Aslında son 25-30 yıldan çok daha eski, USMC geleneklerinden midir başlarındaki komuta kademesinden midir ABD de Army'den daha çok Army'ci katı ve geleneksel yaklaşımı benimseyen bir kuvvet olmuş. 2.D.S de Army 1940 başında beri M1 e geçerken bunların 1943 lere kadar kurma kollu M1908 leri M1 Garand ile değiştirmemeleri, 1. Körfez Savaşı'na öncü unsur olarak katılmalarına rağmen M1 Abrams yerine ERA takılı M60A1 ler ile savaşmaları (ki USMC nin aktif olarak son tank kullandığı savaştır), Army M4 e geçerken bunların M16 yı revize edip kullanmakta ısrar etmeleri falan hep bu dediğim gelenekselcilik neticesinde gerçekleşen şeyler aslında.
Hala dahi Army de M1A2 var iken bunlarda M1A1, Navy'de Super Hornet var iken bunlarda Hornet var. USMC ABD kuvvetlerinin eskiyeninin kullanıldığı ikinci el kuvveti gibi bir itibara sahip. Halbuki ABD askeriyesinin son 120 yılında katıldığı savaşlarda, hep en kanlı çatışmalarda kullanılan onlar olmuş iken.
Esas bu kafa yapısını kırmaya çalışıyorlar şu anda, bu işe ciddi yatırım da yapıyorlar. Piyade bazında başlattıkları Uber Squad projesinde her piyadeyi özel kuvvet seviyesinde eğitip donatmayı hedeflemekteler. Bu eski zımbırtılarında bu şekilde emekli edilmesi normal. Esas ben yerine alacakları yeni araçları merak ediyorum. BAE ACV var sadece bildiğimiz şu an için.
Sadece füze taşıyıcı değil, 105/120mm top kulesine sahip olası bir 8x8 ttza yı kast etmek için "ateş destek aracı" diye de yazdım özellikle ama. Ki USMC nin BAE ACV için 30mm top kulesi dışında "105mm top kuleli modelini de yapın" isteği olduğunu biliyoruz.Canti yazdı: ↑23 Tem 2020, 22:26 Eee adamları şehirde orada burada savaşa sokarsan tabi küçük ordu olur. Ki bence nereye yöneldikleri bunu değiştirmeyecek. Bu adamlarda karada savaşacaksa karada ne gerekiyorsa onunla savaşacaklar. Füzeler güzel tabi ama ABD'liler yine fütüristik işlere kafa yorup eski ihtiyarlara dönmek zorunda kalacaklar. Yani her hedefe bir füze fırlatacak olurlarsa çok işleri var.