Türkiye'nin Göçmen/Sığınmacı/Mülteci Sorunu

Türk ve Dünya Savunma Sanayii ile ilgili genel konular, tartışmalar, haberler, görüşleriniz...
KIZILYURTLU
Üye

Re: Suriyeli Mültecilerin Ülkelerine Geri Dönmesi ve Türkiyenin Rolü

Mesaj gönderen KIZILYURTLU »

Göç İdaresinde çalışan bir tanıdığımın dediğine göre Yabancı Terör Suçlusu kapsamında değerlendirilen Suriyeli şahıslar ülkelerine geri gönderiliyormuş. Aynı arkadaşım Fırat Kalkanından önce YTS'lerin başka kampa transfer olduğunu veya kamplarda 1 yılını doldurmuş olanlarının ülkeyi terke davet belgesi verilerek serbest bırakıldığını söylemişti.

KIZILYURTLU
Üye

Mesaj gönderen KIZILYURTLU »

musti yazdı: 01 Mar 2017, 02:52 Avrupa da uzun süre kalmamış üyeler konu hakkında fikir sahibi olmayabilir. Konu bayağı bir başağrısı. AB bu konuda kırk baharın otunu isterken Türkiye'nin zayıf bozuk ekonomisi ve artan nufusuna rağmen bu kişilere böyle rahat kapı açması ülkenin geleceğinin temeline dinamit konulmasıdır.

Ülkemize gelen her mülteciyi 3 ile çarpmak lazım. Çünkü hergelen arkasından birilerinide çekecek. Zaten demografik yapısı tam oturmamış bir ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. İnşallah biri bu hatayı ilerde temizler.
Bulgar ve Yunan sınırlarına komşu bir ilde ikamet ettiğim için epeyce mülteciyle muhatap oluyorum, ''Hristiyan bile olmaya razıyım yeterki alsınlar beni oraya.'' diyenini duydum. Gitmelerini istiyorum aslında çoğu Almanyaya gitmek istiyor Almanların milliyetçiliğide malumunuz ''Iyyyy pis Müslüman.'' deyip bir güzel dışlasınlar değerini anlarlar hem Türkiyenin hemde Türkiyeden önce kaldıkları ülkenin.

rALg
Üye

Mesaj gönderen rALg »

Bunlar Türk vatandaşlığına sahip olmayı hak etmek için ne yaptı? Hem en büyük diyeti biz ödeyelim, hem de neredeyse hiç biz kazanıma sahip olmayalım. Bu nasıl devlet idaresi?

hiasa89
Üye
İletişim:

Suriyeli Mültecilerin Ülkelerine Geri Dönmesi ve Türkiyenin Rolü

Mesaj gönderen hiasa89 »

Bu konu hakkinda gorusleriniz nelerdir? Bir kac gundur twitterda arastiriyorum, goruyorum. Acikcasi korkuyorum gidisattan.

Tesekkurler

kostok
Üye

Mesaj gönderen kostok »

hiasa89 yazdı: 03 May 2022, 02:58 Bu konu hakkinda gorusleriniz nelerdir? Bir kac gundur twitterda arastiriyorum, goruyorum. Acikcasi korkuyorum gidisattan.

Tesekkurler
Neredeyse bütün Suriyeliler ülkelerine dönmeliler. Bunda ülke genelinde hemfikir olmayan pek fazla kimse olduğunu düşünmüyorum. Ancak ortada bir problem var. Nereye göndereceğiz? Türkiye'deki Suriyeliler, ağırlıklı olarak Halep gibi büyük şehirler olmak üzere Suriye'nin kuzeyinden gelmiş kişiler. İç savaş öncesinde özgürleştirdiğimiz ve terörden arındırdığımız bölgede yaşayanların bir kısmı operasyonların ardından peyderpey bu bölgelere geri döndü. Mesele burada başlıyor bence. Gidenlerin içinde azımsanamayacak sayıdaki aile yaşam şartlarının çok zor olduğu evlerde yaşıyor. Şahsen gidip görmesem de ailemin fertlerinin ya da iş arkadaşlarımın gidip fotoğrafladığı evleri görünce bir insan neden buraya gitsin diyorum. İşimden kaynaklı binlerce Suriyeli ile muhattap oldum. Dönmek isteyen, ailesi orada olup orada imkan olmadığı için burada çalışan ya da ailesi burada olup kendi Suriye'de silah altında olan insanlar tanıdım. Hepsinin burada oluş sebebi bir değil. Ev yaptım hadi git demekle bitmiyor maalesef. Kimi Esed veya ypg tarafından zorla silah altına alınmaktan korkuyor. Kimi ailesinin başına bir şey gelecek diye korkuyor. Kiminin burada keyfi yerinde, rahatını bozmak istemiyor.

''Bence'' yapmamız gereken, terörden arındırılmış bölgelerde ileriye dönük bir planımız yoksa Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden Suriye'nin imarı için para bulmak. 10 bin dolara yapılan briket evlerden bahsetmiyorum. EKAP'ta gezinirken Suriye'de birkaç bölgede çıkmış ihalelere baktım. Bir bakmak için dosyaları indirdim. Bir binanın tadilatını ve yeniden kullanım için organize edilmesini içeren çok da büyük olmayan bir ihale. Binanın içinde bölücü terör örgüt tarafından açılmış tünellerin girişi var. Bunun kapatılmasını istiyor. Sadece bunda değil böyle benim gördüğüm 4-5 tane ihale var. Şantiye sahası kurmak problem. Şartnamede güvenlik sağlanarak çalışılacak deniyor. Biz inşaat faaliyetlerine girişsek ypg boş durmayacak ve sürekli tahrik edecektir. Güvenlik problemlerini de bir nebzeye kadar çözmemiz gerekiyor. Tabi ki en temel problem para. Buraya gelecek müteahhitler, güvenlik risklerini düşünerek kar marjını yüksek tutacaktır.

Gidebilecek bütün Suriyelileri gönderebilmek için en azından Halep bölgesinin üç katı alanı daha arındırmamız gerekiyor. Çünkü resmi kayıtlara göre ülkede olan 3.5-4 milyonluk Suriyeli nüfusu harekat bölgelerine sığdıramayız. Ki ülke içindekinin yanında İdlipte yığılmış 1.5-2 milyonluk mülteci kampları da var düşünmemiz gereken.

Özetle, hadi git deyip çamurun içine atarsak bu adamları ya karşımıza rejim milisi veya terörist olarak çıkarlar ya da düşman bir millet yaratmış oluruz kendimize. İnsani biçimde, Avrupa'nın parasını kullanarak Suriye içinde pkknın bozduğu demografiyi yeninden düzenleyecek bir planlama ile Suriyeliler için en azından buradakinin yarısı kadar yaşanılabilir bir ortam oluşturmamız lazım. Harekat bölgelerinde ekilebilecek alanları 1-2 seneliğine göçen Suriyelilere tahsis ederek kendi kendilerine yetecek, yetmese de üzerimizden yük alacak bir sistem yaratmamız lazım. Ama öncesinde bölücü terör örgüt kaynaklı güvenlik riskini minimalize etmemiz ve Avrupalıları ikna etmemiz lazım.

Ekleme: Çoğu insan, burada kurulu düzenleri var artık kimseyi gönderemeyiz diyor ama burada bile çoğunluğu yaşanılabilir şartlarda hayat sürmüyor Suriyelilerin. Eğer görece düzgün bir planlama yapabilirsek oldukça fazla sayıda Suriyeli gidecektir. Kademe kademe buradaki imkanlarını kısıp orada yeni imkanlar sağlarsak en kötü ihtimalle yarısı gönüllü olarak gidecektir.

rifat52
Süvariler

Mesaj gönderen rifat52 »

Farklı bir boyuta dönüşüyor olaylar,

Bunlarla beraber Ümit Özdağ'ın yükselişe geçmesi gayet normal.

rifat52
Süvariler

Mesaj gönderen rifat52 »

Bu arada sadece surileyiler değil dahasıda var neler var neler.

commandos
Süvariler

Mesaj gönderen commandos »

Artık ipin ucu kaçtı. Bu kadar insanı nasıl gönderirler bilmiyorum. Her yerdeler ama her yerde. Takibi kaydı kuydu yapıldı mı yapılıyor mu muallak. Yeni doğanları da cabası. Ben hükümet değişene kadar da pek bişey yapılacağını sanmıyorum. Eğer gönderilemezlerse de ileride çok ama çok büyük sorun olacak. Şimdiden belirtileri bariz. Allah memleketimizi korusun.

Canti
Süvariler

Mesaj gönderen Canti »

kostok yazdı: 03 May 2022, 03:54 Neredeyse bütün Suriyeliler ülkelerine dönmeliler. Bunda ülke genelinde hemfikir olmayan pek fazla kimse olduğunu düşünmüyorum. Ancak ortada bir problem var. Nereye göndereceğiz? Türkiye'deki Suriyeliler, ağırlıklı olarak Halep gibi büyük şehirler olmak üzere Suriye'nin kuzeyinden gelmiş kişiler. İç savaş öncesinde özgürleştirdiğimiz ve terörden arındırdığımız bölgede yaşayanların bir kısmı operasyonların ardından peyderpey bu bölgelere geri döndü. Mesele burada başlıyor bence. Gidenlerin içinde azımsanamayacak sayıdaki aile yaşam şartlarının çok zor olduğu evlerde yaşıyor. Şahsen gidip görmesem de ailemin fertlerinin ya da iş arkadaşlarımın gidip fotoğrafladığı evleri görünce bir insan neden buraya gitsin diyorum. İşimden kaynaklı binlerce Suriyeli ile muhattap oldum. Dönmek isteyen, ailesi orada olup orada imkan olmadığı için burada çalışan ya da ailesi burada olup kendi Suriye'de silah altında olan insanlar tanıdım. Hepsinin burada oluş sebebi bir değil. Ev yaptım hadi git demekle bitmiyor maalesef. Kimi Esed veya ypg tarafından zorla silah altına alınmaktan korkuyor. Kimi ailesinin başına bir şey gelecek diye korkuyor. Kiminin burada keyfi yerinde, rahatını bozmak istemiyor.

''Bence'' yapmamız gereken, terörden arındırılmış bölgelerde ileriye dönük bir planımız yoksa Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden Suriye'nin imarı için para bulmak. 10 bin dolara yapılan briket evlerden bahsetmiyorum. EKAP'ta gezinirken Suriye'de birkaç bölgede çıkmış ihalelere baktım. Bir bakmak için dosyaları indirdim. Bir binanın tadilatını ve yeniden kullanım için organize edilmesini içeren çok da büyük olmayan bir ihale. Binanın içinde Bölücü Terör Örgütü tarafından açılmış tünellerin girişi var. Bunun kapatılmasını istiyor. Sadece bunda değil böyle benim gördüğüm 4-5 tane ihale var. Şantiye sahası kurmak problem. Şartnamede güvenlik sağlanarak çalışılacak deniyor. Biz inşaat faaliyetlerine girişsek ypg boş durmayacak ve sürekli tahrik edecektir. Güvenlik problemlerini de bir nebzeye kadar çözmemiz gerekiyor. Tabi ki en temel problem para. Buraya gelecek müteahhitler, güvenlik risklerini düşünerek kar marjını yüksek tutacaktır.

Gidebilecek bütün Suriyelileri gönderebilmek için en azından Halep bölgesinin üç katı alanı daha arındırmamız gerekiyor. Çünkü resmi kayıtlara göre ülkede olan 3.5-4 milyonluk Suriyeli nüfusu harekat bölgelerine sığdıramayız. Ki ülke içindekinin yanında İdlipte yığılmış 1.5-2 milyonluk mülteci kampları da var düşünmemiz gereken.

Özetle, hadi git deyip çamurun içine atarsak bu adamları ya karşımıza rejim milisi veya terörist olarak çıkarlar ya da düşman bir millet yaratmış oluruz kendimize. İnsani biçimde, Avrupa'nın parasını kullanarak Suriye içinde pkknın bozduğu demografiyi yeninden düzenleyecek bir planlama ile Suriyeliler için en azından buradakinin yarısı kadar yaşanılabilir bir ortam oluşturmamız lazım. Harekat bölgelerinde ekilebilecek alanları 1-2 seneliğine göçen Suriyelilere tahsis ederek kendi kendilerine yetecek, yetmese de üzerimizden yük alacak bir sistem yaratmamız lazım. Ama öncesinde Bölücü Terör Örgütü kaynaklı güvenlik riskini minimalize etmemiz ve Avrupalıları ikna etmemiz lazım.

Ekleme: Çoğu insan, burada kurulu düzenleri var artık kimseyi gönderemeyiz diyor ama burada bile çoğunluğu yaşanılabilir şartlarda hayat sürmüyor Suriyelilerin. Eğer görece düzgün bir planlama yapabilirsek oldukça fazla sayıda Suriyeli gidecektir. Kademe kademe buradaki imkanlarını kısıp orada yeni imkanlar sağlarsak en kötü ihtimalle yarısı gönüllü olarak gidecektir.
Kesinlikle katılıyorum. Suriyeliler gitsin demek kolay ancak Suriyeli ülkesine dönünce ekonomik faaliyette bulunacağı bir yer yok. Yarın yine buraya kaçacak. Halep'i Ruslara çok iyi bir şeymiş gibi övüne övüne teslim edenler şimdi tabi bunu düşünmezler. İdlib gibi Halep'te savaşılmalıydı. Bizim büyük bir nüfusu besleyecek şehirler ve sanayi bölgesi kurmamız gerek. Hep diyorlar ya Suriyeliler olmazsa kimse çalışmaz (zırva) alsınlar fabrikaları oraya kursunlar. Kaydı olsun şeyi olsun. Tabi o işlerine gelmez :). Türkiye'de yeri dolmayacak tek göçmen grubu anladığım kadarıyla çobanlık yapan Afganlar. Onlar yakın zamana kadar burada üç beş sene para biriktirip dönme niyetiyle gelenler aslında ama son bir iki senede her şey değişiverdi. Bekar erkekler her yerde sorundur. Serseri mayın bunlar hiç şakası yok. İmla editi.
En son Canti tarafından 03 May 2022, 18:37 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
muhendus
Süvariler

Mesaj gönderen muhendus »

Türkiye evi yıkılana ev, işini yitirene iş garantisi mi verdi?

İnsani olarak üzücü olabilir ama Türk toplumu üzüleceğine başkası üzülsün.

Kullanıcı avatarı
DarkMatter
Süvariler

Mesaj gönderen DarkMatter »

muhendus yazdı: 03 May 2022, 17:37 Türkiye evi yıkılana ev, işini yitirene iş garantisi mi verdi?

İnsani olarak üzücü olabilir ama Türk toplumu üzüleceğine başkası üzülsün.
Bunu hiçbir ülke vermez zaten. Türkiye zengin bir ülke değil ki bu kadar insana baksın. Kendi vatandaşını bile memnun edemeyen bir ülke. Suudi Arabistan BAE falan ilgilensin. Bu mülteci meselesi başımızı çok ağrıtır. Bu hükumetin yatacak yeri yok zaten. Demografik yapıyı değiştiriyorlar.

hiasa89
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hiasa89 »

ben acikcasi cok karamsarim , ve kritik esik acidigini goruyorum . oyle boyle bir sekilde patliyacaktir bu is.

Kullanıcı avatarı
Mec
Süvariler

Mesaj gönderen Mec »

İhanet.

Antares
Süvariler

Mesaj gönderen Antares »

Modern dünya tarihinde böyle bir şey yok. Kasıtlı olduğundan bahsetmeme de gerek yok. Tüm kaçakların her türlü yasal işlemleri dondurulup çalışma izinleri iptal edildiğinde ve kaçak çalıştıran sıfatsız iş yerlerine ceza yağmaya başladığında Suriye ye dönmek isteyecekler.

İZCİ
Üye

Mesaj gönderen İZCİ »

Özellikle İstanbulda, Mersin Adana Hatay ve Güneydoğuda mülteciler Kürtlerin yaptığı bir çok işe el atarak ekmeklerinden eder oldu.

Bölgeden aldığım duyumlara göre Kürtler durumdan çok rahatsız ve neredeyse Türk Kürt ayrışması denen şey, yerini kaynaşmaya bırakacak. Çağ dışı, küstah, yobaz kültür irite edici olmaya başladı ve yoksulluğun bir sebebi de bu mülteciler olarak görülüyor.

Esadın af çıkaracağına dair haberler vardı. Umarım irtibat kurulur ve geri dönüş organize edilir. En güzeli Avrupaya satmaktı ama beceremedik.

Mültecilerle ilgili hiç bir politikamızı mantıklı bir yere oturtamadım. İşin ucu hep vatana ihanet gibi göründü gözüme.

hiasa89
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hiasa89 »

bilmiyorum paylasabilirmiyim ama dinleminizi oneririm.

Ayrica, foruma uygun degil ise , silmenizi rica ederim.

Kullanıcı avatarı
muhendus
Süvariler

Mesaj gönderen muhendus »

Yönetimden ricamdır; hukuken hatalı olan “mülteci” sözcüğünün yerine başlığın “ Suriyeli Geçici Sığınmacıların Geri Dönüşü” şeklinde güncelleyebilirlerse çok daha iyi ve kavram olarak doğru olur.

rifat52
Süvariler

Mesaj gönderen rifat52 »

Kullanıcı avatarı
Hayali
Süvariler

Mesaj gönderen Hayali »

muhendus yazdı: 03 May 2022, 20:12 Yönetimden ricamdır; hukuken hatalı olan “mülteci” sözcüğünün yerine başlığın “ Suriyeli Geçici Sığınmacıların Geri Dönüşü” şeklinde güncelleyebilirlerse çok daha iyi ve kavram olarak doğru olur.
Mülteci,sığınmacı veya göçmen denilmemesi önemli T.C. nin kullandığı kavram "Geçici Koruma Statüsünde Bulunan Sığınmacı" .
T.C.'nin BMMYK ve AİHM'de sicili bozuk olması da cabası.

Kullanıcı avatarı
DarkMatter
Süvariler

Mesaj gönderen DarkMatter »

Tiplere bak çıldırmamak elde değil. Geçmişe dönük vatandaşlık iptali yapılmalıdır. Dingonun ahrı gibi yönetiliyor ülke. Bir

Sanchez
Site Başkanı

Mesaj gönderen Sanchez »

Konuyu tartışırken bunun bir güvenlik ve jeopolitika konusu olduğunu hatırlatacağım. Her yerde görülen şeyleri buraya tekrar tekrar atmanın bir lüzumu yok. Sorun nasıl çözülür onu tartışın.

rifat52
Süvariler

Mesaj gönderen rifat52 »

Sanchez yazdı: 03 May 2022, 23:06 Konuyu tartışırken bunun bir güvenlik ve jeopolitika konusu olduğunu hatırlatacağım. Her yerde görülen şeyleri buraya tekrar tekrar atmanın bir lüzumu yok. Sorun nasıl çözülür onu tartışın.
Konuşan, yorum yapanların gözaltına alındığı susturulduğu ortamda nasıl tartışma yapacağız ?

Kullanıcı avatarı
Mec
Süvariler

Mesaj gönderen Mec »

Uçak motoru, tank motoru, isterlerse uzay mekiğini şuan yapsınlar zerre önemi yok benim için. Devletin altı oyuluyor, yabancı milyonların at koşturduğu bir yer haline geldik. Sessiz istila filminin yapımcısını gözaltına almış polis teşkilatı, Türk yurdunu korumaya çalışan kim varsa düşmanlar anlaşılan.

hiasa89
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hiasa89 »

Mec yazdı: 04 May 2022, 00:20 Uçak motoru, tank motoru, isterlerse uzay mekiğini şuan yapsınlar zerre önemi yok benim için. Devletin altı oyuluyor, yabancı milyonların at koşturduğu bir yer haline geldik. Sessiz istila filminin yapımcısını gözaltına almış polis teşkilatı, Türk yurdunu korumaya çalışan kim varsa düşmanlar anlaşılan.
Amerika`da yasiyorum , Ailem ve sevdiklerim icin endiseliyim.

Kullanıcı avatarı
Hayali
Süvariler

Mesaj gönderen Hayali »

Sanchez yazdı: 03 May 2022, 23:06 Konuyu tartışırken bunun bir güvenlik ve jeopolitika konusu olduğunu hatırlatacağım. Her yerde görülen şeyleri buraya tekrar tekrar atmanın bir lüzumu yok. Sorun nasıl çözülür onu tartışın.
Onu da tartıştık. Şuanda Türkiye'de bulunan 8 milyon geçici koruma statüsünde bulunan kişinin 4.5 milyonu Suriye'den geldi.

Öyle kulağından tutup sınıra koymak mümkün değil, BMMYK ve AİHM de sicilimiz çok bozuk, yemediğimiz tazminat kalmamış.
En son H.Dink davasında Dink ailesine 135.000 € tazminat ödemeye mahkum edildik.
Türkiye ya Esad rejimi ile anlaşacak ki; @TEORI ustad defalarca açıkladı. BAAS diye bir rejimin var olmadığını.

Türkiye Suriye'de Halep,Hama,Rakka,Humus,Tabka Ayn Al-arab gibi bölgeler başta olmak üzere, iyi bir diplomasi ile uluslararası baskı kırılırsa Haseke,Kamışlı ve Deyrizor gibi bölgelerde alınmalı.
Oraya koruma altına alınmadan gönderilen her insan Türkiye için politik baskı unsuru olacaktır..
Sorulacak sorular
1-) Böyle bir harekatı yapacak ekonomik durumumuz var mi?
2-) Böyle büyük bir harekatı Ordumuz yapabilir mi?

İZCİ
Üye

Mesaj gönderen İZCİ »

Hayali yazdı: 04 May 2022, 07:15 Onu da tartıştık. Şuanda Türkiye'de bulunan 8 milyon geçici koruma statüsünde bulunan kişinin 4.5 milyonu Suriye'den geldi.

Öyle kulağından tutup sınıra koymak mümkün değil, BMMYK ve AİHM de sicilimiz çok bozuk, yemediğimiz tazminat kalmamış.
En son H.Dink davasında Dink ailesine 135.000 € tazminat ödemeye mahkum edildik.
Türkiye ya Esad rejimi ile anlaşacak ki; @TEORI ustad defalarca açıkladı. BAAS diye bir rejimin var olmadığını.

Türkiye Suriye'de Halep,Hama,Rakka,Humus,Tabka Ayn Al-arab gibi bölgeler başta olmak üzere, iyi bir diplomasi ile uluslararası baskı kırılırsa Haseke,Kamışlı ve Deyrizor gibi bölgelerde alınmalı.
Oraya koruma altına alınmadan gönderilen her insan Türkiye için politik baskı unsuru olacaktır..
Sorulacak sorular
1-) Böyle bir harekatı yapacak ekonomik durumumuz var mi?
2-) Böyle büyük bir harekatı Ordumuz yapabilir mi?

Buradan Avrupaya kaçmaya çalışan adamı nasıl kulağından tutup içeriye soktuysak aynı şekilde de atmalıyız ama hudut disiplini namına hiç bir şey kalmadı.

Suriye sınırındaki mayınlar temizlendikten sonra Suriyeliler ülkeye göç etti. Ardından doğu sınırındaki mayınlar temizlenecek dendiğinde bazıları Afgan göçmenler gelecek vs deyince “yok artık” demiştim ama haklı çıktılar. Bu mayın temizleme ve ardından oluşan göç dalgasının taa Ottawa sözleşmesi öncesine kadar uzanan planlı bir iş olduğunu düşünmek çok da komplo teorisi olmaz sanki. (Suriye sınırındaki temizleme ihalesine İsrailli firmanın girmesi bile şüpheli)

Diyeceğim o ki; bir şeyin nasıl yapılacağından ziyade gerçekten bunu yapmak isteyen bir yönetime sahip miyiz o önemli. Halkın isteği ile yönetimin kararları uyuşmuyor. Devlet iradesi değişmeden çok zor.

commandos
Süvariler

Mesaj gönderen commandos »

Benim anlamadığım göz göre göre bi dünya adam videolar çekerek ve internete yükleyerek sınırlardan geçerken o bölgenin sınır karakolu ve karakol komutanları ne yapıyor? Hiç mi bu videolarda bir engelleme yada önleme faaliyeti bile göremeyiz?! GKB bu konuda çok ama çok sessiz garip bir şekilde.

Hiç
Üye

Mesaj gönderen Hiç »

Mevcut zihniyetin gönderme niyeti yok ki adamlar gitmesinler diye sınırı kapattılar.
Zamanında iktidar yalakası bi gazeteci müsfettesi amaçlarını açıklamıştı “ bu ülkeyi biraz Araplaştıracağız şehirlerde Arap mahalleleri kuracağız. “
100 yıl önce yapamadıklarına şimdi yapıyorlar hemde yerli ve milli iktidar eliyle, soykırım sadece top tüfekle öldürerek olmuyor. Doğudaki Türk şehirlerinin demografileri bozuldu ve bozuluyor Antep, Urfa, Kilis, Hatay, Adana ve hatta Diyarbakır ve Maraş çok değil 10 sene içerisinde başımıza birde Arap Bölücü örgütü çıkacak.
Adamlar kadınlarımızı tiktoklara bilmem nelere meze ediyor, bu müşteci tehdidine parmak basanları “Türk polisi anında yakalıyor “ ya yeminle akli dengeyi kaybetmemek elde değil.

Kullanıcı avatarı
ddemir
Süvariler

Mesaj gönderen ddemir »

Bizim kökleşmiş sorunlarımız var, bunları çözmeden mülteci sorununu çözemeyiz. Gelenler Türkiye de yaşama fırsatı bulmasa zaten kalmazlar. Sonuçta gelenler mülteci kamplarında yaşamıyor. Sosyal hayatın içindeler.
Dolar kurunun etkisiyle artan siparişler ihracat yapan firmaların üretimlerini artırdı. Özellikle ağır işlerde çalışacak vasıfsız personel bulunmuyor. Geçen hafta yaklaşık dörtbin üyesi bulunan (yaklaşık 100-150 bin istihdam demek)bir ihracat birliğinin kurultayındaydım. Üyeler devletten yabancı işçi çalışma izinlerinin kolaylaştırılmasını istiyor. Normalde izin almak çok bürokratik ve uzun bir işlem. Açıkça izinleri kolaylaştırın bizde kaçak çalıştırmayalım, devlete primimizi sigortamızı yatıralım deniliyor. Yani eleman lazım, bu konunu özelinde kimse kimsenin ekmeğiyle oynamıyor.
Keza tarım sektörü, mevsimlik işçiler, hayvancılık sektörü; yabacılar olmasa işleri zor.
Tamam sevmiyoruz adamları, gözümüze batıyorlar, hatta sokakta boş boş gezenleri her gördüğünde ağır küfürler edip hepsini ezesin geliyor ama, böyle de bir durum da var.
Her yere bokta boktan üniversiteler açtık, her çocuk iyi kötü bir bölüm okuyup masa başı iş rüyasına girdi, anası babası ümitlendi. Eee, bu kalifiyesiz işleri kimler yapacak???
Ez cümle, önce bir model oluşturulur, çalışma izni başvurusu gibi, yıllık ihtiyaçlar belirlenir, başvuruları inceler seçer alırsın. Hatta seçerken orta asyadan getir ki demografik yapı pozitif yönde değişsin. Kalan ipsiz sapsızlarıda toplayıp toplayıp afrikayamı avrupayamı artık nereye kaktırabilirsen gönderirsin. Doğru yada yanlış benim görüşümde bu yönde.

cemus
Üye

Mesaj gönderen cemus »

ilber ortayli’nin bir programi vardi bununla ilgili. fikir beyan etmeden once izlemenizi tavsiye ederim.

kisaca 1990’larda balkanlardan gerceklesen goc ile birlikte ucra nahiyelerimizin sovyet tedrisati gormus hemsire ve marangoz kazandigini anlatiyor. ayni sekilde afganlarin da caliskanligini, cobanlik ve susuz alanda tarim konusundaki becerilerini ve etkinliklerinden bahsediyor.

suriyeliler konusunda ne soyledigini pek hatirlamiyorum. vasifsiz personel konusunda faydalilardi sanirim.

is dunyasinda sermaye her boslugu doldurur. bu insanlara talep olmasa zaten politikadan mustesna barindirilmazlardi burada.

iyileri malesef avrupada. almanya ve ingiltere onlari bir guzel paketledi ve kullaniyor. bizim de elimizde bunlar var.

Frost
Üye

Mesaj gönderen Frost »

JNG90 yazdı: 04 May 2022, 13:27 Ekonomik durumda da etkileri çok büyük.

Her yerde sigortasız çalışıyorlar.
Tam aksine 'taze kan' geldiğini iddia edip ekonomik açıdan olumlu bulanlar da var ama uzun vadeli düşünemedikleri için bu işin götürüsünün getirisinden kat kat fazla olacağını anlayamıyorlar. Kim bilir belki de bunlara vatandaşlık süreçlerini yürüten danışmanlık şirketlerine ortaktırlar. Ben çıkarı olmayan birinin bu düzensiz göç dalgasını savunacağını düşünmüyorum.

Misal Twitter'da dinazor abi son birkaç haftadır orta yaş bunalımındaki dayılar gibi göçmenler konusunda insanlara ırkçı diyor hatta hakaretler savuruyor. Ben kendisini hiçbir konuda bu kadar asabi görmemiştim. Niyeyse bu konuda çok hassas. Enternasyonalist görüştekilerden daha fazla açık kapıcı davranıyor. İnsan ister istemez bir çıkarı mı var acaba diye düşünmekten kendini alamıyor.

BuLuT
Üye

Mesaj gönderen BuLuT »

Bir an önce suriyenin kuzeyinde bir operasyona başlayıp Menbiç, Ayunelarab,tel rıfat bölgelerine hızlıca operasyon ile almalıyız.
Bahanede hazır türkiye artık bu kadar göçmeni taşıyamıyor. Bitti.
Arkasından buralara bu 3 milyon adamı yerleştirmek. Karşı çıkan avrupadan olursa ,devlet desteği ile organize ederek avrupaya yollamak.
Hemen harekete geçmessek acayip canımız yanacak ve bu durum yeni değil 3-4 yıldır konuşuluyor.
Daha da itiraz edene vururum diyeceksin çünkü ülkenin başka çıkar yolu kalmadı artık.

Kullanıcı avatarı
Mec
Süvariler

Mesaj gönderen Mec »

JNG90 yazdı: 04 May 2022, 13:27 Ekonomik durumda da etkileri çok büyük.

Her yerde sigortasız çalışıyorlar.
hastaneler ücretsiz bakıyorsa ne gerek var sigortaya değil mi? kimden çıkıyor o masraflar? bizden.

Kullanıcı avatarı
Hayali
Süvariler

Mesaj gönderen Hayali »

Bu aralar ilginç şeyler duymaya başladım.
Bölgemizdeki eski Amerikan air baselerde görev alan, sonradan Protestan Kiliselerinin cemaatine katılan bir kaç eski asker tanışım midelerini bulandıran bir kaç olay anlatmaya başladı.

Avrupa'dan 8-9 ay önce her zaman kiliseleri ziyaret eden görevlilerin yanlarında, birilerinin geldiğini ve görevli Pastörlere listeler verildiğini, Ekim-Kasım arası el altından kiliselere ödenekler geldiğini, (Dernek statüsünde oldukları için yurtdışından bağış alamıyorlarmış), yılbaşından itibaren kimlik bilgileri önceden bilinen Pakistan ve özellikle Afganistan uyruklu kişilerin yerleştirildiğini, cemaati kalabalık olan bölgelerde rahatsızlıklar oluşunca evlere yerleştirmelerin yapıldığını, cemaatin seyrek olduğu bölgelerde kiliselerde ikametlerin sağlandığını, bütün masraflarının kuruşuna kadar karşılandığını belirttiler.
Aynı yardımları cemaatten imkanı olmayan Türk vatandaşları için istediklerinde red cevabı almışlar.
Hristiyanlığa geçiş yapmaları sebebiyle toplumdan dışlandıkları için birde cemaatten dışlanma korkusu ile adamlar kolluk kuvvetlerine de gidemiyor. Ağzım açık dinledim. Diğer anlattıklarını.
Vakti zamanında gizli olması gereken, İran,Irak ve Suriyelilere ait BM Sığınmacı listelerini bende görmüştüm.
Son günlerde Geçici Koruma Statüsündeki kişiler üzerine bu kadar gidilmesi, iktidarın önlem almaması midemi bulandırıyor.
En son Hayali tarafından 05 May 2022, 08:47 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
Mec
Süvariler

Mesaj gönderen Mec »

Hayali yazdı: 04 May 2022, 22:18 Bu aralar ilginç şeyler duymaya başladım.
Bölgemizdeki eski Amerikan air baselerde görev alan, sonradan Protestan Kiliselerinin cemaatine katılan bir kaç eski asker tanışım midelerini bulandıran bir kaç olay anlatmaya başladı.

Avrupa'dan 8-9 ay önce her zaman kiliseleri ziyaret eden görevlilerin yanlarında, birilerinin geldiğini ve görevli Pastörlere listeler verildiğini, Ekim-Kasım arası el altından kiliselere ödenekler geldiğini, (Dernek statüsünde oldukları için yurtdışından bağış alamıyorlarmış), yılbaşından itibaren kimlik bilgileri önceden bilinen Pakistan ve özellikle Afganistan uyruklu kişilerin yerleştirildiğini, cemaati kalabalık olan bölgelerde rahatsızlıklar oluşunca evlere yerleştirmelerin yapıldığını, cemaatin seyrek olduğu bölgelerde kiliselerde ikametlerin sağlandığını, bütün masraflarının kuruşuna kadar karşılandığını belirttiler.
Aynı yardımları cemaatten imkanı olmayan Türk vatandaşları için istediklerinde red cevabı almışlar.
Hristiyanlığa geçiş yapmaları sebebiyle toplumdan dışlandıkları için bur cemaatten ıslanma korkusu ile adamlar kolluk kuvvetlerine de gidemiyor. Ağzım açık dinledim. Diğer anlattıklarını.
Vakti zamanında gizli olması gereken, İran,Irak ve Suriyelilere ait BM Sığınmacı listelerini bende görmüştüm.
Son günlerde Geçici Koruma Statüsündeki kişiler üzerine bu kadar gidilmesi, iktidarın önlem almaması midemi bulandırıyor.
Bu bilgiyi Ümit Özdağ veya Jahrein'e ulaştırırsanız iyi olur, şuan tam sırası.

fatihhan
Üye

Mesaj gönderen fatihhan »

Çözüm mü? Basit
1. Öncelikle polis işini yapacak yani yaya olarak devriye atıp yabancılara belge soracak ben bir tane polisin yabancı durudurup belge sorduğunu görmedim istanbulda. Belgesi olmayanlar uygun araçlar ile derhal ülke sınırından dışarı atılacak.
2. Sınır güvenliği sağlama tam sertlikle uygulanacak.
3. Avrupa ile yapılan anlaşma sonlandırılacak.
4. Suriye ötesinde kamplar kurulup sığınmacıların mecburi dönüş yapması sağlanacak.

Madinat
Üye

Mesaj gönderen Madinat »

Hiçbiri değil. Öncelikle Halk olarak bu konuya eğilmek gerek.Daha geçen gün oturduğum apartmana çocukların peşinden giren bir yabancı uyruklu , karşı dairedeki kadının da kapıyı kapatmasına engel olmaya çalıştı. Girseydi kimbilir ne yapardı , hemde herkes işte gücteyken gün ortasında.

Bu tip durumları engellemek adına

1) Apartmanında , mahallende kimler oturuyor bileceksin. Ve mümkün mertebe düzen bozan yabancıların barınmasına müsade etmeyeceksin.
2) Çevrende tanımadığın , tekin olmayan tipleri göz hapsine alıp gerektiğinde müdahale edeceksin.
3) Toplumun her yerinde kafalarına göre davranmalarını engelleyecek , asimile olmadıkları taktirde bu ülkede yaşayamayacaklarını onlara hissettireceksin.

Bu adımlardan sonra Devletin de işi kolaylaşacaktır , çünkü hadi yolluyorum dese de eldeki devlet görevlileriyle yetersiz kalacaktır.Ev de yapılsa iş de verilse bunlar taşkınlık çıkaracak yada kaçıp saklanacaktır. Günün birinde yollanacakları zaman Halk yerlerini bilmeli , kolluk kuvvetlerine destek olmalı ve asla bir zaafiyet olmasına mahal vermemelidir.

batuhan
Üye

Mesaj gönderen batuhan »

artık dayanamıyorum. şu çöl tilkilerinin medeniyetten uzak farelerin, patavatsızca etrafta dolaşmalarını kadınların çocukların videolarını çekmelerini sindiremiyorum.

yemin ediyorum çok az kaldı, her an pompalı tüfekle kendimi taksim meydanına atabilirim. Kaybedecek şeylerim çok ondan korkuyorum. Geceleri aklıma geldikçe uyuyamıyorum, sinirden evde oturamıyorum. Bir tanesini denk düşürsem ona neler yapacağımın fantezilerini kuruyorum, her gece böyle uyuyorum... Piskolojim, sinirim kalmadı.

Lütfen, eşinize, sevdiklerinize biber gazı temin edin ve kısa bir eğitim verin.

Ve ayrıca ben silahlanmaya başlıyorum bu yıl, bu itler çok olunca cesaretleniyor, yav bu adamların kültüründe 50 kişi 1 kadına tecavüz var. Canımı ve malımı devletin korumaya hiç niyetinin olmadığı çok açıktır.

Kullanıcı avatarı
Mec
Süvariler

Mesaj gönderen Mec »

Ne deseniz, ne düşünseniz, ne kadar rahatsız olsanız haklısınız. Herkes çok rahatsız ve istim üstünde duruyor inanılmaz derecede gerilmiş durumda toplum.

Bu da bizi kafalama derdinde.

Madinat
Üye

Mesaj gönderen Madinat »

Tek bir kıvılcıma bakar hale geldi durum. Bir yerde bir olay olup da halk galeyana geldi mi kimse önlerinde duramaz. Cumhurbaşkanı her konuşmasında Halkın İradesine vurgu yapıyor. Şu durumda da Halkın İradesine saygı gösterip , isteklerine kulak vermeli.

rifat52
Süvariler

Mesaj gönderen rifat52 »

Madinat yazdı: 05 May 2022, 21:10 Tek bir kıvılcıma bakar hale geldi durum. Bir yerde bir olay olup da halk galeyana geldi mi kimse önlerinde duramaz. Cumhurbaşkanı her konuşmasında Halkın İradesine vurgu yapıyor. Şu durumda da Halkın İradesine saygı gösterip , isteklerine kulak vermeli.
Sakin kalmakta fayda var.

Kullanıcı avatarı
Karasu
Üye

Mesaj gönderen Karasu »

rifat52 yazdı: 05 May 2022, 21:31 Sakin kalmakta fayda var.
Sakin kalmakta en küçük bir fayda yok.
Sakin kalmanın faydası sıfır.

Suudi Arabistan menşeli trol hesaplar, yoğun biçimde Afgan ve Pakistan tiktok videosu paylaşımlarını mı arttırmışlar? Sığınmacı sorununu temizlemek yerine halı altına süpürmeye çalışanların işlerini zorlaştırdıkları için onlara teşekkür etmek lazım.

Madinat
Üye

Mesaj gönderen Madinat »

Burada kimseye şiddeti yada düşmanlığı tavsiye etmiyoruz ve gayet sakiniz.Bilinçli ve sonuç alınabilecek şekilde bu tipleri kanalize edilip yeri geldiğinde dışlayarak yahut sürerek yaptıklarının yanlarına kalmayacağını farkettim emiş gerek. Buradaki asıl sorun yabancıların burada yaşaması değil , toplum düzenini , işleyişini ve ahlakını hiçe sayarak davranmaları. Bir takım çevreler tarafından korkutulan halkın da bunlara karşı sessiz kalmaları nedeni ile iyice azıtarak sokaklarda çete vari insanların üstüne yürümeye , kadınları kızları taciz etmeye ve Türkiye Cumhuriyeti'nin değerleriyle dalga geçmeye kadar varan hareketlere vardırmışlardır. .Tiktok , Facebook vs saçmalıklarında ne yayınlandığının yada trollerin önemi yok , bizzat her gün canlı canlı görüyoruz zaten bu olanları. Sokakta , otobüste Türk'ten çok yabancı görmeye başladık bu şekilde kontrolsüz nüfus artışlarının ileride nelere sebep olacağını kestirmek çok da zor olmasa gerek.

Gelelim neler yapılabileceğine

1) Yabancıların gitmesini yada kalmasını isteyip istemediklerini Halka sormak adına Referandum yapılsın.

2) Daha sonra Dünya'ya insanlarım bu yabancıları istemiyor kaldı ki ekonomik olarakda gücümüz kalmadı bunları siz alın densin.

3) İstenmeyecekleri zaten ortada olduğundan hepsi tek tek listelerden tespit edilip geldikleri ülkelerin ilgili birimlerine teslim edilsin.

Kullanıcı avatarı
dr.911
Akıncılar

Mesaj gönderen dr.911 »

Türk kadınına alenen tacizde bulunup teşhir etmeye ve bizzat Türkiye Cumhuriyeti İçişleri bakanının bu sapıkları savunduğu noktaya kadar geldik. Hükümet ve devletin bazı kademeleri farkında değil yahut Türk halkının buhranını hafife alıyorlar. Şakası yok bu işin bu adamlar derhal tamamı olmak üzere en kısa sürede gönderilmeli!

Hiç
Üye

Mesaj gönderen Hiç »

Kanas Canan dün saçmalamış hepsini gönderemeyiz entegre etmeliyiz diye muhalefetin hali… Sonra Ümit ÖZDAĞ oy bölüyor.
Bu iş çok kötü bi yere gidiyor eğer acilen sınırlar kapatılıp kaçaklar gönderilip önlem alınmazsa bu gidişle mis gibi yerli bir “Kristallnacht”ımız olacak.

Kullanıcı avatarı
DELKU
Akıncılar

Mesaj gönderen DELKU »

Hepsini gönderemeyiz , buna kendimizi alıştırsak hakkımızda hayırlı olur. Suriyelilerin bu ülkeye geldiğinden beri doğurdukları çocuklar suriyeli mi yoksa artık Türkiye’nin parçası mı bu çocuklar ? Neredeyse ilkokulu bitiriyorlar, çok iyi Türkçe de öğrendiler, bu çocukları nereye atıyoruz ?
Ama işe yaramaz ipsiz sapsız milyonlarca kişi var ve akın akın sınırlardan geçip ülkeye dağılan bir bu kadarı da kapımıza yığılmış halde.
Bunların kesinlikle engellenmesi ve mümkün olduğunca geri yollanması, yollanamayanların da belli bölgelerde kuvvet sikletleri oluşturulmasının önüne geçilmesi lazım gelen grup bu.
Sınır eski zamanımızda NAMUStu demek ki artık birilerinin zihninde bu değişmiş.

karli
Süvariler

Mesaj gönderen karli »

Hiç yazdı: 06 May 2022, 10:01 Kanas Canan dün saçmalamış hepsini gönderemeyiz entegre etmeliyiz diye muhalefetin hali… Sonra Ümit ÖZDAĞ oy bölüyor.
Bu iş çok kötü bi yere gidiyor eğer acilen sınırlar kapatılıp kaçaklar gönderilip önlem alınmazsa bu gidişle mis gibi yerli bir “Kristallnacht”ımız olacak.
İşe yarayanları alıp entegrasyon süreci başlatacaksın. İşe yaramayanları kolundan tutup atacaksın. Lakin ilk önce adam gibi bir göç idaresi kuracaksın, her göçmen/mülteciye danışman atayacaksın. Bu danışmanlar 6 ayda bir, yada her yılda bir kişileri görüşmeye çağıracak. Baktıki 1 yıl içinde SGK lı olarak çalışmamış oturum, çalışma iznini iptal edeceksin göndereceksin. Baktınki adam akıllı çalışmış Türkçe konuşmayı yazmayı yeterli seviyede öğrenmiş oturum iznini uzatacaksın. Hatta çocukları okula gidiyormu gitmiyormu sorgulayacaksın. Baktınki çocukları okula gitmiyor, oturum iznini iptal edip yine göndereceksin. Baktınki 18 yaşından küçük kızı varsa evlendirmiş. Tüm evlilik taraflarının oturum iznini iptal edip göndereceksin.
Mülteci olarak kabul ettiğin insanlara eğitim vereceksin, Türk halkı neyi sever, yahut neyi sevmez. Piknik alanlarında pijama, don terlik gezilmez bu burada ayıp birşeydir diyeceksin. Vasfısız mülteci ülkeye sokmayacaksın, hemde hiçbir şekilde sokmayacaksın. Libya, Somali, Sırbistan, Ermenistan, Orta Asya, Irak, Afganistan gidip oralardan teknik eleman, mühendis, akademisyen, doktor toplamamız gerekiyor. Bu bölgeler bizim vasıflı eleman toplayabileceğimiz bölgeler. Bizlere 20 yılda alacağımız mesafeyi 10-15 yılda aldıracak insanları bulmamız gerekiyor. Ama nerde? Avrupa nın mülteci çöplüğü olduk. Elin Almanı, Hollanda lısı geliyor bizden işe yarayacak mültecileri toplayıp gidiyor.

Sanchez
Site Başkanı

Mesaj gönderen Sanchez »

Ana muhalefet bloğunun mülteci/sığınmacı/göçmen konularında kesin açıklamalardan kaçınmasının bir sebebinin, ülkede bu insan gruplarından kaç tane olduğunu bilmemeleri olduğunu akılda bulundurmak gerekiyor. Bu onların günahı değil, çünkü devletin işi.

Ama devlet ya sayıları gizliyor, ya eksik açıklıyor ya da daha kötüsü, devlet de bilmiyor.

Anketvari çalışmalar dışında şu anda ülkede kaç tane göçmen(yasal, yasadışı), sığınmacı ve mülteci(kayıtlı, kayıtsız) bulunduğunu bilmiyoruz. Böyle bir çalışma olduğunu da sanmıyorum.

Canan'ın konuşmasını dinlemedim ama transkriptini okudum. Söylediklerinin önemli bölümüne katılmıyorum, ama konunun hepsi gidecek'den daha karmaşık ve tek cevapsız bir mevzu olduğunun farkında olunması güzel.

-
Konu başlığını güncelledim, konu Suriyelileri aşalı çok oldu.

Kullanıcı avatarı
_Turkuaz_
Süvariler

Mesaj gönderen _Turkuaz_ »

Sanchez yazdı: 06 May 2022, 12:40 Ana muhalefet bloğunun mülteci/sığınmacı/göçmen konularında kesin açıklamalardan kaçınmasının bir sebebinin, ülkede bu insan gruplarından kaç tane olduğunu bilmemeleri olduğunu akılda bulundurmak gerekiyor. Bu onların günahı değil, çünkü devletin işi.

Ama devlet ya sayıları gizliyor, ya eksik açıklıyor ya da daha kötüsü, devlet de bilmiyor.

Anketvari çalışmalar dışında şu anda ülkede kaç tane göçmen(yasal, yasadışı), sığınmacı ve mülteci(kayıtlı, kayıtsız) bulunduğunu bilmiyoruz. Böyle bir çalışma olduğunu da sanmıyorum.

Canan'ın konuşmasını dinlemedim ama transkriptini okudum. Söylediklerinin önemli bölümüne katılmıyorum, ama konunun hepsi gidecek'den daha karmaşık ve tek cevapsız bir mevzu olduğunun farkında olunması güzel.

-
Konu başlığını güncelledim, konu Suriyelileri aşalı çok oldu.
Muhalefetin bu konuda konuşmamasının ana nedeni Avrupa ile çoktan anlaşmış olmaları. Madem Canan hanıma göre bunların hepsini gönderemeceğiz. Kalanları Şırnak, Hakkari, Siirt, Van, Bitlis başta olmak üzere HDP'nin başat aktör olduğu illere yerleştirelim. Hatta toprakta verelim. Ondan sonra deneyelim bakalım gönderilebiliyor mu? Gönderelimiyor mu? 2-3 Ahıska Türkü aile için HDP'liler kıyamet kopardı demografik yapı değişiyor diye. Bugün onlar laf etmeyip, Kanas Canan konuşuyor ise yaşanan bu olayların tamamının ülkedeki Türkler üzerindeki negatif etkisinden kaynaklanıyor olması.

Hatta açık açık ortaya koymak gerekirse, siyasal islamcılar elde etmek istedikleri devrim için kendilerine cihatçı kardeşler ithal ediyor. Dünya tarihinde dünden bugüne bir ülkeyi istila etmenin en kolay yolu demografik yapıyı kökünden değiştirmektir. Siyasal islamcılarlar, liberaller el ele vermiş AB'den gelen parayı yiyerek ülkenin altına dinamit döşüyor. Bir yandan da ülkede belki milliyetçi ve medeni bir şekilde eğitim almış son kuşak olan Y kuşağını kaçırmak için elinden geleni yapıyor. Bayramda hangi arkadaşımla konuşsam ya Almanca kursuna gidiyor, ya bir ülkeye yüksek lisans başvurusu yapmış yada Green Card'a başvurmuş.

Tüm bunlar olurken, muhalefet ne ülkedeki ekonomik sıkıntılardan, ne FETÖ'yü el yordamıyla AKP'nin büyüttüğünden ne de sığınmacı ve yasadışı göçmenlerden bahsetmiyordu. Bahsettikleri şey TSK kuvvetlerine katil diyen sözde akademisyen özde teröristlere af, Siyasal İslamcılarla kucaklaşma, AKP tedrisatından geçip ülkenin kaynaklarını sömürenlere iktidar el değiştirdiğinde hesap sorulmamasının gerekliliği gibi saçma sapan konular. Allah'tan Ümit Özdağ ve sosyal medya var da ülkenin gerçek gündemi ortaya koyuluyor.

Kimse kendini kandırmasın, Cumhuriyet 100 sene içerisinde bu kadar uğraşla Anadolu insanını eğitemediyse, Orta Çağ'dan çıkagelen bu kişileri eğitip entegre edebilmesi mümkün değil. Bunun bir sonrası selefilerle iç savaş. Şanlı zaferlerle 100. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizi ve çocuklarımızın geleceğini, erkek çocuklarına bile bıyık burkan bu insan kaçkınlarının insafına bırakacak değiliz.

Kim gönderilemez diyorsa, 2014 yılında Bulgar hududunda asteğmen rütbesiyle görev yapmış biri olarak diyebilirim ki, bal gibi gönderilir. Bulgaristan, nasıl 10km içeride tespit edip yakaladığı kaçakları bizim sınırımıza atıyorsa biz de aynı muameleyi İran'a ve Suriye'ye yapmalıyız o kadar.

Kullanıcı avatarı
Alesta
Üye
Türkiye'nin Göçmen/Sığınmacı/Mülteci Sorunu

Mesaj gönderen Alesta »

Suriyeli,Iraklı,Afgan,Pakistanlı,Özbek,kırgız kim varsa gitmeli. Ülkenin demografik yapısı zaten düzgün değil tamamen bozulacak...