İsrail Savunma Kuvvetleri
-
- Akıncılar
Başa gelenden ders çıkarmak, İsrail'i tebrik etmek gerekir. Bu yüzden böyle konularda İsrail bizden çok daha başarılı ve vizyoner. Adamlar sahada artık M113 dolandırmıyor. Bugün bir operasyon olsa, biz yine M60A3TTS ve M113'leri saha da göreceğiz. Üstelik Türkiye'de öyle bir kara araç üretim gücü var ki, bütün ihtiyaç bir kaç yıl içinde çok rahatlıkla giderilebilirdi. Keza ekonomik olarak da bunun altından kalkabilirdik. FKH ve ZDH'dan gelen tecrübe ile pek çok eksiği giderebilirdik. Lakin gelinen noktada M-60TM dışında hiçbir faaliyet yok.
-
- Site Başkanı
Gazze'de o M113'ü de RPG'ye yem etti ama.. Operasyonel bir zorunluluk sebebiyle o kadar ileri girdiğini okuduğumu hatırlıyorum. Lakin oldu.
İsrail'de ölen her asker için, vurulan, başarısız olan her sistem için büyük tartışmalar döner ve IDF top ateşine tutulur askerleri koruyamadığı zamanlarda. Bu araçların zaten yıllardır değişmesi gerekiyordu. Eitanlar geç bile kaldı. Namerler çok pahalı. Zaten birbirlerini tamamlayacaklar.
Biz ise en kolay şekilde önlenebilecek sebeplerle ölmeye alışık bir ülkeyiz, olur. Kimse arkasından sormaz, soran da unutulur gider, politik sonuçlar çok ağır hale gelmeden hiç bir harekette bulunulmaz.
Apayrı dünyalar..
Elimizdeki en modern platformlar hala İsrail'in 20 yıl önce yapıp bize sattığı mod paketli araçlar. Eitan gibi bir aracı yapıp yüksek sayıda envantere o almayacak da ben mi alacağım... Para yok yani, görüyoruz işte. Öncelik bunlarda değil şu an. Bekleyeceğiz.
İsrail'de ölen her asker için, vurulan, başarısız olan her sistem için büyük tartışmalar döner ve IDF top ateşine tutulur askerleri koruyamadığı zamanlarda. Bu araçların zaten yıllardır değişmesi gerekiyordu. Eitanlar geç bile kaldı. Namerler çok pahalı. Zaten birbirlerini tamamlayacaklar.
Biz ise en kolay şekilde önlenebilecek sebeplerle ölmeye alışık bir ülkeyiz, olur. Kimse arkasından sormaz, soran da unutulur gider, politik sonuçlar çok ağır hale gelmeden hiç bir harekette bulunulmaz.
Apayrı dünyalar..
Elimizdeki en modern platformlar hala İsrail'in 20 yıl önce yapıp bize sattığı mod paketli araçlar. Eitan gibi bir aracı yapıp yüksek sayıda envantere o almayacak da ben mi alacağım... Para yok yani, görüyoruz işte. Öncelik bunlarda değil şu an. Bekleyeceğiz.
- Test7
- Süvariler
İsrail Genel Kurmay Başkanı, Thyssen Krupp tan 6. denizaltı alımını iptal etmeyi planlıyor. Bu sayede tasarruf edilecek olan yarım milyar euro'yu kara ve hava sistemlerini güçlendirmede kullanacaklar.
https://navalnews.net/israel-to-abort-t ... submarine/
- sailordream
- Site Başkanı
Etrafı zayıfladı. Denizaltıdan atılacak Nükleer Detterrent yani caydırıcılık adetsel olarak arttırmasına gerekmeyecek kadar rahatladı. Şimdi daha konvansiyonel ama ofensif oynayacak.Test7 yazdı: ↑29 Eki 2019, 11:06 İsrail Genel Kurmay Başkanı, Thyssen Krupp tan 6. denizaltı alımını iptal etmeyi planlıyor. Bu sayede tasarruf edilecek olan yarım milyar euro'yu kara ve hava sistemlerini güçlendirmede kullanacaklar.
- Test7
- Süvariler
Lübnan dan İsrail ihasına füze ateşlenmiş, verilen bilgiye göre iha'nın vurulamadığı belirtiliyor.
- Test7
- Süvariler
İsrail'in gelecek hafta yapmaya başlayacağı Blue Flag(Mavi Bayrak) tatbikatına Yunanistan, Abd, Almanya ve İtalya katılacak. Tatbikatta İsrailin F-35 leri ilk defa kullanacağı belirtildi.
https://www.timesofisrael.com/israel-to ... irst-time/
https://www.timesofisrael.com/israel-to ... irst-time/
- Test7
- Süvariler
İsrail, Gazze den atılan 7 roketin Iron Dome tarafından vurulduğunu açıkladı.
-
- Süvariler
Türkiye çıldıracak demiş biri yorumlarda ne alaka 

- okeanos
- Süvariler
İsrail dun gece KudüsTugaylari liderlerine suikast yapti. Sabahan itibaren yoğun saldırı altinda. Yüksek sayıda roket atılıyor yerleşim yerlerine. Telaviv' de okullar tatil. Saldırı uyarısı yapılmıştı öncesinden ama bu kadarını onlar da beklemiyordu galiba. Baya görüntü geliyor düşen füzeler ile alakalı.
https://mobile.twitter.com/AmichaiStein1
https://mobile.twitter.com/AmichaiStein1
- okeanos
- Süvariler
Iron dome sature olma ihtimali var bu gidişle. Yogun atış yapılıyormuş. Bizim gibi hava savunma kurulumu yapan ulkeler için ders niteliğinde olabilir.
- TEORI
- Site Başkanı
Oluyor zaten. Arada kaçanlar düşüyor. Ama bu onların işlerini yapmadığı anlamına gelmiyor. Maliyetli bir sistem. Engellediği füzeler ise sanayi tipi ucuz üretim füzeler. Ama israili etkileyecek en son şey maliyettir.
Bizim için ise böyle bir sistem son derece maliyetli olduğu için daha ucuz çözüm yollarına yönelebiliriz. Biz pahalı olduğu için ram lerden vazgeçip gökdeniz gibi namlulu savunma sistemleri geliştirdik. Bir gün ram muadili bir yerli çözüm üretirsek bizde kullanabiliriz. Hatta onun üstünden yerli demir kubbe bile inşaa edebiliriz. Biz yerli mühimmatları sırf ambargo tehditi için değil maliyeti yönünden ucuza getirdiğimiz içinde geliştiriyoruz.
- okeanos
- Süvariler
bu da farklı açı
-
- Üye
- Süvariler
Aslında bu adamların bu imkansızlık içinde soba borusundan bozma nesneler ile bunları yapabilmesi esas mucize. demek ki Ostim gibi bir yeri olsa başa bela olacak ciddi ciddi. Ya da bu abluka ambarggo işini İsrail, Mısır, Ürdün pek beceremiyorlar. Golan da İsrail denetiminde çünkü.
Bu arada hala saldırıyorlarmış. İsrail' in karşı hareketi ne olacak acaba?
Gerçi bunlar bize buradan bir pay çıkartır yine.
Bu arada hala saldırıyorlarmış. İsrail' in karşı hareketi ne olacak acaba?
Gerçi bunlar bize buradan bir pay çıkartır yine.
- Test7
- Süvariler
Bu saldırılar olmasa israil'in orayı kuşatıp, ilhak etmesini hangi sebeple gerçekleştirirdi merak etmiyor değilim. Biraz komplo teorisi olacak ama ''Büyük İsrail'' in gerçekleşmesinde birkaç vatandaşının hayatını kaybetmesini pek umursayacağını sanmıyorum israilin.
- Mec
- Süvariler
Bu saldırılar onların hoşuna gidiyordur.
-
- Üye
Güzel yapmışlar.
-
- Üye
Düzelme seçeneği olmadığı için art arda atmak durumda kaldım.
-
- Site Başkanı
Solda F-15I, Yukarıda sarı olan T-6 Texan, sağ üst F-16I
F-15'in yanında M-346 Lavi, sağında AB-412 sanırım, onun yanındaki genel maksat trainerı bilemedim.
Aşağıda solda T-6 Texan II, sağında da emektar Stearman. Stearman ve eski Texan'ı pilot akademisi mezuniyet törenlerinde uçuruyorlardı.
Bu foto çekim metoduna knolling deniyor. Challenge tarzı bir şey yaptılar, epey birikti. Topluca atacağım bir ara. bu kadar milyon dolarlık ekipmanı bir araya getirip sonra sağ salim tekrar yerine koymakla görevli olan dünyanın tüm başçavuşları ne kadar terleyip ne kadar sövmüştür ben bilemiyorum
F-15'in yanında M-346 Lavi, sağında AB-412 sanırım, onun yanındaki genel maksat trainerı bilemedim.
Aşağıda solda T-6 Texan II, sağında da emektar Stearman. Stearman ve eski Texan'ı pilot akademisi mezuniyet törenlerinde uçuruyorlardı.
Bu foto çekim metoduna knolling deniyor. Challenge tarzı bir şey yaptılar, epey birikti. Topluca atacağım bir ara. bu kadar milyon dolarlık ekipmanı bir araya getirip sonra sağ salim tekrar yerine koymakla görevli olan dünyanın tüm başçavuşları ne kadar terleyip ne kadar sövmüştür ben bilemiyorum

- Test7
- Süvariler
- okeanos
- Süvariler
İsraile ait bir zpt ve bir tane de merkavanın atgm ile vurulmuş. Çoklu sayıda personel kaybı olduğu söyleniyor. Hamas' da olaylara dahil olmuş. Roket salvosu da devam ediyor. Yıllardır Suriye' deki karışıklık yüzünden rahat olan İsrail bu günlerde biraz sıkışık.
Emsal olsun diye demek isterim. Terör nerede, ne amaç ile oursa olsun bir şekilde bulaşıyor.
Emsal olsun diye demek isterim. Terör nerede, ne amaç ile oursa olsun bir şekilde bulaşıyor.
- okeanos
- Süvariler
Karşılıklı saldırılar devam ediyor. Iron dome ne kadar daha dayanabilecek merak ettim doğrusu.
*** Bu arada ikinci bir örgüt üst düzey yetkilisinin de sabaha karşı İsrail tarafından öldürüldüğü söylendi.
*** Bu arada ikinci bir örgüt üst düzey yetkilisinin de sabaha karşı İsrail tarafından öldürüldüğü söylendi.
-
- Site Başkanı
Bu teknoloji bana hala gerçek dışı geliyor.
-
- Süvariler
Gerçek dışı gelen nedir ya da ne terdütte bırakıyor?
Bu İsrail'li elektronik mühendisliği çok çok ileri seviyede, heleki sensör teknolojisinde çok çok ileri düzeydeler.
Bu konuda çok iyi yetişmiş elemanları var, Alman yüksek teknoloji firmaları bu adamlara ya iş yaptırırken yada bu adamlardan ileri düzeyde danışmanlık hizmetleri aldıklarına bizzat şahit oldum.
Bizim gibi güç bela yetiştirdiğin adamı beleş abd yada Avrupa 'ya kaptırmıyor. Sadece ekstradan iş için tüm masrafları ödeterek ayda bir iki kez İsrail den gelen uzman mühendis personelde gördüm.
En son Kafkasya tarafından 13 Kas 2019, 16:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- okeanos
- Süvariler
İsrail' e son iki günkü maliyeti ne kadar acaba. Bizim basında neden yer bulmuyor bu haberler anlamadım. Olay resmen savaşa döndü. Hamas da işin içine girdi, cihatcısı da el kassamıda. İsraile soysuzun bize 3 yılda attığını bu herifler 2 günde attı. Iron dome önleme yapıyor yapmasına ama önlediğinden fazlası İsrail topraklarına düşüyor. Şimdiye kadar 22 sivil ölüm olduğu söyleniyor. Bizim şeref yoksunu soysuz verilen imkanlar bu heriflerde olsa vay orta doğunun haline.
Ben yazarken bile önleme yapmış. Ama önleyemediği de yerleşim yerine düşmüş.
Ben yazarken bile önleme yapmış. Ama önleyemediği de yerleşim yerine düşmüş.
-
- Site Başkanı
Bunlar holivud oyunları diye değil yahu. Düşünsene 50km uzaktan kafana roket atıyorlar ama başka bir füze kalkıp onu havada buluyor, vuruyor sen ve çocuğun da hiç bir şey olmamış gibi hayatına devam ediyorsun; çocuk bakıyor havai fişek gösterisi sanıyor. Normalde savaş halidir bu, sığınaklara gitmeleri gerekir, artık insanlar rahatça sokakta caddede izliyorlar.
Balistik önleme de evet benzer şekilde işliyor ama o yerden 5-6km tepede gerçekleşirken bu yeri geldiğinde bir kaç yüz metrede önleme yapıyor. Daha fazla önleyici füze ve batarya ile bir zaman gelecek, roketlerin hiç biri yerleşim yerine düşemeyecek, o zaman ne yapacaklar..
Balistik önleme de evet benzer şekilde işliyor ama o yerden 5-6km tepede gerçekleşirken bu yeri geldiğinde bir kaç yüz metrede önleme yapıyor. Daha fazla önleyici füze ve batarya ile bir zaman gelecek, roketlerin hiç biri yerleşim yerine düşemeyecek, o zaman ne yapacaklar..
-
- Süvariler
Kassam Hamas'ın silahlı kolu. İslami Cihad ayrı bir örgüt.
-
- Süvariler
Bu ıron dome un çok akıllı bir meret olduğu , eğer ki düşman füzesi yerleşim alanına düşmeyecekse önceliklendirme yapıp daha kritik alanlara yapılan saldırıları önleyebildiğini okumuştum.Adam boşa da atmıyor füzesini.Yahudiler için eli sıkı derler di doğruymuş.
- okeanos
- Süvariler
Hocam karşılıklı zaten bu olay. bir taraf görerek ve bilerek vuruyo. Diğer taraf nereye ne düşer umursamadan vuruyor. Gazze de IDF saldırılarında ölü sayısı 32, yaralı sayısı 100 civarı oldu. İsrail tarafı da kayıpsız değil. İki saat öncesine kadar hala roket saldırısı yoğunluğu 1. ve 2. günkü kadar olmasa da devam ediyordu. Iron dome görev başında hala ve iyi iş çıkartıyor.
Bu arada İslami cihat denen örgüt ateşkes ilan etmiş.
Yanlız diğer tarafın attığı füze denen şey bu. Acaba nitelikli ürünler ile bir taarruz olsa iron dome bu kadar başarı gösterebilir mi merakta etmiyor değilim.
Yanlız diğer tarafın attığı füze denen şey bu. Acaba nitelikli ürünler ile bir taarruz olsa iron dome bu kadar başarı gösterebilir mi merakta etmiyor değilim.
-
- Süvariler
Bence Demir Kubbe'nin en önemli başarısı bu. Ne olduğu belli olmayan roketlere bu kadar yüksek başarıyla karşılık veriliyor. Mesela yıllardır ortada olan, her şeyleri, uçuş profilleri, menzilleri açıkça bilinen eski grad roketleri olsa aşağı yukarı belki işler biraz daha kolay olurdu. Ama bunlar dengesiz, bir standartı olmayan şeyler. Bir anda olduğu yere bile düşebilir.okeanos yazdı: ↑14 Kas 2019, 10:19 Hocam karşılıklı zaten bu olay. bir taraf görerek ve bilerek vuruyo. Diğer taraf nereye ne düşer umursamadan vuruyor. Gazze de IDF saldırılarında ölü sayısı 32, yaralı sayısı 100 civarı oldu. İsrail tarafı da kayıpsız değil. İki saat öncesine kadar hala roket saldırısı yoğunluğu 1. ve 2. günkü kadar olmasa da devam ediyordu. Iron dome görev başında hala ve iyi iş çıkartıyor.
- Test7
- Süvariler
İsrail Savunma Bakanlığı ve tersaneler arasında yapılan anlaşmaya göre Reshef sınıfı yeni savaş gemileri tasarlanacak. Reshef sınıfının Sa'ar 4.5 gemilerinin yerini alması planlanıyor.
https://www.shephardmedia.com/news/imps ... hef-class/
https://www.shephardmedia.com/news/imps ... hef-class/
- okeanos
- Süvariler
Hakan Beyin affına sığınarak;Canti yazdı: ↑14 Kas 2019, 12:00 Bence Demir Kubbe'nin en önemli başarısı bu. Ne olduğu belli olmayan roketlere bu kadar yüksek başarıyla karşılık veriliyor. Mesela yıllardır ortada olan, her şeyleri, uçuş profilleri, menzilleri açıkça bilinen eski grad roketleri olsa aşağı yukarı belki işler biraz daha kolay olurdu. Ama bunlar dengesiz, bir standartı olmayan şeyler. Bir anda olduğu yere bile düşebilir.
http://www.kokpit.aero/abd-balistik-fuze-3
- okeanos
- Süvariler
- Süvariler
Önce füze taklidi yapan ihalar bataryaları boşaltacak. Sonra füzeler gidecek. İsrail bunu Suriye'de uygulamış. Ya da hava savunma füzelerini tetiklendikten sonra füzeler yola çıkacak. Bunu da uygulamışlar.Sanchez yazdı: ↑13 Kas 2019, 16:24 Bunlar holivud oyunları diye değil yahu. Düşünsene 50km uzaktan kafana roket atıyorlar ama başka bir füze kalkıp onu havada buluyor, vuruyor sen ve çocuğun da hiç bir şey olmamış gibi hayatına devam ediyorsun; çocuk bakıyor havai fişek gösterisi sanıyor. Normalde savaş halidir bu, sığınaklara gitmeleri gerekir, artık insanlar rahatça sokakta caddede izliyorlar.
- DENO
- Site Başkanı
Ön sayfalardaki iletimde yazmıştım zaten. Bu Araplarda az kafa olsa sağlam bir ÇNRA & güdümlü roket ve taktik balistik füze yağmuru ve butun bu unsurları destekleyecek kapsmalı bir hava savunma şemsiyesi ile (S-300/S-400, BUK M2 + Pantsir ne varsa Ruslardan alıp) İsrail topraklarını hacamat ederler. Ama en başta böyle bir şeye politik nedenlerden ötürü cesaret edemezler...
DENO yazdı: ↑07 May 2019, 00:41 Bu demir kubbe çok ilginç ve esasen İsrail'in en büyük kısıtlığı olan toprak küçüklüğünü gözler önüne seren bir sistem aslında. Şöyle ki Hamas'ı bir dakikalığına bir kenara alalım İsrail'in geçmiş yıllarda muhtelif sayıda çatışma yaşadığı Mısır ve Suriye gibi ülkeler adamakıllı bir ordu yapılanması, strateji ve karşılıklı koordinasyon sağlayabilse idi çok sayıda SRBM & taktik balistik füze ve 300mm güdümlü topçu roketi vb gibi ÇNRA ile satürasyon yapmak kaydı ile bu sistemin delinmesinin mümkün olduğunu düşünüyorum. Hedef alınacak alan toprak büyüklüğü bakımından neticede küçük bir alan. Buna ilave olarak yapılacak olası bir deniz ablukasını da katarsak toprak derinliği olmayan İsrail in böyle bir duruma karşı direnme şansı pek olmazdı. Bu senaryoda bana göre Suriye & Mısır ikilisinin tek yapması gereken İsrail'in hava saldırılarına karşı sınır unsurlarını korumak için çok sayıda gelişmiş hava savunma sistemi tedarik ederek sınırlarını konuşlandırmak buna ilave olarak İsrail zırhlılarının olası bir saldırısına karşı sınırda olabildiğince çok mobil & sabit mevzili anti-tank birimi ve mayınlı arazi yaratmaktı. Yeter ki İsrail unsurları Mısır ve Suriye topraklarını füze sistemlerine zarar verebilecek mesafeye gelene kadar (takribi 100-200 km) delemesin. Tabi bu senaryoda günümüzde var olan bütün bölgesel politik konjonktürü ve İsrail'İn nükleer bir güç olmasını göz ardı ederek tamamen "hard power" enstrümanları üzerinden konuşuyorum.
- Test7
- Süvariler
İddiaya göre Gazzede saldırı sonrası bulunan Iron Dome füzesi parçaları.
- Hayali
- Süvariler
- Test7
- Süvariler
- Hayali
- Süvariler
-
- Süvariler
İran kopyalar yakında 

- Test7
- Süvariler
-
- Site Başkanı
David's Sling ve Iron Dome şu anda balistik önlemenin sınır bölgesinde, en büyük teknolojik ilerlemeleri temsil ediyorlar.
Geçen yıl Suriye'ye düşen David's Sling parçasının Rusya'ya gittiğini haberleştirdi Çinli kaynaklar bu hafta. Valla ben isterim bize de gelsin.
Geçen yıl Suriye'ye düşen David's Sling parçasının Rusya'ya gittiğini haberleştirdi Çinli kaynaklar bu hafta. Valla ben isterim bize de gelsin.
- okeanos
- Süvariler
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo birkaç saat sonra yapacağı açıklama ile Batı Şeria’da bulunan İsrail yerleşim yerlerinin “artık uluslararası hukuku ihlal etmediğini” söyleyecek
-
- Süvariler
-
- Süvariler
- Süvariler
Bu şeyler Filistinlilerden çok İsrail e zararı dokunuyor.
İsrail eskiden sempati ile bakarken Netanyahu ile birlikte nötür ve daha sonra antipatimi kazandı. Trump ve kadrosu artık kaymağı oldu.
-
- Süvariler
İsrail'e içten hep olumsuz baktım. Netanyahu, Rabin, Meir bana fark etmiyor. Önemli olan bize faydası var mı yok mu. İlişkiler düzeltilmeli ama iki tarafın birden niyeti yok.
- okeanos
- Süvariler
Biz hala gelecek gelmeyecek tartışması yapalım...
- okeanos
- Süvariler
Netenyahu’nun en ciddi olarak yargılanacağı rüşvet dosyasında İsrail yasalarına göre 10 yıla kadar hapis cezası mevcut.
Netenyahu, İsrail tarihinde yargılanan ilk Başbakan olacak.
Netenyahu, Parlamento’dan dokunulmazlık talep edebilir
Bunun yanında hükümeti kuramadılar yne. Muhtemel tekrar seçim yapılacak.
Netenyahu, İsrail tarihinde yargılanan ilk Başbakan olacak.
Netenyahu, Parlamento’dan dokunulmazlık talep edebilir
Bunun yanında hükümeti kuramadılar yne. Muhtemel tekrar seçim yapılacak.