STM Alpagu ve Kargu Vurucu (Kamikaze) İHA

Tüm Askeri Uçaklar,İnsansız Hava Araçları, haberler, yorumlar, projeler, analizler...
igirgin
Süvariler

Mesaj gönderen igirgin »

Konu açılalı 5 sene olmuş, Alpagu üretildi de benim mi haberim yok?

trakya_forever
Süvariler

Mesaj gönderen trakya_forever »

igirgin yazdı: 26 Eki 2022, 21:43 Konu açılalı 5 sene olmuş, Alpagu üretildi de benim mi haberim yok?
Aman hocam kamikaze konusunda STM deme. Bugunku urun konusunda da umutsuz olurdum da Allah tan Roketsan var ısın ıcınde.

Kullanıcı avatarı
İstiklalFM
Genel Yetkili

Mesaj gönderen İstiklalFM »

Sanchez yazdı: 26 Eki 2022, 18:08 Ben daha hafif, piyade tarafından kurulup atılabilen bir şey bekliyordum.
ALPAGU var o iş için işte
trakya_forever yazdı: 27 Eki 2022, 00:20 Aman hocam kamikaze konusunda STM deme. Bugunku urun konusunda da umutsuz olurdum da Allah tan Roketsan var ısın ıcınde.
Proje takvimi konusunda ikisi birbirinden beter... Neyse en azından ürün artık hazır.

Sanchez
Site Başkanı

Mesaj gönderen Sanchez »

Vallahi billahi tillahi Alpagu ile Alpagut'u aynı ürün sanıyordum.

Bu nedir yahu, şaka mı bu.

Eski Türkçe silah ismi kalmayınca ne isim verecekler, merak ediyorum.

Kullanıcı avatarı
Karasu
Üye

Mesaj gönderen Karasu »

Alpagut 60 km menzil ve 60 dakika havada kalma vaad ediyor o kadar faydalı yük ile..
Müthiş.

Bu fırçasız motor teknolojisi ve lityum polimer bataryalar birleşince bomba bir etki yarattı. Hem sivilde hem savunma sanayisinde.
Eskiden 250 km menzilli füze yapmak için roket motoru falan gerekiyordu. Şimdi bu fırçasız motorlar daha iyi bataryalarla o menzillere ulaşır bir kaç yıl sonra.

Merzifonlu
Süvariler

Mesaj gönderen Merzifonlu »

Sanchez yazdı: 27 Eki 2022, 02:03 Vallahi billahi tillahi Alpagu ile Alpagut'u aynı ürün sanıyordum.
:mrgreen: İyi güldüm, teşekkür ederim. Artık kodlama sistemine geçmek farz oldu. İsimler hem tükeniyor, hem de birbiri ile karışmaya başladı. Ne zaman el atacaklar bu kodlama işine? Ben de onu merak ediyorum.

anafor2014
Süvariler

Mesaj gönderen anafor2014 »

Her ürüne ayrı ayrı isim vermenin sonu yok bu ciddi problemli ve yönetilemez bir noktaya gider.

İlk yapılan alpagu ya alpagu-100 de bu yeni ürüne alpagu-200 de kimse karıştırmaz. Hem algı olarak daha iyi olur.

Kullanıcı avatarı
SametKomurcu
Süvariler

Mesaj gönderen SametKomurcu »

tomthejeer
Üye

Mesaj gönderen tomthejeer »

En son tomthejeer tarafından 30 Kas 2022, 13:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Sanchez
Site Başkanı

Mesaj gönderen Sanchez »

Etkisiz olduğunu nereden anlıyoruz?

Kullanıcı avatarı
İstiklalFM
Genel Yetkili

Gayet yeterli bir ürün bir sorun yok.

Aurora
Üye

Mesaj gönderen Aurora »

Şu veledin saçma sapan yorumlarını buraya taşımaya gerek yok bence. Her yapılan açıklamayı sorgulamadan kabul etmek doğru olmasa da patlamayan bir ürün üzerinden çocukça yorumlar yapmak anlamsız.

Kullanıcı avatarı
Karasu
Üye

Mesaj gönderen Karasu »

Dezenformasyon var gibi. Bu fotoğraflarda mühimmatın patlamadığına dair bir şey yok ki? Patlamış gitmiş işte?

O mavi renkli yalıtım bandının içindeki şeyden bahsediyorlarsa o şey bildiğimiz lityum polimer batarya değil mi? Hatta genelde bataryaları yalıtmak için kullanılan ve "kapton bant" denilen banttan da sarmışlar yalıtım için...
Hatta gözünüzde canlanması için şöyle bir örnek vereyim:
Resim

tomthejeer
Üye

Mesaj gönderen tomthejeer »

Yahu üstteki elemanın tweetini alıntılamadım zaten Tsk'nın açıklamasını atayım dedim ama üst tweet o olduğu için onunla beraber geldi.

Etkisiz demek saçma çünkü böyle ürünler sahadan gelen geri bildirimler ile nihai halini alır zaten. Ayrıca kimsenin 500 tane karguyu salalım taraya taraya gitsin dediğini sanmıyorum. Patlama etkisi + şarapnel sayısı Arttırılmış harp başlığı ile kuzey ırak mağaralarında, Suriye kuzeyinde, libyada çok işe yarayacak.

Kargu + alpagu + togan + songar bir aile oldu ve hepsinin görev tanımı farklı. Cephe arkasına sızmış tek er ya da düşman topraklarında faaliyet yürüten bir istihbaratçı subay ile çok değerli suikastler yapabilirsiniz. Ki alpagunun yanına deli(?) + alpagut gibi daha uzun menzilli dolanan muhimmatları koyunca tehlikenin boyutu ortaya çıkıyor.

Bu aile geliştirilmesi ile nihai halini alacak ve terör örgütlerinden nizami ordulara kadar çok kişinin canını yakacak.

Aurora
Üye

Mesaj gönderen Aurora »

tomthejeer yazdı: 30 Kas 2022, 13:57 Yahu üstteki elemanın tweetini alıntılamadım zaten Tsk'nın açıklamasını atayım dedim ama üst tweet o olduğu için onunla beraber geldi.

Etkisiz demek saçma çünkü böyle ürünler sahadan gelen geri bildirimler ile nihai halini alır zaten. Ayrıca kimsenin 500 tane karguyu salalım taraya taraya gitsin dediğini sanmıyorum. Patlama etkisi + şarapnel sayısı Arttırılmış harp başlığı ile kuzey ırak mağaralarında, Suriye kuzeyinde, libyada çok işe yarayacak.

Kargu + alpagu + togan + songar bir aile oldu ve hepsinin görev tanımı farklı. Cephe arkasına sızmış tek er ya da düşman topraklarında faaliyet yürüten bir istihbaratçı subay ile çok değerli suikastler yapabilirsiniz. Ki alpagunun yanına deli(?) + alpagut gibi daha uzun menzilli dolanan muhimmatları koyunca tehlikenin boyutu ortaya çıkıyor.

Bu aile geliştirilmesi ile nihai halini alacak ve terör örgütlerinden nizami ordulara kadar çok kişinin canını yakacak.
Doğru hocam şimdi fark ettim kusura bakmayın.

Kullanıcı avatarı
İstiklalFM
Genel Yetkili

Nitekim KARGU'nun 3 leş aldığını Milli Savunma Bakanlığı açıkladı.

Kullanıcı avatarı
SametKomurcu
Süvariler

Kullanıcı avatarı
SametKomurcu
Süvariler

Kullanıcı avatarı
Hayali
Süvariler

Mesaj gönderen Hayali »

Kime ihraç edildiğini bilseydik. Arkadaş devlet sırrı mübarek

KDG
Üye

Mesaj gönderen KDG »

Belki alan devletler açıklanılsın istememiştir.

Kullanıcı avatarı
Karasu
Üye

Mesaj gönderen Karasu »

Karasu yazdı: 27 May 2022, 14:08 Bu cihaza keşke fpv türü bir şeyler de ekleseler.
Tabletten bir şeyleri seçmek gerçekten güç iş. Ekrana güneş vuruyor. Güneş vurmasa veya güneşten koruyucu ekipmanla tableti sarsan bile ekranda bir takım ayrıntıları fark etmek her zaman zor. Mevzuyu doğrudan kendi gözünle gördüğünde çok daha kolay seçiyorsun her şeyi.

Geçen bir antik kente gitmiştim. Havalar da ısındı. Bu antik kentin neresi gezilir boş boş sıcağın altında yürümeyelim diye bir tane dron yolladım ileri. Gezilebilecek lokasyonları saptadım, geri çağırdım falan. Gezdik sonra.
Eve gelince fark ettim. Gezilebilecek lokasyonları tararken dev gibi bir antik gözetleme kulesini, yerleşim yeri olarak kullanılmış bir mağarayı ve eski bir kubbeli mekanı fark etmemişim. Evde koca ekranda izlerken sonradan fark ettim.

Aşağıdaki video dediğim şeyi basitçe gösteriyor aslında. Tablet ekranıyla imkanı yok bu kadar durumsal farkındalık olmaz. Yapacaksın böyle bir şey dalacaksın düşman askerine, radarına, şusuna busuna. Taktik maktik yok. Direk dalış.

Aylar önce dediğim şeyi Ukraynalılar yapmış:

Kullanıcı avatarı
SametKomurcu
Süvariler

BuLuT
Üye

Mesaj gönderen BuLuT »

Ooooo....çok ciddi bir özellik
Sadece Zırhlı personel taşıyıcılarına mı etkili? Yoksa tanklarda işin içine girer mi?

trakya_forever
Süvariler

Yanlis hatirlamiyorsam RPG muhimmati tarzi birseydi. Tank haric tum zirhlilara etki eder diye dusunuyorum. Tabi simdi tank var tank. Ciplak M48-60, T62-72 falan da etki alanina girebilir.

Metin
Süvariler

Mesaj gönderen Metin »

Sovyet sistemlerinden müteşekkil konvoylara sürü İHA'larla saldırma kabiliyeti...

Suriye'de ortalık karışırsa bunun denenme ihtimali çok yüksek. Sonra zaten başlığın ve taşıma kapasitesinin artırılmasına gidiyor iş.

Kullanıcı avatarı
SametKomurcu
Süvariler

Bu haberi hangi foruma atacağımı bilemedim. Bu haberi burada paylaşayım da siz başka foruma taşırsınız.

igirgin
Süvariler

Mesaj gönderen igirgin »

Vestel Kargı ne durumda bilmiyorum ama bunu alıp onların ensesine şaplak vurmak lazım.

erdem334
Üye

Mesaj gönderen erdem334 »

Türkçe'de sözcükler B harfi ile bitmez. Bu yeni moda araplaşma mı yoksa arap müşteri arayışı mı ?

AkınGözü
Üye

Mesaj gönderen AkınGözü »

Benzerleri gibi proteknik malzeme ile atılmadığı için videosunda uçak nerdeyse 5 metre uzağa bel yapıyor yere yarım metre alçalıyor sonra toparlanıp uçuşa geçiyor. 10 Kere denese sanki birinde yere çakılacak gibi performansı var.

Kullanıcı avatarı
SametKomurcu
Süvariler

Fedakar_asker
Süvariler

Mesaj gönderen Fedakar_asker »

Çok güzel bir sistem olmuş. Rusya Ukrayna nin alt yapısına bu tür intihar dronlari ile milyarlarca dolarlık zarar verdi. Bu tür sistemler otonom olarak çalışabilir örnek yunan leopar2 resmini yükle gönder arasın bulsun vursun.
Vestelin bir türlü bitiremediği süper teknoloji kargu sisteminin yanında böyle basit dronlarada daha çok ihtiyaç vardır.

anafor2014
Süvariler

Mesaj gönderen anafor2014 »

Basit robust ve esnek sistemlerden binli adetlerde envantere almamız lazım. Savaşlar çok uzun soluklu elimizde çok çok atabileceğimiz ucuz yollu uçan mühimmatlar lazım

Kullanıcı avatarı
SametKomurcu
Süvariler

kivele
Üye

Mesaj gönderen kivele »

Kamikaze İHA'ların 3D baskı yöntemiyle üretilip sahaya daha hızlı bir şekilde girmesi gerekiyor. KOBİ'leri toplayıp tek Kamikaze İHA ailesi oluşturup seri üretime sokmalıyız. Kaç tane İHA üretiyoruz Kamikaze İha'da elle tutulur bir ürün yok...

AkınGözü
Üye

Mesaj gönderen AkınGözü »

Aksine basit kompozit üretim çok hızlı ve kolaydır sonuç ise kompozit lehinde muhteşemdir 3D ile mukayese bile olmaz

Kullanıcı avatarı
SametKomurcu
Süvariler

Kamikaze drone: AZAB

Kullanıcı avatarı
Footle
Süvariler

Mesaj gönderen Footle »

Kargu ve Alpagu'nun harp başlıkları MKE tarafından üretiliyormuş. Aynı şekilde Kargu'nun tanksavar versiyonu için MKE'nin muhtemelen EFP veya çukur imlalı bir harp başlığı için çalışmaları devam ediyormuş.

Resim
Resim

Gürbet
Süvariler

Mesaj gönderen Gürbet »

Yeni harp basliklari yerine eldeki M72 Law veya RPG basliklari kullanmak mumkunmu? Su FPV dronelarina yapildigi gibi.

Kullanıcı avatarı
SametKomurcu
Süvariler

Kullanıcı avatarı
Hayali
Süvariler

Mesaj gönderen Hayali »

SametKomurcu yazdı: 23 Haz 2023, 19:09
Yavrum VESTEL de hala ürün çıkaracak...

Kullanıcı avatarı
SametKomurcu
Süvariler

ALPAGUT İlk Uçuş Testine Hazırlanıyor!

— STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz: "ALPAGUT'u bu sene sonunda uçuracağız. Daha ürün ortaya çıkmadan görüştüğümüz ülkeler var, ona da çok yoğun ilgi var diyebilirim."

— 60 kilometre operasyonel yarıçapı, 60 dakikadan fazla havada kalma süresi ve farklı tipte harp başlıkları taşıyacak ALPAGUT, tekli ve sürü konseptine uygun kullanılabilecek.

trakya_forever
Süvariler

Operasyonel yarı çapın guncellenecegini düşünüyorum. 100 km'ye yaklaşır.