Anladım hocam. Belki sa'ar 62 ler düşünülebilir, gemi üretilir. Türk şirketleriyle karakol botu olarak donatılır. Daha önce de inşa edildi, bilinen bi tasarım.
Mümkünse tabi...
Anladım hocam. Belki sa'ar 62 ler düşünülebilir, gemi üretilir. Türk şirketleriyle karakol botu olarak donatılır. Daha önce de inşa edildi, bilinen bi tasarım.
Azerbaycan’ın Batılı ülkelerden uçak alması, daha doğrusu o ülkelerin uçak satması imkansız. Azerbaycan’ın sadece İtalya ile iyi ilişkileri bulunuyor, örneğin ondan M-346 için anlaşma yapıldı veya yapılabildi (ayrıca İtalya Azerbaycan petrolunun en büyük müşterisi. Temmuz 2021 - 2022 tarihlerinde İtalya Azerbaycan’dan 28 milyar dolar ithalat gerçekleştirmiş). Ama ABD, Fransa, İsveç gibi ülkeler imkansız. ABD’de Ermeni lobisi (Mendendez, Schiff gibi 100% Ermeni yanlısı isimler var), Fransa’nın Ermenistan yanlısı tutumunu anlatmaya gerek yok, İsveç de malum. Eurofighter deseniz Almanya var.Tyras yazdı: ↑31 Tem 2022, 21:26 Azerbaycan güçlü bir kara ordusu oldu. Deniz kuvvetlerini de bir düzene koyması çok güzel olur. Ama en çok merak ettiğim, bizim TSK'nın olduğu gibi uçak alım tercihinin ne olacağı.
Azerbaycan gibi bir ülke için az sayıda Mig-29 ve rezerv Mig-25'lerden müteşekkil bir hava gücü çok zayıf kalıyor. TSK'nın da ince beli uçaklar, Azerbaycan bu anlamda güçlü olsa, bizim de caydırıcılığımıza etki eder.
Daha öncede söylemiştim, eğer Türkiye, F16 verilmemesi halinde ABD dışında bir alıma gidecekse, 2 ülkenin ortak altyapı kurması harika bir gelişme olurdu.
Hatta ortak filo gibi bir yapılanma kurulması, verdiği mesaj bakımından da uluslararası arenada şaşırtıcı olur.
Şuan düşünüyorum da, Türkiye-Azerbaycan'ın ortak işlettiği 60 adet/4 filo, J-35, EF-2000 veya Su-57'si. Hayali bile mutlu etmeye yetiyor![]()
Hocam Azerbaycan'ın Batı ile (iyi) ilişkilerinin olmamasının sebebi nedir?Yalquzaq yazdı: ↑31 Tem 2022, 23:12 Azerbaycan’ın Batılı ülkelerden uçak alması, daha doğrusu o ülkelerin uçak satması imkansız. Azerbaycan’ın sadece İtalya ile iyi ilişkileri bulunuyor, örneğin ondan M-346 için anlaşma yapıldı veya yapılabildi (İtalya Azerbaycan petrolunun en büyük müşterisi. 2021 - 2022 Temmuz tarihlerinde İtalya Azerbaycan’dan 28 milyar dolar ithalat gerçekleştirmiş). Ama ABD, Fransa, İsveç gibi ülkeler imkansız. Eurofighter deseniz Almanya var.
Dolaysıyla geriye Rusya ile Çin/Pakistan kalıyor.
2020 yılında Azerbaycan hava kuvvetlerinden bir heyet Rus savaş uçağı üreticisi firmaları ziyaret etti.
Haber:
https://mod.gov.az/az/news/azerbaycan-h ... 30603.html
“keçirilən görüşlərdə ölkəmizin Rusiya istehsalı olan ən müasir döyüş təyyarələrinin alınmasında maraqlı olduğu bildirilib.”
Fotolarda Mig-35, Su-30, Su-35 görülüyor. Ayrıca Mig-35 ile uçuşlar gerçekleştirilmişti.
2 ay sonra Savunma Bakanı bir röportajında “pilotlarımız Rusya’da modern savaş uçakları üzerindeki eğitimlerini sürdürüyorlar” demişti.
Şu an ise Rusya’dan uçak alımı ne kadar mümkün, demek güç.
Yorumumu editleyip ilaveler ettim ama kısaca bu ülkelerin çoğu Azerbaycan-Ermenistan meselesinde Ermeni yanlısı. En azından kendi silahlarının potansiyel olarak Ermenistan’a karşı kullanılmasını istemezler. İnsan hakları bahanesini ise ciddiye alamam. Mısır, Suudi Arabistan vs gibi ülkelere silah satmakta sakınca görmüyorlar.
-Çin, Pakistan'a J-10C satışından sonra Sudan'la da J-10C satış görüşmesi yürütüyor.
Sayın dum tamam bizimkilerde sopayı hak ediyor ama batı aşırı derecede ikiyüzlü politika izliyor bize karşı. Adam akıllı bürokratlarımız olsaydı şu dönemde projelerimize ivme kazandırabilirdik. Ben mevcut iktidar değişirse mevcut projelerin akıbetinden endişe ediyorum. İktidarın bendeki tek artı yanı askeri projelere desteklerini esirgememiş olmaları. Bİlmiyorum bana katılır mısınız ? Öyle yada böyle gençlere güveniyorum. Motor işi olsun diyer aviyonikler olsun. Biz bu projeyi alınımızın akıyla bitireceğiz.dum yazdı: ↑02 Ağu 2022, 20:10 11 ay sonra her şey belli olur. Seçime kadar hükümet cekebilecegi her resti çekip oy artırmaya çalışır ; ABD f-16 işinde aradan çekilir , hürjet ve MMU motorunda kunduza yatar. İngiltere'den erofighter istenir ama cevabı verilmez. Seçimde iktidar değişirse eurofighterlar gelir. Değişmezse hem eurofighter gelmez hem de MMU/hürjet motorları gelmez. Her halukarda ABD ile irtibat kesilmiş olur. Avrupa ile ticari ilişki kalır.iktodar degisirse İngiltere ile askeri ilişki kurulabilirse doğuya dönmeden hava kuvvetlerini kurtarırız. Yok değişmezse hürjet ve MMU motoru desteksiz 20 senede bitmez. Rusya'dan aldın mı caatsa yersin, ayrıca Ukrayna'da yediği haltlardan sonra Rusya'dan uçak alan da ne biliyim. Geriye kalıyor iki seçenek; ya İran gibi balistik füze, hava savunma füzesi ve nükleer başlık peşine düşeceğiz veya Çin'e yamanıp , natoya elveda diyeceğiz. Ki uygurlara yapılanlardan sonra Çin'e yanaşan da bizden değildir. Valla onu bunu bilmem de Avrupa ve Amerikayı bize ticari yaptırım uygulatmadan ne yapacaksak yapalım. Askerden sonra Ticari yaptirim da başlarsa , taşın kökünü yeriz.
Son günlerde çok duymaya başladım bu savı. Mevcut iktidar değişince projelerin rafa kalkacağı hissiyatını sizde uyandıran ne?KatipMaster yazdı: ↑03 Ağu 2022, 00:12 Sayın dum tamam bizimkilerde sopayı hak ediyor ama batı aşırı derecede ikiyüzlü politika izliyor bize karşı. Adam akıllı bürokratlarımız olsaydı şu dönemde projelerimize ivme kazandırabilirdik. Ben mevcut iktidar değişirse mevcut projelerin akıbetinden endişe ediyorum. İktidarın bendeki tek artı yanı askeri projelere desteklerini esirgememiş olmaları. Bİlmiyorum bana katılır mısınız ? Öyle yada böyle gençlere güveniyorum. Motor işi olsun diyer aviyonikler olsun. Biz bu projeyi alınımızın akıyla bitireceğiz.
-Sezgin Tanrıkulu, ihalar insanlık suçudur diyen CHP genel başkan yardımcısıİZCİ yazdı: ↑03 Ağu 2022, 00:37
Son günlerde çok duymaya başladım bu savı. Mevcut iktidar değişince projelerin rafa kalkacağı hissiyatını sizde uyandıran ne?
Bana siyasi amaçlı bir konuşma gibi geliyor. Mevcut hükümet başa gelmeden önce başlayan projeler vardı. Bir değişiklik olmadı. Aksine mevcut iktidar değişirse bize yapılan yaptırımların azalması ihtimali de dillendiriliyor.
Böyle bir savı dile getirmemin en tabi nedeni Selçuk Bayraktar'ın hiç üstüne vazife değilken siyasi tavır içine girmesi. Gelecek hükümetin Bayraktar'a karşı tutumunu merak ediyorum. Ayrıca mevcut projelere bu kadar finansman vereceklermi orasıda meçhul. Bildirğim ve duyduğum kadarıyla Temel Kotil müthiş derecede finansman tüketen bir insanmış. Ne kadar doğru bilmiyorum. Yeni iktidar bunları destekleyecek mi ? Savunma Sanayinde imajçok önemlidir. Keza Sayın Akşit'in de savunma sanayi dünyasında hatrı sayılır bir yeri var. Şimdi bu adamlarla çalışacak mısın ? bana göre dokunmamalısın. Yani kafamda bir dünya soru var.İZCİ yazdı: ↑03 Ağu 2022, 00:37 Son günlerde çok duymaya başladım bu savı. Mevcut iktidar değişince projelerin rafa kalkacağı hissiyatını sizde uyandıran ne?
Bana siyasi amaçlı bir konuşma gibi geliyor. Mevcut hükümet başa gelmeden önce başlayan projeler vardı. Bir değişiklik olmadı. Aksine mevcut iktidar değişirse bize yapılan yaptırımların azalması ihtimali de dillendiriliyor.
Tyras yazdı: ↑03 Ağu 2022, 01:49 -Sezgin Tanrıkulu, ihalar insanlık suçudur diyen CHP genel başkan yardımcısı
-Canan Kaftancıoğlu, Sözde Ermenin soykırımı iması ile 24 Nisan'da ne oldu? diye soran İstanbul il başkanı
-CHP desteğiyle seçilen, Öcalana özgürlük platformu üyesi Türk Tabipler Birliği Başkanı
-Barolar Birliği Başkanı, yine CHP destekli, HDP çizgisinde bir seçim
-Almanya'da Sözde Ermeni Soykırımı yasası teklifini veren, Türkiye'ye silah ambargolarının en ateşli savunucularından Cem Özdemir'in İBB başkanı ile takılmacaları
-Apoya Özgürlük konseri veren, Pontus soykırımı imalarında bulunan sanatçıların tepkilere rağmen İBB bütçesiyle yapılan konserlere davet edilmesi,
-Ünal Çeviköz, Karabağ'da Azerbaycan'a destek vermek hatadır diyen emekli büyükelçi,
-Amberin Zaman, Nagehan Alçı gibi geçmişi şaibeli gazetecilerle takılmacalar,
-Aralıksız biçimde, Aponun heykelini dikeceğiz diyen, BTÖ şehir yapılanmasına ev bastırtıp adam öldürten Demirtaş'a özgürlük söylemleri,
-Herhangi bir pişmanlık ifadesi göstermeyen, halen FETÖ iltisaklı askeri öğrencilerle buluşma,
Yazmakla bitecek gibi değil de, siyasete aşırı dalmış oluruz. Makul bir şüphenin oluşması için yeterince emare var.
Üstat kusura bakma ama saçma bir sav olmuş. Farklı söylemler her dönem her parti içinde olmuştur. Buna iktidar partisi de dahildir. Hatta kat be kat fazlasını iktidarda iken söylemiş ve yapmıştır. O yüzden çok kaale almama taraftarıyım. Ne de olsa önümüzde seçim var diye herkes her yol mübaha gidiyor.Tyras yazdı: ↑03 Ağu 2022, 01:49 -Sezgin Tanrıkulu, ihalar insanlık suçudur diyen CHP genel başkan yardımcısı
-Canan Kaftancıoğlu, Sözde Ermenin soykırımı iması ile 24 Nisan'da ne oldu? diye soran İstanbul il başkanı
-CHP desteğiyle seçilen, Öcalana özgürlük platformu üyesi Türk Tabipler Birliği Başkanı
-Barolar Birliği Başkanı, yine CHP destekli, HDP çizgisinde bir seçim
-Almanya'da Sözde Ermeni Soykırımı yasası teklifini veren, Türkiye'ye silah ambargolarının en ateşli savunucularından Cem Özdemir'in İBB başkanı ile takılmacaları
-Apoya Özgürlük konseri veren, Pontus soykırımı imalarında bulunan sanatçıların tepkilere rağmen İBB bütçesiyle yapılan konserlere davet edilmesi,
-Ünal Çeviköz, Karabağ'da Azerbaycan'a destek vermek hatadır diyen emekli büyükelçi,
-Amberin Zaman, Nagehan Alçı gibi geçmişi şaibeli gazetecilerle takılmacalar,
-Aralıksız biçimde, Aponun heykelini dikeceğiz diyen, BTÖ şehir yapılanmasına ev bastırtıp adam öldürten Demirtaş'a özgürlük söylemleri,
-Herhangi bir pişmanlık ifadesi göstermeyen, halen FETÖ iltisaklı askeri öğrencilerle buluşma,
Yazmakla bitecek gibi değil de, siyasete aşırı dalmış oluruz. Makul bir şüphenin oluşması için yeterince emare var.
Yanlış işitmiyorsam Selçuk Bayraktar burada Akıncı Azerbaycan'a (ve Pakistan) teslim edilecek diyor.
Dolanan mühimmat Skystriker.
Niye olmasın.
Dalga geçen askerin videosu olabilir ama dalga geçtikten 20dk sonra pirzolaya dönenlerin videosu olamazdı mesela. Çünkü 2020 teknolojisiyle yanmış et parçaları video çekemiyordu.Fedakar_asker yazdı: ↑06 Eyl 2022, 23:35 Sayın Dum internette youtubede birçok video var savaşa giren Ermeni askerlerinin konuşmaları var Azerbaycan topçusu çok zayıf savaşın kazanılmasında topçu sistemleri haricindeki gelişmiş elektronik harp, sihalar, kamikaze dronlar, spike tanksavarlar etkin rol oynadı. Ben bu konuyu bir çok yerde tartıştım Azerice videolarda hatta Azerbaycan topçusu ile dalga geçen Ermeni askerleri bile var. Ruslar bile namlu ömrünü doldurmuş obusleri namlu çeliği ne Almanların koyduğu ambargo yüzünden yenileyemiyor Ukrayna'da Rus topçusu gayet başarısız. Bildiğin gibi g 3 piyade tüfeğin in bile 6500 atım ömrü var bu atimdan sonra isabet azalır 200 m de bir hedefi vurma imkansizlasir. Obüs namlular ömrü çok daha kısa Azerbaycan ordusundaki tüp obuslerin namlu ömürleri ölçülmelidir hatta tüm silahların, Türk ordusunda bu işler düzenli yapılır namlu ömrünü doldurmuş sıfır gibi G3 lerin hek yapıldığına şahit oldum. Ayrıca Türk ordusunda halkavi olmuş namlu lu silah karincalasmis namlulu silahlarda hek yapılır . Bunlar çok önemli konular.ve selam.
Azerbaycan topçusu mükemmel değil, ordusuna 850 milyar dolar bütçe ayıran Amerikan topçusu bile mükemmel değil ki, hala nasıl daha iyisini yapabiliriz diye topçu projeleri yürütüyorlar. Kendini geliştirmek ayrı bir iş.Fedakar_asker yazdı: ↑07 Eyl 2022, 00:49 Sayın Tyras konunun mesihle alakası yok, bizimkisi sadece bir öneri Azerbaycan envanterinde ki obuslerin namlu ömürleri ölçülse kütümü olur . Ruslar bile uygulanan ambargolar yüzünden obüs namlularını yenileyemiyorken , Azerbaycan Türkü kardeşlerimiz bazı konularda kendini dahada gelistirse kütümü olur. Ha siz Azerbaycan Türkü ordusu mükemmel diyorsanız size bir şey diyemem . Ama ben bu yazıyı okuyan ve anlayan vatansever Azerbaycan ordu mensubu askerlerin olduğuna inanıyorum. Bence mesaj gideceği yere gitmiştir ve konu anlaşılmıştır.