Reis Sınıfı (U 214TN) Denizaltı Tedarik Projesi

Savaş Gemileri, Donanma Havacılığı, yorumlar, projeler, analizler...
Kullanıcı avatarı
Moon&star
Süvariler

Mesaj gönderen Moon&star »

Sahi yahu 2015'te ilk kaynağı atılan TCG Pirireis (S-330) den bir haber yok mu hiç? Konu başlığını komple okudum, ilk kaynaktan sonra aradan 3 sene geçmiş doğru düzgün bir gelişme olmamış. Diğer denizaltıların da inşaasına başlanmadı herhalde?

Kullanıcı avatarı
Test7
Süvariler

Mesaj gönderen Test7 »

Moon&star yazdı: 20 Ağu 2018, 04:07 Sahi yahu 2015'te ilk kaynağı atılan TCG Pirireis (S-330) den bir haber yok mu hiç? Konu başlığını komple okudum, ilk kaynaktan sonra aradan 3 sene geçmiş doğru düzgün bir gelişme olmamış. Diğer denizaltıların da inşaasına başlanmadı herhalde?

Proje kapsamında üretimine başlanılan ve çalışmaları hızla devam eden ilk denizaltı olan Piri Reis denizaltısı 2018 yılı sonunda denizle buluşacak. Yapılacak testlerin ardından da 2020'de seyrüsefer için hazır olacak. Projenin devamında 2025 yılına kadar her yıl bir denizaltı olmak üzere toplamda 6 denizaltı daha inşa edilmesi planlanıyor.

https://www.haberler.com/piri-reis-2018 ... 76-haberi/

Kullanıcı avatarı
Moon&star
Süvariler

TCG Pirireis bu sene suya inecekse ne ala, güzel haber. Kuvvetle muhtemel diğer botların inşasına başlanmak için ilk gemide çıkabilecek sorunların tekrarlanmaması adına, bu geminin olgunlaşması bekleniyor. Geç olsun, güç olmasın diyeceğim; güç te oldu hani :)

Kullanıcı avatarı
Moon&star
Süvariler

Yeni Tip Denizaltı Projesi (YTDA) kapsamında Türkiye'de ilk defa sıvı oksijen tankının üretimi gerçekleşti.

Resim

STM ile Thyssenkrupp arasında 2009 yılında imzalanan sözleşme kapsamında devam edilen faaliyetlerde çok önemli bir aşama daha STM tarafından başarı ile tamamlandı. Gölcük’te inşaları devam eden 6 adet Yeni Tip Denizaltının üçüncü gemisi olan TCG Muratreis denizaltısına ait Havadan Bağımsız Tahrik sisteminin ana unsurlarından olan LOX (Sıvı Oksijen) Tankının Türkiye’de ilk defa olarak gerçekleştirilen üretimi başarı ile tamamlandı.

Bunlar birer birer üretilmiyor muydu?

Kullanıcı avatarı
sailordream
Site Başkanı

Mesaj gönderen sailordream »

Moon&star yazdı: 28 Ağu 2018, 00:59 Yeni Tip Denizaltı Projesi (YTDA) kapsamında Türkiye'de ilk defa sıvı oksijen tankının üretimi gerçekleşti.

Resim
STM ile Thyssenkrupp arasında 2009 yılında imzalanan sözleşme kapsamında devam edilen faaliyetlerde çok önemli bir aşama daha STM tarafından başarı ile tamamlandı. Gölcük’te inşaları devam eden 6 adet Yeni Tip Denizaltının üçüncü gemisi olan TCG Muratreis denizaltısına ait Havadan Bağımsız Tahrik sisteminin ana unsurlarından olan LOX (Sıvı Oksijen) Tankının Türkiye’de ilk defa olarak gerçekleştirilen üretimi başarı ile tamamlandı.
Bunlar birer birer üretilmiyor muydu?
Normal bir uygulama. Birisi inşa edilirken diğerleri için parça ve spool ön imalatı yapılır. Oksijen tankı AIP millileştirmede önemli bir adım.
Not: Bildiğimiz oksijen tankı değil içinde prosess var.

Kullanıcı avatarı
Test7
Süvariler

Mesaj gönderen Test7 »

Çınar Çakmak
Akıncılar

Mesaj gönderen Çınar Çakmak »

Antares
Süvariler

Mesaj gönderen Antares »

bu MİLDEN nin konsept çalışması bittmedi değil mi? Yani tam olarak nasıl bir şey çıkacak bilmiyoruz?

ZIRHLISUVARİ
Akıncılar

Mesaj gönderen ZIRHLISUVARİ »

Her zaman soyluyorum israrla da soyleyecegim. Bu yakit hucreleri yurt icinde bakim yailamaz ve yakit ikmal edilemezse bunlarla egitim bile yapamayiz degil muharebede kullanmak....

pardus
Süvariler

Mesaj gönderen pardus »

ZIRHLISUVARİ yazdı: 21 Oca 2019, 17:24 Her zaman soyluyorum israrla da soyleyecegim. Bu yakit hucreleri yurt icinde bakim yailamaz ve yakit ikmal edilemezse bunlarla egitim bile yapamayiz degil muharebede kullanmak....

Bir yakıt hücresinin maliyeti sanırım 300 bin dolarmış.Biraz araştırdım ama Türkiye’de polimer membranlı yakıt hücresi çalışması henüz yok.Proje daha zaman alacağa benziyor belki çalışma yapılır diyeceğim ama anlaşmalar ne şartla yapılıyor bilmemiz zor.

Kullanıcı avatarı
Test7
Süvariler

Mesaj gönderen Test7 »

Bakan, Gölcük tersanesini ziyaret etmiş. Reis sınıfı denizaltı'nın son hali görülüyor.
Resim

Kullanıcı avatarı
swat
Genel Yetkili

Mesaj gönderen swat »

@Çınar Çakmak

Hocam Preveze ile Gür sınıfını ayırmamışsınız ayrıca emekli edilen Ay sınıflarını dahil etmişsiniz var mı bilmediğimiz bir sebebi?

Kullanıcı avatarı
sailordream
Site Başkanı

Mesaj gönderen sailordream »

swat yazdı: 05 Mar 2019, 14:03 @Çınar Çakmak
Hocam Preveze ile Gür sınıfını ayırmamışsınız ayrıca emekli edilen Ay sınıflarını dahil etmişsiniz var mı bilmediğimiz bir sebebi?
Gür ve Preveze'de Gövdede bir fark yok.
Ay sınıflarının tümü emekli olmadı;
Batıray Yıldıray Doğanay Dolunay hala aktif.

Sayın Çınar Çakmak'ın denizaltıcılığı çok iyidir ciddi simulasyon denemeleri vardı.

Kullanıcı avatarı
swat
Genel Yetkili

Mesaj gönderen swat »

sailordream yazdı: 05 Mar 2019, 14:21 Gür ve Preveze'de Gövdede bir fark yok.
Ay sınıflarının tümü emekli olmadı;
Batıray Yıldıray Doğanay Dolunay hala aktif.

Sayın Çınar Çakmak'ın denizaltıcılığı çok iyidir ciddi simulasyon denemeleri vardı.
Estağfurullah onu kastedmedim. 4 ay sınıfı aktifken 6 sını yazınca aktifmiş gibi bir görüntü var. Gövde olarak
aynı tonaj olarak faklı biliyorum ama?

karli
Süvariler

Mesaj gönderen karli »

swat yazdı: 05 Mar 2019, 14:27 Estağfurullah onu kastedmedim. 4 ay sınıfı aktifken 6 sını yazınca aktifmiş gibi bir görüntü var. Gövde olarak
aynı tonaj olarak faklı biliyorum ama?
Gür ve Preve aynı siklet, aynı klas platformlar. Gür ler biraz daha modern savaş yönetim sistemi ve techizatla donatıldı ama aynı gemi desen yanlış olmaz.

Çınar Çakmak
Akıncılar

Mesaj gönderen Çınar Çakmak »

Sayın Swat

Sadece yakın dönem, modern denizaltılarımızı birlikte göstermek istemiştim. Aşağıda tarihsel sıralamaya göre tüm denizaltılarımızı görebilirsiniz.

Sayın Sailordream,

Teveccühünüz. Ben sadece amatörce ilgiliyim.

https://turkishnavyshipbucket.blogspot. ... nligi.html

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
swat
Genel Yetkili

Mesaj gönderen swat »

İlk Reis sınıfı deniz altımız olacak olan TCG Piri Reis deniz altımız bu yıl denize indirilecekmiş.

Kaynak:https://savunmasanayist.com/2019/05/10/ ... dirilecek/

Kullanıcı avatarı
Test7
Süvariler

Mesaj gönderen Test7 »

Kafkasya
Süvariler

Mesaj gönderen Kafkasya »

swat yazdı: 15 May 2019, 14:03 İlk Reis sınıfı deniz altımız olacak olan TCG Piri Reis deniz altımız bu yıl denize indirilecekmiş.

Kaynak:https://savunmasanayist.com/2019/05/10/ ... dirilecek/
Keşke 19 Mayıs da indirilseydi, adıda 19 Mayıs olsaydı.

Kullanıcı avatarı
swat
Genel Yetkili

Mesaj gönderen swat »

Kafkasya yazdı: 16 May 2019, 23:28 Keşke 19 Mayıs da indirilseydi, adıda 19 Mayıs olsaydı.
Çok güzel olurdu.

Kafkasya
Süvariler

Şu gemilerin imalatını hızlandırmak lazım.

Akdenizde en stratejik silahımız denizaltılarımız olacak.

robust
Akıncılar

Mesaj gönderen robust »

Kafkasya yazdı: 28 Tem 2019, 23:47 Şu gemilerin imalatını hızlandırmak lazım.

Akdenizde en stratejik silahımız denizaltılarımız olacak.
Yillardir yaziyorum, D. Akdeniz'de bugun olmasini istedigim kabiliyetler bolgesel hava savunma gorevi yapacak firkateynler ( CAFRAD ve fuze gelistirme projelerinin kritik oldugu konu, TF2000'un aciliyeti), AIP'li denizaltilar (Reis sinifinin gec kalmasi), uzun menzilli ASW ucaklari( P72ASW veya eski adiyla ATR-72ASW ucaklarinin gec kalmasi) ve SOJ gibi kritik gorevlerde hava ve deniz gucumuze destek olarak EH ucaklarimiz. Bunlarin bugun envanterde olmasi gerekirdi...

Kullanıcı avatarı
alpagut
Süvariler

Mesaj gönderen alpagut »

robust yazdı: 29 Tem 2019, 02:29 Yillardir yaziyorum, D. Akdeniz'de bugun olmasini istedigim kabiliyetler bolgesel hava savunma gorevi yapacak firkateynler ( CAFRAD ve fuze gelistirme projelerinin kritik oldugu konu, TF2000'un aciliyeti), AIP'li denizaltilar (Reis sinifinin gec kalmasi), uzun menzilli ASW ucaklari( P72ASW veya eski adiyla ATR-72ASW ucaklarinin gec kalmasi) ve SOJ gibi kritik gorevlerde hava ve deniz gucumuze destek olarak EH ucaklarimiz. Bunlarin bugun envanterde olmasi gerekirdi...
O paralar çimentonun altına gömüldü. Kaynaklar başka yerlere gitti..

leto
Süvariler

Mesaj gönderen leto »

Bu projede denizaltıdan havaya füze atma yeteneği de kazanılacak mı? Yoksa da üzerinde çalışmalıyız diye düşünüyorum. Bir bu, bir de anti gemi balistik füze geliştirilmesi güç çarpanı olacak yeteneklerdir. Bunları yapabilecek kapasitemiz de var.

https://youtu.be/sv9j-hbUHt4

Kullanıcı avatarı
swat
Genel Yetkili

Mesaj gönderen swat »

Herşeyden önce deniz altı için Sub-Atmaca'nın çalışılması ve hizmete alınması gerek. Atmaca resmen henüz envantere girmedi gemi üzerinde takılı olduğu ile ilgili bir bilgi yok, bu aşamadan sonraki birinci aşama Sub-Atmaca ayrıca atmaca özelinde ikinci aşama Uçaktan atılan atmaca.

Gelecekteki hedeflerden biride Sub-SOM olabilir.

robust
Akıncılar

Mesaj gönderen robust »

swat yazdı: 06 Ağu 2019, 13:35 Herşeyden önce deniz altı için Sub-Atmaca'nın çalışılması ve hizmete alınması gerek. Atmaca resmen henüz envantere girmedi gemi üzerinde takılı olduğu ile ilgili bir bilgi yok, bu aşamadan sonraki birinci aşama Sub-Atmaca ayrıca atmaca özelinde ikinci aşama Uçaktan atılan atmaca.

Gelecekteki hedeflerden biride Sub-SOM olabilir.
Gemiler icin uzun menzilli seyir fuzesi Gezgin NAVAL ve onun ekurisi olacak Sub-Gezgin yapilirsa bir cok sey degisir bolgede. Gezgin fuzesinin govde tasarimi bu ihtiyaclara gore yapilacak. Ornegin SCALP NAVAL gibi. SOM fuzesi boyutlari ve tasarim ozellikleri geregi denizaltindan atilamaz. Gemilerden atis icin SOM'un tekrar modifiye edilmesi gerekir.

Kafkasya
Süvariler

robust yazdı: 06 Ağu 2019, 23:06 Gemiler icin uzun menzilli seyir fuzesi Gezgin NAVAL ve onun ekurisi olacak Sub-Gezgin yapilirsa bir cok sey degisir bolgede. Gezgin fuzesinin govde tasarimi bu ihtiyaclara gore yapilacak. Ornegin SCALP NAVAL gibi. SOM fuzesi boyutlari ve tasarim ozellikleri geregi denizaltindan atilamaz. Gemilerden atis icin SOM'un tekrar modifiye edilmesi gerekir.
Gerekirse 10 tane dikey tüp eklenip 1500 km civarı ister balistik ister seyir füzesi taşıyan imkan oluşturulmalı.
O zaman gerçekten yanımıza yaklaşan önce destur demek zorunda kalır.

hiasa89
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hiasa89 »

Cani gonulden bir an once tf 2000 iñe birlikte bitsede proje bizi buyuk bir dertten kurtarsa, aksi taktirde ektirdigim saclari dokecegim...

havasavunma
Süvariler

Mesaj gönderen havasavunma »

Projede son durum ne bilgisi olan var mi?

Kullanıcı avatarı
Test7
Süvariler

Mesaj gönderen Test7 »

havasavunma yazdı: 09 Kas 2019, 20:26 Projede son durum ne bilgisi olan var mi?
İlk gemi olan Piri Reis bu yıl sonuna doğru denize indirilecek.

Kullanıcı avatarı
DarkMatter
Süvariler

Mesaj gönderen DarkMatter »

Bu sınıfta görmek istediğim yegane şey Gezgin füzesi o da tüplerden atılabilecek şekile gelmesi bayağı bir sürer. Denizaltılarımızın karaya saldırı için güçlenmesi lazım.

Kafkasya
Süvariler

DarkMatter yazdı: 12 Kas 2019, 19:23 Bu sınıfta görmek istediğim yegane şey Gezgin füzesi o da tüplerden atılabilecek şekile gelmesi bayağı bir sürer. Denizaltılarımızın karaya saldırı için güçlenmesi lazım.
Sebep?

Kullanıcı avatarı
DarkMatter
Süvariler

Kafkasya yazdı: 12 Kas 2019, 22:03Sebep?
Karaya saldırı için. Gezgin'in daha zamanı var o olana kadar ve olursa tüplerden ateşlenecek şekle gelene kadar bayağı bir zamanı var.

Kullanıcı avatarı
Tigerfish
Süvariler

Mesaj gönderen Tigerfish »

Tüplerden ateşlediği zaman bas bas bağıran “ ben buradayım “ diye bir üniteye dönüşür denizaltı.

Kullanıcı avatarı
DarkMatter
Süvariler

Tigerfish yazdı: 12 Kas 2019, 22:52 Tüplerden ateşlediği zaman bas bas bağıran “ ben buradayım “ diye bir üniteye dönüşür denizaltı.
Peki hocam VLS’ten fırlatılan füzenin tespiti daha mi zordur? Reis sınıfına entegre edilmez diye düşünüyorum. Sadece bir fikir benimki.

Sanchez
Site Başkanı

Mesaj gönderen Sanchez »

Bir mavi su donanması olmayan TDK'nın denizaltından karaya taarruz kabiliyeti bir öncelik mi onu düşünmeli. Bizim denizlerimiz zaten sığ, denizaltıcılığın zor olduğu denizler. VLS olsun, tüpten olsun su üstüne bir şey atmak için denizaltının neredeyse periskop derinliğine çıkması gerekiyor, bu da civarda uçan her karakol uçağının radarında parlaması anlamına geliyor. Diehl'in ürettiği IDAS bile sanırım, o kadar yıl geçti aktif olarak kullanıma alınmadı hala.

Kullanıcı avatarı
DENO
Site Başkanı

Mesaj gönderen DENO »

Ayrıca DzKK daki Tip 209 1400 denizaltılarının (Gür ve Preveze Sınıfı) su altından atabildiği UGM-84 Sub-Harpoon anti-gemi füzelerinin sınırlı da olsa kara saldırı özelliği var yani kağıt üzerinde eldeki ekipman ve sistemler dahiline olmayan bir kabiliyet değil aslında ama yukarıda yazıldığı üzere kara saldırıları için kullanılacağını hiç sanmam.

Şu dünyada Harpoon kadar şekilde şekile girmiş başka bir füze yoktur herhalde kara, hava ve su üstü & su altı deniz platformları tarafından kullanılabiliyor, üstüne aynı füzeden SLAM ve SLAM-ER seyir füzelerini geliştirdiler.

Harpoon'un tarihçesi ve DzKK kullanımındaki Harpoon modelleri, kullanılan platformlar, alım yılları ve Akdeniz'deki diğer ülkelerin Harpoon envanteri ile kıyaslayan bilgiler içeren çok güzel bir yazı buldum, merak eden bakabilir.

http://uskudar.biz/ihbarname/emare/harp ... ileri.html

Sanchez
Site Başkanı

Mesaj gönderen Sanchez »

Exocet hepsinin üstüne +1 ile alıyor çünkü (sadece test olsa da) bu var 8-)
Resim

O değil, helikopter çok ilginç. Eurocopter'in testbediymiş bu. Puma olarak fabrikadan çıkmış. Sonra Super Puma'ya çevrilmiş. Sonra uzatıp EC-225 yapmışlar. O arada bu foto çekilmiş. Sonra da Caracal'a çevirmişler garibimi. Kuyruk reg'inin üstünü çizip yan camına kağıtla yapıştırmışlar yeni reg'ini yahu :roll: İlk defa görüyorum böyle bir uygulama.
https://www.helis.com/database/cn/26127/

Kafkasya
Süvariler

Sanchez yazdı: 13 Kas 2019, 01:33 Exocet hepsinin üstüne +1 ile alıyor çünkü (sadece test olsa da) bu var 8-)
Resim
Bak Kendin bulmuşsun füzeyi.
Demek ki oluyormuş 8-)

Sanchez
Site Başkanı

Mesaj gönderen Sanchez »

Yıllar yıllar önce Fransızca'dan çevirip bir makale okumuştum hakkında, bulabileceğimi sanmıyorum. Test sonuçları için, pardon my french, hiç hoşumuza gitmedi minvalinde bir şeyler söylenegeliyordu. Test olarak da kaldı zaten. İşi ASW olan zavallı helikoptere gemi avlattıracaksın sen de..

Hem ben olmaz demedim, çok iş olur ve kabiliyetlerinden feraget eder dedim, baksana 4 noktadan çelik konstüriksiyon ile sabitlemişler salanı, o kapı açılır mı..

Kafkasya
Süvariler

Sanchez yazdı: 13 Kas 2019, 01:40 Yıllar yıllar önce Fransızca'dan çevirip bir makale okumuştum hakkında, bulabileceğimi sanmıyorum. Test sonuçları için, pardon my french, hiç hoşumuza gitmedi minvalinde bir şeyler söylenegeliyordu. Test olarak da kaldı zaten. İşi ASW olan zavallı helikoptere gemi avlattıracaksın sen de..

Hem ben olmaz demedim, çok iş olur ve kabiliyetlerinden feraget eder dedim, baksana 4 noktadan çelik konstüriksiyon ile sabitlemişler salanı, o kapı açılır mı..
O yıllar yıllar önceymiş, şimdi modern Times hocam.
Biz ağ merkezli muharebe mertebesine tırmanmaktayız.
El oğlu iha ya Som takacak

Ya o zaten deney helosu.
Biz düzgün bir taşıyıcı takmalıyız

Sanchez
Site Başkanı

Mesaj gönderen Sanchez »

Yahu koyalım, onu koyalım, hatta beni de yanına takalım uçuralım da, ne işe yarayacak onu anlamıyorum ben. Yapar satarız diyorsan tamam eyvallah da. Denizler zaten tehlikeli, Kostas'ın denizaltısı adanın etrafından dolaşıyor arkamızda belirmeye uğraşıyor. O helikopter bize sonobuoy atmaya, sonar daldırmaya lazım. Adaların arkasına saklanan botları avlayacağım diyorsan Harpoon/Atmaca zaten bot kadar füze, korkuttuğun fareye değmez; koyalım 2 yanına 2'şer, 4'er tane Hellfire/Omtas, öyle gönderelim. O kıç kadar fırkateyn hangarlarında da o koca füzeyi yükleyecek, manevra ettirecek alan olduğundan vallahi emin değilim :)

Özel platformlar bunlar. Biz Atmacaları kamyona koyalım, oradan sallayalım, benzer etki alırız.

Kafkasya
Süvariler

Sanchez yazdı: 13 Kas 2019, 02:07 Yahu koyalım, onu koyalım, hatta beni de yanına takalım uçuralım da, ne işe yarayacak onu anlamıyorum ben. Yapar satarız diyorsan tamam eyvallah da. Denizler zaten tehlikeli, Kostas'ın denizaltısı adanın etrafından dolaşıyor arkamızda belirmeye uğraşıyor. O helikopter bize sonobuoy atmaya, sonar daldırmaya lazım. Adaların arkasına saklanan botları avlayacağım diyorsan Harpoon/Atmaca zaten bot kadar füze, korkuttuğun fareye değmez; koyalım 2 yanına 2'şer, 4'er tane Hellfire/Omtas, öyle gönderelim. O kıç kadar fırkateyn hangarlarında da o koca füzeyi yükleyecek, manevra ettirecek alan olduğundan vallahi emin değilim :)

Özel platformlar bunlar. Biz Atmacaları kamyona koyalım, oradan sallayalım, benzer etki alırız.
Yahu sen ne yaptın.
Neden gemideki pahalı helikopteri bu işe kullandın?

Karadan yahu karadan, bir düzenek tak sonra çıkar.
Sen de 60 kmh ile sağa sola yolla.
Neyse kamyon da olsun hadi.

Kullanıcı avatarı
DENO
Site Başkanı

Mesaj gönderen DENO »

Sanchez yazdı: 13 Kas 2019, 01:33 Exocet hepsinin üstüne +1 ile alıyor çünkü (sadece test olsa da) bu var 8-)
Şili Donanması'nın AS532 leri yıllardır Exocet ile uçuyor ya, hatta bir ara aynı konfigürasyonu Brezilya'da denemişti.

Resim

Kullanıcı avatarı
Test7
Süvariler

Mesaj gönderen Test7 »

ilk Reis sınıfı denizaltı olan PİRİ REİS (S-330), Aralık ayının sonunda havuza çekilecek. Projenin ikinci denizaltısı olan HIZIR REİS’in donatımına, üçüncü ve dördüncü denizaltılarının gövde imalatlarına devam edildiği açıklandı. Beşinci denizaltı olan SEYDİALİ REİS’in de ilk kaynak töreninin icra edilmesi planlanmakta.

http://c4news.me/KplsI

Kullanıcı avatarı
NAVY
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen NAVY »

Yok artık ya Hızır gibi mübarek. Ben inanamadım ispat etmek şartıyla. Fotoğrafı bir koy görelim.

Kullanıcı avatarı
Test7
Süvariler

Mesaj gönderen Test7 »

NAVY yazdı: 21 Kas 2019, 14:25 Yok artık ya Hızır gibi mübarek. Ben inanamadım ispat etmek şartıyla. Fotoğrafı bir koy görelim.
Güncel fotoğrafları henüz yayınlanmadı fakat ilk gemi olan Piri Reis'in donatımı en son 1 yıl önce şu şekilde görüntülenmişti.

Resim
Resim
Resim

Mart ay'ı itibariyle de son durum şöyleydi.

Resim
Resim
Resim

karli
Süvariler

Mesaj gönderen karli »

İlk teslimat 2020 idi yanlış değilsem. Teslimatlar yıllık peyder pey yapılacaktı..

Kullanıcı avatarı
TEORI
Site Başkanı

Mesaj gönderen TEORI »

Kısa bir hatırlatma, bu denizaltılar yunanın 214 lerinden farklı. Bizim mühendislerin denizaltıdaki denge probleminin çözümünde doğrudan katkısı var. Yani yeniden tasarlandı. Yunan bu problemi emme basma tulumbalarla çözdüğünü düşünüyor ama bir denizaltının en önemli özelliği sessizliğini kaybetmiş durumda. Yani savaş durumunda suya daldırılan kulaklar bunların yerini rahatlıkla tespit edebilir. Arabaların bol baslı cıstak cıstak müziği gibi bir sesi takip edin orda yunanı bulacaksınız. Yunanın elindeki en etkili denizaltı hala eski 209 lar.