Hangi Yabancı Dili Biliyorsunuz ?
-
- Akıncılar
Yabancı Diller arasında hangisi / hangilerini biliyorsunuz ?
Teşekkürler...
Teşekkürler...
-
- Akıncılar
önemli olan hangi seviye, bilmek var bilmek var.
-
- Süvariler
Derdimi anlatacak kadar İngilizce.
En azından forumdaki haberleri anlayabiliyorum.
En azından forumdaki haberleri anlayabiliyorum.
-
- Akıncılar
Aha! Kal göz arası bana giydirmiş..theavengers yazdı:Tam HDS'nin konusu olmuş
Dur seni bir staja alayım da gününü göstereyim..
-
- Süvariler
Actually i need thatHDS yazdı: Dur seni bir staja alayım da...

-
- Akıncılar
Re: Hangi Yabancı Dili Biliyorsunuz ?
Okuyorum anlıyorum konuşamıyorum . (İngilizce)
- TRMehmetAZ
- Üye
Almanca Öğrenmek İsterim Ama Fransızca Ve İngiliççe Biliyorum :happy:
-
- Akıncılar
Yunanca temel var devamını getiremedim. Bu kış kendimi ciddi bir kampa almak istiyorum.
-
- Süvariler
Japonca temel anlamda var. Devamını getirme şansım olamadı. Kendimi düze çıkarınca üzerine düşeceğim. Yanlız hiragana, katagana bilmiyorum, romaji okuyabiliyorum sadece.
Konbanva.
Konbanva.
-
- Üye
Anadil düzeyinde Dağıstan Avarcası,karşımdakiyle anlaşacak kadar Çeçence.
-
- Üye
Iyi derecede cince ve ingilizce. Arapca ve ruscaya da merakim vardi ama yas geciyor artik zor gibi.
-
- Üye
İyi derecede İngilizce temel seviyenin biraz üstü Almanca ve başlangıç seviyesinde Lehçe
Lehçe ye bulaşmayın konuşanlara hayret ediyorum 

- Çetin
- Akıncılar
Almanca.
İngilizcem iyi bir seviyede denebilir. Uzun süredir uygulama alanım olmadı ama nedendir bilinmez, belki dönemin öğretmenin etkisinden, İngilizce'ye hep bir tür yakınlık duydum daha doğrusu severek yaptım yaptığımı. Bundan pek de bir şey unutmuş gibi de değilim, gelen de çabuk geri geliyor.
Başta özellikle Moğolca olmak üzere, Japonca ve Korece öğrenmek istiyorum. Japonca'dan başlamak için yoğun bir öğrenme kitabı almıştım, ancak yoğun daha önemli çalışmalar nedeniyle hiç başlayamadım. Bu gidişle de güç, geç gelecek.
Koldaşlarımızda güzel bir güç görüyorum; Çince, temel Yunanca, temel Japonca, Dağıstan Avarcası... bunları, bu gücü dağıtık tutmamak, bir arada toparlayıp yoğunlaştırmak gerekiyor diye düşünüyorum. Nasılını şu an bilmiyorum; ama bu çok önemli bir konu diye sezinler ve düşünürüm.
Gerçekten mutlu oldum.
Ek: Dağıstan Avarcası nasıl bir dildir sayın KIZILYURTLU? İçinde Avar sözü geçiyor; ilgimi çekti.
İngilizcem iyi bir seviyede denebilir. Uzun süredir uygulama alanım olmadı ama nedendir bilinmez, belki dönemin öğretmenin etkisinden, İngilizce'ye hep bir tür yakınlık duydum daha doğrusu severek yaptım yaptığımı. Bundan pek de bir şey unutmuş gibi de değilim, gelen de çabuk geri geliyor.
Başta özellikle Moğolca olmak üzere, Japonca ve Korece öğrenmek istiyorum. Japonca'dan başlamak için yoğun bir öğrenme kitabı almıştım, ancak yoğun daha önemli çalışmalar nedeniyle hiç başlayamadım. Bu gidişle de güç, geç gelecek.
Koldaşlarımızda güzel bir güç görüyorum; Çince, temel Yunanca, temel Japonca, Dağıstan Avarcası... bunları, bu gücü dağıtık tutmamak, bir arada toparlayıp yoğunlaştırmak gerekiyor diye düşünüyorum. Nasılını şu an bilmiyorum; ama bu çok önemli bir konu diye sezinler ve düşünürüm.
Gerçekten mutlu oldum.
Ek: Dağıstan Avarcası nasıl bir dildir sayın KIZILYURTLU? İçinde Avar sözü geçiyor; ilgimi çekti.
- Türkistan
- Süvariler
İngilizce , Almanca , Endonezce Ve Okuduğumu Anlayacak Derdimi Anlatacak Kadar Arapça , 39 Yaşındayım Öğrenmenin Yaşı Sınırı Yok , Şimdiki Hedefim Rusça Ve Endonez Dilline Yakın Olan Malayca .
-
- Üye
Kore alfabesini elinize alın 1 günde öğrenirsiniz, dili ise çok uzun bir sürenizi almaz ama tonlama üstüne olduğu için problem yaşarsınız.Teke yazdı:Almanca.
Gerçekten mutlu oldum.
Asmek kurslarında birçok dilin kursu var, sanırım ocak ortası gibi yeni dönem başlıyor katılabilirsiniz.
-
- Süvariler
Almanca temelim var ama bir türlü geliştiremedim.
Yunanca da çalıştım ama o da yarım kaldı.
Yunanca da çalıştım ama o da yarım kaldı.
- Çetin
- Akıncılar
Türkistan yazdı:İngilizce , Almanca , Endonezce Ve Okuduğumu Anlayacak Derdimi Anlatacak Kadar Arapça , 39 Yaşındayım Öğrenmenin Yaşı Sınırı Yok , Şimdiki Hedefim Rusça Ve Endonez Dilline Yakın Olan Malayca .
Bilgiler için çok teşekkür ederim sayın BayramlıkŞeker. Elinize sağlık.BayramlıkŞeker yazdı:
Kore alfabesini elinize alın 1 günde öğrenirsiniz, dili ise çok uzun bir sürenizi almaz ama tonlama üstüne olduğu için problem yaşarsınız.
Asmek kurslarında birçok dilin kursu var, sanırım ocak ortası gibi yeni dönem başlıyor katılabilirsiniz.
Almanya'da oturuyor olmam nedeniyle, sonuncusu ancak olası değil.
-
- Üye
Vurgulamalar ve tonlamalar hatta birkaç kelime Çeçenceye çok benzer.Farklı lehçeleri var;Teke yazdı:Ek: Dağıstan Avarcası nasıl bir dildir sayın KIZILYURTLU? İçinde Avar sözü geçiyor; ilgimi çekti.
1-Avar
2-Andi
3-Diddo
Şeklinde ayırabiliriz en çok konuşulan Lehçesi Avar lehçesidir,İlginçtir Pankisi Vadisinde bir grup Kist(Gürcü Çeçeni) Avarca konuşuyor veya bir örnek daha Azerbaycandaki Dağıstan Avarları Andi lehçesinde konuşurlar.
- Çetin
- Akıncılar
Teşekkür ederim sayın KIZILYURTLU. Birkaç örnek söz verebilir misiniz? Özellikle temel sözler dahil.KIZILYURTLU yazdı: Vurgulamalar ve tonlamalar hatta birkaç kelime Çeçenceye çok benzer.Farklı lehçeleri var;
1-Avar
2-Andi
3-Diddo
Şeklinde ayırabiliriz en çok konuşulan Lehçesi Avar lehçesidir,İlginçtir Pankisi Vadisinde bir grup Kist(Gürcü Çeçeni) Avarca konuşuyor veya bir örnek daha Azerbaycandaki Dağıstan Avarları Andi lehçesinde konuşurlar.
-
- Üye
Teke yazdı: Teşekkür ederim sayın KIZILYURTLU. Birkaç örnek söz verebilir misiniz? Özellikle temel sözler dahil.
Vets ul Bugyijş:Nasılsın
Haniveçe:Hemşeri anlamında kullanılır.
Avarez:Cümle içinde Avar bir kişiyi tanıtmak için Avarez denir.
Vatj:Erkek kardeş
Emen:Baba
-
- Süvariler
ingilizce ve danimarkaca.
- Çetin
- Akıncılar
Anlaşıldı. Teşekkür ediyorum. Elinize sağlık.KIZILYURTLU yazdı:
Vets ul Bugyijş:Nasılsın
Haniveçe:Hemşeri anlamında kullanılır.
Avarez:Cümle içinde Avar bir kişiyi tanıtmak için Avarez denir.
Vatj:Erkek kardeş
Emen:Baba
-
- Üye
Bir dili bilmek bir kültürü bilmektir bence, o kültüre yabancı bi öğrenim kültürün içinde yaşasanız bile anlamsızdır. Güzel edebi eserleri okumaya başlayarak bence bir dil öğrenilebilir ve kültürleşme oluşabilir.
Ben şahsen hintçe öğrenmek isterdim, özellikle kültürel olarak birçok konuda aydınlanma sağlayabileceğimi düşünüyorum öğrenirken.
Ben şahsen hintçe öğrenmek isterdim, özellikle kültürel olarak birçok konuda aydınlanma sağlayabileceğimi düşünüyorum öğrenirken.
- Çetin
- Akıncılar
BayramlıkŞeker yazdı:Bir dili bilmek bir kültürü bilmektir bence, o kültüre yabancı bi öğrenim kültürün içinde yaşasanız bile anlamsızdır. Güzel edebi eserleri okumaya başlayarak bence bir dil öğrenilebilir ve kültürleşme oluşabilir.