Sadece bu proje de değil.. TB2 yapılırken kimin yetenekleri daha fazlaydı?! Taban tabana birbirinden aykırı olan TB2 ile ANKA nın prensiplerini merak ettim aydınlatırsanız sevinirim. Ben tümdengelim yapmaktayım. Sadece savunma sanayinde değil, diğer ihalelerde olanları da hesaba katarak bu yorumu yapmaktayım. Bayraktar başarısız diyemem. Ancak neredeyse TUSAŞ dan daha iyi diyeceksiniz?!? Hayır prensip falan değil bu! En çok sipariş kime çekiliyor?!?! Böyle sorunca da taktik iha başka deniliyor. E o zaman bekleyelim daha ucuz ve yerliliği daha fazla olan hatta daha taktik olan AKSUNGUR mu daha çok sipariş çekilecek?İstiklalFM yazdı: ↑11 Eyl 2020, 22:11 AKINCI'nın ne zaman projelendirildiğini ve o dönemlerde her iki firmanın da iş yükünü biliyor musunuz?
TUSAŞ ve BAYKAR'ın çalışma prensipleri birbirinden taban tabana aykırı. İki firmanında birbirine göre önemli avantajları var.
Neyse...
ALTAY gibi örnekler olmasa ben çok ön yargılıyım diyeceğim. Amacım bir firmayı aşağı görmek değil, tam tersi diğer firmayı ve yaptıklarını zorla aşağı görmenin mantığını anlayamıyorum.
Bir AKINCI efsanesi aldı gidiyor. AKSUNGUR sanki hiç başarılı bir araç olmamış gibi... 1984 romanında yaşıyorum adeta... Arkadaş elinde gayet başarılı bir iha var. Daha önceki taktik iha idi diğeri stratejik ihaydı taktikten çok sipariş çektik. Şimdi de AKINCI çok über falan denilip daha uçmadan sipariş verilecek neredeyse. Olaylar tam tersi oluyor ama nedense hep tek firmadan çok sipariş isteniyor. AKINCI nın zaten sadece taktik bir iha yapmış olan firmadan istenmesi ayrı bir hikaye. İsterleri açıklarsın herkes bu işe girer. Karşılayan kazanır!
Hiç tartışmadık ama sırf bunları görüp bu işlere girmek isteyen varsa da girmez!
Aksungur yok. Hiç istenmedi denilerek de mantıklı bulunuyor. AKSUNGUR'u biz istemedik peki. Hatta MMU yu da Bayraktar'a verirlerse şaşırmam.
Biraz sert yazdım kusura bakmayın ben burada taraftarlık yapmıyorum gördüğümü yazıyorum... Samimiyetime inanın.
Neyse.... dememin bir nedeni var lafı uzatmamak için dedim. Ama neden lafı uzatmak ve deşmek istemedim siz biraz daha düşünün.