Onların vermesine gerek yok. Çinliler bol bol çalıyorlar.

Onların vermesine gerek yok. Çinliler bol bol çalıyorlar.
Sayın dr.911'i burada alıntıladığım için kusura bakmasın ancak Türkiye'deki habercilik anlayışı gerçekten yerlerde. Haberin orjinali defenceblog sitesinde aynı fotoğrafla yayımlanmışken(ki defenseblog haberini bu sayfada bende paylaştım.) hiçbir kaynak belirtmeden kendi haberleri gibi vermeleri takdire şayan doğrusu. C4 Defence ekibini profesyonel bir şekilde S&H'tan sonra ortaya çıkan boşluğu doldurmaya çalıştıkları için takdir ediyordum ama her geçen gün haber kalitesinde düşüş yaşanıyor. İnstagramdaki savunma sayfaları gibi haber paylaşıyorlar.dr.911 yazdı: ↑18 Nis 2019, 18:10 İlerleyen yıllar da Japonya'nın ismini her alanda sık sık duyacağız gibi.Umarım ilişkileri her alanda ilerletiriz nükleer enerji,savunma sanayi ve sanayi alanlarında işbirlikleri yapılabilir.
Japonya Beşinci Nesil’de Adım Adım
Japonya, beşinci nesil, radarda zor fark edilen uçağı tamamlamaya doğru adım adım ilerliyor. Japon ulusal kanalında görüntüleri yayımlanan uçağı, Mitsubishi Electronics firması önderliğindeki bir ekip denedi. Görüntülerde, F-2 savaş uçağında kullanılan elektronik taramalı aktif faz dizinli radar (Active Electronically Scanned Array /AESA) sisteminin test edildiği görülüyor. Japon yapımı AESA radarın, ABD yapımı F-35 uçaklarında kullanılan AN/APG-81 radarı ile benzer özelliklere sahip olduğunu iddia ediliyor.
IHI Firmasının F-3 savaş uçağı için geliştirdiği turbo fan (XF9-1) motorun görüntüleri de ilk defa yayımlandı. Yeni motor 4.8 metre uzunluğunda, yaklaşık 1 metre çapında. Motor ard yanma ile 15 ton itki üretiyor. Uçak, seyir süratinde ise ard yanma devrede değilken 11 tondan fazla itki üretiyor.
Japon Savunma Bakanlığı’nın geçen ay yaptığı açıklamada, 2030’larda Mitsubishi F-2 çok rollü savaş uçağının yerini alacak yeni nesil savaş uçağının Japonya önderliğinde yapılmasıyla ilgili planı doğruladı.
http://www.c4defence.com/Gundem/japonya ... dim/8063/1
Haydi artık.sailordream yazdı: ↑24 Mar 2019, 14:39 Japon donanması ile ilgili yazmak istiyorum ama o kadar çok bilgi varki içinde kayboluyor insan.
YazmaaSanchez yazdı: ↑13 Ağu 2019, 12:36 Başbakan ve kraliyet ailesini taşıyacak olan 2 777'den ilki geçen aylarda Japonya'ya ulaşmıştı. Hali hazırda kullanılan 747'leri değiştirecekti bunlar. İlk 744 VIP de satışa çıkarılmış. 28 milyon dolarcık.
https://www.thedrive.com/the-war-zone/2 ... 28-million
Japon muhriplerinde hep 2xPhalanx CIWS var zannedersem. Acaba bu kadar güncel bir muhripte neden SeaRAM kullanmak istemediler?Test7 yazdı: ↑18 Ağu 2019, 00:54 Japonya'nın ikinci Maya sınıfı destroyeri olan DDG-180 Haguro denize indirildi. Sınıfın ilk gemisi DDG-179 JS Maya ise 1 ay önce seyir testlerine başlamıştı.
https://www.navalnews.com/naval-news/20 ... the-jmsdf/
Japon silahlı kuvvetleri ana hatları ile ABD'nin örgütlenme sistemini kabul etmiştir. Bazı konularda birliklerde görev ve yapısal farklılıklar olsa da ana hatları ile oldukça benzer bir organizsayon şemaları vardır. Kuvvetle muhtemel uçak gemisine döşecek tekneler donanmanın komutanlığında olacaktır. Yeni nesil uçak gemisi teçrübesi olmasa da Japon donanması personeli yıllardır muhtelif ortak opersayon, eğitim ve tatbikatlarda özellikle ABD'nin uçak taşıyan amfibi gemilerinde görev alırlar. bir ara o kadar çok görev yaptılar ki bir süre Benzer bir gemi yapacaklarına dair ciddi haberler çıktı.Sanchez yazdı: ↑23 Ağu 2019, 01:52 Ortak tatbikat ve eğitiml isteği için bu kadar beklemeleri bile abes diyecektim ki,
"the Japanese government made this request back in March."
Donanmanın hızlı sabit kanat tecrübesi hiç yok, şu an havacılara verilse de uyuyan kaplanı uyandıracaklardır, gemilerden birinin adı Kaga allah aşkına. 2025 sonrası en geç, Kaga da dönüştürüldükten sonra denizcilere verilir.
https://www.defenceturk.net/japonyanin- ... -onaylandiAmerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, Yabancı Askeri Satışlar (FMS) kanalı ile Japonya’ya 3.295 milyar dolar tahmini maliyet ile 73 adet Standard Missile-3 (SM-3) Block IIA füzesi satışını onayladı. Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı (DSCA), bu olası satışı 27 Ağustos’ta Kongre’ye bildiren gerekli sertifikayı verdi.
Kaynak: https://www.navalnews.com/naval-news/20 ... -in-japan/U.S Army Soldiers with 17th Field Artillery Brigade and JGSDF Soldiers with 5th Surface to Ship Regiment, pose in front of the U.S Army M-142 HIMARS system and the JGSDF Type 12 SSM system as part of the Orient Shield 2019 media day, Sept. 17 2019, Oyanohara Training Area, Japan (Credit: U.S. Army Photo by Pfc. Kaden D. Pitt, 20th Public Affairs Detatchment)
Aslımda SOM-J tamda senden alınsın diye yapıldı. F-35 kullanıcıları Koensberg JSM'nin pahalı olacağının farkındaydı ona ucuz alternatif olması amaçlı geliştirilen bir vesyondu. Gövde altında iki tane taşırken kapaklardaki Hava hava füzelerini de yerinde tutan güzel bir alternatifti. Japona olmasa bile pek çok F-35 kullanıcısı alabilirdi onu.
Biri bile almazdı. Bizi JSF'de o kadar tuttuklarına bile şükretmek lazım. Bu iyimserliği anlamıyorum.sailordream yazdı: ↑12 Kas 2019, 18:35 Aslımda SOM-J tamda senden alınsın diye yapıldı. F-35 kullanıcıları Koensberg JSM'nin pahalı olacağının farkındaydı ona ucuz alternatif olması amaçlı geliştirilen bir vesyondu. Gövde altında iki tane taşırken kapaklardaki Hava hava füzelerini de yerinde tutan güzel bir alternatifti. Japona olmasa bile pek çok F-35 kullanıcısı alabilirdi onu.
Biz mi yönetemedik yoksa adamlar kafalarına göre mi attılar? Ben yerimizi aşağı görmüyorum ama karşıdakiler bizim yerimizi aşağıda görüyorlar. Gelişmiş AB ve Asya ülkeleri uçaklarına bizim füzemizi almaz, onları geçtik. Biraz daha düşük bütçeli olanlara Romanya modernizasyon ihalesinde olduğu gibi bizim paramızı Türklere mi vereceksiniz diyecekler. ABD'ye satardık...
Son gelinen durum özel bir hal bu kötümser hale getirmekte bizim iktidarın büyük payı var. F-35'te bizi almalarının ana amaçlarından birisi maliyeti azaltmak içindi. Emek yoğun işlerde özellikle uçak ve ekipman maliyetini düşürmek amaçlı Level3 gibi özel bir yerdeydik.
Mühimmat ürettiğin bir uçakta çekeceğin sıkıntı hiç bir şey bilmeden giriştiğin F-16 kadar olmazdı.Hayali yazdı: ↑12 Kas 2019, 19:26 F-35'ler iyi uçaklar teknolojik olarak ve tarihsel bağlamda batı jenerasyonu, doğu jenerasyonuna daima galip gelmiştir. Ama Amerikanın şu tutumu ve bu tutuma sebep olanların değişmeyeceğini görmek, bu uçakları alsak da tam manası ile verimli kullanamayacağımız hissini uyandırıyor. Malum tehdit algımız sadece doğu ve güney ile sınırlı değil. F-16 lar da çektiğimiz sıkıntının bin mislini çekeceğimize eminim.
Ben hep olaylara eksi yönden bakan biriyim. Uzun zamandır yerli herhangi bir medya organına da bakmadım. Biz burada daha ne zaman ya bu uçakları bize vermezlerse diye konuşuyorduysak bu işin o kadar basit olmadığını gösterir. Yazdıklarım duruyor F-35 ve Patriot alımını hep destekledim hala desteklerim ama şu saatten sonra herkes yoluna. Adam parasını verdiğin, ortağın olduğun projeden atıyorsa yarın sana yedek parça yok der. Uçan bilgisayarımız yerdeki tenekemiz olur.sailordream yazdı: ↑12 Kas 2019, 19:27 Son gelinen durum özel bir hal bu kötümser hale getirmekte bizim iktidarın büyük payı var. F-35'te bizi almalarının ana amaçlarından birisi maliyeti azaltmak içindi. Emek yoğun işlerde özellikle uçak ve ekipman maliyetini düşürmek amaçlı Level3 gibi özel bir yerdeydik.
S-400'ü sadece bir sene erteleselerdi şu anda ülkemize gelmiş olan F-35ler ile statik ve dinamik SOM J entegrasyonu devam ediyor olurdu.
İçinde bulunduğun kötümserlik medya tarafından pompalanan bize zaten vermeyeceklerdi ana fikrine dayanan iktidarın acizliği örtme pompalamasının yansımasıdır. Gercekte kimse kimseyi sevmez sadece arkasına geçemez biz direkt arkamıza poziyon aldık(doggy style)... Adamda ambargoyu soktu.
Mühimmat ürettiğin bir uçakta çekeceğin sıkıntı hiç bir şey bilmeden giriştiğin F-16 kadar olmazdı.
F-16'yı TUSAŞta sıfırdan monte edebiliyorduk en azından, F-35 i hiç açtırmıyacaklar diye haberler dolanıyordu. Yeri gelmiş iken bir sorum olacak: Bu ALIS (Autonomous Logistic Information System) Bazı F-35 kullanıcıları LM'den cevap istemişti. LM cılız ve tatmin etmeyen cevaplar vermiş yanılmıyorsam. Ayrıca LM'nin sitesinde ALIS ile ilgili F-35 uçaklarının ortak bir ağ üzerinden izlenebileceği yazıyor. Bu kullanan kuvvet için mi yoksa üretici için mi bir belirtme yok . Bu konu hakkında bilginizi duymak isterim üstadım. Sonuç olarak bu kaynak kodlarında çok daha farklı bir durum.sailordream yazdı: ↑12 Kas 2019, 19:27
Mühimmat ürettiğin bir uçakta çekeceğin sıkıntı hiç bir şey bilmeden giriştiğin F-16 kadar olmazdı.