Baykar Taarruzi İHA "AKINCI"
- SametKomurcu
- Süvariler
Pakistan Hava Kuvvetleri, Türkiye`den Akıncı ve Bayraktar TB-2 Silahlı İnsansız Hava Araçlarını satın aldığını açıkladı.
Akıncı İnsansız Hava Aracının ihraç edildiği ülkeyi ilk kez öğrenmiş olduk. Pakistan Hava Kuvvetleri, yeni alınan silahları tanıtmak amacıyla bir video yayınladı. Videoda, Akıncı ve Bayraktar TB-2 İnsansız Hava Aracı da yer aldı.
Böylece, Pakistan'ın Akıncı ve Bayraktar TB-2 aldığı öğrenildi.
Hayırlı olsun
Akıncı İnsansız Hava Aracının ihraç edildiği ülkeyi ilk kez öğrenmiş olduk. Pakistan Hava Kuvvetleri, yeni alınan silahları tanıtmak amacıyla bir video yayınladı. Videoda, Akıncı ve Bayraktar TB-2 İnsansız Hava Aracı da yer aldı.
Böylece, Pakistan'ın Akıncı ve Bayraktar TB-2 aldığı öğrenildi.
Hayırlı olsun
- Karasu
- Üye
Hayret bu önemli haber nasıl pas geçilmiş...
Yunanistan pırpır uçaklarla tb2 avlayacaktı güya. Sonra forumda (adını unuttuğum bir üstadın belirttiği gibi) o uçağın tb2'nin iftirasına çıkamayacağı ortaya çıkmıştı. Bunun irtfasına hiç çıkamaz herhalde.
Ama bu onların helikopterlerinin canını iyi acıtır. Elbette başka şeylerinin de.
Yunanistan pırpır uçaklarla tb2 avlayacaktı güya. Sonra forumda (adını unuttuğum bir üstadın belirttiği gibi) o uçağın tb2'nin iftirasına çıkamayacağı ortaya çıkmıştı. Bunun irtfasına hiç çıkamaz herhalde.
Ama bu onların helikopterlerinin canını iyi acıtır. Elbette başka şeylerinin de.
- Heisenberg
- Üye
Akincinin Sinyal ve Görüntüleme Menzili ne kadar bilen varmi? Yanlis anlasilmasin demek istedigim Havada ucabildigi Toplam KM'den bahestmiyorum. Yerdeki Kontrol istasyonu ile , havadaki toplam Sinyal mesafesinden bahsediyorum. Digelim Batmandan kalkti ve Yer Kontrol Istasyonundan,
toplam kac km gidebilir haberlesme Menzilindeki Sinyal kopmadan?
Abdullah Bekci Twitterda TB2 nin 300km ile 1800km Haberlesme/Menzili oldugunu iddia ediyor (Resim). Baykar kendisi 150km demisti.
O yüzden dogruluguna pek inanmiyorum. Zaten dogru olsa Ukraynadaki Yer Kontrol istasyonlari sürekli kaydirilmazdi bi sehirden baska bi sehire.
300km olmasi bile inandirici degil. Neyse Akinci'ya geri dönelim . Akinci IHA'nin Haberlesme irtifasi ne kadar bilen varmi? Bilgiler icin tesekkürler

Abdullah Bekci Twitterda TB2 nin 300km ile 1800km Haberlesme/Menzili oldugunu iddia ediyor (Resim). Baykar kendisi 150km demisti.
O yüzden dogruluguna pek inanmiyorum. Zaten dogru olsa Ukraynadaki Yer Kontrol istasyonlari sürekli kaydirilmazdi bi sehirden baska bi sehire.
300km olmasi bile inandirici degil. Neyse Akinci'ya geri dönelim . Akinci IHA'nin Haberlesme irtifasi ne kadar bilen varmi? Bilgiler icin tesekkürler

-
- Süvariler
O mesafe görecelidir, diyelim ki baz istasyonu deniz seviyesindedir ve iha deniz üstünde keşif yapıyor yani önünüzde bir engel yok. Iletişim mesafesi iha irtifası ile doğrudan alakalıdır düşük irtifada ise mesafe kısalır yüksek irtifada ise mesafe uzayabilir. Ilk nedenlerden biri dünyanın yuvarlak olmasındandır düşük istifalarda iha ufuk çizgisine yakın veya altına iner ya doğrudan görüş hattı yoktur veya havada su veya kum gibi parcaciklar dalgaların gücünü düşürür. ET engellemelerini saymıyorum bile.Heisenberg yazdı: ↑20 Nis 2022, 11:26 Akincinin Sinyal ve Görüntüleme Menzili ne kadar bilen varmi? Yanlis anlasilmasin demek istedigim Havada ucabildigi Toplam KM'den bahestmiyorum. Yerdeki Kontrol istasyonu ile , havadaki toplam Sinyal mesafesinden bahsediyorum. Digelim Batmandan kalkti ve Yer Kontrol Istasyonundan,
![]()
- SametKomurcu
- Süvariler
- SametKomurcu
- Süvariler
Akıncı ve TB2 ile ilgilendigini açıkladılar. Bu haber 2 saat önce sosyal medyada paylaşıldı ama bu forumda haber vermemişsiniz. Şimdiden hayırlı olsun.
- calasko
- Üye
Yemendeki hava savunmamın irtifa menzili ne acaba.
Daha önce Karayel düşürmüşlerdi.
Daha önce Karayel düşürmüşlerdi.
- SametKomurcu
- Süvariler
- SametKomurcu
- Süvariler
Akıncı TIHA'nın yerli motoru için geri sayım...
- SametKomurcu
- Süvariler
- SametKomurcu
- Süvariler
- Hayali
- Süvariler
KGK-SIHA 82 Bayağı hızlı süzülüyor.
- Karasu
- Üye
Bir gariban osintçi o testin yapıldığı uçuşu yakalamış 

- SametKomurcu
- Süvariler
AKINCI'dan peş peşe güzel haberler geliyor.
- Mec
- Süvariler
Native made..
-
- Süvariler
- Site Başkanı
Indigenous uygun bir kullanım. Native olmaz.
-
- Süvariler
Turkish demek zorlarına mı gidiyor? Kim sorsa milliyetçilikte mangalda kül bırakmıyorlar.
-
- Süvariler
Deliyi delirtmek için ellerinden geleni ardlarına komuyorlar. Türk demedikçe yarın o "local" veya "native" Suudi veya Emirate olmayacağı ne malum?
-
- Süvariler
Bir seneye varmadan hükümet öyle ya da böyle değişecek esas köçek o zaman olacak. Şuraya yazayım da kayıtlara geçsin.
-
- Üye
- İletişim:
-
- Süvariler
-
- Süvariler
Türklük zaten başımın üstündeydi, ayaklar altında alanlar bugün papadan daha hristiyan maşallah.The Qonqueror yazdı: ↑23 Haz 2022, 21:23 Saçmalamakta sınır tanımıyorsunuz, tebrikler. Adam ABD'de kalmak yerine ülkesine geri dönmüş, burada çok milliyetçi CHP'li bürokratların bitirdiği yerli havacılık sanayisini yeniden diriltmiş, sonra siz burada kullanılan bir "native-made" lafından nerelere geliyorsunuz. Türklük size mi kaldı beyfendi??? Hükümet değişsin ülke nasıl anahtar teslim Amerika'ya verilecek hep beraber göreceğiz. O birşey zannettiğiniz kişiler biraz Türkçü, biraz milliyetçiyse bu işlere milli dava, ülke davası olarak bakar, ona göre pozisyon alırlar. Ama daha şimdiden ağızlarından salyalar akıyor.
-
- Uzaklaştırıldı
Bak sen, ülkeyi 70 yıldır kim yönetiyor acaba. Adnan Menderes'ten bu yana sağcılar yönetiyor ülkeyi, ayıp yani. Bir de koalisyon şeklinde 3-5 yıl sağcılar ile ortaklık yapmış partiler var işte kala kalaThe Qonqueror yazdı: ↑23 Haz 2022, 21:23 Saçmalamakta sınır tanımıyorsunuz, tebrikler. Adam ABD'de kalmak yerine ülkesine geri dönmüş, burada çok milliyetçi CHP'li bürokratların bitirdiği yerli havacılık sanayisini yeniden diriltmiş, sonra siz burada kullanılan bir "native-made" lafından nerelere geliyorsunuz. Türklük size mi kaldı beyfendi??? Hükümet değişsin ülke nasıl anahtar teslim Amerika'ya verilecek hep beraber göreceğiz. O birşey zannettiğiniz kişiler biraz Türkçü, biraz milliyetçiyse bu işlere milli dava, ülke davası olarak bakar, ona göre pozisyon alırlar. Ama daha şimdiden ağızlarından salyalar akıyor.
-
- Uzaklaştırıldı
70 yıldır chpli bürokratlar komedisini nereden çıkardın acaba, Amerikalı bürokratlar desen tamam daThe Qonqueror yazdı: ↑23 Haz 2022, 22:30 Farkındaysanız sağcılıktan solculuktan bahsetmiyoruz. Vatana hizmetten, bu toprağa bağlılıktan ve particilik vs yapmadan bu ülkeye yapılan hizmetleri sahiplenmekten bahsediyoruz. Atatürk solcu muydu acaba? Korktuğumuz şey zaten taktığınız bu at gözlükleri. Maşallah çıkarmaya da hiç niyetiniz yok.
En son baryshx tarafından 23 Haz 2022, 22:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- DarkMatter
- Süvariler
Ne demek anahtar teslim ABD'ye verilecek nasıl bu kadar kesin yargılarla konuşabiliyorsunuz? Bu zamana kadar verilmediyse bundan sonra da verilmez. Hükumet ile devlet arasındaki farkı da ayırın artık. Hükumet geçici devlet bakidir.The Qonqueror yazdı: ↑23 Haz 2022, 21:23 Saçmalamakta sınır tanımıyorsunuz, tebrikler. Adam ABD'de kalmak yerine ülkesine geri dönmüş, burada çok milliyetçi CHP'li bürokratların bitirdiği yerli havacılık sanayisini yeniden diriltmiş, sonra siz burada kullanılan bir "native-made" lafından nerelere geliyorsunuz. Türklük size mi kaldı beyfendi??? Hükümet değişsin ülke nasıl anahtar teslim Amerika'ya verilecek hep beraber göreceğiz. O birşey zannettiğiniz kişiler biraz Türkçü, biraz milliyetçiyse bu işlere milli dava, ülke davası olarak bakar, ona göre pozisyon alırlar. Ama daha şimdiden ağızlarından salyalar akıyor.
- okeanos
- Süvariler
Ütopik bakıyorsunuz. Geçmiş tarihlerdeki hadiselere bakınız. Hatta daha yeni yapılan teskere oylaması dahi alamettir bazı şeylere. Libya' daki varlığımız devlet politikası iken iktidara talip olan ana muhalefet partisi karşı oy kullanabiliyor. Çoğunluk sağlayamadığı için yine teskere kabul edildi. 18 ay sonra benzer oylamada netice ne olacaktir sizce? Net ifade edebiliyor musunuz?DarkMatter yazdı: ↑23 Haz 2022, 22:34 Ne demek anahtar teslim ABD'ye verilecek nasıl bu kadar kesin yargılarla konuşabiliyorsunuz? Bu zamana kadar verilmediyse bundan sonra da verilmez. Hükumet ile devlet arasındaki farkı da ayırın artık. Hükumet geçici devlet bakidir.
-
- Üye
Şu mesajı okuduktan sonra bir kez daha anladım, ben artık gerçekten herhangi bir ortamda yandaş insana tahammül edemiyorum.The Qonqueror yazdı: ↑23 Haz 2022, 21:23 Saçmalamakta sınır tanımıyorsunuz, tebrikler. Adam ABD'de kalmak yerine ülkesine geri dönmüş, burada çok milliyetçi CHP'li bürokratların bitirdiği yerli havacılık sanayisini yeniden diriltmiş, sonra siz burada kullanılan bir "native-made" lafından nerelere geliyorsunuz. Türklük size mi kaldı beyfendi??? Hükümet değişsin ülke nasıl anahtar teslim Amerika'ya verilecek hep beraber göreceğiz. O birşey zannettiğiniz kişiler biraz Türkçü, biraz milliyetçiyse bu işlere milli dava, ülke davası olarak bakar, ona göre pozisyon alırlar. Ama daha şimdiden ağızlarından salyalar akıyor.
-
- Süvariler
Kral çıplak. Lafı eğip bükmenin imkanı yok. Bunların Türk'e ve Türklük'e karşı oldukları söz ve icraatleri ile kanıtlanmış bir olgudur ve bunu bütün millet biliyor, görüyor.
Yukarıda alıntılanan twitin sahibinin de, "Türk malı" notasyonunu "yerli üretim" ile değiştiren, TC'yi tabelalardan silen zihniyetin takipçisi olduğu için Türk malı-Türk imalatı (Turkish-made) ibaresini bilinçli olarak kullanmadığı gün gibi açık.
Yukarıda alıntılanan twitin sahibinin de, "Türk malı" notasyonunu "yerli üretim" ile değiştiren, TC'yi tabelalardan silen zihniyetin takipçisi olduğu için Türk malı-Türk imalatı (Turkish-made) ibaresini bilinçli olarak kullanmadığı gün gibi açık.
- İstiklalFM
- Genel Yetkili
Konuşmadaki herkes bol cepheden saçmalıyor. Kimse kimsenin Türklüğünü, Türkçülüğünü , milliyetçiliğini sorgulamasın. Herkes ideolojik zombiliğini Facebook ve Twitter da yapabilir. Konu AKINCI TİHA oradan devam edelim!
-
- Süvariler
Neredeyse bütün savunma sanayisi haberlerinde benzer ifadeler var. Baykar'ın paylaşım metninde anormal bir şey yok. Paylaşımda zaten bayrak var. Neye takıldınız anlamadım.
-
- Üye
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Adam ülkesi için, milleti için ne fedakarlıklarda bulunmuş. Sırf spesifik olarak Bayraktar Tb2'nin bile ülkeye katkısı ortadayken, terörle mücadelede yüzlerce muhtemel kaybın önüne geçmişken kalkıp da bir kelimeden Türklüğüyle ilgili hüküm vermek, körü körüne kutuplaşmanın ne boyutlarda olduğunu gösteriyor.
Toplumda bir kesim maalesef sırf damat diye veya sırf İslami muhafazakâr cenahtan çıktı diye "Bunlar siyasal İslamcı" deyip en hayırlı işi de yapsa ağzıyla kuş da tutsa kabul etmez. Çünkü kendi zihniyetinde olmayan insanın elinden bir başarı gelmesi onu ilgilendirmiyor. Tamamen genel konuşuyorum.
Sayın İstiklalfm, siz konudan devam dediniz ama dayanamadım iki kelime etmek istedim. Kusura bakmayın.
Toplumda bir kesim maalesef sırf damat diye veya sırf İslami muhafazakâr cenahtan çıktı diye "Bunlar siyasal İslamcı" deyip en hayırlı işi de yapsa ağzıyla kuş da tutsa kabul etmez. Çünkü kendi zihniyetinde olmayan insanın elinden bir başarı gelmesi onu ilgilendirmiyor. Tamamen genel konuşuyorum.
Sayın İstiklalfm, siz konudan devam dediniz ama dayanamadım iki kelime etmek istedim. Kusura bakmayın.
- Mec
- Süvariler
Türk diyemeyen, Türk milleti diyemeyen kim olursa olsun eninde sonunda ülkeye sıkıntı çıkardığını gözlemledim. Ne kadar başarılı görünürse görünsün ideolojik engeller var ve Türkiye'nin geldiği noktayı görüyoruz, hepsinin ortak noktası Türk milleti diyememesi.
Türk milletinin çıkarlarının önünde başka ideolojiler, başka çıkarlar koyanlar Uzay mekiği de yapsa bir değeri yok gözümde. Halimiz ortada her açıdan ülkenin ne hale geldiğine bakalım. Türk kavramına alerjisi olanları normal karşılayacak değiliz.
Anayasadan çıkarmaya çalışırlar, Türk edebiyatına yerli edebiyat demeye kalkarlar, bir şey üretilir Türk diyemezler native derler. Bir tane değil bir çok konu var benzer tavır sergilenen. T.C tabelaları bile söktürüldü ülkede.
Evrimi bilen birisi olarak DNA bakımından ırk söylemlerinde bulunacak zihinde değilim, konu kültürel ve bir şemsiye. Devletimiz bu şemsiyenin altına bir ulus devlet olarak binlerce insanın kanıyla, ulu bir önderin fikirleriyle çok zor şartlarda kuruldu.
Native desinler ne olacak diyebilirsiniz, benim tahammülüm yok. Herkesin kendi görüşü, iyi forumlar.
Türk milletinin çıkarlarının önünde başka ideolojiler, başka çıkarlar koyanlar Uzay mekiği de yapsa bir değeri yok gözümde. Halimiz ortada her açıdan ülkenin ne hale geldiğine bakalım. Türk kavramına alerjisi olanları normal karşılayacak değiliz.
Anayasadan çıkarmaya çalışırlar, Türk edebiyatına yerli edebiyat demeye kalkarlar, bir şey üretilir Türk diyemezler native derler. Bir tane değil bir çok konu var benzer tavır sergilenen. T.C tabelaları bile söktürüldü ülkede.
Evrimi bilen birisi olarak DNA bakımından ırk söylemlerinde bulunacak zihinde değilim, konu kültürel ve bir şemsiye. Devletimiz bu şemsiyenin altına bir ulus devlet olarak binlerce insanın kanıyla, ulu bir önderin fikirleriyle çok zor şartlarda kuruldu.
Native desinler ne olacak diyebilirsiniz, benim tahammülüm yok. Herkesin kendi görüşü, iyi forumlar.
-
- Süvariler
“Natively made in Turkey” denllebilir. Bunda anlam veya kullanım olarak yanlış bir durum yoktur.
Şöyle bir örnek vereyim” this race car is natively made in Singapore” demek bu yarış arabasını Singapur kendisi yapıyor anlamına gelir. Bu sözü söyleyenin de kastettiği veya vurgulamak istediği Singapur ürünü olması ve Singapur’un böyle bir yeteneğe haiz olmasıdır. Dolayısıyla bir hata yoktur
Şöyle bir örnek vereyim” this race car is natively made in Singapore” demek bu yarış arabasını Singapur kendisi yapıyor anlamına gelir. Bu sözü söyleyenin de kastettiği veya vurgulamak istediği Singapur ürünü olması ve Singapur’un böyle bir yeteneğe haiz olmasıdır. Dolayısıyla bir hata yoktur
-
- Süvariler
Adam başarılı, Zeki ve çalışkan. Memleketini çok seven bir vatansever. Ben kendisini açıkçası severim ve sonuna kadar desteklenmesini isterim. Tek sevmediğim noktası Atatürk’e sanırım mesafeli. Zira paylaşımlarında özel günler de dahil Atatürk ibaresinin mümkün olduğunca kullanmıyor. Bir de hiç bir hava aracında Atatürk imzası görmedim. Bu taraftan bakınca bu adama mesafem ister istemez oluyor.
- okeanos
- Süvariler
İnsanı arafta birakan bir durum. Gerçi 15 temmuz sonrası söylemler değişiklik gösterse de samimiyet derecesini bilme imkanı yok maalesef.commandos yazdı: ↑24 Haz 2022, 08:28 Adam başarılı, Zeki ve çalışkan. Memleketini çok seven bir vatansever. Ben kendisini açıkçası severim ve sonuna kadar desteklenmesini isterim. Tek sevmediğim noktası Atatürk’e sanırım mesafeli. Zira paylaşımlarında özel günler de dahil Atatürk ibaresinin mümkün olduğunca kullanmıyor. Bir de hiç bir hava aracında Atatürk imzası görmedim. Bu taraftan bakınca bu adama mesafem ister istemez oluyor.
- Hayali
- Süvariler
Küçük ibarelere takılmayı bırakmalıyız.Ama şu su götürmez bir gerçek; Ana muhalefet partisi içindeki grupların söylem ve tavırları savunma konusu başta olmak üzere, ciddi şüphe ve güvensizlik yaratıyor. Bu söylem ve tavır, iktidar partisi içindeki kötü karakterli grupların ise daha aymaz olmasına yol açıyor.
Gönül ister iktidar partisi ile ana muhalefet partisi de değişsin... Tahminim müteşebbislerin önüne ciddi engeller çıkartılacak gibi.
Gönül ister iktidar partisi ile ana muhalefet partisi de değişsin... Tahminim müteşebbislerin önüne ciddi engeller çıkartılacak gibi.
-
- Süvariler
İdeolojik, kahvehane laflarıyla tartışmaya gerek yok. 70 yıldır iktidar olmamış bir partiyi ülkedeki olumsuz her şeyden sorumlu tutmak abesle iştigal. 70 yıldır yönetenlerin elini tutan mı vardı Baykara kadar? Ki şahsen o partinin seçmeni de değilim hayatımda oy da vermedim.
Öte yandan Selçuk Bayraktar özelinde Baykar yerli bir firma, milli bir değerdir. İktidar kim olursa olsun desteklenmesi, önünün kapatılmaması gereken ülke için savunma sanayinde çok kritik işlere imza atan, artık dünyaca da bilinen bir firmadır.
Ülke için, vatan millet için, fedakarlık ve hayırlı işler yapıyorsa, temel değerleri ezip geçmedikçe, vatan hainliği yapmadıkça, X, Y, Z kişisinin ideolojik tutumu, fikri dünyası zerre umrumda değil. Kimsenin de olmaması lazım diye düşünüyorum.
Bekara hanım boşamak kolay derler. Siz bakmayın şahsi olarak gelen bazı açıklamalara. Oy beklediği bir takım seçmen kitlesini memnun etmek için yapılan açıklamalardan öteye geçmez, geçemez.Bıçak sırtı olarak görülen bir seçim sathına girildikçe iki taraftan da bu tarz açıklamalar artarak gelecektir, normal kabul edip he deyip geçmek icap eder.
Olası bir iktidar değişikliğinde savunma sanayi çökecek, tüm projeler iptal olacak demek nasıl hayal ürünüyse, prangalardan kurtulacak efendim uçacak demekte aynı şekilde. İkisi içinde bir sebep yok. Yönetici bazlı, kadro bazlı değişiklikler ve öncelikler de bazı sıralamalar değişir bundan öte gitmez.
Çatısını vakıf/kamu şirketlerinin oluşturduğu, binlerce firmanın faaliyet gösterdiği, on binlerce çalışan istihdam eden, onlarca milyar dolarlık imzalanmış/imzalanacak sözleşmesi bulunan, kendi aurasını oluşturmuş bir sektörden bahsediyoruz. Öte yandan SSB bir yanda, Milli Savunma Bakanlığı bir yanda, Kuvvet bir yanda. İhtiyaçlar, isterler, kabuller vs... Ne yapacaksın kapatacak mısın hepsini?
Çift taraflı olarak ne kabus ne de rüya görmeye gerek yok. Minimal bazlı değişiklikler harici hiçbir şey olmaz.
Asıl olan savunma sanayini seçim malzemesi yapmaktan iki tarafında kaçınması gerekli. Ama maalesef daha neler göreceğiz dur bakalım.
Öte yandan Selçuk Bayraktar özelinde Baykar yerli bir firma, milli bir değerdir. İktidar kim olursa olsun desteklenmesi, önünün kapatılmaması gereken ülke için savunma sanayinde çok kritik işlere imza atan, artık dünyaca da bilinen bir firmadır.
Ülke için, vatan millet için, fedakarlık ve hayırlı işler yapıyorsa, temel değerleri ezip geçmedikçe, vatan hainliği yapmadıkça, X, Y, Z kişisinin ideolojik tutumu, fikri dünyası zerre umrumda değil. Kimsenin de olmaması lazım diye düşünüyorum.
Bekara hanım boşamak kolay derler. Siz bakmayın şahsi olarak gelen bazı açıklamalara. Oy beklediği bir takım seçmen kitlesini memnun etmek için yapılan açıklamalardan öteye geçmez, geçemez.Bıçak sırtı olarak görülen bir seçim sathına girildikçe iki taraftan da bu tarz açıklamalar artarak gelecektir, normal kabul edip he deyip geçmek icap eder.
Olası bir iktidar değişikliğinde savunma sanayi çökecek, tüm projeler iptal olacak demek nasıl hayal ürünüyse, prangalardan kurtulacak efendim uçacak demekte aynı şekilde. İkisi içinde bir sebep yok. Yönetici bazlı, kadro bazlı değişiklikler ve öncelikler de bazı sıralamalar değişir bundan öte gitmez.
Çatısını vakıf/kamu şirketlerinin oluşturduğu, binlerce firmanın faaliyet gösterdiği, on binlerce çalışan istihdam eden, onlarca milyar dolarlık imzalanmış/imzalanacak sözleşmesi bulunan, kendi aurasını oluşturmuş bir sektörden bahsediyoruz. Öte yandan SSB bir yanda, Milli Savunma Bakanlığı bir yanda, Kuvvet bir yanda. İhtiyaçlar, isterler, kabuller vs... Ne yapacaksın kapatacak mısın hepsini?
Çift taraflı olarak ne kabus ne de rüya görmeye gerek yok. Minimal bazlı değişiklikler harici hiçbir şey olmaz.
Asıl olan savunma sanayini seçim malzemesi yapmaktan iki tarafında kaçınması gerekli. Ama maalesef daha neler göreceğiz dur bakalım.
- DarkMatter
- Süvariler
İktidar değiştiğinde devlet politikası değişmez emin olun. Muhalefet veya iktidar içeriye yönelik söylemleri uygulamaları olur bunun örnekleri de var yani bir şeyi değerlendirirken bazı örneklerle bunlar iktidara gelirse ülkeyi ABD'ye verir gibi kesin yargı içeren cümleler kurmayın.okeanos yazdı: ↑23 Haz 2022, 23:02 Ütopik bakıyorsunuz. Geçmiş tarihlerdeki hadiselere bakınız. Hatta daha yeni yapılan teskere oylaması dahi alamettir bazı şeylere. Libya' daki varlığımız devlet politikası iken iktidara talip olan ana muhalefet partisi karşı oy kullanabiliyor. Çoğunluk sağlayamadığı için yine teskere kabul edildi. 18 ay sonra benzer oylamada netice ne olacaktir sizce? Net ifade edebiliyor musunuz?
- okeanos
- Süvariler
Karıştırıyorsunuz, böyle bir cümle benim ifadem değildir. Ama devlet politikası deriz ya, Libya teskeresine hayır oyu veren partilerden birisi iktidarın en kuvvetli adaylarından. Şu an yeterli çoğunluk olmadığı için Tezkere meclisten geçti peki 18 ay sonra ne olacak sizce? Bazı şeyleri görmek için illa yaşamaya gerek yok. Ne oluyorsa gözler önünde oluyor zaten, kendimizi kandırmanın da gereği yok.DarkMatter yazdı: ↑24 Haz 2022, 10:34 İktidar değiştiğinde devlet politikası değişmez emin olun. Muhalefet veya iktidar içeriye yönelik söylemleri uygulamaları olur bunun örnekleri de var yani bir şeyi değerlendirirken bazı örneklerle bunlar iktidara gelirse ülkeyi ABD'ye verir gibi kesin yargı içeren cümleler kurmayın.
-
- Süvariler
Forumdaki insanlarin ilk kayit tarihlerine bakiyorum, buyuk cogunlugu neredeyse 10 yildir burada olanlar var, ben daha cok yeniyim belki bunu soylemek bana dusmez ama soyleyecegim. Buraya dogru duzgun, icerigi dolu, fikir ve bilgi iceren birseyler okumak, kendince de bilgi ve tecrubelerini aktarmak icin giren insanlara sayginiz olsun biraz. Bir arkadas yazmis, populizm yapmak isteyenler icin internette bir yigin baska mecra var, bu forum gibi ciddi icerik ureticisi mecralari bu sekilde bozmayin. Yazilanlarin cogu inanin bos seyler, hicbirimiz tarihci degiliz, kimsenin derin bir tarih bilgisine sahip olma zorunlulugu da yok lakin en azindan yakin Cumhuriyet tarihi hakkinda bilginiz olsun, guncel aldatmacalara bu kadar kapilip da birbirinizi suclamayin, en azindan konularla ilgili 100 kitabi devirmeden gelip de buralarda bu tarz ciddi konular ustunden ahkam kesmeyin. Ve en onemlisi hicbiriniz ayni ulkenin vatandasi oldugunuzu unutmayin, unutanlar Ukrayna'ya baksin, ibret alsin. Isteyen soylediklerimi ustune alsin istemeyen de almasin, cani isteyen hak versin istemeyen kizsin tepki gostersin, umrumda degil, artik dayanamadim. Yazik ediyorsunuz birbirinize, biraz hosgoru...
-
- Üye
- İletişim:
kendisini tanimam fakat gecen youtube`da denk geldi , izlemenizi oneririm.okeanos yazdı: ↑24 Haz 2022, 10:47 Karıştırıyorsunuz, böyle bir cümle benim ifadem değildir. Ama devlet politikası deriz ya, Libya teskeresine hayır oyu veren partilerden birisi iktidarın en kuvvetli adaylarından. Şu an yeterli çoğunluk olmadığı için Tezkere meclisten geçti peki 18 ay sonra ne olacak sizce? Bazı şeyleri görmek için illa yaşamaya gerek yok. Ne oluyorsa gözler önünde oluyor zaten, kendimizi kandırmanın da gereği yok.
TOZ TOPRAK DEVLET Dücane Cündioğlu
Eger, kaynak veya kisi forumun kurallari geregi yasakli ise lutfen silin ve kusuruma bakmayin.
sevgiler.
- DarkMatter
- Süvariler
Size söylemedim zaten genele söyledim. Şimdi örneklerle gidersek Açılım süreci denen şeyde teröristler sınır kapılarında davul zurnayla karşılandı, mahkemeler ayaklarına gitti o zaman ülke teröre mi teslim ediliyordu? Ya da Ergenekon balyoz gibi davalar oldu bir sürü asker haksız yere görevden alındı hapse atıldı gururuna yediremediği için intihar edenler oldu o zamanda ülke fetöye peşkeş çekiliyordu. Ama devlet mekanizması işin içinden çıkacak kararı alır her zaman iktidardan bağımsızdır bu. İktidarlar gelip geçicidir. Bugün muhalefet ya da iktidar içeriye yönelik bazı şeyler söyleyebilir ya da yapabilir ama iş iktidar olup ülke yönetmeye gelince değişir. Bu ülkede başımıza ne geliyorsa fanatizmden geliyor takım tutar gibi parti tutulduğu için bu sorunlar oluyor. Bir parti seçilir beğenmezsin değiştirirsin ama bizde beğenilmese dahi benim adamlarım kötü olsa dahi seçilsin mantığında olan insanlar olduğu sürece böyle olaylarda olacaktır.okeanos yazdı: ↑24 Haz 2022, 10:47 Karıştırıyorsunuz, böyle bir cümle benim ifadem değildir. Ama devlet politikası deriz ya, Libya teskeresine hayır oyu veren partilerden birisi iktidarın en kuvvetli adaylarından. Şu an yeterli çoğunluk olmadığı için Tezkere meclisten geçti peki 18 ay sonra ne olacak sizce? Bazı şeyleri görmek için illa yaşamaya gerek yok. Ne oluyorsa gözler önünde oluyor zaten, kendimizi kandırmanın da gereği yok.
-
- Süvariler
İlave olarak Açılım süreci oldu bu memlekette. Sur olayları yaşandı. Şehit ve gazilerimiz oldu. Devlet her daim mekanizmasını çalıştırır. Kadim bir devlet kültürümüz var. Bunu es geçmeyin. İktidar kim olursa olsun bu değişmez. Muhalefet şuan tezkereye belki hayır diyor ama iktidara gelirse bunu ilk o yapacaktır. Muhalefet olmanın özü bu. Üstata katılıyorum. Ülkenin en büyük düşmanı birinci siyasal islam ve bölücülük ise ikincisi de partizanlıktır.
Neyse konuyu daha fazla dağıtmayayım. Akıncı sanırım kabul testlerinde. İnşallah darısı MIUS için.
Neyse konuyu daha fazla dağıtmayayım. Akıncı sanırım kabul testlerinde. İnşallah darısı MIUS için.
-
- Süvariler
Üstadım bu ülkede siyaset ve siyasi söylemler koltuğa oturana kadardır. "Dün dündür bugün bugündür".okeanos yazdı: ↑24 Haz 2022, 10:47 Karıştırıyorsunuz, böyle bir cümle benim ifadem değildir. Ama devlet politikası deriz ya, Libya teskeresine hayır oyu veren partilerden birisi iktidarın en kuvvetli adaylarından. Şu an yeterli çoğunluk olmadığı için Tezkere meclisten geçti peki 18 ay sonra ne olacak sizce? Bazı şeyleri görmek için illa yaşamaya gerek yok. Ne oluyorsa gözler önünde oluyor zaten, kendimizi kandırmanın da gereği yok.
Sorun siyasi tarafların ellerinde iğne deliği kadar bir açık bile olsa oradan birbirlerini vurmaya çalışması. Eldeki malzeme bu. Eşeğin kuyruğu gibi ne uzar ne kısalırız. Çamura batmış manda yavrusu gibi debelenir dururuz biz bu kafayla.
Devlet politikası dediğimiz şeyin mevcut sistemde hiçbir hükmü yok. Devlet politikası olabilmesi için bağımsız, devlet aklını ve refleksini, gelenek ve göreneğini uygulayabilen,kurum hafızasını nesilden nesile aktarabilen ve buna mukabil kararlar alan devlet kurumları gerekli. Bu her alan için geçerli.
Sorun devlet politikası üretmeye müsait olmayan şartlar. İçinde bulunduğumuz durum doğru yöntem olsaydı zaten burada en azından en temel konularda iktidar değişikliğinde dış politika da şöyle olur, savunma sanayinde böyle olur diye tartışmaz, fikir beyanında bulunmazdık.
Tüm kurumlarıyla iktidara göre savrulma ihtimali olan bir devlet olmaz. Güçlü iktidar güçlü Türkiye yanlış. Güçlü devlet güçlü Türkiye olmalı doğrusu.
İktidar kim olursa olsun, ivedikle tüm devlet kurumlarında liyakati, kurum gelenek ve bağımsızlıklarını geri getirmeli. Aksi takdirde değişen hiçbir şey olmaz seçimmiş, iktidar A olmuş B olmuş hiç ama hiç önemi yok.
- DarkMatter
- Süvariler
Üstad bu ülkenin genlerine işlemiş bu partizanlık. Yozlaşma liyakat falan hak getire. İktidarın amacı halkın refahını ve huzurunu taahhüt edip bunu devlet enstrümanlarıyla sağlaması. Ama bizde iktidarlar refahı ve huzuru halk için sağlamıyor kendi cepleri ve yancıları için sağlıyor. Geçenlerde Nurettin Canikli hakkında yolsuzluk iddiaları ortaya atıldı ve kanıtlarda sağlam duruyordu ne oldu ne yapıldı? Üstü yine örtüldü sümen altı edildi. Bu ve bunun gibi nice olaylar varken muhalefetin ne dediği değil iktidarın ne yaptığına bakmalıyız. Muhalefet iktidar olur söylediklerini yapmaz ülke çıkarlarına aykırı hareket eder o zaman konuşulur.trakya_forever yazdı: ↑24 Haz 2022, 11:43 Üstadım bu ülkede siyaset ve siyasi söylemler koltuğa oturana kadardır. "Dün dündür bugün bugündür".
Sorun siyasi tarafların ellerinde iğne deliği kadar bir açık bile olsa oradan birbirlerini vurmaya çalışması. Eldeki malzeme bu. Eşeğin kuyruğu gibi ne uzar ne kısalırız. Çamura batmış manda yavrusu gibi debelenir dururuz biz bu kafayla.
Devlet politikası dediğimiz şeyin mevcut sistemde hiçbir hükmü yok. Devlet politikası olabilmesi için bağımsız, devlet aklını ve refleksini, gelenek ve göreneğini uygulayabilen,kurum hafızasını nesilden nesile aktarabilen ve buna mukabil kararlar alan devlet kurumları gerekli. Bu her alan için geçerli.
Sorun devlet politikası üretmeye müsait olmayan şartlar. İçinde bulunduğumuz durum doğru yöntem olsaydı zaten burada en azından en temel konularda iktidar değişikliğinde dış politika da şöyle olur, savunma sanayinde böyle olur diye tartışmaz, fikir beyanında bulunmazdık.
Tüm kurumlarıyla iktidara göre savrulma ihtimali olan bir devlet olmaz. Güçlü iktidar güçlü Türkiye yanlış. Güçlü devlet güçlü Türkiye olmalı doğrusu.
İktidar kim olursa olsun, ivedikle tüm devlet kurumlarında liyakati, kurum gelenek ve bağımsızlıklarını geri getirmeli. Aksi takdirde değişen hiçbir şey olmaz seçimmiş, iktidar A olmuş B olmuş hiç ama hiç önemi yok.
- İstiklalFM
- Genel Yetkili
Son kez ihtar ediyorum; Başlık AKINCI bu konu dışındaki hususları lütfen sohbet başlığında devam ettiriniz. Aksi halde Yönetim cezai işlem uygulayabilir.
- okeanos
- Süvariler
Üstadım selamlar farkında mısınız 2007'de takip etmeye başladığım forumda ilk defa bu kadar siyasi diyalog kuruluyor. Birkaç sene öncesine kadar benzer bir tartışma çıkmıştı o zaman Kılıç üstat burası savunma sanayi formu, tamamen bu alandaki yeniliklerin paylaşıldığı hiçbir şekilde kar amacı güdülmediği ve hatta reklam dahi alınmadığı bir sosyal yapı olarak aktarmıştı bize. Örettiklerini takip edelim isterseniz. İstiklalFM hocamın dediği gibi sosyal medya zaten bu içeriklerle dolu. Çok çok selamlar.trakya_forever yazdı: ↑24 Haz 2022, 11:43 Üstadım bu ülkede siyaset ve siyasi söylemler koltuğa oturana kadardır. "Dün dündür bugün bugündür".
-
- Süvariler
Altında Mk-82 var. Artık terör örgütüne karşı hava harekatları iyiden iyiye ihalara emanet olacak gibi.
En son Canti tarafından 24 Haz 2022, 23:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- SametKomurcu
- Süvariler