı motorlu ama bunun bir de sabit olanı var. Muhtemelen kafanızdaki sayıda olan alımlar o çeşidinden yapılacak. Bu, ihtiyaç olduğunda hareket eden birliklerle yer değiştirmesi düşünülen sistem.
Modern AIC kaç adet teslim edildi onada bakmak gerek bir yandan çekili 35mm'ler için bir modernizasyon yürütülmekte. 35mm parçacıklı mühimmat hazır.

Bunlar işin diğer tarafı.

BayramlıkŞeker
Üye

Ben şahsen korkut değil de, bir tankın üstünde gatling tarzı bir sistemin önleme yaptığını görmek isterdim. Mesela Altay'ın Uks si 20mm parçacık atsa ve önlemeyi böyle yapsa, çift beslemeli olsa ve otomatik geçiş yapsa gerçekten devrimsel olurdu. Akkor devrimsel bir sistem fakat biz uçan sineği bacağından yakalamaya çalışıyoruz gibime geliyor hep.

warrior
Akıncılar

Mesaj gönderen warrior »

Sistem Teslimatları

SSM ile ASELSAN arasında imzalanan geliştirme sözleşmesi
kapsamında üretilen; iki adet KORKUT Silah Sistemi Aracı (SSA), bir
adet KORKUT Komuta Kontrol Aracı (KKA), bir adet Ateş İdare Cihazı
(AİC), 4 dört adet Modernize Çekili Top (MÇT) ve 2.850 adet Parçacıklı
Mühimmatın (PM) kabul testleri başarıyla tamamlanmış
ve Kara
Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilmiştir.
http://www.aselsan.com.tr/tr-tr/yatirim ... RAPORU.pdf

Kullanıcı avatarı
İstiklalFM
Genel Yetkili

Kullanıcı avatarı
Moon&star
Süvariler

Mesaj gönderen Moon&star »

Gizlenecek bir tarafı kalmadı ki, zaten görseli sızdırıldı. Madem sıradan bir OSL dorse de taşıyabiliyordun, zamanında neden balıkçı takası ile taşıyıp riske attın projeyi diye sorarlar adama.

Nereye ve hangi amaçla naklediyorlar acaba? Tıra yüklediklerine göre denizi olmayan bir yer olsa gerek ;)

Kullanıcı avatarı
swat
Genel Yetkili

Mesaj gönderen swat »

Görseli sızıdırılsa bile alelade ortalıkta taşımamak gerek silah ruhsatı olan adam bile tabancasını saklar.

Kullanıcı avatarı
Test7
Süvariler

Mesaj gönderen Test7 »

Bilmediğimden soruyorum, Phalanx muadili bir sistem olarak namlu sayısı yeterli midir? Phalanx ta 6, Korkut ta 2 namlu var. + olarak korkutun mühimmatı paralanıyor yanlış bilmiyorsam acaba bundan dolayı mı?

Sanchez
Site Başkanı

Mesaj gönderen Sanchez »

Millennium Gun da tek namluludur. Mevzu namlu değil artık.

Resim

Heruamarth
Akıncılar

Mesaj gönderen Heruamarth »

Test7 yazdı: 18 Tem 2017, 11:29 Bilmediğimden soruyorum, Phalanx muadili bir sistem olarak namlu sayısı yeterli midir? Phalanx ta 6, Korkut ta 2 namlu var. + olarak korkutun mühimmatı paralanıyor yanlış bilmiyorsam acaba bundan dolayı mı?
Korkut gibi sistemler içinde pek çok parçacık olan büyük bir mühimmat atıyor. Bu mühimmat uygun bir süre uçtuktan sonra havada paralanarak bir 'şarapnel bulutu' oluşturuyor. Atış rotası ve zamanlaması önceden hesaplandığı için hedeflenen tehdit bu bulutun içinde kalıyor ve imha oluyor.

Phalanx, Sea Zenith gibi sistemler daha küçük fişekler ateşlediklerinden yüksek atım hızı ile aynı şarapnel bulutunu oluşturmaya çalışıyorlar. Yüksek atım yaparken namluları korumak, aşırı ısınma gibi sorunları önlemenin yolu çok namlulu gatling sistemleri. Bunlardan önce, eş eksenli birden fazla silah kullanılırdı; İkinci Dünya Savaşı dönemi gemilerdeki ikili - dörtlü 50 kalibre silahlar gibi.

Genel olarak Korkut'ta tercih edilen yöntemin daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Kullanıcı avatarı
Test7
Süvariler

Mesaj gönderen Test7 »

Heruamarth yazdı: 20 Tem 2017, 10:13 Korkut gibi sistemler içinde pek çok parçacık olan büyük bir mühimmat atıyor. Bu mühimmat uygun bir süre uçtuktan sonra havada paralanarak bir 'şarapnel bulutu' oluşturuyor. Atış rotası ve zamanlaması önceden hesaplandığı için hedeflenen tehdit bu bulutun içinde kalıyor ve imha oluyor.

Phalanx, Sea Zenith gibi sistemler daha küçük fişekler ateşlediklerinden yüksek atım hızı ile aynı şarapnel bulutunu oluşturmaya çalışıyorlar. Yüksek atım yaparken namluları korumak, aşırı ısınma gibi sorunları önlemenin yolu çok namlulu gatling sistemleri. Bunlardan önce, eş eksenli birden fazla silah kullanılırdı; İkinci Dünya Savaşı dönemi gemilerdeki ikili - dörtlü 50 kalibre silahlar gibi.

Genel olarak Korkut'ta tercih edilen yöntemin daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz.
Anladım hocam teşekkür ederim.

anafor2014
Süvariler

Mesaj gönderen anafor2014 »

Sanchez yazdı: 18 Tem 2017, 13:11 Millennium Gun da tek namluludur. Mevzu namlu değil artık.

Resim
bu sistem ile bizim sistemi kıyaslarsak, bunların yaptığı herşeyi bizde yapamazmıyız?
Bizim gemi üzeri sistemin keşke dış görünüşü böyle olsa

Kullanıcı avatarı
sailordream
Site Başkanı

Mesaj gönderen sailordream »

anafor2014 yazdı: 20 Tem 2017, 11:54 bu sistem ile bizim sistemi kıyaslarsak, bunların yaptığı herşeyi bizde yapamazmıyız?
Bizim gemi üzeri sistemin keşke dış görünüşü böyle olsa
Gemiden böyle görünür keşkelerin gerçek olur.
Resim
Prototipteki arkadaki Mobil radar gerçekte zaten gemi üzerinde olur sadece kendi Radar ve Sensörü ile dahi Phalanx gibi bir sistem olur, O'nu sevelim.

süper çavuş
Akıncılar

Mesaj gönderen süper çavuş »

sailordream yazdı: 20 Tem 2017, 12:25Prototipteki arkadaki Mobil radar gerçekte zaten gemi üzerinde olur sadece kendi Radar ve Sensörü ile dahi Phalanx gibi bir sistem olur, O'nu sevelim.
Hocam Korkut-D prototipinin sahip olduğu arama radarının ben kalıcı olacağını düşünüyorum , Phalanx'ta da hem arama hemde takip radarı mevcut ,,
Bence takıldığı gemiye bağlılığı olmayan tam otonom çalışabilecek böylelikle firkateyn , korvet vs gibi modern sensörlere sahip olmayan gemilerede tak-çalıştır mantığı ile monte edilebilecek bir sistem olacak ,,
Hatta kimbilir belkide RAM muadili olabilecek milli ürün ortaya çıktığında bunu Korkut-D ile birleştirip Kashtan gibi bir nane ortaya çıkartabiliriz .. olmaz olmaz dememeli bence

robust
Akıncılar

Mesaj gönderen robust »

süper çavuş yazdı: 02 Ağu 2017, 05:21 Hocam Korkut-D prototipinin sahip olduğu arama radarının ben kalıcı olacağını düşünüyorum , Phalanx'ta da hem arama hemde takip radarı mevcut ,,
Bence takıldığı gemiye bağlılığı olmayan tam otonom çalışabilecek böylelikle firkateyn , korvet vs gibi modern sensörlere sahip olmayan gemilerede tak-çalıştır mantığı ile monte edilebilecek bir sistem olacak ,,
Hatta kimbilir belkide RAM muadili olabilecek milli ürün ortaya çıktığında bunu Korkut-D ile birleştirip Kashtan gibi bir nane ortaya çıkartabiliriz .. olmaz olmaz dememeli bence
Arama radarida ayni kaide uzerinde olursa Korkut-D'nin agirlik ve maliyet dezavantaji olabilir. Belkide 3-D arama radari opsiyonlu bir tercih olabilir. Konuslandigi geminin durumuna gore, 3-D arama radarli Korkut-D olabilir ama SMART-S bulunanan bir LST gemisinde Korkut-D'nin ihtiyaci olan hedef tahsisini SMART radari yapar, Korkut uzerindeki AKR (atis kontrol radari) veya E/O sistemler ile hedef takibi yapilir. CIWS hassasiyeti icin akilli muhimmat kullanimi sart oldugundan Aselsan-SAGE gelistirdigi 35mm muhimmat onemli bir kabiliyet. Benim bir cekincem CIWS'lerde ikmalsiz angajman sayisinin 10'dan asagi olmamasi lazim. Bunu su anlamda soyluyorum, ornegin, Phalanx bir angajmanda 100 civarinda mermi yakiyor (burst rate). Haznesindeki mermi sayisi ile 12-14 civarinda hedef ile angajman yapabilir. Aselsan Korkut-D'de atisa hazir mermi sayisinin 250-300 civarinda olmasi yeterli olabilir. Akilli muhimmat kullandigi icin her hedefe 25 mermi gondermesi yaklasik 10 angajman eder.

Korkut-D sistemi YTKB (Tuzla sinifi karakol botlar) tasarlanirken hazir olmasini dilerdim. 40mm toplar yerine 35mm Korkut-D guzel olurdu. 3-D arama radari ile gemiler gece/gunduz hedef tespit ve teshit gorevi imkani verirdir. Ege denizinde Yunanistan Apache ile ciddi bir kiyi/liman saldiri kabiliyeti var. Bizim hava savunmamizdaki cok alcak irtifadaki bosluklardan yararlanmaya calisacaklardir. Kiyi liman savunmasi gorevi yapan YTKB'larin ilk karsilasacagi hedefler Apache gibi Yunan helikopterleri olacak. Veya ozel kuvvetler indirmeye gelecek CH-47, NH-90 gibi helikopterleri avlamak icin kullanilabilir.

Kullanıcı avatarı
DELKU
Akıncılar

Mesaj gönderen DELKU »

Korkut -D nin arama radarı yerine geminin ana radarının kullanılması konusunda çekincelerim var, sistemin ayrı bir arama ve tanımlama radarının olmasını zaruri görüyorum.
Artık standart ana radar sistemimiz haline gelmiş olan Smart-2 Mk2 radarının tipik arama hızı yaklaşık 4.5 saniyede bir tam turdur, çok acil durumlarda 360 derece/ 2.2 sn ye kadar hız artışı sağlanabilir, ancak bu hızın ne kadar süre için geçerli olduğunu tam bilemiyorum. 4.5 sn tipik hız kabul edersek subsonik gemisavar füzelerinin kat edeceği yolun yaklaşık 1 km gibi bir mesafe olacağını düşünebiliriz. Bu bize oldukça kısalmış bir karşı reaksiyon zamanı bırakacaktır. Korkutun x-band arama radarının rotasyon hızının ~30 devir/dakika, phalanx'ın ku bandı arama radarının rotasyon hızının 90 / dakika olduğu düşünüldüğünde yukarıda belirttiğim gibi CIWS görevi için smart-s nin arama radarı işlevi için tam yeterli olmayacağını düşünmekteyim.

Kullanıcı avatarı
MANOWAR
Akıncılar

Mesaj gönderen MANOWAR »

DELKU yazdı: 02 Ağu 2017, 10:15 Korkut -D nin arama radarı yerine geminin ana radarının kullanılması konusunda çekincelerim var, sistemin ayrı bir arama ve tanımlama radarının olmasını zaruri görüyorum.
Artık standart ana radar sistemimiz haline gelmiş olan Smart-2 Mk2 radarının tipik arama hızı yaklaşık 4.5 saniyede bir tam turdur, çok acil durumlarda 360 derece/ 2.2 sn ye kadar hız artışı sağlanabilir, ancak bu hızın ne kadar süre için geçerli olduğunu tam bilemiyorum. 4.5 sn tipik hız kabul edersek subsonik gemisavar füzelerinin kat edeceği yolun yaklaşık 1 km gibi bir mesafe olacağını düşünebiliriz. Bu bize oldukça kısalmış bir karşı reaksiyon zamanı bırakacaktır. Korkutun x-band arama radarının rotasyon hızının ~30 devir/dakika, phalanx'ın ku bandı arama radarının rotasyon hızının 90 / dakika olduğu düşünüldüğünde yukarıda belirttiğim gibi CIWS görevi için smart-s nin arama radarı işlevi için tam yeterli olmayacağını düşünmekteyim.
Sayın DELKU,

Bahsettiğiniz çekince hakkında ben de Sayın Robust gibi düşünmekteyim.

Smart-S Mk2 gibi özellikle deniz ortamlarında(yoğun clutter) uzun mesafelerden hava hedefleri için (uçak,helikopter ve en önemlisi su yüzeyini yalayarak gelen stealth özellikli ASM füzeleri) arama yapmak üzere tasarlanmış bir 3 BAR varken maliyeti azaltma amaçlı sistem üzerindeki mevcut 3 BAR kullanılmayabilir.

Bunun yanında çok daha önemli olarak; 250km menzilli ve özellikle deniz ortamı için tasarlanmış Smart-S Mk2'nin 70 km menzilli Korkut 3 BAR'ndan çok daha uzun bir reaksiyon süresi sağlayacağını düşünmekteyim. Burada dikkat edilmesi gereken bence rotasyon hızından ziyade menzil ve hedef tespit yeteneğinin reaksiyon süresi üzerindeki etkisidir.

3 BAR'ının hedefe ilişkin istikamet, yükseklik ve menzil gibi bilgileri tespit etmek amacıyla kullanıldığı, daha sonra tespit edilen hedefin menzili içinde atış kontrol radarı ile hassas olarak takibe alınıp angajman mesafesinden itibaren ise atış altına alınacağı bir durumda; mevcut atış kontrol radarının yerinde kalmasıyla birlikte 3 BAR'ın işlevinin çok daha yetenekli gemi 3 BAR'ı tarafından yapılması hem daha ekonomik hem de daha performans arttırıcı bir çözüm olarak görünüyor.

Yukarıda belirtildiği gibi bu yeteneklere (Smart-S mk2 kapasitesinde bir 3 BAR) sahip olmayan platformlarda ise sistem üzerindeki 3 BAR'ın kullanımına devam edilebilir.

Saygılarımla,

Kullanıcı avatarı
Tasmus
Üye

Mesaj gönderen Tasmus »

Atış serbest 2017 tatbikatında Oerlikonlar var kara hedeflerine karşı kullanıyorlar , 1 tane de korkut var aralarında. Direk personel tarafından idare ediliyor acaba bizim ordu 3-5 tanesini modernize edelim ilerde ihtiyaç olursa bakarız demiş olabirler mi ? İleride sabra eksikliğine dönmesin mevzu elde avuçta ne kadar varsa modernize edelim kanaitindeyim.

Resim

ZIRHLISUVARİ
Akıncılar

Mesaj gönderen ZIRHLISUVARİ »

Oerlikon ların ve 40 mm lıklerın kara hedeflerine atıs gorevı var. Korkut da flırı ıle atıyordur. Cok menem bısey degıl. Sistemlerin kendı bunyesındekı yetenekler.....

kabardey
Akıncılar

Mesaj gönderen kabardey »

Korkut-D

Resim

Kaynak:

çanakkale geçilmez
Süvariler
İletişim:

Mesaj gönderen çanakkale geçilmez »

Bize bir de rusların shilka sistemine benzer kamyon,pikap üzeri taşınabilen ucuz ve çok sayıda üretebileceğimiz bir uçak savar sistemi gerekir.L-40+L-60 ları da emekli edip yerine korkuttan çok miktarda envantere almamız gerekir.

Kullanıcı avatarı
Test7
Süvariler

Mesaj gönderen Test7 »

Korkut- Kontrol, Komuta aracı..

Resim

Defencepk/Combat-Master

ilker0101
Süvariler

Mesaj gönderen ilker0101 »

35 mm Parçacıklı Mühimmat kullanabilen namlulu sistemi MKEK’in ürettiğini ancak başka firmaların ön plana çıktığı belirterek, “altı adet Korkut haftaya TSK’ya teslim edilecek” dedi.

http://c4defence.com/Gundem/tskya-alti-korkut/6154/1

igirgin
Süvariler

Mesaj gönderen igirgin »

Bunun Türkçesi; bunun çakmasını yaptık ama bizden almıyorlar.

ilker0101
Süvariler

Mesaj gönderen ilker0101 »

igirgin yazdı: 24 Nis 2018, 17:02 Bunun Türkçesi; bunun çakmasını yaptık ama bizden almıyorlar.
Ben başka firma kimmiş onu da merak ettim...

robust
Akıncılar

Mesaj gönderen robust »

ilker0101 yazdı: 24 Nis 2018, 17:03 Ben başka firma kimmiş onu da merak ettim...
Aselsan uzun suredir STOP ve MUHAFIZ sistemlerinde ABD'li ATK firmasi ile calisiyor. ATK'nin 35mm Bushmaster-III serisine ait namlusu kullaniliyor olabilir. Sadece tahmin...