STM Alpagu ve Kargu Vurucu (Kamikaze) İHA
-
- Süvariler
Konu açılalı 5 sene olmuş, Alpagu üretildi de benim mi haberim yok?
-
- Süvariler
- Genel Yetkili
ALPAGU var o iş için işte
Proje takvimi konusunda ikisi birbirinden beter... Neyse en azından ürün artık hazır.trakya_forever yazdı: ↑27 Eki 2022, 00:20 Aman hocam kamikaze konusunda STM deme. Bugunku urun konusunda da umutsuz olurdum da Allah tan Roketsan var ısın ıcınde.
-
- Site Başkanı
Vallahi billahi tillahi Alpagu ile Alpagut'u aynı ürün sanıyordum.
Bu nedir yahu, şaka mı bu.
Eski Türkçe silah ismi kalmayınca ne isim verecekler, merak ediyorum.
Bu nedir yahu, şaka mı bu.
Eski Türkçe silah ismi kalmayınca ne isim verecekler, merak ediyorum.
- Karasu
- Üye
Alpagut 60 km menzil ve 60 dakika havada kalma vaad ediyor o kadar faydalı yük ile..
Müthiş.
Bu fırçasız motor teknolojisi ve lityum polimer bataryalar birleşince bomba bir etki yarattı. Hem sivilde hem savunma sanayisinde.
Eskiden 250 km menzilli füze yapmak için roket motoru falan gerekiyordu. Şimdi bu fırçasız motorlar daha iyi bataryalarla o menzillere ulaşır bir kaç yıl sonra.
Müthiş.
Bu fırçasız motor teknolojisi ve lityum polimer bataryalar birleşince bomba bir etki yarattı. Hem sivilde hem savunma sanayisinde.
Eskiden 250 km menzilli füze yapmak için roket motoru falan gerekiyordu. Şimdi bu fırçasız motorlar daha iyi bataryalarla o menzillere ulaşır bir kaç yıl sonra.
-
- Süvariler

-
- Süvariler
Her ürüne ayrı ayrı isim vermenin sonu yok bu ciddi problemli ve yönetilemez bir noktaya gider.
İlk yapılan alpagu ya alpagu-100 de bu yeni ürüne alpagu-200 de kimse karıştırmaz. Hem algı olarak daha iyi olur.
İlk yapılan alpagu ya alpagu-100 de bu yeni ürüne alpagu-200 de kimse karıştırmaz. Hem algı olarak daha iyi olur.
- SametKomurcu
- Süvariler
-
- Üye
En son tomthejeer tarafından 30 Kas 2022, 13:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
- Site Başkanı
Etkisiz olduğunu nereden anlıyoruz?
- İstiklalFM
- Genel Yetkili
Gayet yeterli bir ürün bir sorun yok.
-
- Üye
Şu veledin saçma sapan yorumlarını buraya taşımaya gerek yok bence. Her yapılan açıklamayı sorgulamadan kabul etmek doğru olmasa da patlamayan bir ürün üzerinden çocukça yorumlar yapmak anlamsız.
- Karasu
- Üye
Dezenformasyon var gibi. Bu fotoğraflarda mühimmatın patlamadığına dair bir şey yok ki? Patlamış gitmiş işte?
O mavi renkli yalıtım bandının içindeki şeyden bahsediyorlarsa o şey bildiğimiz lityum polimer batarya değil mi? Hatta genelde bataryaları yalıtmak için kullanılan ve "kapton bant" denilen banttan da sarmışlar yalıtım için...
Hatta gözünüzde canlanması için şöyle bir örnek vereyim:

O mavi renkli yalıtım bandının içindeki şeyden bahsediyorlarsa o şey bildiğimiz lityum polimer batarya değil mi? Hatta genelde bataryaları yalıtmak için kullanılan ve "kapton bant" denilen banttan da sarmışlar yalıtım için...
Hatta gözünüzde canlanması için şöyle bir örnek vereyim:

-
- Üye
Yahu üstteki elemanın tweetini alıntılamadım zaten Tsk'nın açıklamasını atayım dedim ama üst tweet o olduğu için onunla beraber geldi.
Etkisiz demek saçma çünkü böyle ürünler sahadan gelen geri bildirimler ile nihai halini alır zaten. Ayrıca kimsenin 500 tane karguyu salalım taraya taraya gitsin dediğini sanmıyorum. Patlama etkisi + şarapnel sayısı Arttırılmış harp başlığı ile kuzey ırak mağaralarında, Suriye kuzeyinde, libyada çok işe yarayacak.
Kargu + alpagu + togan + songar bir aile oldu ve hepsinin görev tanımı farklı. Cephe arkasına sızmış tek er ya da düşman topraklarında faaliyet yürüten bir istihbaratçı subay ile çok değerli suikastler yapabilirsiniz. Ki alpagunun yanına deli(?) + alpagut gibi daha uzun menzilli dolanan muhimmatları koyunca tehlikenin boyutu ortaya çıkıyor.
Bu aile geliştirilmesi ile nihai halini alacak ve terör örgütlerinden nizami ordulara kadar çok kişinin canını yakacak.
Etkisiz demek saçma çünkü böyle ürünler sahadan gelen geri bildirimler ile nihai halini alır zaten. Ayrıca kimsenin 500 tane karguyu salalım taraya taraya gitsin dediğini sanmıyorum. Patlama etkisi + şarapnel sayısı Arttırılmış harp başlığı ile kuzey ırak mağaralarında, Suriye kuzeyinde, libyada çok işe yarayacak.
Kargu + alpagu + togan + songar bir aile oldu ve hepsinin görev tanımı farklı. Cephe arkasına sızmış tek er ya da düşman topraklarında faaliyet yürüten bir istihbaratçı subay ile çok değerli suikastler yapabilirsiniz. Ki alpagunun yanına deli(?) + alpagut gibi daha uzun menzilli dolanan muhimmatları koyunca tehlikenin boyutu ortaya çıkıyor.
Bu aile geliştirilmesi ile nihai halini alacak ve terör örgütlerinden nizami ordulara kadar çok kişinin canını yakacak.
-
- Üye
Doğru hocam şimdi fark ettim kusura bakmayın.tomthejeer yazdı: ↑30 Kas 2022, 13:57 Yahu üstteki elemanın tweetini alıntılamadım zaten Tsk'nın açıklamasını atayım dedim ama üst tweet o olduğu için onunla beraber geldi.
- İstiklalFM
- Genel Yetkili
Nitekim KARGU'nun 3 leş aldığını Milli Savunma Bakanlığı açıkladı.
- SametKomurcu
- Süvariler
- SametKomurcu
- Süvariler
- Hayali
- Süvariler
Kime ihraç edildiğini bilseydik. Arkadaş devlet sırrı mübarek
-
- Üye
Belki alan devletler açıklanılsın istememiştir.
- Karasu
- Üye
Karasu yazdı: ↑27 May 2022, 14:08 Bu cihaza keşke fpv türü bir şeyler de ekleseler.
Tabletten bir şeyleri seçmek gerçekten güç iş. Ekrana güneş vuruyor. Güneş vurmasa veya güneşten koruyucu ekipmanla tableti sarsan bile ekranda bir takım ayrıntıları fark etmek her zaman zor. Mevzuyu doğrudan kendi gözünle gördüğünde çok daha kolay seçiyorsun her şeyi.
Geçen bir antik kente gitmiştim. Havalar da ısındı. Bu antik kentin neresi gezilir boş boş sıcağın altında yürümeyelim diye bir tane dron yolladım ileri. Gezilebilecek lokasyonları saptadım, geri çağırdım falan. Gezdik sonra.
Eve gelince fark ettim. Gezilebilecek lokasyonları tararken dev gibi bir antik gözetleme kulesini, yerleşim yeri olarak kullanılmış bir mağarayı ve eski bir kubbeli mekanı fark etmemişim. Evde koca ekranda izlerken sonradan fark ettim.
Aşağıdaki video dediğim şeyi basitçe gösteriyor aslında. Tablet ekranıyla imkanı yok bu kadar durumsal farkındalık olmaz. Yapacaksın böyle bir şey dalacaksın düşman askerine, radarına, şusuna busuna. Taktik maktik yok. Direk dalış.
Aylar önce dediğim şeyi Ukraynalılar yapmış:
- SametKomurcu
- Süvariler
-
- Üye
Ooooo....çok ciddi bir özellik
Sadece Zırhlı personel taşıyıcılarına mı etkili? Yoksa tanklarda işin içine girer mi?
Sadece Zırhlı personel taşıyıcılarına mı etkili? Yoksa tanklarda işin içine girer mi?
-
- Süvariler
Yanlis hatirlamiyorsam RPG muhimmati tarzi birseydi. Tank haric tum zirhlilara etki eder diye dusunuyorum. Tabi simdi tank var tank. Ciplak M48-60, T62-72 falan da etki alanina girebilir.
-
- Süvariler
Sovyet sistemlerinden müteşekkil konvoylara sürü İHA'larla saldırma kabiliyeti...
Suriye'de ortalık karışırsa bunun denenme ihtimali çok yüksek. Sonra zaten başlığın ve taşıma kapasitesinin artırılmasına gidiyor iş.
Suriye'de ortalık karışırsa bunun denenme ihtimali çok yüksek. Sonra zaten başlığın ve taşıma kapasitesinin artırılmasına gidiyor iş.
- SametKomurcu
- Süvariler
Bu haberi hangi foruma atacağımı bilemedim. Bu haberi burada paylaşayım da siz başka foruma taşırsınız.
-
- Süvariler
Vestel Kargı ne durumda bilmiyorum ama bunu alıp onların ensesine şaplak vurmak lazım.
-
- Üye
Türkçe'de sözcükler B harfi ile bitmez. Bu yeni moda araplaşma mı yoksa arap müşteri arayışı mı ?
-
- Üye
Benzerleri gibi proteknik malzeme ile atılmadığı için videosunda uçak nerdeyse 5 metre uzağa bel yapıyor yere yarım metre alçalıyor sonra toparlanıp uçuşa geçiyor. 10 Kere denese sanki birinde yere çakılacak gibi performansı var.
- SametKomurcu
- Süvariler
-
- Süvariler
Çok güzel bir sistem olmuş. Rusya Ukrayna nin alt yapısına bu tür intihar dronlari ile milyarlarca dolarlık zarar verdi. Bu tür sistemler otonom olarak çalışabilir örnek yunan leopar2 resmini yükle gönder arasın bulsun vursun.
Vestelin bir türlü bitiremediği süper teknoloji kargu sisteminin yanında böyle basit dronlarada daha çok ihtiyaç vardır.
Vestelin bir türlü bitiremediği süper teknoloji kargu sisteminin yanında böyle basit dronlarada daha çok ihtiyaç vardır.
-
- Süvariler
Basit robust ve esnek sistemlerden binli adetlerde envantere almamız lazım. Savaşlar çok uzun soluklu elimizde çok çok atabileceğimiz ucuz yollu uçan mühimmatlar lazım
- SametKomurcu
- Süvariler
-
- Üye
Kamikaze İHA'ların 3D baskı yöntemiyle üretilip sahaya daha hızlı bir şekilde girmesi gerekiyor. KOBİ'leri toplayıp tek Kamikaze İHA ailesi oluşturup seri üretime sokmalıyız. Kaç tane İHA üretiyoruz Kamikaze İha'da elle tutulur bir ürün yok...
-
- Üye
Aksine basit kompozit üretim çok hızlı ve kolaydır sonuç ise kompozit lehinde muhteşemdir 3D ile mukayese bile olmaz
- SametKomurcu
- Süvariler
Kamikaze drone: AZAB
- Footle
- Süvariler
- Süvariler
Yeni harp basliklari yerine eldeki M72 Law veya RPG basliklari kullanmak mumkunmu? Su FPV dronelarina yapildigi gibi.
- SametKomurcu
- Süvariler
- Hayali
- Süvariler
Yavrum VESTEL de hala ürün çıkaracak...
- SametKomurcu
- Süvariler
ALPAGUT İlk Uçuş Testine Hazırlanıyor!
— STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz: "ALPAGUT'u bu sene sonunda uçuracağız. Daha ürün ortaya çıkmadan görüştüğümüz ülkeler var, ona da çok yoğun ilgi var diyebilirim."
— 60 kilometre operasyonel yarıçapı, 60 dakikadan fazla havada kalma süresi ve farklı tipte harp başlıkları taşıyacak ALPAGUT, tekli ve sürü konseptine uygun kullanılabilecek.
— STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz: "ALPAGUT'u bu sene sonunda uçuracağız. Daha ürün ortaya çıkmadan görüştüğümüz ülkeler var, ona da çok yoğun ilgi var diyebilirim."
— 60 kilometre operasyonel yarıçapı, 60 dakikadan fazla havada kalma süresi ve farklı tipte harp başlıkları taşıyacak ALPAGUT, tekli ve sürü konseptine uygun kullanılabilecek.
-
- Süvariler
Operasyonel yarı çapın guncellenecegini düşünüyorum. 100 km'ye yaklaşır.