Otokar Cobra II

Tanklar, Zırhlı Araçlar, Toplar, Tüfekler, yorumlar, projeler, analizler...
Kullanıcı avatarı
WERTİGO
Genel Yetkili
Re: Otokar Cobra II

Mesaj gönderen WERTİGO »

Cobralar görevini yapmış.Büyük ihtimalle hızla gideken mermi yemişler.Ama içindeki peroneli korumuş.Cobraya benden bi + daha.

penche44
Süvariler

Mesaj gönderen penche44 »

musti yazdı:İzimir de bu cumartesi CL-215 i tahtalı barajı ki İzmirin ana su kaynağı inerken gördüm . Ne sakıncası olacakki ? Atık falan bırakmıyor . Toplasan 20 saniyede suyu alıp havalanıyor.

[spoiler]Bu Cobra II i yapıp bir diğer taraftan Ural ı yapmanın mantığı ne ? Yaklaşık aynı sınıf ve yapıdalar.

Resim

Resim[/spoiler]
Yangın söndürme araçlarının özel izni vardı yakın zamana kadar onlar dışında hiç bi hava aracının tatlı su kaynağına inmesine müsade etmiyorlardı. Seabird havayollarının baskısı ve yurt dışı örnekler üzerine bi kaç sunum ile izin çıktı. Ama kara araçlarında durum daha farklıdır muhtemelen çünkü doğrudan kirletici taşıma riski var. Uçaklar genelde oradan önce bi başka su kaynağında bulunduğundan kirletici oranı az denebilir

FSM
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen FSM »

Üstadlar Merhaba

Envanterimizde Cobra ll yok diyebiliyordum ama geçenlerde Diyarbakır'da 2 polisimiz şehit edildi ve olay yerinde Cobra ll gördüm. Envanterimize ne zaman ve kaç adet alındığı hakkında bilgisi olan var mı?

Teşekkürler

FSM
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen FSM »

Ural değildi dostum çünkü uralla yanyanaydılar uralla birbirlerine benziyorlar ama arka sağ üst kısımda cobra ll yazıyordu

süper çavuş
Akıncılar

Mesaj gönderen süper çavuş »

FSM yazdı:Ural değildi dostum çünkü uralla yanyanaydılar uralla birbirlerine benziyorlar ama arka sağ üst kısımda cobra ll yazıyordu
EGM 'ne mi aitti , bu aralar EGM herşeyden alıyor belki denenmek için redarik yapmışlardır .

Saygılar.

FSM
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen FSM »

Ural'ın üzerinde "Terörle mücadele şube müdürlüğü " yazıyordu ama olay yerinde tam teçhizatlı özel harekat polisleri vardı herhalde Cobra'da onlara aitti. Dediginiz gibi EGM deneme amaçlı almış olabilir.

Teşekkürler, iyi forumlar

DolpHin
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen DolpHin »

Diyarbakır'a 46 adet cobraII dağıtalacağını duymuştum birkaç ay önce. Ne oldu bilmiyorum tabi, belki başlamıştır dağıtımlar.

Sfenks
Üye

Mesaj gönderen Sfenks »

[quote="FSM"]Ural'ın üzerinde "Terörle mücadele şube müdürlüğü " yazıyordu ama olay yerinde tam teçhizatlı özel harekat polisleri vardı herhalde Cobra'da onlara aitti. Dediginiz gibi EGM deneme amaçlı almış olabilir.

Teşekkürler, iyi forumlar[/quote]
Ural pöh e verilmedi.

FSM
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen FSM »

"Pöh" derken?

Sfenks
Üye

Mesaj gönderen Sfenks »

[quote="FSM"]"Pöh" derken?[/quote]
Nasıl pöh derken?
Polis özel harekat Bildiğimiz.

mkd
Süvariler

Mesaj gönderen mkd »

ÜÇOK, Otokar kendi ürünü. Aselsan'dan bağımsız.Yanlış hatırlamıyorsam.

ozzmosis35
Üye

Mesaj gönderen ozzmosis35 »

Güzel araç ama kesinlikle ve maalesef yine "milli" değil. İlk versiyon cobra'nın tasarımcısı AM General firmasının BRV-O jltv programı kapsamındaki 2000li yılların ortasındaki XM1211 ECV II isimli konsept aracının neredeyse ta kendisidir. Aynen bu bağlamda cummins motor ve allison transmisyon geleneğinde de herhangi bir değişiklik yok. Ayrıca monokok gövde tabanı bu modelde V shape değil. Gerçi ben zırh koruma sistemlerinden anlamam belki bu daha iyidir. Sonuçta aracın ağırlığı bariz şekilde artmış ve aracın zırhının modern kompozit/balistik malzemeden değil de çelikten üretildiğine göre bu ağırlık farkı zırh korumasının arttığına işaret. Bunun dışında bakım idame ve yedek parça sorunlarının devam edeceği de maalesef çok yüksek ihtimal. Bazı arkadaşların otokar firmasınının satış sonrası hizmetlerini yere göğe sığdıramamasına sadece tebessüm ediyorum. Benim en üzüldüğüm konu ise "her programda bir öncekinden daha çok yerli katkı" söylemi bir masaldan öteye gidemiyor.
IDEF-2015'de farının bile üzerinde made in italy yazan Altayın yanındayken (aslında gayet ciddi olarak) "bunun neresi milli beyefendi?" diye sorduğum yetkilinin bana bakışları otokarın mentalitesidir zannımca.
Ancak ilk cobra (özellikle de israil menşeili elektronik kuleli olanları) motor ve aktarma organlarının malzeme kalitesi dışında çok beğendiğim bir araçtır ve envantere alındıktan sonra peryodik bakımlarının hakkıyla yapılması ve stoklarda yeteri kadar yedek parça bulundurulması kaydıyla (yalnızca ve yalnızca İGH'nda olmak kaydıyla) güvenlik güçlerinin mobilite ve ateş gücüne katkı sağlayacağına şüphe yok.
Bir ümit; bazı yerli üreticilerin bu aracın mekanik parçalarının yan sanayi olarak üretmeye başlamaları faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Cobraların kullanıldığı bir çok yerde run-flat lastiklerinin merkezi şişirme sistemine zarar vermeden değiştirilme imkan kabiliyetinin bile olmadığını hesaba katarsak idame ile ilgili alınması gereken tedbirler acildir.

Metalürjist54
Süvariler

Mesaj gönderen Metalürjist54 »

En önemli dış değişiklik egzoz çıkış noktası.Tabi bence.
Staj görürken sadece bir kez kaza yapmış kobra geldi.
Koyun sürüsünü ezmemek için uçurumdan yuvarlanan bir kobraydı.
Egzoz çıkış noktası kapının üzerine gelmiş ve açılmasını engellemişti.
Askerlerin diğer kapılardan çıkması çok zaman almış paniklemişler.
Araç bu yüzden dikkatlice incelenmişti.
Otokar gerçekten tüm yaşanan olayları bir deneyim olarak gören profesyonel bir kurum en azından Türkiye şartlarında.
Zırh hakkında tam bilgisi olan var mı armox 440t zırhı değil sanırım bu.
Kobra 1 metalik bir görünümü vardı.
Kobra 2 daha polimerik bir görünümü var.
İsrail menşeli kuleleri İsrailli mühendisler takıyor.
Vaktiyle mühendis git şunu izle nasıl takıldığını öğren demişti İsrailli mühendis beni yanından kovdu. :twisted: :twisted:

warrior
Akıncılar

Mesaj gönderen warrior »

Vee,ilk Cobra-II siparişi geldi.Firma açıklama yaptı.Yaklaşık 100 araç olabilir;
Türkiye’nin kara sistemleri üreticisi Otokar, güvenlik kuvvetlerinin çeşitli hizmetlerinde kullanılmak üzere, 47.5 milyon Euro tutarında COBRA II taktik tekerlekli zırhlı araç siparişi aldı. Sözleşme kapsamındaki araçların teslimatının 2017 yılı ilk yarısının sonuna kadar partiler halinde tamamlanması planlanıyor.

Kullanıcı avatarı
ebonitcubuk
Süvariler

Mesaj gönderen ebonitcubuk »

Hadi hayırlı olsun :)

Kullanıcı avatarı
TUVA
Süvariler

Mesaj gönderen TUVA »

warrior yazdı:Vee,ilk Cobra-II siparişi geldi.Firma açıklama yaptı.Yaklaşık 100 araç olabilir;
Hayırlı uğurlu olsun. Mehmetçiğe, polisimize kalkan olsun.

Bu arada Cobra II ve Nurol Ejder arasında bir kıyaslama yapabilecek olan var mı? Kullanım ve ergonomi açısından bir fikrim olmasa da, koruma amaçlı Nurol sanki daha bir üst sınıf. Yanılıyor muyum?

anafor2014
Süvariler

Mesaj gönderen anafor2014 »

Tsk mı müşteri

warrior
Akıncılar

Mesaj gönderen warrior »

anafor2014 yazdı:Tsk mı müşteri

Fuar'da sorduğumda TSK ilgileniyor ve bazı araçları denemek için talep ediyorlar diyordu yetkili.Jandarma'ya gider sanırım.Çünkü Polis'de Ejder var neredeyse eşleniği.

anafor2014
Süvariler

Teşekkürler

Göçebe
Üye

Mesaj gönderen Göçebe »

ATAEGEMEN yazdı:Arkadaşlar, şirket Kap'a bildirirken 4x4 zırhlı araç demiş, hiç bir yerde cobra 2 adı geçmiyor.Şirketin kendi internet sitesinde bile.

http://www.otokar.com.tr/tr-tr/yatirimc ... alari.aspx
Şirketin Facebook sayfasında geçiyor.

mkd
Süvariler

Mesaj gönderen mkd »

AM General Cobra II
Resim
Otokar Cobra II
Resim

gokhan0322
Üye

Mesaj gönderen gokhan0322 »

zırhlı araçlarda akkor sistemi var mı?

keza olması teröristler açısından inanılmaz bir psikolojik üstünlük demek.

Kullanıcı avatarı
DENO
Site Başkanı

Mesaj gönderen DENO »

gokhan0322 yazdı:zırhlı araçlarda akkor sistemi var mı?

keza olması teröristler açısından inanılmaz bir psikolojik üstünlük demek.
Akkor daha geliştirme aşamasında olan bir sistem, o yüzden şu an için operasyonel olarak herhangi bir araçta kullanılması söz konusu değil...

kabardey
Akıncılar

Mesaj gönderen kabardey »

Otokar'dan yapılan açıklamaya göre 82 araç ve bunların gerekli malzemelerin siparişi verilmiş.

http://www.janes.com/article/57021/otok ... rst-orders

reaper1453
Üye

Mesaj gönderen reaper1453 »

Arkadaşlar kobra 1 kendisini kanıtlamış bir araç ki şahsi düşüncemdir, kobra 2 ise ticari amaç düşünülerek tasarlanmış olma ihtimali kuvvetle muhtemel, benim için fark etmez, lakin hıtay (çin) çakması peydah olmuş ne vakit oldu onuda bilmiyorum :?

Resim

Resim

robust
Akıncılar

Mesaj gönderen robust »

Janes'teki haberde bu siparis Turk Savunma BAkanliginin verdigi 2. Cobra-II siparis paketiymis. Yakin zaman once 1. paket siparisi verilmis. Bakalim hangi firmanin kulesi kullanilacak. birde Cobra-II 12 tonluk bir aracmis. Cobra-I'deki Hummer altsistemlerinden yeni bir motor ve transmisyona gecis oldu demek ki. Cobra-II'nin motor, yurume organlari gibi alt sistemleri hakkinda bilgi var mi?

ÜNAL
Süvariler

Mesaj gönderen ÜNAL »

İlk sipariş yanlış hatırlamıyorsam 47.5 milyon Euro ile 200 araçtı..

Topgun
Akıncılar

Mesaj gönderen Topgun »

robust yazdı:Janes'teki haberde bu siparis Turk Savunma BAkanliginin verdigi 2. Cobra-II siparis paketiymis. Yakin zaman once 1. paket siparisi verilmis. Bakalim hangi firmanin kulesi kullanilacak. birde Cobra-II 12 tonluk bir aracmis. Cobra-I'deki Hummer altsistemlerinden yeni bir motor ve transmisyona gecis oldu demek ki. Cobra-II'nin motor, yurume organlari gibi alt sistemleri hakkinda bilgi var mi?
Sanırım, Cobra2 unimog alt takımını kullanıyor. Fuardan böyle birşey hatırlıyorum. Mesela, Ural için tamamen özgün bir tasarım kullanılmakta.

TFIST
Akıncılar

Mesaj gönderen TFIST »

AM General, çözüm ortağı diye biliyorum?

Temmuz sonrası yaşanan saldırılar ve Cobra personellerinde sağ kurtulan olmaması, bu siparişleri öne çekti muhtemelen. Rabbim eksikliği göstermesin, umarım benzer sınavlara tabi olmaz.

Gerekli alımlar bunlar, zira bahar ile birlikte şehirlerdeki teröristler... Dağlara geri çekiliyor olacak.

Saygılarımla,

yavuzmurat
Üye

Mesaj gönderen yavuzmurat »

TFIST yazdı:AM General, çözüm ortağı diye biliyorum?

Temmuz sonrası yaşanan saldırılar ve Cobra personellerinde sağ kurtulan olmaması, bu siparişleri öne çekti muhtemelen. Rabbim eksikliği göstermesin, umarım benzer sınavlara tabi olmaz.

Gerekli alımlar bunlar, zira bahar ile birlikte şehirlerdeki teröristler... Dağlara geri çekiliyor olacak.

Saygılarımla,
Hocam, ben daha ziyade dağlarda mevcut kış tertiplenmesindeki gruplar ile gelişmelere bağlı olarak Suriye' de bulunan çatışma deneyimli teröristlerin şehirlere geleceği ve sosyal medya başta olmak üzere meselenin mümkün olduğunca çok kaşınıp/çarpıtılıp batı ülkeleri nezdinde gündem oluşturulmaya çalışılacağını düşünüyorum.

Topgun
Akıncılar

Mesaj gönderen Topgun »

Şu Alman'ların kuzey Irak'ta dağıttığı 7.62mm G-3, G-36 tüfekleri ve Rus dragunov tüfekleri, özellikle ele geçirilen Çelik uçlu mermilerinde varlığı düşünülünce gerçekten rahatsızlık verici..
Bundan sonraki alımların Kirpi ve CobraII olarak devam etmesi şart..
Terör örgütünün K.ırak ve Suriye'deki kontrolsüz silahlanmaya erişebilmesi, Türkiye'nin müttefikleri önüne masaya koyduğu çekincelerden biriydi.. İnşallah, daha ağır silahlara erişmeleri engellenebilir.. Yoksa tanklarımız dahi tehdit altına girer.. Başlatılan büyük operasyon, büyük bir kararlılıkla ucu nereye kadar varırsa oraya kadar sürdürülmelidir.. Çok büyük zaiyat verdirildi, soluk almalarına fırsat vermeden inlerine kadar girmek lazım.. Topyekün imhanın Zamanı geldi bence..!!

SAK
Süvariler

Mesaj gönderen SAK »

Resim
Göreve başladığı belirtilmiş. Ek far uygulaması yapılmış gibi görünüyor.
Kaynak: Kirpi ve Kobra Facebook sayfası

SAK
Süvariler

Mesaj gönderen SAK »

Resim
Diyarbakır

Metalürjist54
Süvariler

Mesaj gönderen Metalürjist54 »

Araç oldukça heybetli duruyor. Görevlerde gösterdiği performanslarını takip etmek gerek.

qtq
Süvariler

Mesaj gönderen qtq »

Bu araç MRAP mi?

Sanchez
Site Başkanı

Mesaj gönderen Sanchez »

Mine resistant ve ambush protected mı? Evet..

MRAP kavramı çok birbirine girdi..

Nart
Genel Yetkili

Mesaj gönderen Nart »

Ben Üçok kullanılır diye düşünmüştüm, muhtemelen hazır değil ya da hiç düşünülmedi bile. Samson zaten bildiğimiz aşina olduğumuz bir sistem. Samson'un Katlanit modeli kullanılmış güzel olmuş.

kabardey
Akıncılar

Nart yazdı:Ben Üçok kullanılır diye düşünmüştüm, muhtemelen hazır değil ya da hiç düşünülmedi bile. Samson zaten bildiğimiz aşina olduğumuz bir sistem. Samson'un Katlanit modeli kullanılmış güzel olmuş.

Üstadım yanlış hatırlamıyorsam Üçok ekibi dağıtıldı. Sistemin artık üretilmesi pek mümkün değil gibi.

Göçebe
Üye

Mesaj gönderen Göçebe »

musti yazdı:Anlaşılan emniyetin SARP UKSS den memnuniyetsizliğini Jandarma da duymuş. Yeni Cobra II de Samson Mini ile devam ediyorlar.

Cobra I veya II'ye hiç Sarp monte edildi mi ki?

HDS
Akıncılar

Mesaj gönderen HDS »

kabardey yazdı:
Üstadım yanlış hatırlamıyorsam Üçok ekibi dağıtıldı. Sistemin artık üretilmesi pek mümkün değil gibi.
Daha doğrusu tank projesine ve kule projelerine odaklandılar..
Şu anda zaten Otokar'ın Samson'u var yaslanacak...

kabardey
Akıncılar

HDS yazdı: Daha doğrusu tank projesine ve kule projelerine odaklandılar..
Düzeltme için teşekkürler üstadım.

Topgun
Akıncılar

Mesaj gönderen Topgun »

HDS yazdı: Daha doğrusu tank projesine ve kule projelerine odaklandılar..
Madem öyle, ne diye "ahanda ÜÇOK, BOZOK vb.. UKS'ler benden sorulur artık" havasında Fuara çıktılar? Samson zaten onlardaydı? Ne iş, ne perhiz, ne lahana turşusu??

HDS
Akıncılar

Mesaj gönderen HDS »

Otokar'ın bu konudaki yaklaşımı aslında yeterince net. Ürünlerinin satış ve pazarlanmasında hiç bir üçüncü şirketin eline yüzüne bulaştırmasına bağlamak istemiyor.
İsrail ürünleri, yani Samson ile bir Cobra satamayacağı ülkelere Üçok'u, Bozok'u, falanı filanı verir.

komser003
Süvariler

Mesaj gönderen komser003 »

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
silverdream
Üye

Mesaj gönderen silverdream »

http://www.ntvpara.com/haber/otokara-10 ... risi_44832

106 Milyon euroluk yeni bir sipariş almışlar kaç araç eder bu acaba?

Topgun
Akıncılar

Mesaj gönderen Topgun »

Şimdi, bu fotolarda mevcut en yepisyeni aracımıza ait 3 adet dam üstünde saksağan özeliği bulun?

anafor2014
Süvariler

Teslimata 10 ay var, 106 milyon euro ya kaç adet araç alındı?

chupacabra
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen chupacabra »

Sağ arka kapı altındaki egzost çıkışı ...
Apartman balkonlarından aşağıya giden su gideri gibi...

Daha düzgün bir yere konabilir ya da o boru daha kısa tutulabilirdi...

Architect
Süvariler

Mesaj gönderen Architect »

chupacabra yazdı:Sağ arka kapı altındaki egzost çıkışı ...
Apartman balkonlarından aşağıya giden su gideri gibi...

Daha düzgün bir yere konabilir ya da o boru daha kısa tutulabilirdi...
Hocam yanılmıyorsam egzoz çıkışı aracın amfibi özelliğinden dolayı yukarıya doğru verilmiş durumda. Bahsettiğiniz boru kovan çıkışı için olabilir.

Kullanıcı avatarı
DENO
Site Başkanı

Mesaj gönderen DENO »

Architect yazdı: Hocam yanılmıyorsam egzoz çıkışı aracın amfibi özelliğinden dolayı yukarıya doğru verilmiş durumda. Bahsettiğiniz boru kovan çıkışı için olabilir.

Aracın fuar sergi modellerinde boru sağ tekerlek çamurluğunun hemen içine konumlandırılmış. Jandarmanın modelinde o tarafta bakım aletlerin muhafaza eden saklama noktası olduğu için basamak altına kalmış Ayrıca aracın tavanında yer alan kumanda kontrollü silah istasyonu kovanını dışarıya döküyor zaten araç içi ile bir bağlantısı yok. Arkada yer alan silah lombozları için desek bile öyle bir mekanizma gereksiz yer kaplar ve içine girdiğimde hatırladığım kadarı ile öyle bir şey yoktu zaten. Araçta yer alan şnorkel motor yüksek devirde çalışırken çıkan aşırı egzoz gazına karşı tıkanıyor -yada tıkanma süresi artıyor- ve sadece sulu alandan geçişlerde kullanılıyor olabilir...

Resim