Reis Sınıfı (U 214TN) Denizaltı Tedarik Projesi

Savaş Gemileri, Donanma Havacılığı, yorumlar, projeler, analizler...
Yörük Efe
Üye

Mesaj gönderen Yörük Efe »

Sürekli açık bıraksa ne olacak döner kesmekten başka bir meziyetleri, eğitimleri var mı ki işe yarasınlar

Kullanıcı avatarı
Tigerfish
Süvariler

Mesaj gönderen Tigerfish »

_Turkuaz_ yazdı: 07 Şub 2022, 11:11 Burada gelip yüksek euro kuru nedeniyle ''Türkiye süper ya, Alaman falan hep kıskanıyor!'' diyen süper milliyetçi gurbetçi tayfanın ne oradaki Bölücü Terör Örgütü yapılanmalarına ne de Türkiye'ye karşı uygulanan bu örtülü ambargolara karşı herhangi bir tepki koymaması benim hep garibime gitmiştir. Adamlar resmen Kapıkule'den geçtikten sonra milliyetçilik modunu kapatıyor.
Haddinizi bilin

Unusuals
Üye

Mesaj gönderen Unusuals »

Tigerfish yazdı: 07 Şub 2022, 18:19 Haddinizi bilin
Valla had bildirmeyi gerektirecek bir durum yok. çok güzel yazmış sayın Turkuaz, eğriye eğri doğruya doğru.

Kullanıcı avatarı
_Turkuaz_
Süvariler

Mesaj gönderen _Turkuaz_ »

Gurbetçilerin geçtiğimiz senelerde yaptığı Türkiye'nin haklarını savunduğu bir gösteri, bir kamuoyu hareketi gösterin yazdıklarımı sileyim. Kaldı ki burada yazdıklarım gurbetçilere karşı düşündüklerimin 10 da 1'i bile değil ama onun yeri de burası değil.
The Qonqueror yazdı: 07 Şub 2022, 18:00 Biontek aşısını da uzaylılar buldu herhalde...
Şirketin sahiplerinden biri doğma büyüme,diğeri ise 4 yaşından beri Almanyalı. Nereden baksan Alman eğitim sisteminin başarısı. Bu örnekle nereye varmak istediğinizi anlamadım. Diğer bir uç olarak İsmail YK'ı örnek verebiliriz. Ancak her iki uçta oradaki Türklerin kümülatifini temsil etmemekte.

Kullanıcı avatarı
DarkMatter
Süvariler

Mesaj gönderen DarkMatter »

Bunda had bilinecek bir şey yok ki? Gayet normal bir yorum var, kaldı ki aynı düşünceler benim gibi bir sürü vatandaşın aklından da geçiyor. Ne hikmetse yurt dışından gelen tayfa en vatansever milliyetçi tayfa olarak takılıyor ama iş icraata geldi mi bu zamana kadar bir şey yaptıklarını görmedim gören varsa da burada paylaşırsanız bizde faydalanırız.

rifat52
Süvariler

Mesaj gönderen rifat52 »

DarkMatter yazdı: 07 Şub 2022, 22:22 Bunda had bilinecek bir şey yok ki? Gayet normal bir yorum var, kaldı ki aynı düşünceler benim gibi bir sürü vatandaşın aklından da geçiyor. Ne hikmetse yurt dışından gelen tayfa en vatansever milliyetçi tayfa olarak takılıyor ama iş icraata geldi mi bu zamana kadar bir şey yaptıklarını görmedim gören varsa da burada paylaşırsanız bizde faydalanırız.
Örnek,

Kullanıcı avatarı
_Turkuaz_
Süvariler

Birde Almanya'daki Türk milletvekillerine bakalım:
https://www.milliyet.com.tr/dunya/turk- ... tu-2256036
https://www.dw.com/tr/berlinde-demirta% ... a-44300504

Aşağıya düzenleme: Çerkez asıllı Tokatlı bir ailenin Almanya'da doğmuş evladı. Ayrıca olay Cem Bey'in yaptıkları değil, oradaki Türk topluluğunun bunların hepsine sessiz kalması.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Cem_%C3%96zdemir
En son _Turkuaz_ tarafından 08 Şub 2022, 16:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 4 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
Mec
Süvariler

Mesaj gönderen Mec »

_Turkuaz_ yazdı: 08 Şub 2022, 09:20 Birde Almanya'daki Türk milletvekillerine bakalım:
https://www.milliyet.com.tr/dunya/turk- ... tu-2256036
https://www.dw.com/tr/berlinde-demirta% ... a-44300504
Araştırmadım fakat etnik olarak Türk değildir diye düşünüyorum.

Kullanıcı avatarı
DarkMatter
Süvariler

rifat52 yazdı: 07 Şub 2022, 23:15 Örnek,
Üstad güzelde bu milyonlarca vatandaşın olduğu yerde bir kişinin yazdığı ne kadar yeterli? Lobicilik alanında çok zayıf kaldığımız aşikar.

rifat52
Süvariler

Mesaj gönderen rifat52 »

DarkMatter yazdı: 08 Şub 2022, 17:26 Üstad güzelde bu milyonlarca vatandaşın olduğu yerde bir kişinin yazdığı ne kadar yeterli? Lobicilik alanında çok zayıf kaldığımız aşikar.
Vermek istediğim örnek yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın veya Türk kökenli insanlarımızın organize olamaması, bulundukları ülkede ülkemizin çıkarlarını savunamaması. Hatta bazılarının Türkiye aleyhinde ne varsa öncü olması gibi. Tabi ki bunun belli başlı bir çok sebebi vardır mutlaka ancak ben Türkiye'den bakınca bunları görüyorum sadece.

Kullanıcı avatarı
DarkMatter
Süvariler

rifat52 yazdı: 08 Şub 2022, 21:19 Vermek istediğim örnek yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın veya Türk kökenli insanlarımızın organize olamaması, bulundukları ülkede ülkemizin çıkarlarını savunamaması. Hatta bazılarının Türkiye aleyhinde ne varsa öncü olması gibi. Tabi ki bunun belli başlı bir çok sebebi vardır mutlaka ancak ben Türkiye'den bakınca bunları görüyorum sadece.
Üstad sonuna kadar katılıyorum. Benimde demek istediğim buydu, lobicilik denen şey bizim topraklara uğramamış bu konuda yetersiziz. Rum, Yahudi, Ermeni gibileri aleyhinize çok iyi lobicilik yapıyor.

Kullanıcı avatarı
Tigerfish
Süvariler

Mesaj gönderen Tigerfish »

_Turkuaz_ yazdı: 07 Şub 2022, 21:29 Gurbetçilerin geçtiğimiz senelerde yaptığı Türkiye'nin haklarını savunduğu bir gösteri, bir kamuoyu hareketi gösterin yazdıklarımı sileyim. Kaldı ki burada yazdıklarım gurbetçilere karşı düşündüklerimin 10 da 1'i bile değil ama onun yeri de burası değil.

Şirketin sahiplerinden biri doğma büyüme,diğeri ise 4 yaşından beri Almanyalı. Nereden baksan Alman eğitim sisteminin başarısı. Bu örnekle nereye varmak istediğinizi anlamadım. Diğer bir uç olarak İsmail YK'ı örnek verebiliriz. Ancak her iki uçta oradaki Türklerin kümülatifini temsil etmemekte.
Bunu göremeyecek kadar acizseniz o benim sorununm degil.

Sorun olan sizin gibi bay pek bilmislerin istediklerine inanmak ve platformlarda gurbetcilere karsi kinlerini kusup sahte demagogculuk yapmaniz.

Sizin gibi tutum sergileyenler ancak toplumda olan bloklasmayi daha cok tetikler.

Sayin Teori herseye ragmen Denizalti Tedarik Pojesinin tüm olumsuzluklara ragmen devam ettigini paylasti. Bunun ardindan gurbetcilere saydirmanizin yerini mi buldunuz?

karli
Süvariler

Mesaj gönderen karli »

rifat52 yazdı: 08 Şub 2022, 21:19 Vermek istediğim örnek yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın veya Türk kökenli insanlarımızın organize olamaması, bulundukları ülkede ülkemizin çıkarlarını savunamaması. Hatta bazılarının Türkiye aleyhinde ne varsa öncü olması gibi. Tabi ki bunun belli başlı bir çok sebebi vardır mutlaka ancak ben Türkiye'den bakınca bunları görüyorum sadece.
Yurtdışında doğdum, büyüdüm. 16 yıldır Türkiye`de yaşamaktayım. İnanın durum sizin Türkiye` den gördüğünüz gibi değil. Lobicilik için zemin, zaman, politik gerçekler gibi farklı parametreler var. Bugün hiçbiri bizim için uygun dönemde değil. Çok fazla girmeyeceğim, dilerseniz farklı başlıkta tartışabiliriz. Lakin, Almanya için "bunların hepsi Nazi" derseniz. ABD de birkaç çapulcuya "meydan dayağı attırsanız", Hollanda` da gidipte seçin mitingi yapacağım diye yasak olmasına rağmen polisle kaçma kovalamaca oynarsanız... Maalesef Lobi için çokta zemin kalmıyor. Ayrıca aralarında organize olup para toplayıp ülkemize Denizaltı hediye eden gurbetçilerimizide minnetle anıyorum. Diyeceklerim bu kadar.

Kullanıcı avatarı
_Turkuaz_
Süvariler

karli yazdı: 09 Şub 2022, 14:48 Yurtdışında doğdum, büyüdüm. 16 yıldır Türkiye`de yaşamaktayım. İnanın durum sizin Türkiye` den gördüğünüz gibi değil. Lobicilik için zemin, zaman, politik gerçekler gibi farklı parametreler var. Bugün hiçbiri bizim için uygun dönemde değil. Çok fazla girmeyeceğim, dilerseniz farklı başlıkta tartışabiliriz. Lakin, Almanya için "bunların hepsi Nazi" derseniz. ABD de birkaç çapulcuya "meydan dayağı attırsanız", Hollanda` da gidipte seçin mitingi yapacağım diye yasak olmasına rağmen polisle kaçma kovalamaca oynarsanız... Maalesef Lobi için çokta zemin kalmıyor. Ayrıca aralarında organize olup para toplayıp ülkemize Denizaltı hediye eden gurbetçilerimizide minnetle anıyorum. Diyeceklerim bu kadar.
“Türk İşgücü Anlaşması” 31 Ekim 1961 tarihinde imzalanmış. 61 sene olmuş, oradaki Türkler kendilerini ifade edecek ortam bulamamışlar veya oluşturamamışlarsa diyecek çokta bir şey yok. Ancak benim şahsi yorumum ''Aman tadımız kaçmasın Ali Rıza Bey!'' tavrından dolayı Türklerin bu işlere girişmediği.
Tigerfish yazdı: 09 Şub 2022, 13:39 Bunu göremeyecek kadar acizseniz o benim sorununm degil.

Sorun olan sizin gibi bay pek bilmislerin istediklerine inanmak ve platformlarda gurbetcilere karsi kinlerini kusup sahte demagogculuk yapmaniz.

Sizin gibi tutum sergileyenler ancak toplumda olan bloklasmayi daha cok tetikler.

Sayin Teori herseye ragmen Denizalti Tedarik Pojesinin tüm olumsuzluklara ragmen devam ettigini paylasti. Bunun ardindan gurbetcilere saydirmanizin yerini mi buldunuz?
Avrupa'da sosyo-ekonomik olarak alt tabakada yer alıp, ülkedeki TL/Döviz paritesi nedeniyle gayrimenkul zengini olan gurbetçilerin toplumdaki bloklaşmayı benden daha çok etkilediğini düşünüyorum. Zira yapılan sosyal medya röportajlarında ''Ekonomi çok iyi! Avrupa ağlıyor!'' gibi safsataları dile getiren ben değilim. Neyse denizaltı konusunu daha fazla konu dışı iletiler ile doldurmayalım.

Kullanıcı avatarı
TEORI
Site Başkanı

Mesaj gönderen TEORI »

Konuya dönelim.

PANZER
Üye

Mesaj gönderen PANZER »

Memleketim
Süvariler

Mesaj gönderen Memleketim »

Memleketim yazdı: 12 Mar 2021, 18:58 Çok tedirgin oluyorum akibeti F-35 ile aynı olacak diye.

Hala tedirginliğim devam ediyor, bu proje çok önemli, konuya hakim bilen bir arkadaş aydınlatablirmi neler oluyor ?

Kullanıcı avatarı
Alesta
Üye

Mesaj gönderen Alesta »

2027 yılına kadar 6 adet denizaltı teslimatı tamamlanacak.

https://www.savunmasanayist.com/yeni-ti ... a-cekildi/

BuLuT
Üye

Mesaj gönderen BuLuT »

Almanya bu denizaltılar için yavaşlatma yapıyordu.
Reis sınıfında envantere giren denizaltı var mı?
Benim bildiği yok o yüzden soruyorum.

Tulga
Süvariler

Mesaj gönderen Tulga »

Henüz yok ama programın ilk gemisi Piri Reis 2022 yılı içerisinde envantere katılacak denilmekte.

Antares
Süvariler

Mesaj gönderen Antares »

Belki konuşulmuştur ama ben göremedim. Bizim denizaltılarımız için kauçuk kaplama teknolojimiz var mı? Yoksa alternatif başka bir kaplama mı kullanıyoruz?

Antares
Süvariler

Mesaj gönderen Antares »

Antares yazdı: 26 Haz 2022, 11:03 Belki konuşulmuştur ama ben göremedim. Bizim denizaltılarımız için kauçuk kaplama teknolojimiz var mı? Yoksa alternatif başka bir kaplama mı kullanıyoruz?
Kimse bilmiyor sanırım?

PANZER
Üye

Mesaj gönderen PANZER »

Sanchez
Site Başkanı

Mesaj gönderen Sanchez »

Leş güne bir ışık doğdu, çok güzel haber.

Kullanıcı avatarı
ddemir
Süvariler

Mesaj gönderen ddemir »

Tulga
Süvariler

Mesaj gönderen Tulga »

Tam 1 yılda Havuzdan denize indirilmiş oldu. Her ne kadar Aydıreis'in denize indirilme planı 2025 olsa da 2024 genelinde Muratreis ve Aydinreis'in denize indirilebilmesi dileğiyle. Emeginize sağlık...

BuLuT
Üye

Mesaj gönderen BuLuT »

İlk denizaltı envantere girdi mi?

commandos
Süvariler

Mesaj gönderen commandos »

Piri reis bildiğim kadarıyla henüz girmedi. Yıl sonu diye biliyorum.

igirgin
Süvariler

Mesaj gönderen igirgin »

kabardey
Akıncılar

Mesaj gönderen kabardey »