Suriye'de iç savaş
-
- Süvariler
Benim anladığım kadarıyla Suriye için Kuzey Irak tarafının temizliği bekleniyor. Teori hocaya katılıyorum hedef Halep olmalı yoksa kimseyi geri yollayamayız.
-
- Akıncılar
E girelim anasını satayım. Rusya'nın gücü yetmez ki karşımızda durmaya. Üstlerine, yakınlarına çakalım iki bomba. Mesajı almazlarsa tepelerine de çakarız.TEORI yazdı: ↑02 Ara 2022, 19:28 Kendi kendimi yanlışlama zamanı geldi. Bu operasyon için şartlar ortadan kalkmaya başladı. Geciktikçe iş zora giriyor. Eğer ruslar Ukraynaya girdiğinde bizde suriyeye girseydik şuan halep konuşuyor olurduk. Bu sene olmazsa seneye hiç olmaz o iş. Ruslar mevzilerini güçlendiriyor. Abd tüm laf salatasına rağmen çekiliyor. Abd den boşalan yerlere ruslar giriyor ve bayrak gösteriyor. Yine olası operasyonun önüne taş kondu. Sanal alemde sanal olarak suriyeye girdik iletileride gördüğümüze göre olasılık dahada azalıyor.
-
- Üye
Biz bu 4 milyon suriyeliden kurtulmak bölücü terör örgüt-YPG'nin devlet olma yolundaki ilerleyişini samimi olarak durdurmak istiyorsak.
Bu harekatı yapmak zorundayız.Yapamazsak eğer diğer yerlerden bizi sıkıştırmaya devam edecekler mesela libya,doğu akdeniz,Kuzey ırak,hatta belkide Azerbeycan.
Benim kızdığım nokta üslup. Bu gün geliyorum,gelmek üzereyim,geldim şeklinde beyanat yerine hava harekatlarına aralıksız devam etmeliydik.
Bir iki gündür ses yok heryerde durduk niye....
Şimdi bunu görenler bize daha çok efelenmez mi?
Bu harekatı yapmak zorundayız.Yapamazsak eğer diğer yerlerden bizi sıkıştırmaya devam edecekler mesela libya,doğu akdeniz,Kuzey ırak,hatta belkide Azerbeycan.
Benim kızdığım nokta üslup. Bu gün geliyorum,gelmek üzereyim,geldim şeklinde beyanat yerine hava harekatlarına aralıksız devam etmeliydik.
Bir iki gündür ses yok heryerde durduk niye....
Şimdi bunu görenler bize daha çok efelenmez mi?
- ddemir
- Süvariler
Suriye'de iç savaş
Diplomatik olarakta GT yemez şuan. Ekonomik olarakta. Bizi karşısına alacak durumda değil. 100 yılda bir gelecek fırsat bunlar. Rusya dan ne koparsak kardır.
-
- Üye
Biz bunu hep yapıyoruz. Daha önce de yaptık. Irakta da Suriyede de. Adamlara kaçmaları ve çekilip geride mevzilenebilmeleri için fırsat veriyoruz adeta. Sıcak çatışmayla kurutmak değil de ileri doğru ötelemek istiyoruz sanki. Bu şekilde öteleyip kovalayarak Suriyede kontrol altına alınacak alanı artırmak gibi bir stratejimiz varsa bilemiyorum ama işimizi çok yavaşlatıyor. Ukrayna Rusya tantanası zirvedeyken bu işi hızlıca yapmak gerekirdi.
Dün bir kanalda “Sisi yakınlaşması sonrasında Cumhurbaşkanı ve Esad görüşmesinin ihtimali”nden bahsediliyordu. Bu iddia ve operasyonun bekleyişi kafada soru işaretleri oluşturuyor. Bilmediğimiz bir pazarlık söz konusu sanırım.
- SametKomurcu
- Süvariler
- dr.911
- Akıncılar
Pençe Kilit devam ediyor ederken de canımızı yakıyor, artık sadece Irak değil Suriye uzantılarına da kan kusturulmalı. Siyasi irade yine her zamanki gibi. Yol versinler artık Tsk'ya yeter bu kadar.
-
- Üye
- İletişim:
- dr.911
- Akıncılar
- Süvariler
- Türkistan
- Süvariler
Esad ile görmeş için yollar arıyor
- dr.911
- Akıncılar
Kurtulamadık şu Rus sevdasından, adamlar anakarasını zor koruyor biz hala Suriye için bunların peşinde koşuyoruz. Ben artık son ümidimi de kaybettim. Yazık dibimizdeki haşereleri bir temizlettirmediler şanlı Tsk'ya.
-
- Süvariler
Suriye'de iç savaş
Azizim, bende pek mana veremiyorum. Ancak aklıma gelen yegane sebep sanki biraz ticari imtiyazlar, yahut belli stratejik ortaklıklar olabilir gibi geliyor bana. Belki günümüzde Rusların siyasi anlamda ciddi yalnızlaşmasından mütevellit, pekte kamuoyu ile paylaşılmayan ortak çalışmaların, yahut imtiyazların sağlanması olabilir mi diye düşünüyorum. Hoş, buda elimde tutar bir fikir olduğundan değil, farazi düşünce işte. Bilmiyorum.
- dr.911
- Akıncılar
Hocam Rus'lardan bahsediyoruz. Burunlarından kıl aldırmaz o i..ler. Asker kaçağı bile başka ülkedelerde küçük dağları kendi yaratmış gibi geziyor, varın devlet kademesini siz düşünün. Ben siyasilerin Abd'den "darbe" korkusuyla Rus'lardan bir destek arayışı içinde ve bu yüzden de ülke çıkarlarının göz ardı edildiğini düşünüyorum.karli yazdı: ↑15 Ara 2022, 17:31 Azizim, bende pek mana veremiyorum. Ancak aklıma gelen yegane sebep sanki biraz ticari imtiyazlar, yahut belli stratejik ortaklıklar olabilir gibi geliyor bana. Belki günümüzde Rusların siyasi anlamda ciddi yalnızlaşmasından mütevellit, pekte kamuoyu ile paylaşılmayan ortak çalışmaların, yahut imtiyazların sağlanması olabilir mi diye düşünüyorum. Hoş, buda elimde tutar bir fikir olduğundan değil, farazi düşünce işte. Bilmiyorum.
- SametKomurcu
- Süvariler
-
- Süvariler
Suriye'de iç savaş
F-16'ları vermeyiz diye tehdit edin bizi.
-
- Süvariler
- Üye
Valla son ssik kararına göre hükümette bunlardan umudu kesmişki ilave f16 modernizasyonu için onay verdiler. Kötü komşu insanı ev sahibi yapar diye boşuna söylememişler. Şöyle hazırından 1-2 filo euro fighter alsak aslında mmu gelene kadar işimizi tamamıyla çözmüş oluruz.
- SametKomurcu
- Süvariler
- TEORI
- Site Başkanı
Beyler bu görüşmelere açıklık getirelim. Bu suriye ile değil rusya ile yapılıyor. Suriye rusların kuklası. Ruslar suriyeden çekiliyor belki bir üs harici tamamen gidecekler. Şuan çoğu gitti bile. Bu boşluğu biri dolduracak. Biz bunu doldurmak için talepte bulunuyoruz. Ama ruslar kabul eder mi yoksa herzaman olduğu gibi söz konusu biz olunca abd ile mi anlaşır orası muamma. Suriye, özellikle esad şu saatten sonra tek başına ayakta kalamaz.
-
- Süvariler
Suriye'de iç savaş
M4 ve M5 karayolu geçiş güzergahı garantisi ister. Lazkiye önemli Ruslar için. İkili ilişkilerdeki paslaşmalar da düşünüldüğünde bizimle anlaşma olasılığı da var. Belki görüşmeye sınır ötesi yapma söylediğin alanları boşalttırayım teslim al, rejim ile de yeni bir sayfa aç da eklenmiş olabilir. Bu aralar çok sıkı fıkı olmaya başladık yine. Allah sonumuzu hayretsin...TEORI yazdı: ↑30 Ara 2022, 09:49 Beyler bu görüşmelere açıklık getirelim. Bu suriye ile değil rusya ile yapılıyor. Suriye rusların kuklası. Ruslar suriyeden çekiliyor belki bir üs harici tamamen gidecekler. Şuan çoğu gitti bile. Bu boşluğu biri dolduracak. Biz bunu doldurmak için talepte bulunuyoruz. Ama ruslar kabul eder mi yoksa herzaman olduğu gibi söz konusu biz olunca abd ile mi anlaşır orası muamma. Suriye, özellikle esad şu saatten sonra tek başına ayakta kalamaz.
-
- Akıncılar
Suriye rejimi şimdi 50 sayfalık istek listesini Ruslara vermiştir.
-
- Üye
Bizde 200 sayfalık bir liste oluşturulalım 

-
- Akıncılar
Suriye rejimi işini bilir, biz Mehmetçiğin botu değmeden çözüm bulamayan ülkeyiz.
-
- Üye
Diplomasiyi bilmiyoruz diyeceğim ama bu işin eğitimi elbette vardır diye düşünüyorum.
Diplomat yetiştiremiyoruz düşüncesine ise inanmak bile istemiyorum.
Yada Ülke olarak geçmişte o kadar tavizler verdik ki sanırım bu yüzden her ülke boyuna posuna bakmadan bir şeyler koparabiliriz zannediyor...Bu daha akla yatkın gibi. Benim gibi bu işlerin dışında olan sade bir vatandaş bile sadece avrupa birliğine girmek için attığımız taklaları ve tavizleri gördükten sonra Bundan sonraki durumlar içinde savaşmadan masadan galip ayrılamayacağımız yada savaşsak bile sonrasında masada acaba kazanır mıyız ? düşüncesini hep içimizde yaşayacağız.
Diplomat yetiştiremiyoruz düşüncesine ise inanmak bile istemiyorum.
Yada Ülke olarak geçmişte o kadar tavizler verdik ki sanırım bu yüzden her ülke boyuna posuna bakmadan bir şeyler koparabiliriz zannediyor...Bu daha akla yatkın gibi. Benim gibi bu işlerin dışında olan sade bir vatandaş bile sadece avrupa birliğine girmek için attığımız taklaları ve tavizleri gördükten sonra Bundan sonraki durumlar içinde savaşmadan masadan galip ayrılamayacağımız yada savaşsak bile sonrasında masada acaba kazanır mıyız ? düşüncesini hep içimizde yaşayacağız.
En son BuLuT tarafından 30 Ara 2022, 20:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
- ddemir
- Süvariler
Suriye'de iç savaş
Suriye kontrolümüzde ki bölgelerin devrini istemiş. Türkiye'de, Adana mutabakatın da verilen 5km derinliğe operasyon yetkisinin 35 km ye çıkarılmasını, hava sahasının açılmasını YPG ile ilişkilerin kesilmesini istemiş. Yani siz muhaliflerle anlaşın, barışın YPG yı terör örgütü olarak kabul edin, banada 35 km derinlikte güvenlik alanı verin, kendi aranızda ne bk yerseniz yiyin demiş. Kaynak yok. Twitter'da Suriyeli muhalif gazetecilerin yazılarından başka
-
- Süvariler
Taleplerin sahibi rejim degil, Rusya. Rusya'da isine gelen ve gücü yettigi ölçüde İran'la da konusuyor elbet. Bu bir "oyun". Yani Rusya'nın sözde rejim icin hazirlayip ellerine tutusturduklarından ibaret. Bir türlü anlatamadık, rejim sadece kukla, hicbir major söz hakkı kalmadı ülkenin geleceği adına. Yeni anayasa, sistem ve yönetim ile ancak olabildigi kadar iste bir hüküm sahibi olacaklardır, olursa o da...
-
- Süvariler
Suriye'de iç savaş
Bence ruslara kesin olarak şu husus kabul ettirilmeli. Suriye'de tek bir silahlı YPG/bölücü terör örgüt/PYD unsuru kalmayıncaya dek, terör yapılanmaları tamamen temizleninceye dek, yeni oluşturulacak Suriye anayasasında ismi cismi şekli şemali değişse dahi aynı amaçla kurulacak her türlü terör örgütünün varlığının engellenmesi amacıyla mevcut ve yeni teslim alınacak Türk güvenlik kuşağı bölgeleri kabul edilecek, rejim güçleri bu bölgenin dışında kontrol noktalarında karşılıklı güvenlik hattına uyacak, ülkedeki tüm iran destekli gruplar çıkartılacak, Suriye meclis dağılımında Türkmen temsil oranı %30'un altına inmeyecek, iç savaş nedeniyle mülteci durumuna düşen herkes evlerine geri dönecek ve 2011 öncesi dönemdeki arsa tapu ve topraklar geri verilecek, demografik yapı eski haline dönecek. Daha devam ederim de hele bir bunlar yapılsın da...
- ddemir
- Süvariler
Suriye'de iç savaş
Doğru, sonuçta şartları Rusya ile müzakere edeceğiz. Ama anlaşmayı Suriye onaylamalı ki meşru olsun. Toplantının olması bile Amerika ve tasmalı köpeğini rahatsız etmiş. Attığımız taş yerini bulmuş aslında. Amerika'da mesajı almışKARACI yazdı: ↑30 Ara 2022, 20:38 Taleplerin sahibi rejim degil, Rusya. Rusya'da isine gelen ve gücü yettigi ölçüde İran'la da konusuyor elbet. Bu bir "oyun". Yani Rusya'nın sözde rejim icin hazirlayip ellerine tutusturduklarından ibaret. Bir türlü anlatamadık, rejim sadece kukla, hicbir major söz hakkı kalmadı ülkenin geleceği adına. Yeni anayasa, sistem ve yönetim ile ancak olabildigi kadar iste bir hüküm sahibi olacaklardır, olursa o da...
-
- Üye
Adamlar tüm fazlalıklarını bize gönderip Ülkeyi tertemiz yapmış tekrar isterler mi? İdlipte bir kaç milyon daha paket yapıp göndereceklerdi her şey hazırdı da onuda mehmetçik kanıyla engelledi.Çok kallavi bir tazminat ödemeden Suriyenin kuzeyinden çıkmamalıyız. Yarım kalan harekatı tamamlayıp sonra masaya oturmalıyız.Burda hata yapıyoruz.
-
- Üye
Dün gece İsrail uçakları ile Şam'a saldırı düzenlenmiş. Havaalanı da hasar almış. İsrail'in f35 ler ile eh sistemleri birlikte çalışınca ne s300 ne de S400 ne de başka bir hava savunma sistemi işe yaramıyor mu yoksa daha kötüsü gelir diye vurmuyorlar mı acaba? Yalnız ne olursa olsun derin saldırı kabiliyeti için mükemmel ikili bunlar.
-
- Üye
Suriye'de iç savaş
Derin saldırımı?
Şam İsrail in burnunun dibi. İsrail bir kaç dakikada Şam da oluyor
Şam İsrail in burnunun dibi. İsrail bir kaç dakikada Şam da oluyor
-
- Üye
Size göre derin değildir. Bana göre öyle. Adamlar hava savunma sistemlerini devre dışı bırakıp bu tarz saldırıları başka bir ülkenin başkentine yapabiliyorlar. Bugün Suriye ye yapar yarın İran'a. Ben f35 ve eh sistemi ikilisinin değerini vurgulamak için yazmıştım. Siz ne anladınız bilemem.
-
- Üye
Suriye'de iç savaş
30 km uzakta Şam İsrail'e.
-
- Üye
"Yalnız ne olursa olsun derin saldırı kabiliyeti için mükemmel ikili bunlar"
yine söylüyorum. Aynen yukarıdaki cümleyi kurmuştum. F35 ve eh sistemlerinin yeteneğini vurguladım. Anlamak neden zor acaba?
yine söylüyorum. Aynen yukarıdaki cümleyi kurmuştum. F35 ve eh sistemlerinin yeteneğini vurguladım. Anlamak neden zor acaba?
-
- Üye
Bu tür saldırıları küçücük TB2 ve Anka ikilisi ile yaptık Yanında EH sistemlerimizi de kullanarak 
Bunlar kadar kadar etkili ve eşgüdümlü çalışan platformlar görmedim. İsrailin elinde bizde bulunan Bombalama görüntüleri yok.
Göstere göstere Tepeledik.

Bunlar kadar kadar etkili ve eşgüdümlü çalışan platformlar görmedim. İsrailin elinde bizde bulunan Bombalama görüntüleri yok.
Göstere göstere Tepeledik.
-
- Süvariler
Suriye'de iç savaş
Bir sonrakinde Akıncı, EH podlu TB2 ve Anka üçlüsünü bekliyorum ben hocam. Muhimmatlarda da en çok TRLG-230 İHA, Kuzgun KY ve Laçin KGK bekliyorum. Bizimkiler de fena değil canlı da yani : )
-
- Üye
Yanlış görmüyorsam M52T
- Tyras
- Süvariler
- Süvariler
Şöyle bir twit zinciri var. Burada yazana göre adam Ahrar'ın HTŞ'ye yakın kısmındanmış.
-
- Üye
Ulen önüne gelen bizi tehdit ediyor bu İdlipte topunu dümdüz ettiğimiz zamanlardan öncesine benziyor o zamanlar da böyle bol keseden sallayan ne olduğu belirsiz su katılmamış çok insan müsvettesi herif vardı.
Hepsinin kıçından kan aldık, yine alırız.Bu kansızları yılda bir kez ziyaret etmezsen böyle bir tarafları kalkıyor.
Siz kimsiniz len.... İki kelime arapça konuşunca çok haklı ve mübarek mi olduğunuzu sanıyorsunuz? Bire densizler ,kansız ruhsuz herifler. Bizim hoşgörümüz olmasaydı bu topraklarda böyle rahat bize küfredebilir miydiniz?
Hepsinin kıçından kan aldık, yine alırız.Bu kansızları yılda bir kez ziyaret etmezsen böyle bir tarafları kalkıyor.
Siz kimsiniz len.... İki kelime arapça konuşunca çok haklı ve mübarek mi olduğunuzu sanıyorsunuz? Bire densizler ,kansız ruhsuz herifler. Bizim hoşgörümüz olmasaydı bu topraklarda böyle rahat bize küfredebilir miydiniz?
-
- Süvariler
Suriye'de iç savaş
Şöyle adam akıllı 24-48 F-16, onlarca 155mm obüs, Topçu roketleri, SİHA grubu ile yüzlerce mühimmatın eşgüdümlü olarak önceden belirlenen bölücü terör örgüt-PYD'nin, İran destekli grupların ve HTŞ'nin noktalarına hava ve karadan yoğun bombardımanla dümdüz edildiği, beraberinde SMO birliklerinin ateş destek vasıtaları ile geriden desteklenerek süpürme harekatının yapıldığı, ağzı gevşeyenlerin sustuğu, ortalığı karıştıranların endişe açıklamaları yaptığı günleri özledim...
- TEORI
- Site Başkanı
Htş abd nin oyuncağı. IŞİD Terör Örgütü artığı veya ışide özenen tiplerin doluştuğu bizim bölgemizdeki son terör örgütü. Bunlardan bazıları IŞİD Terör Örgütü benzeri bir çıkış yapmak için coşunca ayarı verdik. Abd ile birlikte. Abd de istemiyor ipin ucunu kaçırdığı bir örgüt. Bunların en başından beri yokedilmesini destekleyen benim. Öso gibi değiller. Hatta bazı yönlerden ösoyuda tehdit ediyorlar. Bugün olmazsa yarın ama illa bir gün canımızı çok sıkacaklar ve bölgedeki diğer terör örgütleri ile birleşecekler.
- Alesta
- Üye
Arap baharı yaktı bizi. Senelerdir maddi manevi zarar görüyoruz. Zamanında Esad'ın kafasına füze indirme düşüncesi bir bendemi vardı?
- Tyras
- Süvariler
İşin aslı şöyle Ahrar, HTŞ ile bizim ÖSO arasında kalan büyük bir grup. Niyeti de öyle kalmaktı ama HTŞ bir nevi içeriden darbe yapıp, kendine yakın olmayan komutanları tasfiye ettirdi, bir nevi kendi hizasına getirdi. Bu durum ÖSOcu- HTŞci bir çatışmasına vs. dönmedi.
Türkiye aşırıcılarla bağlarından dolayı siyasi geleceğini yok etmiş bir Ahrar görmek istemezdi, bir hoşnutsuzluk oldu ama madem öyle siz bilirsiniz dendi HTŞ'den rahatsız olanlar ayrıldı, yoluna gitti, sonraki evreye geçildi bir bakıma.
Şimdi yıllardır HTŞ içinde bile seçmece uluslararası cihatçı ağ bağlantıları olan uç kesimlerdeki komutanları hedef alan, diğer ekseriyetini hedef alabilecekken kayıran ABD, ne olduysa bir anda yurtdışında hiçbir ağı olmayan yerel örgütün herhangi bir komutanını "HTŞ yanlısı kanattan" diye el-Bab'da vurdu.
HTŞ'yi HTŞ diye vurmayan içinden eleyip özel hedef seçen, niye birdenbire diğer grubun mensubunu HTŞ yanlısı diye vurur ?
Hani çok mu düşünüyorlar ÖSO'nun, bölgenin terörden arınmasını falan da biz göremiyoruz ?
- TEORI
- Site Başkanı
Abd htş nin kontrolünü yani dümenini kaybetmek istemiyor. Aşırı uçlara kayanlara karşı baskın veriyor. Bizde bu aşırıları tespit edip vuruyoruz. Aslında htş üstünden abd ile tokatlaşıyoruz. Son mevzu ise nadiren ortak noktada buluştuğumuz bir çıkıntı idi.
-
- Site Başkanı
Ben bu saldırıyı direkt olarak ABD'ye yamayamıyorum. Lister'in yazdığını şimdi gördüm ve ben de bir kaç gündür benzer düşünce içindeydim.
ABD ne Ahrar Şam'ı terör örgütü olarak tanıyor ne de o gün bir saldırı yaptığını duyurdu. Alandan çıkarılan mühimmat enkazı MAM'a uyuyor ve yerel birimler tarafından üstü çabucak örtüldü.
MİT'in SMO'yu konsolidasyon çalışması olarak okuyorum. Tabii ki hepsi tahmin.
ABD ne Ahrar Şam'ı terör örgütü olarak tanıyor ne de o gün bir saldırı yaptığını duyurdu. Alandan çıkarılan mühimmat enkazı MAM'a uyuyor ve yerel birimler tarafından üstü çabucak örtüldü.
MİT'in SMO'yu konsolidasyon çalışması olarak okuyorum. Tabii ki hepsi tahmin.
- SametKomurcu
- Süvariler
- SametKomurcu
- Süvariler