Otokar Arma

Tanklar, Zırhlı Araçlar, Toplar, Tüfekler, yorumlar, projeler, analizler...
robust
Akıncılar
Otokar Arma

Mesaj gönderen robust »

Otokar ARMA (BAE ismi RABDAN) IDEX-2021 fuarindan. Bizde agzimiz acik bakiyoruz. Ankara ve Sakarya'da 8x8 araclar uretip, dunya'ya satiyoruz ama Suriye'de Kirpiler ile operasyona gidiyoruz. Icim aciyor, kabul edemiyorum.

Resim

kostok
Üye
Otokar Arma

Mesaj gönderen kostok »

robust yazdı: 22 Şub 2021, 06:37 Otokar ARMA (BAE ismi RABDAN) IDEX-2021 fuarindan. Bizde agzimiz acik bakiyoruz. Ankara ve Sakarya'da 8x8 araclar uretip, dunya'ya satiyoruz ama Suriye'de Kirpiler ile operasyona gidiyoruz. Icim aciyor, kabul edemiyorum.

Resim
3 Partide toplam 1000 araç... Cama ekmek banan Kemal Sunal gibiyim şu an.

Kullanıcı avatarı
DENO
Site Başkanı
Otokar Arma

Mesaj gönderen DENO »

30m A242 otomatik topu ve 7.62mm eş eksenli PKT makineli tüfeği ile donatılmış aselsan NEFER kumanda kontollü silah istasyonuna sahip ARMA 8x8 ttza sı Kazakistan tarafından denenmekte imiş.

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
İstiklalFM
Genel Yetkili

Otokar Arma

Mesaj gönderen İstiklalFM »

DENO yazdı: 25 Şub 2021, 12:47 30m A242 otomatik topu ve 7.62mm eş eksenli PKT makineli tüfeği ile donatılmış aselsan NEFER kumanda kontollü silah istasyonuna sahip ARMA 8x8 ttza sı Kazakistan tarafından denenmekte imiş.

Resim

Resim

Resim
Bir önceki sayfada paylaşmıştım aracın testleri Mart 2020'de başlamıştı.
İstiklalFM yazdı: 14 Eki 2020, 11:38 Kazakistan, Türkiye’nin geliştirdiği Otokar Arma 8×8 ZMA’yı test ediyor

Resim

Arma 8×8 denemelerinin yapıldığı belirten Kazakistan Savunma Bakanlığı, “Türk şirketi ‘Otokar’, zırhlı tekerlekli araç ‘Arma’nın bir örneğini deneysel amaçla icra edilen askeri operasyon için Kazakistan Silahlı Kuvvetlerine ücretsiz olarak göndermeye hazır” açıklaması yaptı.

Test için ateş destek aracı modifikasyonunda ASELSAN NEFER kulesinin entegre edildiği bir araç kullanıldı. NEFER daha önce Kazakistan’da Shipunov 2A42 30mm otomatik top ile test edilmişti. Bakanlık Arma’nın keşif, komuta kontrol, personel taşıma, mühendislik, tahliye ve amfibi seçenekleri olduğunu belirtti.

İlk testler Mart 2020’de Karaganda bölgesinde bir antrenman sahasında gündüz ve gece tipik engellerin aşıldığı 30-65 cm derinliğinde kar örtüsü bulunan 6 km’lik bir güzergahta gece gündüz pratik atışlar yapılarak gerçekleştirildi.

https://www.defenceturk.net/kazakistan- ... est-ediyor
Barys varken neden böyle bir ihtiyaç görüldü bilmiyorum. Sanırım performansları karşılaştırılacak. Geçmişte Otokar bir yerel üretim zaptı imzalamıştı.

Kullanıcı avatarı
İstiklalFM
Genel Yetkili

Otokar Arma

Antares
Süvariler
Otokar Arma

Mesaj gönderen Antares »

Kıskanarak bakacağız. lakin çok hayal kurmak istemiyorum yürüyen duvar BMC gelecektir bizim kuvvete. Taretini de bir o kadar yaparsak drona gerek kalmaz.

Kullanıcı avatarı
DENO
Site Başkanı
Otokar Arma

Mesaj gönderen DENO »

İstiklalFM yazdı: 25 Şub 2021, 13:28 Bir önceki sayfada paylaşmıştım aracın testleri Mart 2020'de başlamıştı.

Barys varken neden böyle bir ihtiyaç görüldü bilmiyorum. Sanırım performansları karşılaştırılacak. Geçmişte Otokar bir yerel üretim zaptı imzalamıştı.
Yahu biliyorum(dum :D ), bunda da NEFER kule görünce ilk başta o ARMA Barys olarak yer etmiş benim aklımda zamanla, sonradan jeton düştü. Benim anladığım Kazaklar yeni tip 8x8 ttza larında silah kulesi olarak aselsan KAE üretimi NEFER i kullanacak orası kesin ama kullanacak aracı seçme aşamasındalar o yüzden aday olarak gördükleri 8x8 ttza ların hepsini NEFER ile deniyorlar şu anda...

Kullanıcı avatarı
İstiklalFM
Genel Yetkili

Otokar Arma

DENO yazdı: 25 Şub 2021, 23:02 Yahu biliyorum(dum :D ), bunda da Nefer kule görünce ilk başta o ARMA'yı Barys olarak algılamıştım ben zamanında paylaşıldığında, sonradan jeton duştu. Benim anladığım Kazaklar yeni tip 8x8 ttza larında silah kulesi olarak aselsan KAE üretimi NEFER i kullanacak orası kesin ama kullanılacka aracı seçme aşamasındalar o yüzden aday olarak gördükleri 8x8 ttza ları Nefer ile deniyorlar şu anda...
:) ASELSAN'ın stabilize silah sistemlerinden epey memnunlar. SARP ve bazı elektronikleri Kazakistan'da paketliyorlar. SARP NSV, SARP NSV Dual kullanıyorlar. Korhan kulesi pahalı gelecektir ama benim anladığım NEFER fiyat olarak da uygun bir ürün. BARYS için Ruslar'da 57 mm kule önerdiler KPE araç üstünde bile sergiledi ama testine bile başlamadılar. Görünen o ki NEFER ile devam :D

Kullanıcı avatarı
_Turkuaz_
Süvariler
Otokar Arma

Mesaj gönderen _Turkuaz_ »

ZIRHLISUVARİ
Akıncılar
Otokar Arma

Mesaj gönderen ZIRHLISUVARİ »

Mayin temizleme araci yapmislar....guzel....heryeri radar....

Kullanıcı avatarı
İstiklalFM
Genel Yetkili

Otokar Arma

Otokar Arma 8x8 Kazakistan

robust
Akıncılar
Otokar Arma

Mesaj gönderen robust »

Aletin resmen umugunu sIkmislar....

anafor2014
Süvariler
Otokar Arma

Mesaj gönderen anafor2014 »

Ford Otosan, ağır ticari araçlarında kullanmak üzere geliştirdiği yerli şanzımanını Eskişehir Fabrikası'nda gerçekleştirilen törenle tanıttı. 2018'de çalışmalarına başlanan yerli şanzıman yatırımı ile Ford Otosan'ın, motor, aks ve şanzımanın üçünü de geliştiren ve üreten sayılı global kamyon üreticilerinden biri konumuna ulaştığı belirtildi.

https://www.haberturk.com/ford-otosan-d ... 11-ekonomi

58 milyon euro yatırım ve TÜBİTAK'ın 13.5 milyon TL tutarında Ar-Ge teşviki ile Ford Otosan mühendisleri tarafından tasarlanıp geliştirilen yerli 'Ecotorq' şanzıman sayesinde, Ford Otosan'ın ağır ticari markası Ford Trucks'ın Eskişehir'de ürettiği ağır ticari araçlardaki yerlilik oranının yüzde 74 seviyesinden yüzde 90'a ulaştığı açıklandı.

Edinilen bilgiye göre, Ford Otosan'ın kamyonlarındaki şanzıman sistemleri bugüne kadar Alman ZF'ten ithal ediliyordu. İlk etapta kamyon üretiminin yüzde 15'inde kullanılacak yerli şanzımanların, 2022 sonundan itibaren fabrikadan çıkan tüm kamyonlarda yer bulacağı belirtildi.

robust
Akıncılar
Otokar Arma

Mesaj gönderen robust »

anafor2014 yazdı: 19 Eki 2021, 22:28 Ford Otosan, ağır ticari araçlarında kullanmak üzere geliştirdiği yerli şanzımanını Eskişehir Fabrikası'nda gerçekleştirilen törenle tanıttı. 2018'de çalışmalarına başlanan yerli şanzıman yatırımı ile Ford Otosan'ın, motor, aks ve şanzımanın üçünü de geliştiren ve üreten sayılı global kamyon üreticilerinden biri konumuna ulaştığı belirtildi.

https://www.haberturk.com/ford-otosan-d ... 11-ekonomi

58 milyon euro yatırım ve TÜBİTAK'ın 13.5 milyon TL tutarında Ar-Ge teşviki ile Ford Otosan mühendisleri tarafından tasarlanıp geliştirilen yerli 'Ecotorq' şanzıman sayesinde, Ford Otosan'ın ağır ticari markası Ford Trucks'ın Eskişehir'de ürettiği ağır ticari araçlardaki yerlilik oranının yüzde 74 seviyesinden yüzde 90'a ulaştığı açıklandı.

Edinilen bilgiye göre, Ford Otosan'ın kamyonlarındaki şanzıman sistemleri bugüne kadar Alman ZF'ten ithal ediliyordu. İlk etapta kamyon üretiminin yüzde 15'inde kullanılacak yerli şanzımanların, 2022 sonundan itibaren fabrikadan çıkan tüm kamyonlarda yer bulacağı belirtildi.
Bu torende ilk ve tek yerli gelistirilen sanzuman diye ozellikle vurgu yapilmasi manidar....

anafor2014
Süvariler
Otokar Arma

Kullanıcı avatarı
Karasu
Üye
Otokar Arma

Mesaj gönderen Karasu »

Bu sonuçla sadece dalga geçilir.
Yükseltme kiti ve arazi tekeri takılmış suzuki jimny nin bile geçebileceği yerde geçemedi 8 tekerle. Bununla ancak dalga geçilir. Öyle böyle değil sağlam çakmış araç. Daha bu barys denilen teneke dağlarda tepelerde çamur deryasında karda harbedecek. Ufacık hendekte kaldı.
Arma bu iş böyle yapılır demiş geçip gitmiş.

Kullanıcı avatarı
DENO
Site Başkanı
Otokar Arma

Mesaj gönderen DENO »

Karasu yazdı: 21 Kas 2021, 19:18 Bu sonuçla sadece dalga geçilir.
Yükseltme kiti ve arazi tekeri takılmış suzuki jimny nin bile geçebileceği yerde geçemedi 8 tekerle. Bununla ancak dalga geçilir. Öyle böyle değil sağlam çakmış araç. Daha bu barys denilen teneke dağlarda tepelerde çamur deryasında karda harbedecek. Ufacık hendekte kaldı.
Arma bu iş böyle yapılır demiş geçip gitmiş.
birisi 4 teker üzerinde 1 ton, diğeri 8 teker üzerinde 28 ton ağırlık taşıyor. Kıyaslama elma ile armut gibi olmuş. Zaten TTZA'lar esasen zorlu arazi koşulları için düşünülmüş araçlar da olmadı hiçbir zaman. Lakin video Barys'ın ahım şahım bir araç olmadığını da bize gösteriyor gibi. ARMA'nın Barys'tan yaklaşık 4 ton daha hafif olması avantajını göstermiş.

İZCİ
Üye
Otokar Arma

Mesaj gönderen İZCİ »

DENO yazdı: 21 Kas 2021, 19:39 birisi 4 teker üzerinde 1 ton, diğeri 8 teker üzerinde 28 ton ağırlık taşıyor. Kıyaslama elma ile armut gibi olmuş. Zaten TTZA'lar esasen zorlu arazi koşulları için düşünülmüş araçlar da olmadı hiçbir zaman. Lakin video Barys'ın ahım şahım bir araç olmadığını da bize gösteriyor gibi. ARMA'nın Barys'tan yaklaşık 4 ton daha hafif olması avantajını göstermiş.
Motorunu bilmediğim için bir şey diyemiyorum ama araç hendeğe yanaşınca burun yapısının bu geçişi zorlaştıracağını öngörebilmiştim. Arma’nın ön kısmı gemi gibi tekerlek boşta da kalsa toprak üzerinde kaymasını sağlıyor. Dizayndaki ufak çizim farkları araziye ne kadar etkili yansıyor.
Bu arada Audi Quattro videolarının tadını aldım :)

Kullanıcı avatarı
İstiklalFM
Genel Yetkili

Otokar Arma

Barys'ın kaldığı yer çok çok basit bir yer. Arma'yı bilmem ama PARS'ın gördüğü testlerin gittiği arazilerin yanında çocuk oyuncağı. Ki PARS III Barys'tan daha ağır bir platform. Yine Arma'nın koruma seviyesi artırıldığında maksimum ağırlığı Barys'ı geçiyor.

Ki arazi performansının yanı sıra Barys testlerde çok fazla arıza çıkardı. KPE'de Kazakistan devlet olarak hissedar olduğu için bunlar gizlenmeye ve üstü örtülmeye çalışıldı. Alınan bilgilere göre Otokar testlerde herhangi bir sıkıntı yaşamadı.
https://www.defenceturk.net/kazakistand ... sansurleme

anafor2014
Süvariler
Otokar Arma

kostok
Üye
Otokar Arma

Mesaj gönderen kostok »

anafor2014 yazdı: 22 Kas 2021, 05:12
Zamanında BMW-Audi-Mercedes reklamları oluyordu böyle. Dünyanın en hızlı aracını çeken kameramanın BMW aracında olması gibi...

Trajikomik... İnsan şöyle bı bakıyor, keşke "bizim" de olsa...

Antares
Süvariler
Otokar Arma

Mesaj gönderen Antares »

anafor2014 yazdı: 22 Kas 2021, 05:12
"Gülmemek için kendimi zor tutuyorum" biraz abartılı olmuş. Daha dün bunları yapamayan bir halk olarak aslında tam tersi en çok bizim anlamamız gerekirken... Çok mu etiğim?

anafor2014
Süvariler
Otokar Arma

muhtemelen atış testi sırasında batmış. Armanın kulesi kapalı iken diğerinin kulesi açık durumda.

Kullanıcı avatarı
DENO
Site Başkanı
Otokar Arma

Mesaj gönderen DENO »

Antares yazdı: 22 Kas 2021, 16:15 "Gülmemek için kendimi zor tutuyorum" biraz abartılı olmuş. Daha dün bunları yapamayan bir halk olarak aslında tam tersi en çok bizim anlamamız gerekirken... Çok mu etiğim?
Aşağılık kompleksi tam anlamıyla buna deniyor işte...

ogkasa28
Üye

Otokar Arma

Mesaj gönderen ogkasa28 »

Gülme konusu aracın saplanması değil, ihaleyi alamazsa gerçek anlamda batacak firma olmasından dolayı video komik olmuş.

Kullanıcı avatarı
Tyras
Süvariler
Otokar Arma

Mesaj gönderen Tyras »

ogkasa28 yazdı: 22 Kas 2021, 22:57 Gülme konusu aracın saplanması değil, ihaleyi alamazsa gerçek anlamda batacak firma olmasından dolayı video komik olmuş.
Aynı troller kendilerini yağ gibi su üstünde tutacak bir hikaye yazacaklarında Koç grubunu Rotschild'in gayri meşru oğlu Yossi Kohen'in bilmem kaçıncı damadı diye ilan edip gömmeyi de çok iyi biliyorlar, siz paradan haber verin.

Aynı tipler 16 kişi taşımayan Otokar Cobra'ya BMC Kirpi yokken Cobralar patlıyordu, 16 şehit verdik diye yalan haber uydurmaktan da çekinmiyorlardı.

Şimdi yapılan iyi işin okunu çıkartma işinin de üzerlerine düşmüş olması şaşırtıcı değil.

Gerçekten bu tiplerin bulaşıklığı en başta komik de gelebilyor ama yaş ilerledikçe komiklikten çok çok uzaklaşıyor.

Kullanıcı avatarı
Tyras
Süvariler
Otokar Arma

Mesaj gönderen Tyras »

Bu arada ben ülkede olanlarla beraber çok gergin buldum kendimi, kimse demeden kendimi sakinliğe davet ediyorum.

Hesap muhtemelen siyasi troll bir hesap değil ama sadece isme ve paylaşılan tweetin tarzına bakıp yorumlayınca bana öyle gibi geldi.

anafor2014
Süvariler
Otokar Arma

Tyras yazdı: 25 Kas 2021, 12:24 Bu arada ben ülkede olanlarla beraber çok gergin buldum kendimi, kimse demeden kendimi sakinliğe davet ediyorum.

Hesap muhtemelen siyasi troll bir hesap değil ama sadece isme ve paylaşılan tweetin tarzına bakıp yorumlayınca bana öyle gibi geldi.
Hesabın profil fotografı Ömer Koç , Koç holding başkanı.

Kullanıcı avatarı
Tyras
Süvariler
Otokar Arma

Mesaj gönderen Tyras »

anafor2014 yazdı: 26 Kas 2021, 07:30 Hesabın profil fotografı Ömer Koç , Koç holding başkanı.
Otokar gibi kaliteli ürünler çıkaran bir kurumun Piranha'da karşıma çıksa Boxer'da karşıma çıksa benim bir bu pazarda yerim var diyecek kurumsal konumu benimsemesi gerekirken, başka bir Türk devletinin başlangıç seviyesindeki ürününün ezilmesi üzerinden reklam yürütmek hoş gelmedi bana, sinirlendim gerçekten.

O araç belki Kazakistan savunma sanayii gözünde bizim devrim arabaları gibi, Vecihi Hürkuş'un uçakları uhde kalacak,halkın zihninde yer edinecek.

Ben olsam, Arma'nın Barys'i çektiği görüntüyü paylaşıp, "kardeş kardeşi taşır" gibisinden birşeyler paylaşıp, "Türkiye'nin varlığı Kazakistan sanayiine bir fırsat, Arma daha iyisini yapabilene kadar bize lokomotif olacak" vs. havasını yaratmaya çalışır, Arma'nın ihraç edileceği kamuoyu sempatisini arttırmaya bakardım.

Yahu tek kuruşluk ihale almadığımız üründe "teknoloji transferi" şöyle böyle uçuyoruz kaçıyoruz diye, kaç yıl başımızı yedi adamlar, hiç mi yapandan ders alamadık?

Atatürk'ün "bu millete bir uşaklığı öğretemedim" enstantenesine nazireyle, "bu millete bir lobiciliği öğretemedim" diyeceğim artık. Gündem oluşturmayı başarıyoruz, ama oluşturduğumuz gündemler çoğunlukla ülkenin politik konumuna fayda sağlamayacak hatta yer-yer antipati yaratacak halde.

Şimdi başka milletin adamı çıkıp, "kardeş dost dediğiniz Türkler sizle bakın nasıl dalga geçiyor" diyerek o twiti Kiril alfabesiyle dolaşıma sokup, Kazak tarafını bize karşı körüklemeye çalışsa çalışır, bir kamuoyu da yaratır. Çünkü bizden çıkan malzeme bu şekilde.

Antares
Süvariler
Otokar Arma

Mesaj gönderen Antares »

Tyras yazdı: 26 Kas 2021, 12:02 Otokar gibi kaliteli ürünler çıkaran bir kurumun Piranha'da karşıma çıksa Boxer'da karşıma çıksa benim bir bu pazarda yerim var diyecek kurumsal konumu benimsemesi gerekirken, başka bir Türk devletinin başlangıç seviyesindeki ürününün ezilmesi üzerinden reklam yürütmek hoş gelmedi bana, sinirlendim gerçekten.

O araç belki Kazakistan savunma sanayii gözünde bizim devrim arabaları gibi, Vecihi Hürkuş'un uçakları uhde kalacak,halkın zihninde yer edinecek.

Ben olsam, Arma'nın Barys'i çektiği görüntüyü paylaşıp, "kardeş kardeşi taşır" gibisinden birşeyler paylaşıp, "Türkiye'nin varlığı Kazakistan sanayiine bir fırsat, Arma daha iyisini yapabilene kadar bize lokomotif olacak" vs. havasını yaratmaya çalışır, Arma'nın ihraç edileceği kamuoyu sempatisini arttırmaya bakardım.

Yahu tek kuruşluk ihale almadığımız üründe "teknoloji transferi" şöyle böyle uçuyoruz kaçıyoruz diye, kaç yıl başımızı yedi adamlar, hiç mi yapandan ders alamadık?

Atatürk'ün "bu millete bir uşaklığı öğretemedim" enstantenesine nazireyle, "bu millete bir lobiciliği öğretemedim" diyeceğim artık. Gündem oluşturmayı başarıyoruz, ama oluşturduğumuz gündemler çoğunlukla ülkenin politik konumuna fayda sağlamayacak hatta yer-yer antipati yaratacak halde.

Şimdi başka milletin adamı çıkıp, "kardeş dost dediğiniz Türkler sizle bakın nasıl dalga geçiyor" diyerek o twiti Kiril alfabesiyle dolaşıma sokup, Kazak tarafını bize karşı körüklemeye çalışsa çalışır, bir kamuoyu da yaratır. Çünkü bizden çıkan malzeme bu şekilde.
Kesinlikle! Bu kadar amatörce ve etikten uzak bir paylaşımı hem de böyle bir firmanın yetkilisinin yapması büyük hata. Bu arada Youtube daki ergenler sağolsun Türkiye'yi antipatik yapma konusunda harika iş çıkartıyorlar.

Kullanıcı avatarı
İstiklalFM
Genel Yetkili

Otokar Arma

Firma yetkilisi olduğunu nereden biliyoruz bir şey mi kaçırdım? Ya da firma adına resmi bir PR yaptığını? Borsadan bir yatırımcı olabilir. Şirketteki normal çalışanlardan biri olabilir. Koskoca Otokar PR işleri için ayrı bir ajans ile çalışıyor. Halka açık olduğu için basın açıklaması olmadan profesyonel gazetecilere bile özel bilgiler vermiyor. Benim muhatap olduğu Otokar bu bir anonim hesap üzerinden PR yapacak bir şirket değil. Son derece profesyonel.

Antares
Süvariler
Otokar Arma

Mesaj gönderen Antares »

Ben yanlış okumuşum profil fotoğrafı firma yetkilisine aitmiş. Ancak sonuçta bir şeyi değiştirmiyor değil mi?

anafor2014
Süvariler
Otokar Arma

Tyras yazdı: 26 Kas 2021, 12:02 Otokar gibi kaliteli ürünler çıkaran bir kurumun Piranha'da karşıma çıksa Boxer'da karşıma çıksa benim bir bu pazarda yerim var diyecek kurumsal konumu benimsemesi gerekirken, başka bir Türk devletinin başlangıç seviyesindeki ürününün ezilmesi üzerinden reklam yürütmek hoş gelmedi bana, sinirlendim gerçekten.

ne reklamı adamın birinin yazdigi seyler.

Kullanıcı avatarı
Tyras
Süvariler
Otokar Arma

Mesaj gönderen Tyras »

Yok kurumun yönlendirdiği yaptığı birşey diye asla söylemek istemedim, reklam demem yersiz olmuş. Esinlendiğim nokta şu ki, yerli savunma sanayii üzerine az çok yazan çizen herkes, bu ürünlerin tanıtımı için, prestij kazanması için olumlu birşey yaptığını zannederek hareket ediyor.

Bu arkadaşta öyle yaptığını zannediyordur. Ama artık crowdsourcing diye bir kavram var, sana düşman odaklar açık kaynaktan topladığı veri içinden cımbızla seçip Türkler böyle yazdı, böyle çizdi diye tepki toplayacak yorum ve yaklaşımları bir başka ağ ekosistemine aktarabiliyorlar.

Yani internet kullanıcısının yüzde kaçı, başka ülkeden gelen bir veri üzerine kaynak araştırması yapıyor ki? Bu halde milletçe, bu mereti nasıl kullanacağımızı ya öğreneceğiz, yada sıkıntısını çekeceğiz.

anafor2014
Süvariler
Otokar Arma

Yalnız rakip 8x8 üzerindeki kule estetik olarak çok güzel görünüyor.

Lotrer
Üye

Otokar Arma

Mesaj gönderen Lotrer »

DENO yazdı: 21 Kas 2021, 19:39 birisi 4 teker üzerinde 1 ton, diğeri 8 teker üzerinde 28 ton ağırlık taşıyor. Kıyaslama elma ile armut gibi olmuş. Zaten TTZA'lar esasen zorlu arazi koşulları için düşünülmüş araçlar da olmadı hiçbir zaman. Lakin video Barys'ın ahım şahım bir araç olmadığını da bize gösteriyor gibi. ARMA'nın Barys'tan yaklaşık 4 ton daha hafif olması avantajını göstermiş.
Hocam son Arma versiyonu 40 tona kadar çıkıyor ki Nefer ile o aracın 28 tonluk Barystan daha hafif olduğunu sanmıyorum, direk tasarıma bakıyor bu iş bence.

anafor2014
Süvariler
Otokar Arma

Otokar Arma ve Aselsan Korhan - nefer hindistan'da ihaleye mi giriyor?

Lotrer
Üye

Otokar Arma

Mesaj gönderen Lotrer »

Acaba Arma 8x8 Korhan ile beraber hala 9 personel taşıyabiliyor mu yoksa kapasitesi 8-7 hatta 6 ya düşüyor mu?

Tulga
Süvariler

Otokar Arma

Mesaj gönderen Tulga »

Lotrer yazdı: 01 Kas 2022, 17:53 Acaba Arma 8x8 Korhan ile beraber hala 9 personel taşıyabiliyor mu yoksa kapasitesi 8-7 hatta 6 ya düşüyor mu?
Hocam Korhan, mühimmat beslemeli sensör, optik ve aktif koruma sistemlerini üzerinde barındıran gelişmiş bir kule tasarımı. Bu nedenle Taktik Tekerlekli Zırhlı Personel Taşıyıcı olarak değil de Muharebe görevine adanmış bir platform oluyor. Bu nedenle personel taşıma alanlarından ziyade 3-4 kişilik görevli personeli taşır.

tuğrulbey
Süvariler
Otokar Arma

Mesaj gönderen tuğrulbey »

Tulga yazdı: 01 Kas 2022, 20:31 Hocam Korhan, mühimmat beslemeli sensör, optik ve aktif koruma sistemlerini üzerinde barındıran gelişmiş bir kule tasarımı. Bu nedenle Taktik Tekerlekli Zırhlı Personel Taşıyıcı olarak değil de Muharebe görevine adanmış bir platform oluyor. Bu nedenle personel taşıma alanlarından ziyade 3-4 kişilik görevli personeli taşır.
Aslında tüm o optik, sensör ve silahlar taşıyacağı piyadeye destek vermek için var.

anafor2014
Süvariler
Otokar Arma

anafor2014
Süvariler
Otokar Arma

Canti
Süvariler
Otokar Arma

Mesaj gönderen Canti »

Artık şu 8x8, 6x6 ZMA'ları envantere alalım. O kadar araç yapıyoruz ve satıyoruz ama hala kendimize almadık.

anafor2014
Süvariler
Otokar Arma

Motor yerli Otosan ürünü ecotorq motoru, zaten Otosan da şanzıman altyapısı da oluştu onu da yapabiliyorlar. Umarım şanzımanı da Otosan marka olarak yapılırsa 720bg e kadar sorunumuza çözüm olur.

Tulga
Süvariler

Otokar Arma

Mesaj gönderen Tulga »

anafor2014 yazdı: 31 Oca 2023, 15:26 Motor yerli Otosan ürünü ecotorq motoru, zaten Otosan da şanzıman altyapısı da oluştu onu da yapabiliyorlar. Umarım şanzımanı da Otosan marka olarak yapılırsa 720bg e kadar sorunumuza çözüm olur.
O değil de hakikaten son hali çok daha oturmuş Arma'nın. Ön ve arka aks mesafeleri açılmış. Dönüş payları uzatılmış ( ki manevra için güzel gelişme), gövde daha basık ve ön kısma AT atışlarına karşı daha meyilli tasarım düşünülmüş. Bu son hali ile bende FNSS Pars'ın önüne geçti desem yeridir. Bu aslanlara Korhan 35mm kule de, 105mm kule de yakışır valla. Biliyorum lojistik diyeceksiniz ama bir miktar farklı görevlere uyarlanmış kuleli Arma, bir miktar da farklı kuleli Pars alsak ya. Hem platformlar çok iyi iyileştirmelerle karşımıza çıkıyor, hem de ihtiyaç çok fazla. Umarım son hali ile Arma da envanterdeki yerini alır. Hazır, yürür aksam ve motor hususu çözülmüş bir ürün.

Kullanıcı avatarı
_Turkuaz_
Süvariler
Otokar Arma

Mesaj gönderen _Turkuaz_ »

anafor2014
Süvariler
Otokar Arma

anafor2014
Süvariler
Otokar Arma

AkınGözü
Üye

Otokar Arma

Mesaj gönderen AkınGözü »

Bu firmaya neden tank motor işi verilmiyor madem

Shock and Awe
Üye
Otokar Arma

Mesaj gönderen Shock and Awe »

Otokar, BMC, Tümosan aynı anda 3 farklı firma aynı araçlar için motor geliştiriyor yani öyle mi.

O zaman bize de SSB'ye bravo demek düşer gerçekten mükemmel, harikulade bir proje yönetimi!

Ha bu arada Tümosan motoru nerde, yoksa o da mı 18 ay?