Haberler - Deniz Kuvvetleri ve Askeri Denizcilik Sistemleri

Savaş Gemileri, Donanma Havacılığı, yorumlar, projeler, analizler...
balıkcı
Akıncılar
Mesajlar: 1477
Kayıt: 11 Tem 2012, 11:00
Yaş:

Haberler - Deniz Kuvvetleri ve Askeri Denizcilik Sistemleri

Mesaj gönderen balıkcı »

Turkish Frigate Heybeliada Visits Tripoli

By Aimen Eljali.

Tripoli 18 Haziran 2013:

The first Turkish navy ship to enter Libyan waters since 1911, when the Ottomans lost what became Libya to the Italians, docked yesterday in Tripoli harbour. The frigate, TCG Heybeliada, arrived yesterday morning on a visit designed to promote Turkish-Libyan naval ties, including support for the Libyan navy.

The visit also celebrates the 500th anniversary of the world map drawn in 1513 by Ottoman admiral and cartographer Piri Reis and is part of North Africa tour to mark it.

As well as Tripoli, the frigate is visiting ports in Egypt, Tunisia, Morocco and Algeria. It arrived from Alexandria.

At a press conference on board yesterday, attended by members of the Libyan navy, Turkish navy officers spoke both of the relations between the two countries and the need for naval cooperation between all Mediterranean countries, particularly in the field of military training. In Libya’s case, this was anticipated to include support from the Turkish navy in the rebuilding of the Libyan navy and training for Libyan naval cadets. It is also expected to include the construction of vessels as well as the provision of expertise and technical support, as well as an exchange of visits and consultations between officials of the two countries’ navies.

The vessel’s commander said during the press conference that what is now Libya and Turkey had enjoyed good relations for 500 years. Asked if the Turkish naval skill support had been offered to Libya, a Libyan navy officer said that a number of friendly countries has agreed to provide help and support.

The 2,300-tonne Heybeliada was the first of four new frigates built in the military arsenal in Istanbul as apart of Turkey’s $4 billion naval development programme. Named after Heybeliada island in the Sea of Marmara, where the Turkish Naval Academy was established in 1773, it entered service in September 2011.

It was due to leave Tripoli today.

The Turkish Navy has almost 50,000 staff, 17 frigates, seven corvettes, 14 submarines and 27 fast patrol boats. It also has 75 aircraft.
Resim
The first Turkish navy ship to visit Libya in 102 years, TCG Heybeliada, in Tripoli yesterday (Photo: Aimen Eljali)


http://www.libyaherald.com/2013/06/18/t ... s-tripoli/

arcanus
Akıncılar
Mesajlar: 1000
Kayıt: 18 Tem 2012, 00:47
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen arcanus »

Sagolsun Libya gazetesi, bizim korveti firkateyne terfi ettirmis.

Kullanıcı avatarı
KILIÇ
Site Başkanı
Mesajlar: 4790
Kayıt: 10 Tem 2012, 21:24
Yaş: 45

Re: Haberler

Mesaj gönderen KILIÇ »

Konuyu dağıtmayın konu ile alakalı yorum yazmaya özen gösterin.

Konu dışı iletiler silindi.

balıkcı
Akıncılar
Mesajlar: 1477
Kayıt: 11 Tem 2012, 11:00
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen balıkcı »

Hollandalı Damen Antalya'da tersane aldı
Yılda 150 tekne üretimi yapan Hollandalı Damen Tersanesi, Antalya'da kompozit tekne üretimi yapmayı planlıyor.
13 Temmuz 2013 / 09:24

Yılda 150 tekne üretimi yapan Hollandalı Damen Tersanesi, Antalya'da kompozit tekne üretimi yapmayı planlıyor.

Yılda 150 tekne üretimi yapan Hollandalı Damen Tersanesi, Antalya'da kompozit tekne üretimi yapmayı planlıyor. Dünyada 34 ülkede 38 tersanesi bulunan ve Antalya Serbest Bölgesi'nde Cyrus Yacht tersanesini devralan Hollandalı firma Damen Shipyards, kompozit tekne seri üretimi yapmayı planlıyor.

Firma sahibi Arnout Damen, Antalya'ya yaptıkları yatırımın tanıtımı için tersanede düzenlenen kokteylde yaptığı konuşmada, yaklaşık 4 ay önce Antalya'ya geldiğini ve tersaneden esinlenerek yatırım yapma kararı aldıklarını söyledi. 34 ülkede 38 tersaneleri bulunduğunu ve yılda 150 tekne ürettiklerini anlatan Damen, Antalya ekibinin da başarılı olacağına inandığını kaydetti.

Firmanın Antalya Genel Müdürü Auke Van Der Zee de 1927'den beri denizcilik tarihi olan çok uluslu gemi üretim grubu olduklarını belirtti. Damen Shipyards'ın 7 binden fazla çalışanı bulunduğunu ve bir aile şirketi olduklarını dile getiren Van Der Zee, Antalya'daki tersanede kompozit profesyonel teknelerin seri üretimini gerçekleştireceklerini bildirdi.

Dünyanın her yerinde müşterilerinin bulunduğunu ve tesisin yerel pazar için düşünülmediğini vurgulayan Van Der Zee, "Gemi inşa şirketiyiz, burada iş ortakları arıyoruz ve serbest bölgede güzel bir ortam oluşmasında katkıda bulunacağımızı düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından firma sahibi Arnout Damen ile Antalya'nın Hollanda Fahri Konsolosu Savaş Titiz resmi açılışı gerçekleştirdi.
Resim

www.DenizHaber.Com.tr


Galiba Damen Interceptorda var üretecekleri tekneler arasında, belkide özellikle o. Arap pazarı hedef olmalı

balıkcı
Akıncılar
Mesajlar: 1477
Kayıt: 11 Tem 2012, 11:00
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen balıkcı »

Deniz Harp Okulu öğrencileri açık deniz eğitimine uğurlandı
Tunus, İspanya ve İtalya’yı kapsayan 22 günlük eğitime, 115 Deniz Harp Okulu öğrencisi ile Portekiz, Tunus ve Azerbaycan’dan öğrenciler katılıyor.
15 Temmuz 2013 / 13:38
Deniz Harp Okulu öğrencileri açık deniz eğitimine uğurlandı

Açık deniz eğitimine katılacak Deniz Harp Okulu Komutanlığı 3’üncü sınıf öğrencileri, törenle uğurlandı.

Tuzla’daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı önünde düzenlenen törende öğrenciler, Tunus, İspanya ve İtalya’yı kapsayan 22 günlük eğitim için TCG Cezayirli Gazi Hasan Paşa Gemisiyle denize açıldı. Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Adnan Özbal, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin bilgi ve görgülerini artırmak amacıyla bu eğitim gezisinin düzenlendiğini söyledi. “Disiplinli, bahriye örf ve adetlerine uygun, Deniz Harp Okulu öğrencisine yakışır hareket ve davranışınızla, hem gemi içinde, hem de ziyaret edilecek limanlarda takdir ve hayranlık uyandıracağınıza eminim” diyen Özbal, gemi hayatının okul yaşamına göre daha zor ancak hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar da keyifli ve gurur verici olduğunu belirtti. Özbal öğrencilerden, eğitimi iyi değerlendirmelerini, subay ve öğretim elemanlarına her konuda sorular sorarak mesleki bilgilerini artırmalarını istedi.

Özbal, öğrencilerin, limanlarda dikkatlerin üzerlerinde olacağını bir an dahi unutmadan Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk Deniz Kuvvetleri’ni şeref ve gururla temsil etmenin bilinci içinde, disiplinli davranmalarını istedi. Uğurlama töreni için limanda bulunan velilere de hitap eden Özbal,şöyle devam etti:

“Biraz sonra uğurlayacağımız evlatlarımız, genç yaşlarında Türk bayrağını Akdeniz’de dolaştırmanın gururunu yaşarken, sizlerle beraber bizler de onları özleyeceğiz. Ancak onları merak etmeyeceğiz. Zira öğrencilerimizin sorumluluklarının bilincinde olduğundan eminiz. Başta gemi komutanı ve tabur komutanı olmak üzere tüm personel, onların bu eğitimin seyrini sağlıklı ve başarılı olarak tamamlamaları için her türlü gayreti gösterecektir.”

Deniz Harp Okulu 3’üncü sınıf öğrencilerini başarılı olmaları halinde 4’üncü sınıfa geçmelerini sağlayacak açık deniz eğitimi, Tunus, Barcelona ve Napoli limanlarını kapsıyor. Gemide 2’si kadın toplam 115 Deniz Harp Okulu öğrencisi bulunuyor. Portekiz’den 1, Tunus’tan 2, Azerbaycan’dan 26, kara ve hava harp okullarından da 7 öğrenci bu eğitime katılıyor. Azeybaycan’dan 2 subayın da yer aldığı açık deniz eğitiminde 31’i subay, 63’ü astsubay, 88’i er olmak üzere toplamda 182 gemi personeli ve 27 Deniz Harp Okulu personeli görev yapıyor.

Öğrenciler, bando eşliğinde tören geçişi yaptı. Gemideki selamlama mevkilerine geçmesinin ardından TCG Cezayirli Gazi Hasan Paşa Gemi’si limandan ayrıldı. Öğrenciler, tören alanında bulunan komutanları ve yakınları selamladı.
Resim

http://www.DenizHaber.Com.tr

Haci_ilbey
Uzaklaştırıldı
Mesajlar: 2580
Kayıt: 26 Eyl 2012, 14:06
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen Haci_ilbey »


komser003
Süvariler
Mesajlar: 593
Kayıt: 06 Mar 2013, 19:20
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen komser003 »

Resim

alp-er
Süvariler
Mesajlar: 388
Kayıt: 11 Tem 2012, 12:27
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen alp-er »

Sayın komser003; gözlerim doldu paylaşımınızı okuyunca.

Kullanıcı avatarı
KILIÇ
Site Başkanı
Mesajlar: 4790
Kayıt: 10 Tem 2012, 21:24
Yaş: 45

Re: Haberler

Mesaj gönderen KILIÇ »

Konu ile ilgili paylaşımlar yapalım,ayrıca bu mektup daha önce paylaşıldı.

komser003
Süvariler
Mesajlar: 593
Kayıt: 06 Mar 2013, 19:20
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen komser003 »

KILIÇ yazdı:Konu ile ilgili paylaşımlar yapalım,ayrıca bu mektup daha önce paylaşıldı.
TSK'nın sitesinde haber olarak geçti zaten sayın Kılıç.Ama daha önce paylaşıldığını bilmiyordum kusura bakmayın.

Kullanıcı avatarı
assslan
Süvariler
Mesajlar: 1846
Kayıt: 10 Eyl 2012, 14:20
Yaş: 40

Re: Haberler

Mesaj gönderen assslan »

Resim
Tersan Tersanesi A.Ş. (Tersan Tersanecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.) F / T Atlantic Viking'i teslim etti
SeaNews Turkey'de yer alan habere göre; Yalova'da buluınan Tersan Tersanesi, Norveç Alesund merkezli tanınmış balıkçılık şirketi, AS Giske Havfiske için inşa ettiği 74,7 m trol teknesi F/T Atlantic Viking'i teslim ettiğini duyurdu.

Balık proses tesisi ile donatılmış olan F / T Atlantic Viking, Norveç'ten farklı gemi sahipleri için Tersan Tersanesi'nde yapım aşamasında olan beş adet trol teknesi serisinin dördüncüsü.

İlk üç trol teknesi F / T Havbryn, F / T HAVSTRAND ve F / T VOLSTAD sahiplerine, sırasıyla Strand Fiskelsrap'a Şubat ayında, AS Strand Havfiske ve VOLSTAD şirketlerine ise bu yılın Mayıs ve Haziran aylarında teslim edilmişti.

Teslim töreninde TERSAN grup başkanı Nurettin Paksu, "F / T Atlantic Viking teknesini sahipleri Giske Havfiske AS şirketine teslim etmekten dolayı çok mutluyuz" dedi.

Paksu; "F / T Atlantik Viking biz son sekiz ay içinde Norveç teslim olduğu dördüncü gelişmiş trol balıkçı teknesi, biz tersanemizde bu gemilerin seri üretim gibi inşa edildiğini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Tersan, sekiz ay içinde yüksek kaliteli, 4 fabrika trol teknesini farklı Norveç armatörler e teslim etmiş olması başarısının b ir kanıtıdır. Biz bu son teslimlerin başarımızın sürdürülebilirliğini gösterdiğinden ve Norveç ile işbirliğimizin giderek artarak Norveç gemi inşa pazarında daha fazla yer alacak olduğumuzdan çok eminiz. Her bu başarıya ulaşmak için bu proje katkıda bulunan kişilere ve taraflara teşekkür ederim. " dedi.

Aşağıdaki VİDEOda geminin 4 ay önce yapılan denize indirme töreninden çekimler yer alıyor.
[youtube][/youtube]

HDS
Akıncılar
Mesajlar: 6234
Kayıt: 11 Tem 2012, 01:28
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen HDS »

Umarım bu gemileri bizim Karadenizli balıkçılar keşfetmez..

balıkcı
Akıncılar
Mesajlar: 1477
Kayıt: 11 Tem 2012, 11:00
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen balıkcı »

PNS Aslat Fırkateyni, Türkiye'ye geliyor

21 Ekim 2013 / 14:03


Pakistan'ın ilk yerli yapım F-22 firkateyni olan "Pakistan Deniz Kuvvetleri Gemisi ASLAT", Türkiye'yi ziyaret edecek.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nden alınan bilgide ülkenin ilk yerli fırkateyninin Gölcük Deniz Üssü'ne geleceği, Türk Deniz Kuvvetleri ile çeşitli liman ve deniz tatbikatlarına katılacağı bildirildi.

ASLAT'ın; Türk Deniz Kuvvetlerinin ana üssü olan Gölcük Deniz Üssünde geçici dostluk konaklamasının; var olan ikili bağları daha da güçlendireceğini belirten büyükelçilik yetkilileri, "Üst düzey savunma heyetlerinin karşılıklı ziyaretleri, mübadele eğitim programları ve deniz birliklerinin ziyaretleri; Türk-Pakistan savunma ilişkilerinin düzenli bir göstergesidir. Türk firkateyni F-496 TCG Gökova da, 04-08 Mart 2013 tarihlerinde Pakistan Deniz Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen, AMAN-2013 Deniz Tatbikatına katılmıştır. Halen Akdeniz ve Karadeniz'de konuşlandırılan ve Deniz Albay Ahmad Farooq tarafından komuta edilen ASLAT; Kuzey Sudan'da Sudan Limanı'nı, Libya'da Tripoli'yi, Rusya'da Novoroski'yi ziyaret etmiştir ve Suudi Arabistan'da Cidde'yi ziyaret edecektir." açıklamasını yaptı.

BU YIL ENVARTERE KATILDI

17 Nisan 2013 tarihinde Pakistan Deniz Kuvvetleri envanterine katılan ASLAT, SWORD sınıfı firkateynlerin dördüncü gemisi. Savaş gemisinin uzunluğu 123 metre, tonajı 3 bin 144 ve 29 deniz mili üzerinde hıza ulaşabiliyor. Pakistan Deniz Kuvvetlerinin satıh muhariplerine dayanak oluşturan gemi, çoklu tehdit ortamlarında, bağımsız olarak ya da bir görev gücünün parçası olarak, çalışma kapasitesine sahip. ASLAT, kapsamlı savunma yetenekleri ile; anti-denizaltı, anti-yüzey ve anti-hava operasyonları için, silah ve sensörlerle donatılan ASLAT, çok işlevli bir fırkateyn. Gemiye; geminin harekat menzilini arttıran anti-denizaltı operasyonları yürütebilecek bir Z9EC-20 helikopteri de yüklenebiliyor.
Resim

www.DenizHaber.Com.tr

Acheron
Süvariler
Mesajlar: 252
Kayıt: 11 Tem 2012, 11:18
Yaş:

Pakistan Firkateyni Gölcük'te

Mesaj gönderen Acheron »

Bu sabah bir Pakistan Firkateyni Izmit Körfezi'ne giris yapti. Türk Hücumbot'u esliginde.

Kullanıcı avatarı
sailordream
Site Başkanı
Mesajlar: 3732
Kayıt: 31 Ağu 2012, 10:33
Yaş:

Re: Pakistan Firkateyni Gölcük'te

Mesaj gönderen sailordream »

http://trmilitary.com/viewtopic.php?f=8&t=3335
balıkcı yazdı:PNS Aslat Fırkateyni, Türkiye'ye geliyor
Resim
http://www.DenizHaber.Com.tr

Ulytau
Süvariler
Mesajlar: 284
Kayıt: 01 Ağu 2012, 12:40
Konum: AtaTürkiye Cumhuriyeti
Yaş: 30

Re: Pakistan Firkateyni Gölcük'te

Mesaj gönderen Ulytau »

Buradan Rusya'ya geçecekler bildiğim kadarıyla :)

Sanchez
Site Başkanı
Mesajlar: 10498
Kayıt: 11 Tem 2012, 02:06
Yaş:

Re: Pakistan Firkateyni Gölcük'te

Mesaj gönderen Sanchez »

Zülfikar Sınıfı fırkateynler için pek de yerli denemez aslında. Zülfikar Sınıfı fırkateynlerin ilk üçü, Çin'de üretildi. Sonuncusu olan Aslat(254) ise Pakistan'da üretildi. Tabi ki, Çin ve Pakistan arasıdnaki anlaşmalardan tam olarak haberdar olamayız ancak, bizim Meko'lar ne kadar yerliyse, Zülfikar da o kadar yerlidir.

Kullanıcı avatarı
Sabri Ünal
Süvariler
Mesajlar: 135
Kayıt: 10 Tem 2013, 17:08
Yaş: 35
İletişim:

Re: Pakistan Firkateyni Gölcük'te

Mesaj gönderen Sabri Ünal »

Güzel komşum Pakistan'ın fırkateyn'ini görmeye gidecek kimse var mı? Biraz görsel olarak bizi de şenlendirseler diyordum.

Kullanıcı avatarı
sailordream
Site Başkanı
Mesajlar: 3732
Kayıt: 31 Ağu 2012, 10:33
Yaş:

Re: Pakistan Firkateyni Gölcük'te

Mesaj gönderen sailordream »

Sanchez yazdı:Zülfikar Sınıfı fırkateynler için pek de yerli denemez aslında. Zülfikar Sınıfı fırkateynlerin ilk üçü, Çin'de üretildi. Sonuncusu olan Aslat(254) ise Pakistan'da üretildi. Tabi ki, Çin ve Pakistan arasıdnaki anlaşmalardan tam olarak haberdar olamayız ancak, bizim Meko'lar ne kadar yerliyse, Zülfikar da o kadar yerlidir.
MEKO heleki son modernizasyondan sonra çok daha yerlidir.
Aslında bu Zülfikar sınıfı gemi için kaynakları yerli yada ekipman montajı yerli yapılan gemi demek daha doğru olur. Ama yinede Pakistan için doğru yolda atılmış önemli bir adımdır.
En son sailordream tarafından 22 Eki 2013, 15:51 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
TEORI
Site Başkanı
Mesajlar: 5810
Kayıt: 11 Tem 2012, 13:25
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen TEORI »

Konular birleştirildi.

balıkcı
Akıncılar
Mesajlar: 1477
Kayıt: 11 Tem 2012, 11:00
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen balıkcı »

Donanma gemileri ziyarete açılacak
Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü kutlamaları kapsamında Gölcük'te bulunan askeri gemilerin 28 Ekim ve 29 Ekim tarihlerinde halkın ziyaretine açılacağı belirtildi.
22 Ekim 2013 / 15:27


Türk Silahlı Kuvvetleri'ni sarsan 'Ergenekon' ve 'Balyoz', 'Kafes' gibi isimlerle anılan operasyon ve ardından gelen davaların ardından kapıları medyaya ve halkın ziyaretlerine kapanan Donanma Komutanlığı'nın Gölcük'deki Ana Üssü'nde, uzun bir aradan sonra Cumhuriyet Bayramı'nda savaş gemileri vatandaşların ziyaretine açılıyor.

Daha önce savaş gemilerinin tatbikatlara gidişleri, uzun süreli seyre giden ve gelen gemilerin uğurlama ve karşılanmaları için düzenlenen törenler dahil birçok etkinliği basına açık olarak gerçekleştirilen Donanma Komutanlığı'nda, uzun süredir basına izin verilmiyordu.

Aralarında eski Kuvvet Komutanlarının da bulunduğu birçok amiral ve subayın hapis cezalarına çarptırıldığı, Donanma Komutanı Nusret Güner'in istifa ettiği, geçtiğimiz günlerde 'Geleceğin Deniz Kuvvetleri Komutanı' gözüyle bakılan Koramiral Atilla Kezek'in beklenmedik biçimde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden istifa etmesiyle dikkatlerin yeniden üzerine toplandığı Donanma Komutanlığı'nın Gölcük deniz Üssü'nde, uzun süredir ilk kez kapılar halka ve gazetecilere açılıyor. Donanma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi :

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü kutlamaları kapsamında Donanma Komutanlığı tarafından; Gölcük Deniz Ana Üssü Poyraz Limanı'nda bulunan askeri gemiler (Firkateyn, Hücumbot, Denizaltı, Akaryakıt Gemisi), 28 Ekim 2013 tarihinde 13.00-17.00 saatleri arasında, 29 Ekim 2013 tarihinde 10.00-17.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açılacaktır" denilerek gemileri ziyaret etmek isteyenlerin belirtilen saatlerde Gölcük'te Anadolu Kalkınma Vakfı Kız Teknik ve Meslek Lisesi yanında bulunan giriş kapısında hazır bulunmaları gerektiği duyuruldu
http://www.DenizHaber.Com.tr

Sanchez
Site Başkanı
Mesajlar: 10498
Kayıt: 11 Tem 2012, 02:06
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen Sanchez »

İstanbul'da?

Kullanıcı avatarı
sailordream
Site Başkanı
Mesajlar: 3732
Kayıt: 31 Ağu 2012, 10:33
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen sailordream »

Edifice yazdı:Hindistan, 2 ay önce yapımına başladığı ilk yerli uçak gemisi INS Vikrant'ın üretiminin 2. aşamasına geçmiş. Kaynak: defencenews.in
Aslında yerihttp://trmilitary.com/viewtopic.php?f=8 ... &start=150 olsaymış daha iyi olacakmış ama madem buradan girildi burada düzeltelim.

Tasarımına 1999 da inşasına Şubat 2009 da başlandı 2 ay önce değil. "Two months after it was floated out" denize indikten iki ay sonra anlamını ihtiva eder.

Agustos 2013te 17000 tonluk kısmı denize indirildi çünkü inşaa edilmekte olduğu kızağın toplamkapasitesi 20000 tondu. O yüzden ikinci aşama diye bir olay var, yeni inşaa kızakları yetmediği için inşaatına bakım onarım kızakğında devam edilecek. Ciddi maliyet artışı yaratan konular.

Çok gözü kara daldıkları bu proje için daha bir dünya işleri var ama sonu onlar için hayırlı olacak.

http://www.defencenews.in/defence-news- ... ew&id=2191
En son sailordream tarafından 23 Eki 2013, 16:44 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

balıkcı
Akıncılar
Mesajlar: 1477
Kayıt: 11 Tem 2012, 11:00
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen balıkcı »

Tuğamiral Çakır: Uçak gemisi yapmak bizim için daha kolay
Türkiye’nin ilk milli savaş gemilerinin yapıldığı İstanbul Tersanesi Komutanlığı kapılarını BUGÜN’e açtı. Tersane Komutanı Tuğamiral Çakır, her türlü suüstü savaş gemisini dizayn edebilecek yeteneğe sahip olduklarını belirterek “Uçak gemisi yapmak bizim için daha kolay” dedi.

Sa­vun­ma sa­na­yi­nin gu­ru­ru ilk mil­li sa­vaş ge­mi­si pro­je­si MİL­GE­M’­i ta­sar­la­yan ve üre­ten İs­tan­bul Ter­sa­ne­si Ko­mu­tan­lı­ğı ka­pı­la­rı­nı
BU­GÜ­N’­e aç­tı. Ter­sa­ne Ko­mu­ta­nı Tu­ğa­mi­ral Ah­met Ça­kır, mil­li harp ge­mi­si sa­na­yi­ine as­ke­ri ter­sa­ne­nin sun­du­ğu kat­kı­la­rı an­lat­tı. Türk De­niz Kuv­vet­le­ri Ko­mu­tan­lı­ğı ta­ra­fın­dan MİL­GEM Kor­ve­ti­’nin di­zay­nı­nı ger­çek­leş­tir­mek için 12 Mart 2004 ta­ri­hin­de ku­ru­lan MİL­GEM Pro­je Ofi­si­’n­de sa­vaş ge­mi­si di­zay­nı, en­teg­ras­yo­nu ve in­şa­sı için ge­rek­li tüm alan­lar­da ye­ter­li bil­gi ve be­ce­ri­ye sa­hip 50 ci­va­rın­da mü­hen­dis, lo­jis­tik, kul­la­nı­cı, tek­nik res­sam ve ida­ri per­so­nel gö­rev ya­pı­yor.

MÜTEVAZI ŞARTLAR HAKİM

De­niz Kuv­vet­le­ri­’nin ih­ti­yaç­la­rı­nı kar­şı­la­mak doğ­rul­tu­sun­da di­ğer pro­je­ler­de de yer al­mak için ofi­sin adı 2010 Di­zayn Pro­je Ofi­si ola­rak de­ğiş­ti­ril­di. Bü­yük iş­le­re im­za atan ofis­te çok mü­te­va­zı şart­lar ha­kim. Ofis için ter­sa­ne­de ye­ni bir bi­na in­şa­ası ha­zır­lı­ğı ya­pı­lı­yor. Tu­ğa­mi­ral Ça­kır, 10 yıl ön­ce açı­lan ofi­sin şim­di gel­di­ği nok­ta­yı şöy­le an­lat­tı:

GE­Mİ­YE 240 KM KAB­LO

“2004’te açı­lan ofi­se mü­dü­rü ola­rak 2005’te gö­re­ve gel­dim. MİL­GE­M’­in ilk ge­mi­si­ni 2011’de tes­lim et­tik. 7 se­ne­de hem di­zayn hem in­şa ger­çek­leş­tir­dik. Böy­le bir ge­mi­yi de­fa­lar­ca ya­pan bir ter­sa­ne için bi­le çok id­di­alı bir sü­re. Ta­ma­men ofi­sin öz­gün di­zay­nı olan ge­mi 4,5 yı­lı in­şa ol­mak üze­re 7 se­ne­de ta­mam­lan­dı. MİL­GEM, De­niz Kuv­vet­le­ri­miz­de­ki ben­zer ge­mi­ler­de­ki­ne oran­la en dü­şük per­so­ne­le sa­hip. Er da­hil sa­de­ce 85 per­so­nel gö­rev ya­pı­yor. Bu ye­te­nek yük­sek oto­mas­yon­la ger­çek­leş­miş. Ge­mi­ye yak­la­şık 240 km kab­lo, 9 km bo­ru dö­şen­miş, yak­la­şık 1000 ton yük­sek ka­li­te­de ge­mi in­şa sa­cı kul­la­nıl­mış.”

Tu­ğa­mi­ral Ça­kır, MİL­GEM gi­bi pro­je­ler­de in­san­la­ra gü­ven ka­zan­dır­ma­nın çok önem­li ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, “Yo­la çı­kıl­dı­ğın­da her­kes ürün is­ti­yor­du. O ürü­nü or­ta­ya ko­ya­ma­dı­ğı­mız müd­det­çe ki­şi­le­rin ka­fa­la­rın­da­ki en­di­şe­le­ri yok et­mek müm­kün de­ğil­di­” de­di. Di­zayn ofi­sin­de, bir de­niz ma­yı­nı­nın ge­mi­ye ya­kın bir mev­ki­de pat­la­ma­sı son­ra­sın­da ge­mi­de olu­şa­bi­le­cek et­ki­le­ri­ni si­mü­le ede­bi­li­yor­su­nuz. Ve­ya ge­mi­nin tit­re­şim ana­liz­le­ri­ni özel ya­zı­lım­lar ara­cı­lı­ğı ile ya­pa­bi­li­yor­su­nuz. Ofis ça­lı­şan­la­rı ken­di alan­la­rın­da son de­re­ce pro­fes­yo­nel bir ko­num­da­lar. Tu­ğa­mi­ral Ça­kır, bu­gün ge­li­nen nok­ta iti­ba­riy­le tek­nik altya­pı ve in­san gü­cü ola­rak sa­hip ol­du­ğu­muz ye­te­nek­ler ko­nu­sun­da şu bil­gi­le­ri ver­di:

YA­BAN­CI­LAR HAY­RET EDİ­YOR

“Biz de­ni­zal­tı ko­nu­su­na hâlâ tem­kin­li yak­laş­mak­la be­ra­ber önü­müz­de­ki dö­nem he­def­le­ri içi­ne mil­li de­ni­zal­tı di­zay­nı­nı da koy­duk. Ha­li­ha­zır­da, her tür­lü su­üs­tü sa­vaş ge­mi­si­ni di­zayn ede­bi­le­cek ye­te­ne­ğe sa­hi­biz. ‘U­çak ge­mi­si ya­pa­bi­li­yor mu­su­nu­z’ so­ru­su­na ce­va­ben ‘Ko­la­y’ di­yo­ruz. Çün­kü, bü­yük ge­mi di­zay­nı da­ha ko­lay­dır. Ge­mi kü­çül­dük­çe kı­sıt­la­rı­nız ar­tı­yor, he­men he­men ay­nı sis­tem­le­ri da­ha kü­çük alan ve ha­cim­le­re da­ha dü­şük ağır­lık­lar­la yer­leş­tir­me­niz ge­re­ki­yor. Ge­len ya­ban­cı he­yet­ler Hey­be­li­ada ve Bü­yü­ka­da kor­vet­le­ri­ni gö­rün­ce, bu ka­dar çok sis­te­mi bu ka­dar kü­çük plat­for­ma na­sıl yer­leş­tir­di­ği­mi­ze hay­ret edi­yor. Bu iki ge­mi­nin dün­ya­da­ki çok mak­sat­lı mo­dern fır­ka­teyn­le­rin sa­hip ol­du­ğu özel­lik­ler­den hiç ek­si­ği yok. Ya­ban­cı he­yet­le­rin be­ğe­ni­le­ri bi­zim ulaş­tı­ğı­mız se­vi­ye­nin en önem­li ka­nı­tı­dır.”

Fırkateyn projesiyle teknolojik sıçrama olacak

İstanbul Tersanesi Komutanlığı, MİLGEM Projesi ile Denizaltı Savunma Harbi ve Keşif Karakol Gemileri inşa ediyor. Bu proje ile kazanılan tecrübe ve bilgi birikimi sonucu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın hava savunma harbi firkateyni ihtiyacını karşılamak maksadıyla MİLGEM Projesi ile inşa eden gemilerin yaklaşık 2,5-3 katı büyüklükte olacak Hava Savunma Harbi Fırkateyni’nin dizayn ve inşa edileceği TF-2000 Projesi’ne başlandı. Tuğamiral Çakır, TF-2000 Projesi kapsamında yapılacak gemilerin özelliklerini şöyle anlattı:

400 KM MENZİLDEN TESİS

“İnşa edilecek platformlar tanımlanmış hava resmini asgari 400 km menzilden itibaren tesis edebilecek, tahsis edilen uçakların 3 boyutta kontrol edilmelerini sağlayabilecek. Kuvvet hava savunması yapmasına imkân sağlayacak uzun menzilli satıhtan, havaya güdümlü mermi sistemlerine sahip, kendini savunma maksatlı satıhtan havaya güdümlü mermilerle aynı anda taarruz eden çok sayıda satha yakın seyreden güdümlü mermiye karşı savunma sağlayabilecek nitelikte, hava savunma yeteneği yanında, bekasını sağlayabilecek nitelikte denizaltı savunma ve su üstü harbi sistemlerine sahip olacak.”

TF-2000 Projesi kapsamında yapılacak platformun temel algılayıcılarından biri olan çok maksatlı faz dizili radar sisteminin mümkün olduğunca milli olanaklarla gerçekleştirilmesini sağlamak üzere çalışma başlatılmasına karar verildiğini ifade eden Tuğamiral Çakır, bu çalışma kapsamında SSM ile ASELSAN A.Ş. arasında 2 Eylül 2013’te sözleşme imzalandığını belirtti.

8 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Tuğamiral Çakır, “TF-2000’in ana sensörü olan ‘Çok Amaçlı Faz Dizili Radar’ın (ÇAFRAD) geliştirme faaliyetlerine başlandı. Projenin ilk safhası olan Teknolojik Gösterim Fazı’nın 60 ay, nihai ürün fazının ise önümüzdeki 8 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Sadece ABD, Hollanda ve Avustralya gibi ülkeler tarafından üretilmekte olan bünyeye sabit antenlere sahip faz dizinli radarların Türkiye’de üretilmesiyle bu konuda teknolojik sıçrama gerçekleştirilmiş olacak” dedi.

MiLGEM güven oluşturdu

“Ne­den bu­gü­ne ka­dar mil­li ge­mi­mi­zi ya­pa­ma­dı­k” so­ru­su üze­ri­ne Tu­ğa­mi­ral Ça­kır şun­la­rı söy­le­di: “Tür­ki­ye­’de çok iyi se­vi­ye­de ye­tiş­miş, dün­ya­nın en iyi üni­ver­si­te­le­rin­den me­zun ol­muş çok sa­yı­da mü­hen­dis var. Alan­la­rın­da dün­ya ça­pın­da pro­je­le­re im­za atı­yor­lar. Önem­li olan bu bil­gi ve be­yin gü­cü­nü or­ga­ni­ze edip bel­li bir he­de­fe yön­len­di­re­bil­mek. MİL­GEM pro­je­si ön­ce­sin­de bu gü­cün far­kın­da­lı­ğı ye­ter­li se­vi­ye­de de­ğil­di. Far­kın­da­lı­ğın ye­ter­li ol­ma­ma­sı se­be­biy­le ken­di mü­hen­di­si­mi­ze gü­ven de ye­ter­li se­vi­ye­de de­ğil­di. Bu se­bep­le mil­li di­zayn bir sa­vaş ge­mi­si­ne sa­hip ol­ma he­de­fi sü­rek­li er­te­len­di. MİL­GEM pro­je­sin­de ilk de­fa far­kın­da­lık ve ne­ti­ce­sin­de gü­ven tam an­la­mıy­la oluş­tu ve bü­yük­le­ri­miz bi­ze bu pro­je­yi ger­çek­leş­tir­me şan­sı­nı ta­nı­dı. Bu pro­je bu an­lam­da bir dö­nüm nok­ta­sıy­dı. Ger­çek­leş­tir­di­ği­miz tak­dir­de, bir da­ha sa­vaş ge­mi­si te­da­ri­ki için yurt­dı­şı fir­ma­la­ra yön­len­me­ye­cek, ken­di öz­gün di­zay­nı­mı­za sa­hip ve ta­ma­men De­niz Kuv­vet­le­ri­mi­zin ih­ti­yaç­la­rı doğ­rul­tu­sun­da şe­kil­len­miş sa­vaş ge­mi­le­ri­ne sa­hip ola­cak­tık. Ak­si­ni dü­şün­me­dik bi­le. Çün­kü ba­şa­rı­sız ol­du­ğu­muz tak­tir­de en az bir 10-15 se­ne da­ha böy­le­si bir im­kân bi­ze ta­nın­ma­ya­cak­tı. O yüz­den tek al­ter­na­ti­fi­miz ba­şar­mak­tı. Ge­li­nen nok­ta hem bi­zim hem de ül­ke­mi­zin ge­le­ce­ği için çok önem­li. Son­ra­sı için he­def­le­ri­mi­zi çok iyi be­lir­le­me­miz la­zım. Bu gü­ne ka­dar ge­liş­miş ül­ke­le­ri ya­ka­la­ma­ya ça­lış­tık. Bi­ri­le­ri­nin pe­şin­den koş­mak de­ğil, bi­ri­le­ri­nin git­ti­ği he­de­fi gö­rüp o he­de­fe iler­le­me­miz la­zım. Ak­si tak­dir­de hep ar­ka­da kal­ma­ya mah­kum olur­su­nuz. Bu ne­den­le ül­ke ola­rak kri­tik tek­no­lo­ji­ler açı­sın­dan he­def be­lir­le­yip on­la­rın pe­şin­den koş­ma­mız la­zım.”

Sivil tersanelerden hiçbir şey esirgemiyoruz

As­ke­ri ter­sa­ne­le­re olan ih­ti­ya­cın hiç­bir za­man bit­me­ye­ce­ği­ni söy­le­yen Tu­ğa­mi­ral Ça­kır, 2001 yı­lın­da MİL­GEM iha­le­si­ne ilk çı­kıl­dı­ğın­da hiç­bir Türk fir­ma­sı­nın öz­gün di­zayn ile tek ba­şı­na iha­le­ye gir­me­di­ği­ni kay­de­de­rek şöy­le ko­nuş­tu:

MİLGEM MANTIĞINA AYKIRI

“Hep­si­nin or­ta­ğı ya­ban­cı ter­sa­ne ve­ya di­zayn fir­ma­sıy­dı. Ve o iha­le MİL­GEM man­tı­ğı­na ay­kı­rı ol­du­ğu için ip­tal edil­di. Bu gi­ri­şi­min ba­şa­rı­sız ol­ma­sı son­ra­sın­da De­niz Kuv­vet­le­ri, Sa­vun­ma Sa­na­yi Müs­te­şar­lı­ğı ile be­ra­ber önem­li bir so­rum­lu­lu­ğu alıp MİL­GEM sü­re­ci­ne baş­la­dı. As­lın­da, ben bu sü­re­ci 1923’te ya­pı­lan İz­mir İk­ti­sat Kon­gre­si­’n­de alı­nan ka­ra­ra ben­ze­ti­yo­rum. O kon­gre­de de sa­na­yi dev­ri­mi­nin ge­ri­sin­de ka­lın­dı­ğı, ive­di­lik­le sa­na­yi­leş­me ata­ğı­nın ya­pıl­ma­sı ge­rek­ti­ği be­lir­til­miş an­cak özel sek­tör­de sa­na­yi­leş­me ata­ğı­nı ger­çek­leş­ti­re­cek ser­ma­ye ol­ma­ma­sı ne­de­niy­le dev­le­tin bel­li sek­tör­ler­de ön­cü ol­ma­sı­ ka­ra­rı alın­mış­tır. MİL­GEM pro­je­sin­de de dev­let bu sek­tör­de­ki boş­lu­ğu dol­du­ra­cak şe­kil­de öne çı­ka­rak bir il­ki ger­çek­leş­tir­miş­tir. Mil­li ola­rak ger­çek­leş­ti­ri­le­cek pro­je­le­rin ön­cü­sü, lo­ko­mo­ti­fi ol­duk. Ül­ke­de bu pro­je­le­rin ve da­ha ni­ce­le­ri­nin ger­çek­leş­ti­re­bi­le­ce­ği­ne da­ir gü­ve­ni oluş­tur­duk. Si­vil ter­sa­ne yö­ne­ti­ci­le­ri­nin ön­le­rin­de­ki be­lir­siz­li­ği yok ede­rek da­ha ko­lay risk al­ma­la­rı­nı sağ­la­dık. Si­vil ter­sa­ne­ler­le, ka­ra­kol bo­tu ve çı­kar­ma ge­mi­si pro­je­le­rin­de MİL­GEM pro­je­si es­na­sın­da el­de et­ti­ği­miz de­ne­yim­le­ri ve bil­gi­le­ri hep pay­laş­tık, her ko­nu­da des­tek ver­dik. Hiç­bir şe­yi esir­ge­mi­yo­ruz. Bu top­ye­kûn bir kal­kın­ma pro­je­si. Da­ha bü­yük he­def­le­re hep bir­lik­te eri­şe­ce­ğiz.”

Sivil kurumsal kültür oluşturmalı

MİLGEM projesinin 5, 6, 7 ve 8. gemilerinin sivil tersanede yapılacağını hatırlatan Tuğamiral Çakır, sivil sektörde büyük projelere imza atılabilmesi için kurumsal kültürün oluşması gerektiğini kaydederek şöyle dedi: “Sivil tersanelerimiz bu gemileri yapabilecek seviyede. En önemli unsur insan gücü. Altyapıda eksikleri yok ancak insan kolay yetişmiyor. Deniz Kuvvetleri’nin 40 yılı aşkın eğitim ve personel politikalarının sonucu olarak MİLGEM gibi iddialı projeyi başarıyla yaptık. Sivil tersaneler de personel yetiştirilmesine önem vermeli, kurumsal kültürün oluşması için ciddi adımlar atmalı. Türkiye’nin en iyi mühendislerini bir araya getirip uzay gemisi yapalım diyemiyorsunuz. Tuğlaları üst üste koyarak bir yere geliniyor.”

185 parça yüzer unsura 7/24 hizmet

İs­tan­bul Ter­sa­ne­si Ko­mu­tan­lı­ğı’nın sa­de­ce as­ke­ri ter­sa­ne­le­re ge­mi in­şa fa­ali­yet­le­ri ic­ra et­me­di­ği­ne dik­kat çe­ken Tu­ğa­mi­ral Ça­kır, “Bi­zim iş gü­cü­mü­zün yak­la­şık yüz­de 65-70’i, so­rum­lu­lu­ğu­muz al­tın­da­ki De­niz Kuv­vet­le­ri Ko­mu­tan­lı­ğı­’na ait 185 par­ça yü­zer un­su­run ona­rım, ta­di­lat ve mo­der­ni­zas­yon fa­ali­yet­le­ri­ne ay­rıl­mış­tır. Ba­kım ve ona­rım hiz­me­ti sa­de­ce ter­sa­ne or­ta­mın­da kal­ma­yıp yur­ti­çin­de ve yurt­dı­şın­da yü­zer bir­li­ğin bu­lun­du­ğu her mev­ki­de ba­şa­rıy­la ger­çek­leş­ti­ril­mek­te­di­r” de­di.

Bir baş­ka de­yiş­le 7 gün 24 sa­at, dün­ya­nın her böl­ge­sin­de ge­mi­le­ri­mi­ze ke­sin­ti­siz ona­rım hiz­me­ti ve­ril­di­ği­ni vur­gu­la­yan Ça­kır, “ABD ve Al­man­ya­’dan ge­len he­yet­ler da­hil, ge­mi­yi ve ter­sa­ne­mi­zi ge­zen as­ke­ri he­yet­ler ‘En­düs­tri­niz çok ge­liş­miş bi­le ol­sa De­niz Kuv­vet­le­ri ola­rak bu bi­ri­ki­mi­ni­zi mut­la­ka mu­ha­fa­za edin. Biz bu­nu yap­ma­dık ama şim­di çok piş­ma­nız an­cak sü­re­ci ge­ri dön­dü­re­mi­yo­ru­z’ di­yor. Tüm bu se­bep­ler­den do­la­yı, as­ke­ri ter­sa­ne­le­ri­miz De­niz Kuv­vet­le­ri­mi­z’­in be­ka­sı için son de­re­ce önem­li bir hu­sus­tu­r” di­ye ko­nuş­tu.

ERKAN ACAR - BUGÜN GAZETESİ
http://gundem.bugun.com.tr/

balıkcı
Akıncılar
Mesajlar: 1477
Kayıt: 11 Tem 2012, 11:00
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen balıkcı »

Deniz Kuvvetleri'nde GİHA dönemi başlıyor
İnsansız hava araçları artık deniz üstünde de anlık takip yapacak. İlk etapta 26 adet Gemiye Konuşlu İnsansız Hava Aracı (GİHA) yapılacak.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Genelkurmay Başkanlığı'nın denizlerde kullanılacak İnsansız Hava Aracı (İHA) ihtiyacını karşılamak için harekete geçti. Hayata geçirilecek olan Gemiye Konuşlu İnsansız Hava Aracı (GİHA) projesi için Teklife Çağrı Dosyası'nı hazırlayan Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Genelkurmay Başkanlığı'nın ihtiyacını gidermek için ilk etapta 26 adet GİHA alımı planlıyor.

İhale usulüyle hayata geçirilmesi planlanan GİHA için yerli üreticilere çağrı yapılacak ve Aselsan gibi yerli üreticilerin projede yer alması sağlanacak. İhalenin gerçekleşmesiyle de GİHA projesi 1 yıl içinde hayata geçirilecek.

Denizlerde sürekli seyrüsefer durumundaki Türk Donanması, GİHA'ları kullanmaya başladığı andan itibaren daha etkin görev yapmaya başlayacak. Donanmanın elindeki radar sistemlerinin yanı sıra GİHA'lar da Donanma Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın harekat merkezlerine görüntü aktaracak. GİHA'nın aktardığı yeni görüntülerle anlık takibin de kapsamı genişleyecek. Yapımı tamamlandıtan sonar 26 adet GİHA'nın 10'u Ege Denizi'nde konuşlandırılacak. Geri kalan GİHA'lar ise Akdeniz ve Karadeniz'deki gemilerde görev yapacak.

10'U EGE DENİZİ'NDE

Denizaşırı göreve giden her firkateyn ve korvete de en az 2 GİHA konuşlandırılacak. GİHA sistemi, kaçakçılıkla mücadele konusunda da donanmaya güç katacak. Böylece insan kaçakçılığının da önüne geçilecek. GİHA'lar 7 bin feet yükseklikte 12 saat boyunca görev yapabilecek. GİHA, konuşlu olduğu gemiden havalandıktan sonra 100 deniz mili uzağa giderek görüntü toplayabilecek. GİHA sisli ve yağışlı havalarda da görev yapabilme kabiliyetine sahip olacak.
www.DenizHaber.Com.tr

balıkcı
Akıncılar
Mesajlar: 1477
Kayıt: 11 Tem 2012, 11:00
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen balıkcı »

YUNAN BOTLARI TÜRKLERİ SIKIŞTIRMIŞTI! İŞTE O ANDA BAKIN KİM GELDİ..

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/59824/25 ... lendi.aspx
http://webtv.hurriyet.com.tr

Leviathan
Süvariler
Mesajlar: 1481
Kayıt: 14 Nis 2013, 14:22
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen Leviathan »

Haber başlığını atan arkadaşın anlından öpmek lazım bakın kim geliyor deyince insan Godzilla gibi bir şey bekliyor , Yunan botuyla bizimkini yan yana koyduğumuzda gerçekten Godzilla gibi kalıyor :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

balıkcı
Akıncılar
Mesajlar: 1477
Kayıt: 11 Tem 2012, 11:00
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen balıkcı »

Tank Çıkarma Gemisi parka yerleştirildi
Adana Büyükşehir Belediyesi, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatında kullanılan tank çıkarma gemilerinden TCG 314-302’yi Merkez Park’a yerleştirdi.
12 Şubat 2014 / 07:28

ÇIKARMA GEMİSİ TURİZME KAZANDIRILDI

Adana Büyükşehir Belediyesi, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatında kullanılan tank çıkarma gemilerinden Türkiye Cumhuriyeti Gemisi TCG 314-302’yi Merkez Park’a yerleştirdi.

Kıbrıs Savaşı’nda kullanılan benzer gemiler arasında hurda fabrikalarına verilmeyen son gemi olarak bilinen çıkarma gemisi bakım, onarım ve ışıklandırma yapılmasının ardından ziyarete açılacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, çocuklarımızın ve halkımızın milli bilincini üst seviyede tutmak, onları yakın tarihimizle ilgili bilgilendirmek üzere böyle bir girişimde bulunduklarını belirtti.

Zihni Aldırmaz, “Çocuklarımız çıkarma gemisi nedir, tarihimizde nerelerde, nasıl kullanılmıştır öğrensin. Bu gemi kendi tersanemizde yapılmış olması açısından da önem taşıyor. Hurda fabrikasına gitmesindense Adanalıların ve kent dışından gelen insanlarımızın ziyaret edip, bilgi alabileceği bir açık hava müzesi haline getirilmesi bize çok daha uygun geldi. Bu geminin manevi değeri çok büyük ve sergilenmesi gerekiyor” dedi.

TCG 314-302 TARİHÇE VE ÖZELLİKLER

Gemi TCG Ç-302 Sınıfı, Ç-314 numaralı tank çıkarma gemisi personel çıkarmada da kullanılmış. 1965 yılında İstanbul Haliç Tersanesinde yapıldı ve aynı yıl donanmaya katıldı. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatına katılan gemi adaya tank ve personel sevkiyatında kullanıldı. Daha sonra 1987 yılında hizmetten çekilerek Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne devredildi.

15.02.2007 tarihinde Çatalan Belediyesi tarafından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden satın alınarak, İstanbul’dan Söndüren 5 gemisinin yedeğinde Mersin Limanı’na, oradan da kara yoluyla Çatalan Baraj Gölü’ne nakledildi ve yolcu taşımada kullanıldı.

Çatalan Belediyesi'nin kapatılması ile 16.01.2008 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Makine İkmal Daire Başkanlığınca 2012 yılında batık olduğu yerden çıkartılarak 6 adet balıkçı teknesi desteği ile eski Çatalan yolunun olduğu yere çekildi. Buradan özel vinçlerle kaldırılarak özel treylere yüklendi ve çok zorlu bir yolculuktan sonra Balcalı Şantiyesi’ne indirildi.

Daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın talimatıyla Merkez Park’ta yaptırılan yerine taşındı.

Burada bakım ve onarımı kapalı ortamda yapılacak ve ışıklandırma ile çevre düzenleme çalışmaları tamamlanınca vatandaşların ziyaretine açılacak. Ayrıca geminin bulunduğu bölgeye bir tanıtım panosu yaptırılıyor. Bütün özellikleri ve geminin resimleri bu panoda olacak.
http://www.DenizHaber.Com.tr



Aldırmaz Hurda Fabrikasına Gidecek Çıkarma Gemisini Adana Turizmine Armağan Ediyor
ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KIBRIS BARIŞ HAREKATINDA KULLANILAN TANK ÇIKARMA GEMİLERİNİN SONUNCUSUNU MERKEZ PARK’A YERLEŞTİRDİ. GEMİ; BAKIM, ONARIM VE IŞIKLANDIRMANIN ARDINDAN, ADANALILARIN ZİYARETİNE AÇILACAK…

Adana Büyükşehir Belediyesi, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatında kullanılan tank çıkarma gemilerinden TCG 314-302’yi Merkez Park’a yerleştirdi.

Kıbrıs Savaşı’nda kullanılan benzer gemiler arasında hurda fabrikalarına verilmeyen son gemi olarak bilinen çıkarma gemisi bakım, onarım ve ışıklandırma yapılmasının ardından ziyarete açılacak.
Resim
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, çocuklarımızın ve halkımızın milli bilincini üst seviyede tutmak, onları yakın tarihimizle ilgili bilgilendirmek üzere böyle bir girişimde bulunduklarını belirtti.

Zihni Aldırmaz, “Çocuklarımız çıkarma gemisi nedir, tarihimizde nerelerde, nasıl kullanılmıştır öğrensin. Bu gemi kendi tersanemizde yapılmış olması açısından da önem taşıyor. Hurda fabrikasına gitmesindense Adanalıların ve kent dışından gelen insanlarımızın ziyaret edip, bilgi alabileceği bir açık hava müzesi haline getirilmesi bize çok daha uygun geldi. Bu geminin manevi değeri çok büyük ve sergilenmesi gerekiyor” dedi.

TCG 314-302 TARİHÇE VE ÖZELLİKLER

Gemi TCG Ç-302 Sınıfı, Ç-314 numaralı tank çıkarma gemisi personel çıkarmada da kullanılmış. 1965 yılında İstanbul Haliç Tersanesinde yapıldı ve aynı yıl donanmaya katıldı. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gemi adaya tank ve personel sevkiyatında kullanıldı. Daha sonra 1987 yılında hizmetten çekilerek Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğüne devredildi.

15.02.2007 tarihinde Çatalan Belediyesi tarafından Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğünden satın alınarak, İstanbul’dan Söndüren 5 gemisinin yedeğinde Mersin Limanı’na, oradan da kara yoluyla Çatalan Baraj Gölü’ne nakledildi ve yolcu taşımada kullanıldı.
Resim
Çatalan Belediyesinin kapatılması ile 16.01.2008 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Makine İkmal Daire Başkanlığınca 2012 yılında batık olduğu yerden çıkartılarak 6 adet balıkçı teknesi desteği ile eski Çatalan yolunun olduğu yere çekildi. Buradan özel vinçlerle kaldırılarak özel treylere yüklendi ve çok zorlu bir yolculuktan sonra Balcalı Şantiyesi’ne indirildi.

Daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın talimatıyla Merkez Park’ta yaptırılan yerine taşındı..

Burada bakım ve onarımı kapalı ortamda yapılacak ve ışıklandırma ile çevre düzenleme çalışmaları tamamlanınca vatandaşların ziyaretine açılacak. Ayrıca eeminin bulunduğu bölgeye bir tanıtım panosu yaptırılıyor. Bütün özellikleri ve geminin resimleri bu panoda olacak.
http://www.adana-bld.gov.t

Bu teknenin ilkleri yaşatan önemli bir kaç özelliği var.

balıkcı
Akıncılar
Mesajlar: 1477
Kayıt: 11 Tem 2012, 11:00
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen balıkcı »

Barbaros, 'Obangame Express'e katılacak
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı BARBOROS Türk Deniz Görev Grubu, dünya denizlerinde sancak-varlık göstererek Türk dış politikasını desteklemek ve Afrika ülkeleri ile tesis edilen ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Afrika'ya gidiyor.
Genel Kurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Barbaros Türk Deniz Grubu'nun" Afrika kıtasının batısından başlayarak, tüm kıta içinde 26 Afrika ülkesine yönelik eğitim faaliyeti gerçekleştireceği ve limanı ziyaret edeceği bildirildi.

Barbaros Türk Deniz Grubu Afrika turunda, ABD Afrika Komutanlığınca planlanan ve Batı Afrika ülkelerinin de yer alacağı "OBANGAME EXPRESS" Tatbikatına da katılacak. Tatbikatta yer alan Türk Görev Grubu, Güney Afrika'da bulunan Overberg Atış Alanı'na güdümlü mermi ve top atışlarında bulunacak ve Hint Okyanusu'nda, deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerine ve deniz güvenliğine destek sağlayacak.

Tuğamiral Ali Murat Dede'nin Komuta ettiği Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, 17 Mart Pazartesi günü Gölcük Deniz Ana üs Komutanlığı'ndan yola çıkacak. Grupta TCG GEDİZ (F-495) ve TCG ORUÇREİS (F-245) firkateynleri ile TCG HEYBELİADA (F-511) korveti ve TCG YB. KUDRET GÜNGÖR (A-595) lojistik gemisi yer alıyor.

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Afrika turundan 27 Haziran 2014 tarihinde dönecek.


www.DenizHaber.com.tr

dalamper
Süvariler
Mesajlar: 5457
Kayıt: 18 Tem 2012, 01:38
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen dalamper »

17 Mart 2014 tarihinde;

1. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı:

a. Üç adet harp gemisi ve bir adet deniz karakol uçağı ile Birleşmiş Milletler/NATO görevleri, 31 adet harp gemisi ile millî görevler icra edilmiştir.

b. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu (TCG ORUÇREİS, TCG GEDİZ, TCG HEYBELİADA ve TCG YB.K.GÜNGÖR) Gölcük'te icra edilen uğurlama töreni hitamında, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Törenlerine iştirak amacıyla Çanakkale Boğazına intikal etmektedir.

c. TCG GELİBOLU Uluslararası Denizcilik ve Savunma Fuarına (DIMDEX) katılmak ve bölge ülkelerine yönelik ikili ilişkileri geliştirmek maksadıyla Dubai/BAE'de liman ziyareti icra etmektedir.

ç. TCG GAZİANTEP Joint Warrior-14 Tatbikatı'na iştirak amacıyla Rota/İspanya'ya intikal etmektedir.

2. Sahil Güvenlik Komutanlığı:

Dört adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi icra edilmiştir.
www.tsk.tr

PARS
Üye
Mesajlar: 1372
Kayıt: 11 Tem 2012, 12:58
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen PARS »

Savaş gemisinde bir gün

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’nun 102 günlük Afrika seyahati dün başladı. 250 personelin bulunduğu gemide yaşam 24 saat sürüyor. Denizde günleri karıştıran personel haftanın yeni başladığını karavanadaki kuru fasulyeden hatırlıyor.

Resim

Türk Deniz Kuvvetleri’nin 148 yıllık aradan sonra çıktığı en uzun yolculuğun ilk gününe filonun amiral gemisi TCG Gediz’de eşlik ediyoruz. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’nun sancak gemisi olan Gediz’in Savaş Harekat Merkezi’nde tüm personel özel giysilerle görev başında. Gemideki 50 kilometre mesafeli SM-1 füzeleri ve 140 kilometre mesafeli güdümlü Harpoon mermileri bu merkezden ateşleniyor. Elektronik harp uzmanlarının tüm dikkati radarlarda. Vardiyası dolan personel, spor yapıp film izleyerek dinlenmeye çekiliyor. Aylarca kaldığı açık denizde günleri karıştıran personel hafta başı olduğunu menüde kuru fasulyeyi görünce anlıyor.
Türk donanmasındaki toplam 16 fırkateynden biri olan TCG Gediz, 27 ülkeyi kapsayacak 102 günlük seyahat için yola çıkan 4 gemilik konvoyun sancak gemisi. ABD donanmasından 2001’de Türk donanmasına katılan gemi modern çağın en etkili savaş gemisi olarak anılıyor. Tek başına harekat yapabilecek teknolojik ve askeri donanıma sahip olan gemi 30 knots hızıyla dikkat çekiyor. Gemi personelinin hepsi alanlarında uzman subay, astsubay ve erbaşlardan oluşuyor. Her vardiya da yaklaşık 100 kişi görev yaparken, 180’i kalıcı 250 personelin bulunduğu gemide 24 saat yaşam sürüyor. Deniz Kurmay Yarbay Altan Altınkaya komutasındaki gemide Afrikaya’ya giden görev gücü ‘Barbaros’un komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede de var. Sancak gemisi tam yol, 148 yıl sonra bir kez daha donanmayı Ümit Burnu’na doğru götürüyor.

Film de denizle ilgili

İki vardiya halinde süren gemi yaşamında subay ve astsubaylar, 6’şar saat görev yapıyor. Muhabere, makine, gemi kontrol, harekat merkezi gibi bölümlerde görevli personel, vardiyalarının ardından günlük yaşantılarını sınırlı da olsa devam ettiriyor. Gemi de spor yapmak isteyenler için küçük bir salon var. Personelin bir kısmı Tv ya da film izleyerek yorgunluk atıyor. Tercihleri de yine denizcilikle ilgili filmler. İlk gün gemideki ekranda deniz haydutluğuyla mücadelenin konu edildiği ve Tom Hanks’in başrolde yer aldığı ‘Kaptan Philips’ adlı film vardı.

Ücretsiz telefon hattı

Aylarca ailelerinden uzak kalan personelin en büyük ihtiyacı ise telefon. Akılları geride bıraktıkları ailelerinde kalan personel X Band sistemi adlı telefon ile Türkiye’yi arayabiliyor. Gemide 3 sabit hat hizmet verirken personel ücretsiz olarak sevdikleriyle konuşabiliyor. İdari Astsubay Hakan Aktaş, “Gölcük’te yaşayan ailem ve 10 gün önce doğan kızımın haberlerini telefonla alıyorum. Bazen sıra beklemek zor oluyor ama arkadaşlarım çok anlayışlı. Tüm zorluklarına rağmen böylesine bir görevde bulunmak gururu verici” diye konuşuyor.

Resim

Bordo Bereliler ilk kez uzun seyahatte

Sancak gemisinde bulunan birliklerden biri diğeri de kamuoyunda bordo bereliler olarak bilinen Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli. Ekibin komutanı Üsteğmen Çağrı Büyükdeveci, yüksek risk içeren görevleri başarıyla tamamladıkları ödül amaçlı bu sefere gönderildiklerini söylüyor. Büyükdeveci, bu seyahatle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’yla ortak operasyon yapabileceklerini göstermek istediklerini belirtiyor.

Resim

SAT eğitim verecek

Deniz Kuvvetleri’nin en özel operasyon birliği olan Sualtı Taarruz Timi de(SAT) TGC Gediz’de görev yapıyor. Tüm yolculuk boyunca gemide bulunacak olan SAT timinde 2 Subay ile 6 Astsubay bulunuyor. Timin komutanı Üsteğmen Erdal Çerçi, seyir güvenliğini sağlamak için bulundukları gemide bir diğer görevlerinin de gittikleri ülkelerdeki askeri personeli eğitmek olduğunu söylüyor. Üsteğmen Çerçi, “Afrika kıtasındaki gelişmemiş ülkelerin komandolarına; gemi zapt(ele geçirme) ve müsadere(etkisiz hale getirme) eğitimi vereceğiz. Dünyanın en zorlu deniz komando eğitimlerini gelişmemiş ülke askerlerine öğreteceğiz. Yüksek risk ve baskı altında harekat kabiliyetini geliştirecek ve arttıracak teknikleri göstereceğiz” diyor.

Resim

Gemideki Seahawk helikopteri hem hava operasyonları hem de kurtarma çalışmaları için büyük önem taşıyor.

Resim

‘Kuru pazartesi’

Gemideki yemekler de oldukça lezzetli. Her pazartesi menüde yer alan kuru fasulye aylarca süren seyahat boyunca günleri bile şaşırabilen personele haftanın yeni başladığını hatırlatıyor. Deniz Üsteğmen Ahmet Yılmaz, “Haftanın başladığını kuru fasulyeden anlıyoruz. Böylece zaman kavramı daha anlaşılır oluyor. Son 6 bayramımı Hint Okyanusu’nda geçirdim hatta üsteğmenlik rütbemi de açık denizde aldım” diyor.

Resim

Savaş Harekât Merkezi her daim savaşa hazır

Geminin beyni olarak değerlendirilen ‘Savaş Harekât Merkezi’nde ise 20 personel var. Radar ve sonar operatörlerinin yanı sıra, başka gemilerin varlığını tespit eden elektronik harp uzmanları da merkezin değişmez personeli. Aynı zamanda geminin tüm silah sistemleri de bu merkezden idare ediliyor.
SM- 1 füzeleri ile güdümlü Harpoon mermilerinin ateşlendiği merkezin personeli çatışma durumunda kullanılan özel üretim koruyucu giysilerle görev yapıyor. Giysiler hem ses yalıtımını önlüyor hem de personelin olası bir saldırı anında ateşten zarar görmesini. Ayrıca ESSM güdümlü mermisi de uçaklara karşı 18 kilometre menzilde etkili bir savunma aracı olarak kullanılıyor.

Resim

Resim

Gökhan Karakaş

http://gundem.milliyet.com.tr/savas-gem ... efault.htm

Search and Rescue
Akıncılar
Mesajlar: 2761
Kayıt: 10 Tem 2012, 23:47
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen Search and Rescue »

Resim

HK'lar gelmiş de üstündekiler ne?

DenizKurdu
Süvariler
Mesajlar: 98
Kayıt: 13 Mar 2014, 21:32
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen DenizKurdu »

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, ilk durağı olan Tunus'ta liman ziyaretine başladı.

http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/barbaros ... nusta.html

balıkcı
Akıncılar
Mesajlar: 1477
Kayıt: 11 Tem 2012, 11:00
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen balıkcı »

TCG Muavenet şehitlerinin madalyaları 22 yıl sonra geldi
ABD uçak gemisinin attığı iki füzeyle, 1992 yılında vurulan TCG Muavenet firkateyninin 5 şehidi 22 yıl sonra hatırlandı. Hayatını kaybeden beş denizcinin ailesine ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi. Deniz Teğmen Alper Tunga Akan’ın ailesi şehitler arasında ayrım yapılmasına tepkili

NATO’nun 1992 yılındaki tatbikatı sırasında ABD uçak gemisinin attığı 2 füzeyle vurulan TCG Muavenet firkateyninin 5 şehidi 22 yıl sonra hatırlandı. Gemideki patlamada hayatını kaybeden 5 denizcinin ailesine ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi. Madalyanın sahiplerinden Deniz Teğmen Alper Tunga Akan’ın ailesi ise şehitler arasında ayrım yapılmasına tepkili.

Takvimler 2 Ekim 1992′yi gösterdiğinde Türkiye Ege denizinden gelen bir haberle yasa boğuldu. NATO Kararlılık Tatbikatı için Psara Adası açıklarında bulunan TCG Muavenet, gece saatlerinde ABD uçak gemisi USS Saratoga’dan ateşlenen 2 seaparrow füzesiyle vuruldu. Geminin yönetim kademesinin bulunduğu köprü üstüne art arda isabet eden 2 füzeyle Muavenet büyük hasar görürken, gemi komutanı Kurmay Yarbay Kudret Güngör ile vardiya subayı Teğmen Alper Tunga Akan, Telsiz Astsubayı Serkan Aktepe, Çavuş Mustafa Kılınç ve Topçu Er Recep Akan yaşanan patlamada hayatını kaybetti.

‘Kaza’ olarak değerlendirilen olayın ardından hayatını kaybeden askerler görev şehidi olarak değerlendirilmiş ve ailelerine sadece TSK Bronz Övünç Madalyası verilmişti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ise geçen yıl aralık ayında Cumhurbaşkanlığı’na başvurarak, Muavenet’in 5 şehidi için ‘Devlet Övünç Madalyası’ verilmesini talep etti. Talep Bakanlar Kurulu’na iletildi ve buradan çıkan onayla Cumhurbaşkanlığı şubat ayında 5 şehide ‘Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası’ verdi. Hazırlanan altın madalya ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ıslak imzasının bulunduğu berat, şehitlerin yaşadığı illerdeki valiliklere gönderildi. Geçtiğimiz 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde de Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Deniz Teğmen Alper Tunga Akan’ın annesine madalya ve beratı sundu.

‘Oğlumu geri getirmez’

Oğlu adına 22 yıl sonra madalya alan Kıymet Akan, 22 yıl sonra hatırlanmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Oğlunun barış zamanında ülke toprağı sayılan gemide meydana gelen olayda şehit olduğunu belirten anne Akan, “Oğlum ve silah arkadaşları şimdiye kadar bir tatbikatta yaşanmayan şekilde öldüler. Füzelerin nasıl ateşlendiği ve çocuklarımızın nasıl şehit edildiği bile ortaya çıkartılamadı. Ama biz terörle mücadelede şehit olanlara tanınan haklardan yararlanamıyoruz. 22 yıl sonra bu madalya bize gurur verdi ama oğlumu geri getirmez. Türk toprağı sayılan gemide şehit olan Alper gibi şehitlerin de en yüksek seviyede anılmasını isterdim. Görev zayiatı sayılması beni üzüyor” dedi.

Şehidin kardeşi İsmail Akan da, “Ağabeyim görev şehidi sayıldı ve ailemiz çoğu haktan mahrum edildi. ABD gemisinin kasten ateş ettiği bilinmesine rağmen olayın üstü kapatıldı” ifadelerini kullandı.

‘Koruma altında olmalılar’

Şehit ayrımının kendilerini de rahatsız ettiğini belirten Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse ise, “Bizce askerlerimiz terhis olana kadar devletimizin garantisinde olmalı. Biz tüm şehitlerin ailelerine haklarının verilmesi için başvurular yaptık. Ama sonuç alamadık. İlgili kanunlar arasındaki farkların giderilmesi gerekiyor” dedi.

Geride soru işaretleri kaldı

1942′de inşa edilen Muavenet Muhribi(USS Gwin), Türkiye’ye 1972 yılında ABD tarafından verilmişti. Kıbrıs Barış Harekatı’na da katılan muhrip, 2 Ekim 1992 tarihinde “NATO Kararlılık Gösterisi-92″ tatbikatı sırasında vurulduğunda ağır hasar aldı. 5 denizcimizin hayatını kaybettiği olaydan geriye çok sayıda soru işareti kaldı. Füzelerin ateşlenmesi için 6 kişinin karar vermesinin gerekmesi, iki füzenin birbiri ardına ateşlenmesi, dörtlü şifre ve kilit sistemiyle çalışan füzenin tam köprü üstünü vurması ve hava savunma amacıyla kullanılan füzelerin tüm personelin faal olmadığı 23.30′da çıkması ‘kaza mı kasıt mı’ tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Karşılıklı eğitimin yapılmadığı saatte füzelerin kilitlendiğini algılayan Muavenet personelinin ABD uçak gemisi Saratoga’yı telsizle uyarması ve gemi komutanı Yarbay Kudret Güngör’ün o saatte neden köprü üstünde olduğu da merak edilen konuların arasındaydı. Olayın ardından ABD, tazminat olarak Türkiye’ye 7 adet Knox fırkateynini indirimli olarak sattı. Olay olduğunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Doğan Güreş, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Vural Beyazıt, Donanma Komutanı ise Güven Erkaya’ydı. Yarbay Kudret Güngör’ün ismi de donanmadaki lojistik gemisine verildi.
www.DenizHaber.Com.tr

BReal
Süvariler
Mesajlar: 464
Kayıt: 19 Tem 2012, 01:21
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen BReal »

Peki neden Ö.K.K personelinin adı ve soyadı yazılmış ?

BurakZ
Uzaklaştırıldı
Mesajlar: 2057
Kayıt: 29 Ara 2013, 22:21
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen BurakZ »

Her ülkenin bayrağınıda nerden bulsun adamlar. Limana yanaşınca birileri bayrak hediye etsin madem çok hassasız. Hadi gidin bir Tunus bayrağı bulun kolay işmi. Hem adamlar bayraklarıyla don yapıyor onlar için bayrak bizim gibi kutsal bir şey değil anlamazlar.

arcanus
Akıncılar
Mesajlar: 1000
Kayıt: 18 Tem 2012, 00:47
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen arcanus »

Gereksiz iletiler silindi.

Heruamarth
Akıncılar
Mesajlar: 1099
Kayıt: 13 Tem 2012, 20:06
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen Heruamarth »

Beyaz Fırtına Tatbikatı'ndan bir kare, DzKK S-70'i ve Penguin.

[wimg]http://i60.tinypic.com/f3f0qv.png[/wimg]

balıkcı
Akıncılar
Mesajlar: 1477
Kayıt: 11 Tem 2012, 11:00
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen balıkcı »

Kimyasal silahların imhasında TCG Salih Reis görev alacak
Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'nin kimyasal silahlarının imhası için TCG Salih Reis gemisinin İtalya'nın Augusto Limanı'na doğru yola çıktığını açıkladı.

Suriye'nin kimyasal harp maddelerini imha çalışmalarına Deniz Kuvvetleri bünyesindeki TCG Salihreis gemisi de katılacak.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre TCG Salihreis gemisi Suriye'den tahliye edilen kimyasal harp maddelerinin imhası kapsamında dün İtalya'nın Augusta limanına intikale başladı.

TSK'dan yapılan diğer açıklamalara göre bir ATR-72 (TCB-702) uçağı Karadeniz'de uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra etti.

Bir Deniz Karakol uçağı (TCB-654) Etkin Çaba Harekâtı'na yardımcı destek kapsamında dün Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra ederken söz konusu uçağa Yunanistan'a ait iki adet F-16 uçağı tarafından toplam bir dakika 34 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.
Deniz Haber Ajansı

Sanchez
Site Başkanı
Mesajlar: 10498
Kayıt: 11 Tem 2012, 02:06
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen Sanchez »

balıkcı yazdı:Bir Deniz Karakol uçağı (TCB-654) Etkin Çaba Harekâtı'na yardımcı destek kapsamında dün Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra ederken söz konusu uçağa Yunanistan'a ait iki adet F-16 uçağı tarafından toplam bir dakika 34 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.
Cn-235'leri aktif görmek sevindirici.

goldenwings
Süvariler
Mesajlar: 5335
Kayıt: 05 Ağu 2012, 13:49
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen goldenwings »

Bir bucuk dk. cok fazla. Ucagin kuyruk numarasi nereden bildirilmis ?

balıkcı
Akıncılar
Mesajlar: 1477
Kayıt: 11 Tem 2012, 11:00
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen balıkcı »

TCG Karataş dosta güven, düşmana korku salacak
Karakol ve Denizaltı Savunma Harbi görevlerini karşılamak üzere, "Yeni Tip Karakol Gemisi" projesi kapsamında inşa edilen TCG Karataş (P-1212), İskenderun Deniz Üs Komutanlığı'na katıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın sahillere yakın bölgelerdeki Karakol ve Denizaltı Savunma Harbi görevlerini karşılamak üzere, "Yeni Tip Karakol Gemisi" projesi kapsamında inşa edilen TCG Karataş (P-1212), düzenlenen tören ile Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Deniz Üs Komutanlığına katıldı.

Törende, TCG Karataş yeni tip karakol gemisi İskenderun Deniz Üs Komutanlığı rıhtımına yanaştı. Mürettebat indikten sonra İstiklal Marşı okunarak geminin tarihçesi okundu.

Gemi Komutanı Deniz Üsteğmen Mustafa Azimli'ye, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz tarafından katılış anı objesi takdim edildi.

Yaptığı konuşmasında Türkiye'nin denizlerdeki stratejik önemine dikkat çeken İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla, "Türkiye, Asya ile Avrupa arasında bulunan, Karadeniz, Ege ve Akdeniz gibi, stratejik öneme sahip denizlerle çevrili, bu denizleri birleştiren iki önemli su yoluna ve bir iç denize sahip, jeopolitik ve jeostratejik konumu gereği önemi her gün daha da artan bir ülkedir. TCG Karataş, 1300 deniz mili seyir siası ile her geçen gün önemi artan Akdeniz'de sancak ve varlık gösterecek şanlı Türk bayrağımızı dalgalandıracaktır. Dosta güven düşmana korku verecektir" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri gemiyi gezdi. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz tarafından gemi defteri imzalandı. Geminin etrafında deniz birlikleri tarafından güvenlik önlemleri alındı. İskenderun Yelken Kulübü öğrencileri tarafından yelken gösterisi düzenlendi.

Tören sonunda, törene katılan vatandaşlar da gemiyi gezdirildi. Gemi saat 17.00'ye kadar açıkta bekletilerek tekne seferleri düzenlenecek.
Resim

Resim

Resim

Deniz Haber Ajansı

dalamper
Süvariler
Mesajlar: 5457
Kayıt: 18 Tem 2012, 01:38
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen dalamper »

Türk savaş gemisi 'sondaj' takibinde

Türkiye'nin itirazlarına rağmen Rum Kesimi, Doğu Akdeniz'de yeni sondaj çalışmalarına başladı. Bunun üzerine Türk savaş gemisi bölgeye gönderildi. Rum Savunma Bakanı Türkiye'nin hamlesini "Beklenen bir provokasyon" sözleriyle yorumladı.

Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye'nin tüm itirazlarına rağmen Doğu Adeniz'deki doğalgaz sondajlarına bir yenisini daha ekledi.

İtalyan-Kre konsorsiyumuna ait sondaj gemisi, adanın güneyindeki dokuzuncu parselde çalışmalara başlamak üzere Rum Kesimi'ne gitti.

Sondaj gemisi, Rumların tek yanlı ilan ettiği münhasır ekonomik bölgede doğalgaz alanında bir buçuk yıl süreyle sondaj çalışmaları yapacak.

Gelişmeler üzerine Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı Bafra Korveti Kıbrıs açıklarına gitti.

Bafra korveti, İtalyan-Kore konsorsiyumu adına çalışan Bahama bandıralı sondaj platform gemisini yakın takibe aldı. Bölgedeki tüm gelişmeler Ankara’ya bildiriyor.

Gelişmeler üzerine Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaides açıklama yaparak Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı savaş gemisi TCG Bafra korvetinin hareketlerini yakından izlediklerini söyledi.

Bakan, Kıbrıs'ın Türk donanmasına bağlı savaş gemisinin bölgedeki varlığı hakkında dost ve müttefik ülkeleri bilgilendirdiklerini, Kıbrıs'ın sözde münhasır ekonomik bölgesinde yapılan sondaj çalışmalarının sorunsuz devam etmesi için gerekli önlemlerin alındığını belirtti. Bakan bu önlemlerin neler olduğunu açıklamadı.

Rum bakan Fokaides, Lefkoşa'nın kendi planlarına devam ettiğini belirterek Türkiye'nin bölgeye savaş gemisi göndermesini "Beklenen bir provokasyon" olarak niteledi.

Rum bakan egemenlik haklarını kullanmaya devam edeceklerini ve sondaj çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

ntvmsnbc.com

TDN

Re: Haberler

Mesaj gönderen TDN »

Ancak takip eder
Başka da bir şey olmaz
Zaten o gazı (ve/veya İsrail gazını) Türkiye getirmek için de gerginlik arttırılmaz

BurakZ
Uzaklaştırıldı
Mesajlar: 2057
Kayıt: 29 Ara 2013, 22:21
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen BurakZ »

Türkiye yi susturmak ağzının suyunu akıtmak için gazı Türkiye üzerinden aktarmak zorundaymış gibi numara yapıyorlar.
Oradan yeterince gaz çıksın kıbrıs tan meis e mesafe 120 km Rodos azcık daha ötesi sadece sonrası zaten adadan adaya. Karadenizin altından geçen boru hattı 200 km. Güney akım ile düşünülen 500 km. Yani arada deniz var diye o kadar kendimizden emin olmayalım çok rahatlıkla Türkiye sizde gaz Avrupa ya ulaşır. Artık denizin altına boru karadakinden bile kolay döşeniyor. Yeterki yeterli gaz çıksın.

TDN

Re: Haberler

Mesaj gönderen TDN »

@BurakZ
Yazdığın tüm paragraf tamamen yanlış tespit, veri ve yorumlarla dolu
E bu da başarı tabii

BurakZ
Uzaklaştırıldı
Mesajlar: 2057
Kayıt: 29 Ara 2013, 22:21
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen BurakZ »

TDN yazdı:@BurakZ
Yazdığın tüm paragraf tamamen yanlış tespit, veri ve yorumlarla dolu
E bu da başarı tabii

Yanlış olabilir ama doğrusunu söylemeyeceksen susacaksın. Öyle sen yanlış sen doğru deme varmı forumda. Bütün doğruları senmi biliyon. Ben bir paragraf yazayım sen doğru de yanlış de oh ne ala iş. Nesi yanlış karadenize döşenen borunun yarısı kadarı akdenize döşenemezmi gerekirse.
Yaklaşımın doğru yaklaşım değil. Böyle haklı çıkılmaz doğrusunuda peşinden söylemen gerek.

TDN

Re: Haberler

Mesaj gönderen TDN »

1
Güney Akım (karadeniz) yaklaşık 900km
Leviathian-Kıbrıs-Rodos-Yunanistan "önerisi" 1000km civarında

2
Karadeniz de Akdeniz de çok derin
Karadeniz aktif değil
Akdeniz ise son derece aktif fay kuşağı, faal yitim zonları, denizaltı çamur volkanları, kanyonlarla dolu

3
Deniz (offshore) boru hatları çok daha hızlı ve seri döşeniyor (doğru)
Ama
Borularıda, döşemesi de döşeyecek laybarge kirası da çookkk pahalı
Tüm boru hattı kara boru hattının en az üç-dört misli maliyete sahip oluyor

4
Kompresör:
Güney Akım veya Mavi Akım veya Kuzey Akım hatları Rus hatları ve derin deniz veya uzun deniz geçişlerinde dünyanın bir numarası (İtalyan saipem ile çalışıyorlar)
Bu teknoloji bahsettiğin hattın sahiplerinde yok
Saipem/ENI desen bu sefer o mesafede o derinlikte bir deniz-bir kara derken basınç-kompresör rejimi sıkıntısı ve maliyet katlaması oluyor

5
Hacim:
Mavi Akım ile bugün yılda 16 yarın 19 yıllda milyar metre küp gaz geliyor/gelecek
Kuzey Akım ile 55 milyar
Güney Akım ile 63 milyar
Doğu Akdenizden gelebilecek gaz (Avrupa için) yedi ila on milyar
Bu hacime bu maliyet katlanılamaz


Yani
a) FLNG ile LNG
b) Mısır ve Ürdün'e satış
c) Türkiye ye kısa boru (200km) ile götür Kıbrısa çıkar kompresle ve barışı getir arıdndan Mersine çıkar mevcut Türkiye ağına bağla, Avrupanın en büyük ikinci pazarına satış yap gerisini Ab ye sat
d) Üçü birden

çözümler bunlar. İlk ikisi hemen hemen kesin gibi. c) şıkkı ise başbakan ile başbakanyardımcısına bağlı

Kullanıcı avatarı
sailordream
Site Başkanı
Mesajlar: 3732
Kayıt: 31 Ağu 2012, 10:33
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen sailordream »

DENİZHABER 27.09.2014 10:25
Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla bir açıklama yapan
Oramiral Bostanoğlu, Cumhuriyet'in kuruluş yıllarında toplam 48 bin tonluk
23 platformdan oluşan donanmanın, bugün yaklaşık 200 bin tona yaklaştığını
açıkladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Cumhuriyet'in kuruluş
yıllarında toplam 48 bin tonluk 23 platformdan oluşan donanmanın, bugün
yaklaşık 200 bin tona yaklaştığını bildirdi. Açıklamada, 134 muharip ve
yardımcı sınıf gemi, 50 hava vasıtası, Amfibi Deniz Piyade Taburları, Sualtı
Taarruz, Sualtı Savunma ve Kurtarma Timleri ile milletin denizlerdeki hak ve
menfaatlerinin korunmasının yanı sıra bölgesel, küresel barış ve istikrarın
tesis edilmesine de katkı sağladığı kaydedildi.

'Preveze Deniz Zaferi'nin 476. yıl dönümü ve 'Deniz Kuvvetleri Günü'
dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Bülent Bostanoğlu, bugünü, tarihi şan
ve şerefle dolu olan Türk bahriyesinin Akdeniz'deki hâkimiyetini Avrupa'nın
en güçlü donanmalarına kabul ettirdiği, harp tarihinin altın sayfalarından
birisini olduğuna işaret etti. Bostanoğlu, 16. yüzyıl başlarında, zamanın
denizci milletlerinin, Türklerin mavilikler için gösterdikleri gayretleri
küçümseyip, 'kürek çekmeyi bile bilmeyen bir millet' olarak gördüklerini
hatırlatarak, Avrupalı devletlerin bu görüşlerinde ne kadar yanıldıklarını
kısa bir süre sonra anlayıp, 'kürek çekmeyi bile bilmeyen Türklerin, 16.
yüzyıldan itibaren donanmalarını yapısal ve teknolojik olarak daha kurumsal
hale getirişine ve Akdeniz'in Türk donanmasının egemenliğine geçmesine şahit
olduklarını kaydetti.

Bostanoğlu, geçmişinde Preveze Deniz Zaferi gibi birçok gurur tablosu
bulunan Türk donanmasının, bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği
'Mükemmel ve kaadir bir donanmaya sahip olmak' direktifi doğrultusunda 16.
yüzyıldaki görkemli dönemin ardından Türk denizcilik tarihinin en güçlü
ikinci dönemini tekrar yakalamak yolunda emin adımlarla yürüdüğünü
vurguladı. Cumhuriyet'in kuruluş yıllarında toplam 48 bin tonluk 23
platformdan oluşan donanmanın, bugün yaklaşık, 200 bin tonluk 134 muharip ve
yardımcı sınıf gemi, 50 hava vasıtası, Amfibi Deniz Piyade Taburları, Sualtı
Taarruz, Sualtı Savunma ve Kurtarma Timleri ile milletin denizlerdeki hak ve
menfaatlerinin korunmasının yanı sıra bölgesel, küresel barış ve istikrarın
tesis edilmesine de katkı sağladığını belirten Bostanoğlu, "Bu gücün idame
edilmesi ve geleceğe hazırlanmasının arka planında, erinden amiraline,
işçisinden mühendisine kadar, Deniz Kuvvetlerimizin sahip olduğu nitelikli
insan gücü, teknoloji ile birleşen ve asırlara dayanan bilgi birikimi ile
Çakabey'den bugünlere uzanan şanlı tarihi mirasımız bulunmaktadır." dedi.

'DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLMAK İÇİN, TÜM DENİZLERDE VAR OLMAK' İLKESİ
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, mesajında şu görüşlere
yer verdi: "Türk donanması, yüzlerce yıl boyunca büyük gayretler sarf
edilerek, denizin tuzu, terinin tuzuna karışan kahraman bahriyeliler
tarafından oluşturulmuş ve sürekli gelişim göstererek bugünlere gelmiştir.
Tarihimizden aldığımız dersler ve Atatürk'ün gösterdiği hedef doğrultusunda;
'Anavatanda güvende olmak için, denizde güçlü olmak / Dünyada söz sahibi
olmak için, tüm denizlerde var olmak' ilkesi ile çıktığımız rotada, Deniz
Kuvvetlerimize bağlı gemilerle son 1 yılda, yaklaşık 1,5 milyon deniz mili
seyir icra edilmiştir. Dünyanın çevresinin, yaklaşık 70 kez dolaşılması
anlamına gelen bu mesafe, aynı zamanda, Deniz Kuvvetlerimizin çevre
denizlerimiz başta olmak üzere, dünya denizlerinde başarıyla sancak ve
varlık gösterdiğinin, denizlerdeki hak ve menfaatlerimizi etkinlikle
koruduğunun da somut bir göstergesidir.

Türk denizcilik gücünün kurucusu ve lideri olan Deniz Kuvvetlerimiz, son bir
yıllık dönemde çevre denizlerimize ilave olarak, Batı Akdeniz, Hint
Okyanusu, Kızıldeniz, Arap Denizi, Atlantik Okyanusu, Kuzey Denizi ve Baltık
Denizi ile Afganistan ve Kosova'da büyük bir başarı ile görev icra ederek,
Ay Yıldızlı şanlı bayrağımızı 'Ufuk ötesi'ne taşımış, bir yandan harbe
hazırlık seviyesini her geçen gün artırırken, bir yandan da savaş dışı
harekât görevleri ile bölgesel ve küresel dostluk köprülerinin tesis
edilmesine katkı sağlamıştır."

Bostanoğlu, Preveze Deniz Zaferi'ni tarihe altın harflerle yazdıran kahraman
komutan ve leventlerin taşıdığı inanç ve ruhla, en modern milli savaş
gemilerini, milli silah ve savaş yönetim sistemlerini öz kaynaklarımızla
inşa edip, denizcilikte en üstün eğitim seviyesine ulaşarak Türk Deniz
Kuvvetleri mensuplarına verilen görevleri başarıyla yerine getireceklerine
ve denizlerdeki hak ve menfaatlerin korunmasında atalardan alınan şerefli
sancağı daha da yükseklere taşınacağına tüm kalbiyle inandığını vurguladı.

Oramiral Bülent Bostanoğlu sözlerini, "Denizleriniz sakin, ufkunuz açık,
pruvanız neta olsun." temennisiyle tamamladı.

Deniz Haber Ajansı

balıkcı
Akıncılar
Mesajlar: 1477
Kayıt: 11 Tem 2012, 11:00
Yaş:

Re: Haberler

Mesaj gönderen balıkcı »

En büyük askeri yazılım projesi yarın Gölcük’te açılıyor

Resim

Denizaltı Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda kurulan Denizaltı Taktik Simülatörü (DATAS) ile Yıldızlar Suüstü Eğitim Merkezi Komutanlığı için tedarik edilen Köprüüstü Simülatörü (KUSİM) yarın açılacak.

Kocaeli Gölcük ilçesindeki Denizaltı Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda kurulan Denizaltı Taktik Simülatörü (DATAS) ile Yıldızlar Suüstü Eğitim Merkezi Komutanlığı için tedarik edilen Köprüüstü Simülatörü’nün (KUSİM) açılışı yarın (28 Ekim günü) gerçekleştirilecek.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Gölcük Preveze Harp Oyunu Salonu’nda saat 14.00’de başlayacak açılış törenine; Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Deniz kuvvetleri Komutan Oramiral Bülent Bostanoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ile TÜBİTAK Başkanlığı ve VENDEKA Şirketi temsilcilerinin katılması bekleniyor.

Türkiye’nin en büyük askerî yazılım projelerinden biri olan Denizaltı Taktik Simülatörü (DATAS) ile Köprüüstü Simülatörü’nün (KUSİM) imkân ve kabiliyetleri ise şöyle sıralandı:
“Bir denizaltının ve suüstü gemisinin içinde bulunabileceği gerçek şartlara benzer taktik durum ve tehdit ortamları yaratılarak sistemlerin taktik ve operasyonel kullanımına yönelik eğitim desteği sağlanabilecek. Can ve mal riski nedeniyle gerçekleştirilmesi riskli senaryoların taktik olarak denenmesi sağlanacak ve eğitim maliyetleri azaltılacak. Gemi komutanları, subaylar ve operatörlerin harp yeteneği geliştirilecek, farklı içeriklere sahip senaryolar uygulanabilecek ve eğitim sonrası personelin performansı analiz edilebilecek.”

Deniz Haber Ajansı

Cevapla