Türkiye'nin Göçmen/Sığınmacı/Mülteci Sorunu

Türk ve Dünya Savunma Sanayii ile ilgili genel konular, tartışmalar, haberler, görüşleriniz...
Kullanıcı avatarı
Komutan Logar
Süvariler
Türkiye'nin Göçmen/Sığınmacı/Mülteci Sorunu

Mesaj gönderen Komutan Logar »

Arkadaşlar benim aklımda olan bir fikir var , çok iyimser ve pek çok açık noktası var biliyorum. Annan planı değil tabii ki ancak yine de
danışmak istiyorum;
Al Bab,Membiç Afrin ve Cerablus alındıktan sonra Bu bölgelere Rusya ve Ab'nin desteğini alarak 4 katlı, 16 daireli, 80 kişilik(5 kişilik aile) kalıcı konut yapımına başlanmalıdır. Al Bab'ta 3000 , Membiç'te 3000 , Afrin'de 2500 , Cerablusta 3000 apartman ada ada olacak
şekilde inşaa edilebilir. Eğer matematiğe dökersek ; 3000+3000+2500+3000=11500 apartman => 11500*16=184000 daire=> 184000*5 =>920000 yaklaşık 1 milyon kişilik konut yapılabilir. Bu konutlardan yılda 1500 adet rahatça yapabileceğimizi düşünüyorum. Bu konutlar sayesinde mülteci sayısını %35 -40 kadar düşürüp , Kuzey Suriyede Kürt Hegamonyasını tamamen kırabiliriz. Tabii Türkiyeye çok fazla bir mali yükümlülüğü olacaktır minimum 1.5 milyar dolar ayırmamız gerekir. Bu çok büyük bir para bu konutların yanında hastane , yol ,
polis karakolu , camiler , okullar , pazarlar vb yerlerinde yapılması gerekli. Ve bu kadar mülteciyi yollamak için Meclisin Tecir yasası onaylaması gerekebilir. Ayrıca Suriye'nin bu evleri tanıması ve tapu vermesi gerekir buda çok uzun süren arazi davalarına sebep olabilir. Eğer bu proje yapılırsa ve başarılı olursa Fıratın doğusuna da aynı şekilde geçilebilir. Siz ne düşüyorsunuz ? Buradaki mültecilere de baya çok para harcıyoruz ? Bahsettiğim yöntem çok mu zor ? Sizin farklı fikirleriniz varsa ekleyin. Son olarak ben bu konuyu ırkçı sebeplerle açmadım , elbette Suriyeliler kardeşimizdir ancak bu savaş bitince ülkelerine dönmeleri gerekir. Lütfen bu konuyu saygı sevgi çerçevesinde tartışalım . Teşekkürler.
En son Sanchez tarafından 06 May 2022, 12:41 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sebep: başlık düzenlendi

Kullanıcı avatarı
swat
Genel Yetkili

Re: Suriyeli Mültecilerin Ülkelerine Geri Dönmesi ve Türkiyenin Rolü

Mesaj gönderen swat »

paramiliter yazdı: 1- Gelenler Suriye'ye dönmek istemiyorlar.
2- Suriye, kaçan sünnilerin geri gelmesini istemiyor. Evlerine, tarlalarına el konuldu.
3- PYD, arapların dönmelerine karşı. Evlerine tarlalarına el koydular. Ayrıca o bölgeleri kürdleştiriyorlar.
4- AKP onları göndermek istemiyor. Çünkü onları potansiyel seçmen olarak görüyor. Üstelik Sünni kardeşleri. Hatta onları kullanarak, kendine yeni bir taban ve dayanak oluşturmayı hesaplıyor. Nasıl ki kürdleri kullanarak "kardeşlik, birlik, beraberlik" diyerek Türk kimliğini erozyona uğratmış, andımızı kaldırmış ve daha pekçok şeyi hayata geçirmişse (ve muhtemelen 3-4 sene sonra kürdlerin istediği şekilde yeni bir anayasa tekrar gündeme gelecek), Sünni Arapları da aynı amaç için kullanacak. Yani Türklüğü zayıflatmak için. Ve dahası bu arapları kullanarak devletin dini görüntüsünü de arttıracak. Örnek verecek olursam; Bunlar vatandaşlığa alınacak. Oldukça fazla oranda Çok eşlilik mevcut. Devlet vatandaşlığa alınca, eşlerinden birini seç, ötekilerini sokağa at mı diyecek? Tabi ki hayır. Bunu hukuki bir kılıfa sokacak. Çok eşliliği serbest bırakacak. Yani kürdleri, Türklük karşısında nasıl bir manivela olarak kullandıysa, arapları da Laiklik karşısında manivela olarak kullanacak.
5- Suriye'de sünni arapların geleceği yok. Bizim şu anda ÖSO ile girdiğimiz bölgeyi, Esad benim toprağım deyim istediğinde ne yapacağız? Suriye'nin toprakları Nusayri bölgesi - Şia bölgesi - seküler laik kürd bölgesi olarak paylaşılacak.
Aslında kendi hükümetimizin arka planda istediği şeyde tam olarak bu... Bu noktadan sonra Arap'ların siyasallaşma süreci başlar demedi demeyin... çok sert bir biçimde bu insanları topraklarımızdan kovmamız gerekmekte.

Bu insanlar ümmet değil. Bir parçasıda değiller Avrupada var olamadıkları için Türkiyedeler bunuda en çirkin şekilde kullanıyorlar/kullanacaklar kendi dillerinde eğitim ve toprak isteyecekler.

bölücü terör örgüt'dan sonra ikinci terörümüzüde koynumuza aldık. Hayırlı olsun.

delikpr
Süvariler

Mesaj gönderen delikpr »

swat yazdı: Aslında kendi hükümetimizin arka planda istediği şeyde tam olarak bu... Bu noktadan sonra Arap'ların siyasallaşma süreci başlar demedi demeyin... çok sert bir biçimde bu insanları topraklarımızdan kovmamız gerekmekte.

Bu insanlar ümmet değil. Bir parçasıda değiller Avrupada var olamadıkları için Türkiyedeler bunuda en çirkin şekilde kullanıyorlar/kullanacaklar kendi dillerinde eğitim ve toprak isteyecekler.

Bölücü Terör Örgütü'dan sonra ikinci terörümüzüde koynumuza aldık. Hayırlı olsun.
Sayın Paramiliter ve Swat'a aynen katılıyorum. Türk ulusu ve Türkiye Cumhuriyeti yaşamsal tehdit altında. Tabii ki bu olaylar hükümetin dizaynı içinde gerçekleşiyor. Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri bu hükümet iktidarda kaldıkça olası değil.

bekro
Üye

Mesaj gönderen bekro »

Ancak burada küçük bir detay var.

Suriyelilere karşı çok büyük bir toplumsal tepki var. Bakmayın siz ümmetçi zırvalıklarına Ak partililer dahil büyük bir çoğunluk Suriyelilere vatandaşlık verilmesine karşı hatta oran o kadar büyük ki tam bir toplumsal mutabakat var. Zaten şu an bu olayın önündeki en büyük engel bu. Hatta Cumhurbaşkanına rağmen. He tabi başkanlık olursa o iş kesin olur ama olmazsa?

KIZILYURTLU
Üye

Mesaj gönderen KIZILYURTLU »

Hocam boş mesaj atıyor gibi görünebilirim ancak fikrimi beyan etmeden edemeyeceğim;

-Her ne olursa olsun(Terör,Etnik çatışma vs)Suriyelilerin ülkelerine gönderilmeyeceğini,
-Halepten gelen 100.000 değil Çin nüfusu kadar Suriyeli gelmiş olsa bile hala daha ''Gelin kardeşlerim,gelin.'' diyeceğimizi

Düşünüyorum.

Yukarıdaki forumdaşların senaryoları iyi niyetli senaryolar,ancak bu forumdaki herkes Suriyelilerin ülkesine dönmeyeceğini biliyor.

alpos
Üye

Mesaj gönderen alpos »

http://www.anadoluaraplari.com/mankurt-ve-mankurtlasma/

Anladığım kadarıyla bu arkadaşların pek dönüşe niyetleri yok.

Kullanıcı avatarı
sakarya
Üye

Mesaj gönderen sakarya »

Suriyelilerin geri döneceğine inanmıyorum, vatansızlar ve topraklarını terk ederek bu duruma düştüler. Senelerdir 3'er 5'er çocuk peydahladılar ve peydahlamaya da devam ediyorlar. Ülkemizde sadece Suriyeliler de yok. Irak, Katar, Mısır, Suudi Arabistan, Ürdün, Kuveyt, Fas akın akın ev almaya geliyorlar. Buram buram Anadolu yerine buram buram Arabistan olduk. Şöyle etrafınıza bir bakın, her yerde Arapça tabelalar var. Sokaklarda dolaşın her yer Arapça konuşan güruhla dolu. Onlar yerleştikleri ortamı kendilerine göre çoktan dizayn ve işgal ettiler. Arapların marşı, stad açılışında dahi İstiklal Marşı'ndan evvel okunuyor ki okunması dahi saçmalık. Asıl sorulması gereken şu; biz Türkler ne zaman onların yaşam biçimine, kültürüne, diline entegre olacağız?

montekristo
Üye

Mesaj gönderen montekristo »

İyi ya da kötü sonuçlanacak bir süreçle evlerine dönmeseler bile Türkiye'de yaşa(ya)mayacaklar bence, AKP toplumun bu adamları istemediğini biliyor, oldu bittiye getirirse sonuçları soru işareti AKP için. Ama ekonomik olarak buraya adapte olmuş olanlar kalıcı olacaklar bence(Şirket sahipleri vs). Toplum gerçekten gergin, böyle bir ortamda Suriyelilerle ilişkilendirilebilecek bir terör saldırısının bu gruba kitlesel saldırı olarak dönmeyeceğinin garantisi yok, henüz o noktada değiliz biliyorum ama o kızdığımız kitlenin(AKP kitlesi) de bir sabrı var diye düşünüyorum. Bunların olması için de sürecin daha da ağırlaşması lazım(bunun anlamı daha çok terör, bomba vs, bunu istediğim-temenni ettiğim lütfen düşünülmesin), bu öfkeyi de besleyecektir. Toplumdaki bu öfke eninde sonunda patlayacaktır, bence Suriyeliler o öfkeye potansiyel birer adaylar. AKP de bir yere kadar bunu engellemeye çalışacaktır(doğal olarak), ama kendi seçmen kitlesinin bile istemediği bu insanlar için alternatif arayışlarda bulunacaktır. Medyayı kontrol etmeleri bir avantaj onlar için, ama o da bir yere kadar geçerli. Sonuç olarak Suriyelileri ülkelerine gönderecek bir süreç bizim için hayırlı bir süreç değil, tabii olursa iktidar değişikliği bu dediklerimi geçersiz kılabilir. Naçizane düşüncelerim böyle.

Ek: Suriyelilerin ve bilimum bütün mülteci tayfanın asla Ülkemiz'e gelmesi, kalması taraftarı değilim, bana kalsa bir tanesini bile almazdım.
En son montekristo tarafından 19 Ara 2016, 18:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
swat
Genel Yetkili

Mesaj gönderen swat »

Ben size konuyu şöyle açıklayayım siz anlayın.

Libya'daki İsyancıları ülkemize tedavi için almıştık aylarca Türkiyede kaldılar. BU süre içerisinde Antalya'da Kışın kapanan oteller devletin isteği ile açılmıştı sadece yatak hizmeti verilecekti, Kahvaltı, yemek v.b bar hizmetleri verilmeyecekti. Konyaaltı tarafında onlarca otele yerleştiler RTE'nin ricasıyla.

Otelcide oteli açık tutmak zorunda olduğu için Otelin toplantı/balo salonlarını Kışın uygun fiyattan orta direk vatandaşında Otelde düğün yapabilmesi adına kiraya vermeye başladı, belli organizasyonlara dahil olup otellerinde üç beş kuruş kazanmaya çalıştılar.

Sonuç;

Bir düğün esnasında bir gurup Libyalı alkollü bir şekilde odalarından çıkıp düğün tarafına gittiler akabinde gelinin bulunduğu oda çevresinde taşkınlığa başladılar, akabinde gelini elle taciz ettiler. Çok büyük kavga çıktı özel güvenlik arada kaldığından dayak manyağı oldu. Olaya akşam akşam onlarca polis müdahil olmak zorunda kaldı.

Tabi olay basına yansımaması adına örtbas edildi.

Kıssadan hisse, bu adamlar Hain. Ülkelerine ihanet ettiler, ar namus edep kavramları yok. Bizede ihanet edecekler.

Nokta.

Kullanıcı avatarı
Komutan Logar
Süvariler

Mesaj gönderen Komutan Logar »

Barış ortamı sağlandıktan sonra Uzun vadede bu adamların yaklaşık yarısı Suriyeye geri dönecek ben bundan eminim. 1 milyon arap kalsın benim için sıkıntı yok 4 milyon arap ciddi bir risktir Türkiye için. Bu insanlar ne bizim dilimizi bilir , ne kültürümüzü bilir.Vergilere tabi olduktan sonra nasıl çil yavrusu gibi dönerler ülkelerine. Önemli olan ülkelerine dönecek olanlara teşvik , 0 faizli kredi ya da toki ev vb. hizmet sunulması. Çok yapılacak şeyler var ama önce savaşın bitmesi gerek.

Kullanıcı avatarı
Kaekulus
Süvariler

Mesaj gönderen Kaekulus »

Şuan ülkemizde ki "Kayıtlı" Suriye vatandaşı statüsünde göçmen sayısı Kasım 2016 resmi verilerine göre 2.753.000 kişidir. Yine Türkiye Halk Sağlığı Kurumu resmi kayıtlarına göre Eylül 2016 yılı itibari ile ülkemizde doğan Suriye uyruklu bebek sayısı 177.000 küsurdur. Bu sayısının 70.000 civarı 2016 yılına ait rakamlardır.

Türkiye'de yaşayan 1.100.000 küsur Suriye uyruklu göçmen 18 yaş ve altındadır. Genel olarak 2.753.000 resmi kayıtlı göçmenin büyük çoğunluğu genç nüfustan oluşmaktadır. Doğum oranı verileri Türkiye ortalaması ile karşılaştırıldığında "Resmi" rakamlara göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının doğum oranlarından fazla olduğu gözlenmektedir. Kadın başına 3.1 gibi bir ortalama hesaplanmış.

Okul çağında ki 4-18 yaş Suriye uyruklu göçmenin %70'lik kısmı herhangi bir eğitim göremiyor. Eğitim göremeyen bu Suriye Uyruklu gençlerin (göçmen nüfusunun ciddi bir kısmı bu genç nüfus teşkil ediyor) Türk toplumuna entegrasyonu ciddi manada zordur.

Bu güncele yakın resmi veriler ( Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Göc İdaresi Genel Müdürlüğü ) göz önüne alındığında, göçmen politikamız "oluruna bırakalım" yada diğer bir deyişle "zamanla kaynaşırlar" temeline oturtulmuşa benzemekte. Eğer ki bu ciddi manâda ki genç nüfus bir şekilde entegre edilemez ise önümüzde ki 10 yıllık sürede çok efektif toplumsal sorun ve olaylar ile karşılacağız demektir.

Ab'ye çok güvenmemekte gerek, örneğin şuana kadar mültecilere veriken sağlık hizmetinin bedeli 600 milyon küsur tl iken Ab'den aldığımız destek 220 milyon küsur tl'ye tekabül eden bir meblağ. Genel anlamda da 6 milyar tl'yi biraz aşan bir harcamamız var. Ülkemizde kayıtlı ticari faaliyet yürüten yani bir şekilde devlete vergi ödeyen 4900 küsur Suriye uyruklu ticari faaliyet yürüten kişi ve kurumdan da şuana kadar devlete 600 milyona yakın bir para girdisi olmuş. Tâbi kayıtsız çalışma kısmında ki kaybı hesaba katmadık.

Greyjoy
Üye

Mesaj gönderen Greyjoy »

Artık kabullendim. 4 milyon yabancı artık burada kalacak. Bari btö sempatizanlarının yoğun olduğu bölgelere yerleştirsinlerde belki birbirlerini kırarlar.

Kullanıcı avatarı
swat
Genel Yetkili

Mesaj gönderen swat »

Greyjoy yazdı:Artık kabullendim. 4 milyon yabancı artık burada kalacak. Bari btö sempatizanlarının yoğun olduğu bölgelere yerleştirsinlerde belki birbirlerini kırarlar.
o dediğin öyle olmaz. Onlar birbirini kırmaz anca bize karşı birleşirler...

Kullanıcı avatarı
Dunedain
Süvariler

Mesaj gönderen Dunedain »

Şuan hepsinin gitmesi ihtimali olsa akp buna musade etmez bence. Elimizde Avrupa'ya karşı tek tehdit unsuru bunlar. Ne petrol ne doğalgaz ne endüstriyel anlamda ambargo koyabiliriz. Akp de muhteşem dış politikası için mümin kardeşlerimizi koz olarak kullanıyor iştr. Bircogu gitmeyecek eminim. Bir yandan üzülüp bir yandan da kiziyorum. Bağcılar falan resmen bitmis durumda. Türkcr neredeyse ikinci dil arkadaslar. Benim kuzenlerimin cocuklari var hepsinin toplam 4 5 cocugu var. 10 kisi bir cocukla ilgileniyoruz. Adamlar tek aileden bu kadar cocuk yapiyor. Kucucuk cocuklar tekstilde calisip agir isler yapiyorlar. Okul yok tahsil yok. Bizim sorunlu bir kitlemiz varken bunlar da tuz biber olur.

BekaKabiliyeti
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen BekaKabiliyeti »

Türk Devleti,Türk Milleti kimsenin umurunda mı? Bu ülkenin milliyetçisi bile önce müslümanım sonra Türk'üm diyor.-Böyle demeyenleri tenzih ederim- Fakat bir karar vermek lazım.Bu devletin bekası için en iyi neyse onun yapılması lazım.

Fakat şunu belirtmek lazım bu forumda bile herkes bu insanların kalıcı olduğunu kabullenmiş gibi.Burayı okuyan adam zaten gideceği varsa da gitmez artık.

Gürbet
Süvariler

Mesaj gönderen Gürbet »

Almanya hic acimadan Balkanlardan gelen multecilerin cogunu (hepsini?) geri gonderdi zamaninda.

tuğrulbey
Süvariler

Mesaj gönderen tuğrulbey »

Sünniler artık Suriye ye dönemez diyen arkadaşlar savaş öncesi mezhep yapısına baktılar mı hiç? Nüfusun neredeyse %75 i Sünni.
Resim

Ne kadar doğrudur bilmem ama şöyle de bir harita var.

Kullanıcı avatarı
sakarya
Üye

Mesaj gönderen sakarya »

BekaKabiliyeti yazdı:Fakat şunu belirtmek lazım bu forumda bile herkes bu insanların kalıcı olduğunu kabullenmiş gibi.Burayı okuyan adam zaten gideceği varsa da gitmez artık.
Kendi iradeleri ile dönmeyeceklerini ve mevcut yönetimin onlara kol kanat gerdiğini kabullenmek, gerekirse zorla tehcir edilmeleri gerekliliğini ortadan kaldırmıyor. Mümkün olan en kısa sürede vatan sınırları dışına çıkartılmaları şart.

Hiç
Üye

Mesaj gönderen Hiç »

Yanlış olmasın burası Lazkiye , Hama , Halep falan değil.Hatay burası...Ümmetçilik ve mülteciler adı altında Arapperest kişilik bozukluğuna sahip bir takım kişiler bölgenin demografisini değiştiriyorlar.Böyle giderse 10 seneye birde Arap Btösü çıkar başımıza.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim"
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
Kaekulus
Süvariler

Mesaj gönderen Kaekulus »

ANKARA'DA SURİYELİ MAHALLESİ KALICI MI?

Ankara’nın mobilya sektörüne mekan olan Siteler Mahallesi’nin hemen yanındaki Önder Mahallesi artık “Suriyeliler Mahallesi” olarak anılıyor. Amerika’nın Sesi, Halep’te yaşananlar ve Türk ordusu savaşta iken Suriyeli mahallesinde neler olduğunu gözlemledi ve mahalle sakinleriyle konuştu. Bu mahallede yıkık dökük tenekeden gecekondular geçtiğimiz yıllarda belediye ekiplerince önemli ölçüde yıkılmıştı. Ancak geriye kalan binalardan kimisi betonarme, kimisi sadece görünüşte betonarme ama içerisi teneke, tahta gibi hangi malzeme bulunduysa Ankara’nın soğuk havasını engelleme umuduyla duvar olarak kullanılmış. Çoğunluğu kiracı konumundaki Suriyeliler, sıcak su veya ısınma amaçlı kalorifer tesisatı gibi hiçbir ev koşullarına sahip değil. Ama pek çoğu Suriye sınırına yaklaşık 700 kilometre uzaklıktaki Ankara’da kendi “güvenli bölgelerini” oluşturmuş görünüyor.

Mahallenin ana caddesi konumundaki Selçuk Caddesi’nde bakkaldan berbere, dönerciye, kasap dükkanına her yerde Arapça yazılar göze çarpıyor. Suriyelilere ait dükkanlarda ne yazar kasa ne herhangi bir vergi levhası bulunuyor. Başkentin ortasında adeta ‘vergiden arındırılmış vaha’ gibi bir ticari hayat sürüyor. Vergi olmadığı için mi, yoksa sığınmacı konumundaki mahalle halkı yoksulluk koşullarında yaşadığı için mi dükkanlardaki ürün ya da hizmet fiyatları Ankara’nın diğer mahallelerine kıyasla ucuz görünüyor. Örneğin saç kesimi 10 Türk Lirası, sakal tıraşı 5 Türk Lirası mahallede, bakkal raflarındaki ürünlerde benzerlerinden uygun fiyatlarla satışta.

Mahalledeki Nene Hatun İlkokulu’nda Türkçe ve Arapça eğitim uygulamasıyla Suriyeli çocuklara eğitim veriliyor. Okuldaki Türk çocuklarından çoğu, komşu mahalledeki Battal Gazi İlkokulu’na geçiş yapmış. Nene Hatun İlkokulu’ndaki çocuklar, Suudi Arabistan’ın gönderdiği okul çantalarını kullanıyor ve pek çoğu anne – babaları hiç öğrenmemişken Türkçe’yi gayet başarıyla konuşuyor.

Nene Hatun İlkokulu bahçesinde görüştüğümüz 3’ncü sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Muhammed, mahalledeki pek çok kişi gibi Halep’ten gelmiş. Arkadaşları Hamza ve Betül de aileleriyle birlikte Halep’ten Türkiye’ye sığınan çocuklardan. Muhammed kesinlikle Suriye’ye geri dönmek istemiyor, Hamza da arkadaşı gibi düşünüyor ama Betül gülümseyerek ülkesine dönmek istediğini söylüyor.

Okula sadece birkaç metre uzaklıkta özellikle çocuklardan yoğun ilgi gördüğü gözlemlenen döner kebap, patates kızartması gibi yiyecekler satan dükkan sahibi Semar Amar da, 2 çocuğu ve eşiyle Halep’ten Ankara’ya sığınmış. İşlerinden çok memnun olduğunu ve Ankara’da yaşamayı güzel bulduğunu söyleyen Amar, Halep’ten 2 sene önce gelir gelmez dükkanını açmış. Halep’e geri dönmeyi kesinlikle düşünmediğini belirten Amar, aylık 600 Türk Lirası verdiği ve sadece birkaç metrekarelik gecekondu girişi olan dükkanından yaklaşık iki katı gelir elde ediyor. Amar, devlete vergi vermediğini belirtirken, bunun ne olduğunu anlamakta zorlanıyor.

Amar ile konuşmamızda tercüman olarak yardımcı olan 19 yaşındaki Anad Ahmad ise, Türkiye’ye tek başına gelmiş ve ailesini geride bırakmış. Ahmad, Siteler semtindeki bir mobilya atölyesinde çalışıyor. Ahmad da, Türkiye’den ayrılmayı hiç düşünmüyor.

Mahalledeki Suriyeli kadınlar ise, kameralar önünde konuşmaktan kaçınıyor. Yaşlı bir kadın, Suriye’deki savaşta bacağını yitirdiğini söylediği ve “mücahit” diye Türkçe durumunu anlatmaya çalıştığı oğlu için tekerlekli sandalye bulunmasını istiyor. Ama oğlu, kamera çekiminde yer almaktan çekiniyor. Kadınlar çoğunlukla sadece yüzlerini ve hatta bazıları sadece gözlerini açıkta görebildiğimiz siyah çarşaflarıyla sokaklarda yürüyor. Kimisi gözlerine yoğun şekilde çektiği sürme ile gülümsüyor, ancak Suriye ile ilgili herhangi bir soruyu yanıtlamak istemiyor.

Bu arada Suriyeli erkeklerden çoğunluğu söz savaşa geldiğinde veya Türkiye’nin onlar için güvenli bölge oluşturmaya çalıştığını söylediğimizde; artık burayı ülke kabul ettiklerini söylüyor.

Ankara’nın Suriyeli mahallesinde, tipik bir kış günü yaşanıyor, çok azı birkaç ay ama çoğunluğu en az birkaç yıl önce gelmiş Suriyeliler’den hemen hemen hiçbirisi Türkiye’den ayrılmayı düşünmüyor. Türkiye’nin başkentinde artık “adı Suriyeli” ama Arap kökenli mahalle sakinleri var görünüyor.

KAYNAK: VOA (VOİCE OF AMERİCA)

erdem334
Üye

Mesaj gönderen erdem334 »

Halep’e geri dönmeyi kesinlikle düşünmediğini belirten Amar, aylık 600 Türk Lirası verdiği ve sadece birkaç metrekarelik gecekondu girişi olan dükkanından yaklaşık iki katı gelir elde ediyor. Amar, devlete vergi vermediğini belirtirken, bunun ne olduğunu anlamakta zorlanıyor.
Iste bilincli vatandas bu. Saka maka biz %75 vergi veriyoruz, bunlar verginin ne oldugunu anlamakta zorlaniyor.

Kisacasi birlik olmak, bireylerin kendilerinden fedakarlik edip ulkelerini kalkindirmalari v.s. gibi kavramlara yabancilar.

Yarin savas ciksa savasmayi da reddederler...Turk'ler ne gune duruyor degil mi? Iki kahramanlik hikayesi, iki gozyasi doken devlet buyugu, bir sehitlik gazi......Turk Mehmet savasa.....

erdem334
Üye

Suriyeli multeciler de geri donmeyecek, ABD'deki Meksikalilar da geri donmeyecek.

Gecen gun Mike Rowe'un bir videosunu izlerken ilginc bir seye rastladim. Bu adam "Dirty Jobs" adli programin yapimcisi ve ilginc bir sey soyledi:

Lisedeyken devlet tarafindan baslatilmis bir kampanya vardi, dedi. "Work smart not hard" yazan posterler vardi, uzerinde mavi yakali islerin ne kadar kotu oldugunu anlatan ve herkesi universite egitmi almaya ve beyaz yakali olmaya yonlendiren bir kampanyadan bahsetti.

Isin ilginc tarafi yillar sonra, "Meksikali gocmenlere ihtiyacimiz var cunku bizim yapmadigimiz isleri yapiyorlar" argumaniyla savunulan bu duruma devletin kendisinin yol actigini ogrenmis olmak oldu.

Mike o zamanlar butun bu isleri ABD'li genclerin yaptigini ama bilincli sekilde bu isleri yapmamalari icin yonlendirildiklerini anlatiyordu.

Kisacasi sadece bizde degil, butun az bir sey duzgun ulkelerde bir "nufus degistirme" cabasi var. Az bucuk bilinclenmis nufuslar "tehlikeli" goruluyor.

Onlarin yerine daha bilincsiz, ulus bilinci olmayan topluluklar bir araya getirilmek ucube ulkeler olusuturulmak isteniyor.

Bu ulkeler de kimseye hesap vermeyecek kuresel sirketler - yapilar ile yonetilecek.

Cok ciddi bir yeniden yapilanma var dunya capinda ve biz de ne yazik ki bunun bir parcasiyiz.

Kullanıcı avatarı
swat
Genel Yetkili

Mesaj gönderen swat »

Yanlız şöyle bir şey var. Suriye'liler ile ciddi bir kargaşa yaşanıyor bu sürecin sonunda Suriye'liler sokaklarda infaz edilmeye başlarsa, dönmeleri için bir ışık görebiliriz.

Kullanıcı avatarı
Dunedain
Süvariler

Orası en azından Hatay sınır şehri. İstanbul'un farkı kalmadı.Ramazanda Fındıkzade taraflarında bolca Suriyeli lokantası var yan yana çoğu. Bizim Türk lokantası sinek avlıyordu resmen ama Suriyeli lokantaları tıklım tıklımdı. Sevinmedim desem yalan olur. Ümmet ayakları kolay değil gerçek hayatta görmek lazım.

Hiç
Üye

Mesaj gönderen Hiç »

swat yazdı:Yanlız şöyle bir şey var. Suriye'liler ile ciddi bir kargaşa yaşanıyor bu sürecin sonunda Suriye'liler sokaklarda infaz edilmeye başlarsa, dönmeleri için bir ışık görebiliriz.
Gidişat o yönde zaten A.k. Partisinin tabanında bile bu Suriyeli beleşçilerden ciddi şekilde nefret eden azımsanmayacak bir kitle var.

Greyjoy
Üye

Mesaj gönderen Greyjoy »

Almanya gibi göçmenleri asimile edip toplumun bir parçası yapmaya çalışsak ?
Beyler kabul edelim artık 4 milyonun yarısı ülkesine dönse ki dönmeyecek, en az 2 milyon mülteci bize girdi. Asimile etmemiz lazım bunları. Yapılmayacak şey değil. Çerkesler Arnavutlar nasıl asimile olduysa onlarda olur. Devletin iradesine bağlı birazda.

Türkçeyi ya seve seve ya s... öğrenecekler zaten. Alfabelerini tabelalardan söküp atmamız lazım. Nüfusu Türkiye'ye özellikle G.Doğuya homojen dağıtmamız lazım.
Karadeniz'de köylere dağıtılacaklarını duydum. Hatta bizim köye bir aile yerleştirilecek toprak verilecek diye haber aldım. Avrupa birliği ile anlaştığımız dönem AB fonlarıyla yapılacaktı. Bizim köylüler isyanda tabi. Bende iyi yapıyorlar dedim. Çünkü herkes İstanbul'a göç etmiş tarlaları orman basmış 30 senedir ekilmiyor. Suriyeli eksin hem karnını doyursun hem tarım arazisi heba olmasın.
Dediğiniz ayrılıkçı hareketleri mülteciler yapamaz. Diğer bölgeleri bilemem ama Kastamonu gibi yerde veya Karadeniz'de o dediğiniz işi yapamazlar. Adamın derisini yüzerler. Mevsimlik işçi olarak mülteciler çalışır.

3 jenerasyon sonra belki biz göremeyiz ama hepsi asimile olur. Devlet Türklük yerine Türkiyelilik saçmalığını devam ettirmemeli. Türkçe konuşmayan etnik unsurlara propaganda yoluyla Türklüğü aşılamalı. Türklükten başka tüm kimlikler yok edilmeli.

Phrasal26
Süvariler

Mesaj gönderen Phrasal26 »

Greyjoy yazdı:Almanya gibi göçmenleri asimile edip toplumun bir parçası yapmaya çalışsak ?
Beyler kabul edelim artık 4 milyonun yarısı ülkesine dönse ki dönmeyecek, en az 2 milyon mülteci bize girdi. Asimile etmemiz lazım bunları. Yapılmayacak şey değil. Çerkesler Arnavutlar nasıl asimile olduysa onlarda olur. Devletin iradesine bağlı birazda.

Türkçeyi ya seve seve ya s... öğrenecekler zaten. Alfabelerini tabelalardan söküp atmamız lazım. Nüfusu Türkiye'ye özellikle G.Doğuya homojen dağıtmamız lazım.
Karadeniz'de köylere dağıtılacaklarını duydum. Hatta bizim köye bir aile yerleştirilecek toprak verilecek diye haber aldım. Avrupa birliği ile anlaştığımız dönem AB fonlarıyla yapılacaktı. Bizim köylüler isyanda tabi. Bende iyi yapıyorlar dedim. Çünkü herkes İstanbul'a göç etmiş tarlaları orman basmış 30 senedir ekilmiyor. Suriyeli eksin hem karnını doyursun hem tarım arazisi heba olmasın.
Dediğiniz ayrılıkçı hareketleri mülteciler yapamaz. Diğer bölgeleri bilemem ama Kastamonu gibi yerde veya Karadeniz'de o dediğiniz işi yapamazlar. Adamın derisini yüzerler. Mevsimlik işçi olarak mülteciler çalışır.

3 jenerasyon sonra belki biz göremeyiz ama hepsi asimile olur. Devlet Türklük yerine Türkiyelilik saçmalığını devam ettirmemeli. Türkçe konuşmayan etnik unsurlara propaganda yoluyla Türklüğü aşılamalı. Türklükten başka tüm kimlikler yok edilmeli.
Hükümet daha Türk ismini her yerden kaldırmaya çalışırken sizin dediğiniz şeyin olması imkansız.

Almanya'ya giden insanlar ile aynı değil, oraya ilk önce 20-100bin kişi gitmiş yaklaşık 30-40 sene içinde nüfus 3 milyonu geçmiş haliyle bu insanlar orada daha kolay asimile edilmişler hatta bazıları olmamış bile, ne Türk ne Alman öyle yaşayıp gidiyorlar :) Senin ülkene 2 yılda 3,5 milyon kişi yerleşmiş böyle bir şeyi nasıl yapıcaz anlatır mısın? Bir şehirde 500bin nüfusları olursa olmaz o iş hatta orayı bile kendilerine uydururlar.

Arapların geldikleri toplumda çabucak asimile olduğu şehir efsanesidir yok böyle bir şey, lsveç'te bunların yaşadığı bir bölge var gelin görün nasıl bir çıkmaza girdiğimizi anlarsınız.

Her şeyi geçtim bizim Almanya veya herhangi bir Avrupa ülkesi kadar gelişmiş eğitim sistemimiz yok, adamlar kendi dillerini çok kısa sürede ve organize halde büyük kitlelere öğretebiliyor bununla beraber karşıdaki kişi az çokta olsa Avrupa kültürüne empoze ettiriliyor çeşitli etkinlikler sayesinde. Bizim ülkede böyle bir şeyin olması çok zor.

Sınır şehirlerinin bazı yerlerinde açılan tabelalar tamamiyle Arapça adamlar zahmet gösterip yanına Türkçe eklememiş bile...Latin alfabesi ile yazanlarda bile Türkçe kelime yok :)

Çerkes ve Arnavutlar ile bunları karşılaştırmayın Allah aşkına, bu halklar bizimle asırlarca iç içe yaşayıp bizimle gönül bağı kurdu ve Türk kimliğini kabul etti.

Greyjoy
Üye

Mesaj gönderen Greyjoy »

Sizin çözümünüz varsa söyleyin. Hepsini Suriye'ye geri gönderelim derseniz o iş yaş.
Asimile etmek konusunda dikkat ederseniz 3 jenerasyon sonra diyorum. Şu an sokakta mendil satan Suriyeli çocuğun torunundan bahsediyorum. O zamana kadar kendi kendilerine asimile olacaklar zaten. Devlet eliyle süreç hızlanır. Devletin yapması gereken tek şey üniter yapıyı koruyup Türk devleti olarak kalmak. Hükümet 'Türkiyeli' saçmalığından vazgeçmeli.

jumanji35
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen jumanji35 »

Kendi ülkesini seven biri bu kadar göçmeni nasıl ülkeye doldurabilir hiç mi düşünmez iş imkanları daralacak sosyal kültürel yapı bozulacak içlerinden terörist çıkacak falan. Bu nasıl bir kafa, ama bu millete de müstehak. Millet 10 kişi alacak en ince ayrıntısına kadar düşünüyor ne o aldıkları insanlara eziyet çektiriyor ne kendi vatandaşlarına. Bu kadar pervasız nasıl olunabilir babanın ülkesi mi burası arkadaş 3 milyondan fazla insanı nasıl alırsın sen benim ülkeme bana mı sordunuz? Ben izmirdeyim bir dolu göçmen burada bana soracaksın önce bana kendi kafasına göre açtı kapıları aldı içeri güç şuursuzlaştırdı bunları başka bir açıklaması yok. Bu kadar yerin dibinde işler yapılıyor sonra sen ben tartışıyoruz. Benim yaşadığım yere kimin girip çıkacağına benim karar veriyor olmam gerekir. Ama ne doğru ki bu doğru olsun.

StrategyMaster
Süvariler

Mesaj gönderen StrategyMaster »

İleride bu insanlar bu ülkenin başına çok ciddi sorun olacaklar.

robust
Akıncılar

Mesaj gönderen robust »

Bizde devlet akli denilen sey coktan rafa kaldirildigi icin 1-2 kisinin din/mezhep oncelikli politikalari, inatciligi ve devlet adamligindan uzak olmalarinin sonuclarini yasiyoruz bugun. Suriye politikasini artik kendileri elestirmeye basladilar. Bu kadar kivirmaya ragmen, kendilerine hic toz kondurmayanlara Oscar odulu verilmesi lazim aslinda. 2011'den itibaren bu hukumete hem muhalefet, hemde eski diplomatlar dahil cok uyarilarda bulundular. Esad'i sevmeseniz bile (Bodrum'da birlikte tatil yaparken farkli bir Esad mi vardi?) Suriye'nin duzeninin ve toprak butunlugunun bozulmasi Turkiye'nin cikarina degildir. Irak ornegi vardi karsimizda. K. Irak yonetimi gibi, simdide bir K. Suriye ozerk bolges kurulacak. O kadar yanlis is icinde Suriyeli siginmacilarin ulkenin demokrafik duzeninde yaratacagi sorunlar henuz gorulemiyor.

Baskanlik kabul edildikten sonra yapacaklari ilk islerden bir tanesi multecilere kademeli sekilde vatandaslik hediyesi olabilir. Oy gelecek yerden tavuk esirgenmez. Turkiye'nin uniter yapisina etki edecek baska bir sorunu daha listeye eklediklerinin farkinda degiller. 3 milyon insan, ve hizla cogaliyorlar. Ha eklemem gerekirse, Arap'larin asimile edilmesi gibi bir sey mumkun degil. Biz daha fazla Araplasirken, bilim adamlari yerine seyhler, ve hocalar kanaat onderlerimiz, akil danistigimiz kisiler olurken, kimi nasil asimile edeceksiniz? Biz asimile oluyoruz, onlar degil.

robust
Akıncılar

Mesaj gönderen robust »

Konunun ustune geldi. "Bizim fiziki sinirlarimiz farkli, gonul sinirlarimiz farklidir...". CB'nin bugun Suriyelilerin bazilarini vatandasliga alacaklarini soyledi. Kademeli sekilde hepsini vatandas yapacaklar, once biraz alistirirlar vatandasi. Once muhendis, doktorlar vs. Kac tanesi doktor ve muhendis ki? Sonra enaf olani, is kurmus olani, orta ogrenimini, universite ogrenimini TR'de yapanlari alirlar, sonra sonra derken. 3 milyon daha vatandasimiz olur. Guzel is ver vatandasligi, al oylari...

jumanji35
Uzaklaştırıldı

3 milyondan fazla , bu yakın tarihin kavimler göçü resmen! Buna benzer toplu bir göç dalgası var mı tarihte bilgisi olan var mı? Ne demek bu çok büyük bir sayı bir ülkeyi kökten değiştirebilir bu sayı her anlamda. Ve bu kadar önemli bir kararı herifler kimseye sormadan etmeden aldılar babalarının memleketi gibi rezillik ilkellik bu başka birşey değil. Gelişmiş bir ülkede olsa halk adamı doğduna pişman eder.

PARTİKÜL
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen PARTİKÜL »

Yavuz Sultan Selim, Memlük Seferinden 2.000 kadar Eş' arî din adamıyla birlikte dönmüştü. Bu din adamları Osmanlı Devletini yıkan din adamları olmuştur. Bu din adamlarının zehirlediği Türk milleti adeta şirazeden çıkmış; her alanda medeniyetten uzaklaşmaya başlamıştır. Bakınız 3 Milyon değil 2.000 din adamından bahsediyoruz (!) Yani 2.000 tane yobaz, koskoca Osmanlı İmparatorluğunu yıkmayı başarıştır. Oraya doğru gidiyoruz.

Hiç
Üye

Mesaj gönderen Hiç »

Greyjoy yazdı:Almanya gibi göçmenleri asimile edip toplumun bir parçası yapmaya çalışsak ?

Toplumun parçası olmaları imkansız.
Sünni Araplar genel olarak asimile olmaz gittikleri yere hastalıklı çöl zihniyetlerinide beraberlerinde götürürler bu yüzden asimile edemezssiniz.Türkçe falan öğrenmezler İzmir'de dükkanları olanları var ve tabelaların hepsi Arapça yani adamların hiçte Türkçe öğrenmeye Arapçayı bırakmaya niyetleri yok.
Suriyelileri Karadenize yerleştirirsek bu adamlar 15 seneye orada da bela olurlar neden mi ? Adamlar 5er 5 er ürüyor bizim aksimize.
En büyük sorun bu adamlar bizim sınır illerimizde yaşıyor ve sınır şehirlerimizin etnik yapısı bu yüzden değişiyor asimile etmek bir yana 1 nesil içinde düşman olmamaları mucize olur Kilis'te Türk'ten çok Suriyeli var.
Güney Doğuya koyarsak Hırtlarla bir olur bize düşman olurlar.

Tek çıkar yol bu adamları gerekirse silah zoruyla geldikleri yere def etmek. Aksi halde 10-15 yıla kadar bunun bedelini çok ağır öderiz.Sadece bölücü Arap Örgütü olarak değil belkide nusra benzeri selefi örgütlerle de öderiz bu bedeli.

Hiç
Üye

Mesaj gönderen Hiç »

musti yazdı: Yanisi ben başkan olayımda ülke millet ne olursa olsun. Suriyeli gidipte MHP CHP ye oyunu atmaz. Yahu bir makam ne kıymetliymiş ne hırsmış.
Bu haberi bile sosyal medyada huloooggg nidaları ile karşılayanlar var kendi celladına aşık olmak bu olsa gerek.

bekro
Üye

Mesaj gönderen bekro »

İnşallah alındıkları gibi vatandaşlıktan atıldıklarını da görmek nasip olur... Vatandaşlık hakkı verildiği gibi geri alınabilir de. Bu devran bir gün döner o gün gelince bunlar unutulmaz umarım

jumanji35
Uzaklaştırıldı

O bu değil benim tav olduğum ben izmirliyim doğma büyüme, burası benim evim, yurdum, sizin haddinize mi benim evime misafiri belirlemek hatta dikta etmek! Burası benim evim yahu çankaya konak basmane her yer suriyeli dolu her yer arapça tabela dolu bana mı sordunuz kardeşim bunları getirirken? Kendi evimizde bile söz hakkına sahip değiliz, böyle bir yönetim. Kendi şehrime binlerce kalıcı göç almışım ve hiçbir söz hakkım yok! Bu medeni bir ülkede olmayacak birşey. Millet birkaç göçmen alıyor diye neredeyse doğal olarak krize giriyorlar burada aç kapıyı al, bu ülke bu kadar ucuz mu ya? Milyonlarca şehit verdik veriyoruz bu ülke için, arap gelip yaşasın diye mi? Git bakalım yabancı bir ülkede yaşa vatandaşlık al alabiliyor musun? Ülkenin değerini düşürdüler hiçbir ehemmiyeti kalmadı Türkiyenin. Adam eldeki yedek yumurta diye bakıyor, bu ülke bu hale düştü. Herşeyden öte evime gelen misafiri belirleme hakkım bile yok. Birisi aç kapıyı veysel efendi diyor şansına kim gelirse. Kendi ülkem için bunu söylemek beni üzse de bana hiç ışık görünmüyor ufukta. Malesef.

delikpr
Süvariler

Mesaj gönderen delikpr »

Suriyeliler Arap, Türk değil. Burada niye kalacaklarmış? Türkiye Türklerindir. Savaştan kaçmış olabilirler, belirli bir süre Türk Ulusunun misafiri olarak kalabilirler, ama buraya yerleşip vatandaş olamazlar. Uyum sağlamaları falan da hlkaye, sağlasalar ne olur? 90 yıldır Kürtleri eritemedik, bir de başımıza Arap bölücülüğünü ve IŞİD Terör Örgütü terörizmini daimi olarak saracağız.

Onların vatandaş olmaları uzunun ve akape'nin işine geliyor çünkü doğal olarak seçmen kazanacaklar. Siyasal amaçlarına da uygun çünkü hedefleri Türkiye'nin demografisini değiştirip Türk unsurunu nötralize etmek. Böylece Türkiye, ulus devlet olma özelliğini yitirecek, Arap ve Kürtlerin söz sahibi olduğu bir Anadolu İslam Devletine dönüşecek. Tabi padişah ve halife yönetiminde ve gelsin yeni hanedan. Bu Ulusumuzun ölümü olur; yeni bir Atatürk çıkarmamız çok olası değil.

Kullanıcı avatarı
süvari_türk
Süvariler

Mesaj gönderen süvari_türk »

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da Suriyelilere vatandaşlık verilmesine başlandığını söyleyerek, 2 bin kişi hakkında dosyanın hazırlanarak Ankara'ya gönderildiğini açıkladı.

http://www.milliyet.com.tr/vali-aciklad ... m-2401643/

Greyjoy
Üye

Mesaj gönderen Greyjoy »

Parası sermayesi olanlara vatandaşlık verilsin. Diğerlerini Avrupa'ya gönderip koz bölücü terör örgüt lı teröristlere karşı koz olarak kullansınlar.
İkide bomba patlar Almanya'da al sana mülteci krizi. Ben mi öğreteyim.

montekristo
Üye

Mesaj gönderen montekristo »

Ben de çok umutsuzum, iyiye giden bir şey göremiyorum. Türk Milleti olarak bu kör kuyudan nasıl çıkacağız?

Kullanıcı avatarı
Dunedain
Süvariler

İstanbul Bağcılar'da pazar günü metroya binemedim arkadaşlar. O kadar çok Suriyeli vardı ki.Bu adamların geri falan döneceği yok.Sokaklar tekinsizdi artık daha da kötü. Her yerde at hırsızı tipler türedi.Ufak bir yürüyüş yolu var bir fotoğraf çeksem o fotoğrafın Türkiye olduğuna inanmazsınız.

Greyjoy
Üye

Mesaj gönderen Greyjoy »

Dúnedain yazdı: 23 Şub 2017, 15:51 İstanbul Bağcılar'da pazar günü metroya binemedim arkadaşlar. O kadar çok Suriyeli vardı ki.Bu adamların geri falan döneceği yok.Sokaklar tekinsizdi artık daha da kötü. Her yerde at hırsızı tipler türedi.Ufak bir yürüyüş yolu var bir fotoğraf çeksem o fotoğrafın Türkiye olduğuna inanmazsınız.
Ohooo daha yaz gelmedi üstadım. Asıl şenlik o zaman. Ben geçen yaz bir Samatya sahiline ineyim biraz yürüyüş yapayım dedim. Kara kafalar kıçlarında boxerla denize giriyordu. İnce kumaş boxerlar üzerlerine yapıştığı için afedersiniz dal d... geziyorlardı kayalıklarda. Eskiden kekolar yapıyordu o işi, tam biraz medeniyet öğrendiler en azından mor zemin üzerine ejderha desenli şort falan giymeye başladılar diyorduk bunlar çıktı başımıza.
Yazın İstanbul sahillerine yanınızda bir bayanla gitmeyin. Cinayet işlersiniz.

delikpr
Süvariler

Mesaj gönderen delikpr »

Yapılacak işi biliyoruz: Tehcir. Onları bu ülkeye dolduranlarla beraber.

Kullanıcı avatarı
Dunedain
Süvariler

Kafa beyaz, kafa farketmez benim için. Aralarında iyi olanlar da var. Ama sorun o değil,sorun kalabalık. Sorun İstanbul sorun her işimizin plansız programsız olması. Onlar gelmemiş olsa bile zaten kalabalık bir şehirde yaşıyorduk. Bu kalabalığın üzerine geldiler sorunlar daha da arttı.Kiralar tavan, karın tokluğuna çalıştırılıyorlar şuan minnet ediyor gibi görünebilirler ama onlar da bilenecek. Sürtüşmeler artacak ve artık ezik büzük takılmayacaklar. Avrupa'ya giden mülteciler onlara benzemeye çalışır adapte olurlar bizde tam tersi oluyor. Sarıkla şalvarla, baştan aşağı kara çarşafla gezenlerin sayısı gözle görünür oranda arttı.İsteyen istedği kıyafetle gezsin umrumda değil ama o adamlar çoğunluğu ele geçirdikleri an ne yaptıkları malum. Kardeş kardeş yaşayalım diyemiyorsun.

BGTN
Üye

Mesaj gönderen BGTN »

Ulkemizde multeci ve gocmen sorununu sadece Suriyeliler ile sinirlandirmak ne kadar dogru ? Multeci sorunun gercek nedeninden uzaklasmasina neden olmuyor mu ?

Yakin zaman icerisinde Pakistan'dan zorla cikartilan Afgan multecileri, Kuzey Afrika ve Irakli gocmenler sorunu da patlak verecek.
Yaklasik olarak 4-4.5 milyona yakin multeci ve kacak yasayan insan var. Eger onlem alinmazsa bunlarin sayisinin yakin zamanda katlanacagina hep beraber sahit olacagiz.

Bu goruntu 28/7/2016'ya ait. Iddiaya gore havalimaninda multecilerin basvuru sirasi.

Resim

bekro
Üye

Mesaj gönderen bekro »

İlk yapılacak şey acilen vize koymak olacak. Bu olay çok büyük bir kaosa doğru gidiyor. İpini koparan hiç bir sınırlama olmadan Türkiye'de. İstanbulun kenar mahallelerinde falan durum çok kötü. Her yer ne yaptığı nereden geldiği belli olmayan insan kaynıyor ve sorun sadece Suriyeliler ile sınırlı değil.

erdem334
Üye

Gecti Bor'un pazari, sur esegin Nig.....esegi surecek bir yer de kalmadi.

Yeni dunya duzeninde hizli ureyen ve sucluluk duymayan kazanir.

PARTİKÜL
Uzaklaştırıldı

Mesaj gönderen PARTİKÜL »

ShockXK1 yazdı: 28 Şub 2017, 17:02 Bu baştakilerde şeye sürülecek akıl yok. Yeminle yok. Afrin gibi bir bölgeyi alıp demografik yapısını Bab gibi değiştirmek dururken, başımıza bela ediyorlar bu adamları vatandaşlık verip. Yahu adamın hiç bir getirisi yok. Zaten işsizlik var. Al hırt bölgelerini. Zaten bombardıman yüzünden istemeden de olsa o demografik yapı değişiyor. Sonra inşaat rantçılarını devreye sok(En iyi bildikleri iş). Bu bölgelerde konut ve üretim tesisleri inşa ettir. Sonra Suriyeliler sür oraya. Ver 10 15 yıl vadeli kredi ile evi. Al sana sınır dışında bir sürü köle. Ülkeye sürekli para ve ürün akışı.
Nasıl yok...! var. Hem de herkesten daha akıllılar. Bu Suriye' liler günü geldiğinde Türkiye Cumhuriyeti' ni ya yıkacaklar ya da dönüştürecekler. Bu amaca hizmet edecekleri için vatandaş yapıldıklarını düşünüyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti' nin iyi veya kötü 90 yıllık birikimi var. İnsanları birbirine düşürmek veya ülkeyi dönüştürmek o kadar da kolay bir iş değildir. Memleket insanı az veya çok medeniyetten nasibini almıştır. Diğerleri öyle mi peki? Selefiliğin köküne kadar vurmuş, ilim irfandan nasibini almamış insanlardan bahsediyoruz. İstisnalar olmakla birlikte geneli böyledir.

Üzülerek söylemek gerekir ki, bunca yıldır yaşanan tecrübeler göstermiştir ki; Türklükle yakından uzaktan alâkası olmayan insanlar tarafından yönetildik. Milli Bayramlarını kutlatmayan, bütün milli değerleri ayaklar altına alan zihniyetten her türlü melaneti beklerim. İş bu zihniyeti Türk milletinin başına musallat eden ve sürekli olarak yedek lastik görevini ifa eden kişiyi Allah bildiği gibi yapsın...! Gün yüzü göstermesin diyoruz.