Taksi yolunda ilerlerken zorunlu iniş yapmış!!! Sonra da burun üstü çakılmış... Kimler yazıyor bu haberleri yahu, hiç mi dönüp ne yazdık diye bakmıyorlar.
F-35 Lightning II
- SametKomurcu
- Süvariler
- Footle
- Süvariler
- _Turkuaz_
- Süvariler
Şöyle olmuş anladığım kadarıyla uçak acil iniş yapmış ve hangara çekilirken ön iniş takımı hasar görmüş.
Düzenleme:
- Footle
- Süvariler
Evet hocam elektrik arızası bildirdikten sonra acil iniş yapmış, çekildiği esnada meydana geliyor belirttiğiniz gibi ama benim asıl sitemim savunma basını olduğunu iddia eden bazı oluşumların amatörlüğüne idi.
https://www.aerotime.aero/articles/3280 ... apse-japan
-
- Üye
Gitti milyonluk EOTS
- SametKomurcu
- Süvariler
-
- Site Başkanı
Sanki bir anda lift fan takat kaybı yaşamış gibi, çok enteresan.
-
- Süvariler
Biraz sert vurdu yere ve dediğiniz gibi görünüyor diyeceğim ama yine de arkası öyle kalkmazdı. Gerçi lift fanın güç paylaşımından çekilmesi de buna neden olmuş olabilir gibi. Bariz bir şekilde arka motorun gücü artıyor.
-
- Site Başkanı
Bu gövdeler gemi güvertesine inerken yeri geldiğinde daha fazla şiddet görüyor. Bana lift fan takat kaybı yaşadığı için arka nozülün takatiyle dengeyi bozması gibi geldi. Tabii lift fan neden takat kaybı yaşadı bu incelemeden sonra bulunacak.
Uçak henüz teslim edilmemiş bu arada ama ordu(USMC?) pilotu test uçuşundaymış. Seri üretim tam hız gittiği için kabul öncesi testleri genelde ordu pilotları yapıyor. İzlediğimiz yerden neredeyse durmuşken atlaması ekstrem gibi görünüyor ama ciddi bir takla atma ihtimali de var ki daha yaralayıcı olabilirdi. Pilot yaralıdır. Yine de 0 irtifa 0 hızda(ki çok çok çok zordur) başarılı bir fırlatma gibi görünüyor, Martin-Baker'ın eline sağlık.
Uçak henüz teslim edilmemiş bu arada ama ordu(USMC?) pilotu test uçuşundaymış. Seri üretim tam hız gittiği için kabul öncesi testleri genelde ordu pilotları yapıyor. İzlediğimiz yerden neredeyse durmuşken atlaması ekstrem gibi görünüyor ama ciddi bir takla atma ihtimali de var ki daha yaralayıcı olabilirdi. Pilot yaralıdır. Yine de 0 irtifa 0 hızda(ki çok çok çok zordur) başarılı bir fırlatma gibi görünüyor, Martin-Baker'ın eline sağlık.
- AKINCI
- Akıncılar
lift fan şaftı kopmuş olabilir, videoda gözükmüyor ama fod olabilir vb.

ne kadar sevmeyeni var başı beladan kurtulmuyor

ne kadar sevmeyeni var başı beladan kurtulmuyor

-
- Süvariler
F-35 Lightning II
Hahaha konuşturmamış bile : )
- SametKomurcu
- Süvariler
F-35 Lightning II
Hem bizim uçakları vermiyorlar. Hem de bizden Kira bedeli istiyorlar. gel de çıldırma şimdi. Umuyorum ki asılsız iddiadır.
-
- Süvariler
Amerika devletinin mesaj jargonu epey farklıdır, aslında herkesin kendine göre tarzı vardır. Haberi doğru kabul edersek bunun çevirisini, bu işin henüz tamamen bitmediği ve geri dönüş için ufak tefek de olsa bazı bağlantıların sabit tutulduğu yönünde okuyalım. Sembolik işler yani biraz, he biz istiyor muyuz bu uçakları hala ya da bu küçük oyunlar işimize mi geliyor bilemem, dümdüz okumamak lazım onu anlatmaya çalışıyorum.
- Tigerfish
- Süvariler
Geri zekalılar uçakları ya eşek gibi verirler veyahut eşek gibi anırmalarını keserler. Nokta.
-
- Süvariler
F-35 Lightning II
Eeee hani o 6 uçak Abd hava kuvvetleri için yeniden elden geçirilip envantere katılacaktı? Hangarda mı tutuluyormuş hala?
Bir de kira bedeli talebi bir tazmin şeklidir. Eğer ki işin içine tazminat girecekse,, o halde önce iş payı alan firmaların zararları tazmin edilmeli. Ardından proje başından itibaren ortaklık dahilinde olan bir üyeyi projeden çıkararak yapılan itibarsızlaştırmanın maddi tazmini yerine getirilmeli. Manevi olarak da hem projeye dönüş hem de iş payı firmalarına üretim payları devam etmeli. Hangarda bekletilmislerse o uçaklar yerine ABD hava kuvvetleri için üretilecek üretim sırasından 6 adedin gönderilmesi lazım. Üzerine bugüne kadar planlanan geri kalan teslimlerin de teslimata dahil olması gerekiyor.
Bütün bunları kabul ediyorlarsa veririz hangar kiralarını canım o kadar da değil. Ha bu arada LHD'ler için de bir 16 adet B modeli reca ediyoruz. Teslimat arasına sıkıştırıversinler.
Bir de kira bedeli talebi bir tazmin şeklidir. Eğer ki işin içine tazminat girecekse,, o halde önce iş payı alan firmaların zararları tazmin edilmeli. Ardından proje başından itibaren ortaklık dahilinde olan bir üyeyi projeden çıkararak yapılan itibarsızlaştırmanın maddi tazmini yerine getirilmeli. Manevi olarak da hem projeye dönüş hem de iş payı firmalarına üretim payları devam etmeli. Hangarda bekletilmislerse o uçaklar yerine ABD hava kuvvetleri için üretilecek üretim sırasından 6 adedin gönderilmesi lazım. Üzerine bugüne kadar planlanan geri kalan teslimlerin de teslimata dahil olması gerekiyor.
Bütün bunları kabul ediyorlarsa veririz hangar kiralarını canım o kadar da değil. Ha bu arada LHD'ler için de bir 16 adet B modeli reca ediyoruz. Teslimat arasına sıkıştırıversinler.
- AKINCI
- Akıncılar
Hesaptan düşsünler paranın üstünüde göndersinler.
-
- Süvariler
Yoksa uçaklar sizin s400 envanterden çıkarın gelin uçaklarınız hazır mesajı mı? 

-
- Süvariler
Adamlar resmen uçaklar sizin o yüzden kira vereceksiniz bedavaya mı saklayacağız uçağınızı demişler,ee bu kötü bişey değilki.
- İstiklalFM
- Genel Yetkili
F-35 Lightning II
Verilecek cevap çok net;
"Eğer uçaklar benimse teslim edin kirasını veririz. Yok uçakları vermiyorsan zaten benim mülkiyetimi kabul etmiyorsun. S.... git."
"Eğer uçaklar benimse teslim edin kirasını veririz. Yok uçakları vermiyorsan zaten benim mülkiyetimi kabul etmiyorsun. S.... git."
- calasko
- Üye
Belki de uçaklar bize ait iken bekledikleri süre için isteniyordur.
-
- Süvariler
F-35 Lightning II
İyi de hocam ben bana ait olanı kendi insiyatifleri ile teslim etmeyip projeden çıkarıp kendi envanterine katacağını açıkladıkları bir durumda niye kira parası ödeyeyim ki? Yani hukuksuzluğun da hukuksuzluğunu uygulamaktır bu. Ben mi dedim CAATSA yasasına dahil et beni diye? Yoo. Senin 20 tane kongre üyen bütçe tasarısına ekledi sen de o kısmını çıkarmadan tamam dedin bütçeye. Meseleye S-400 bahanesiyle yaklaştın. S-400 hala duruyor. Madem hâlâ bizim ne diye bunca cıngal çıkardın? Verirdin kira parasına gerek duymazdın. Madem bir karar aldın vermiyorsun bari daha fazla kendini kepaze edip te kira mira deme bari.İstiklalFM yazdı: ↑27 Ara 2022, 21:09 Verilecek cevap çok net;
Burada ince bir çapanoğlu var. Var da tam çözemedim. Benim korkum odur ki bu bahane ile F-16 alımı ilave kitler ve MMU prototip son halini de gördükten sonra F110 motor tedariğinde de sorunlar çıkmaya başlasın.
İyisi mi bize paramızı versinler. F-16 alımı ile ilave kitleri alalım. Devamında da F110 motor anlaşması yapalım herkes işine baksın. Arkadaş alsak bir dert, almasak bambaşka bir dert...
-
- Süvariler
Bu saatten sonra onu vermelerine gerek yok. B modelini versinler kafi 

-
- Süvariler
Birkaç yabancı kaynağı kurcaladım.SametKomurcu yazdı: ↑27 Ara 2022, 14:27 Hem bizim uçakları vermiyorlar. Hem de bizden Kira bedeli istiyorlar. gel de çıldırma şimdi. Umuyorum ki asılsız iddiadır.
Aynı mafya oyununu Pakistan f-16'ları içinde yapmışlar.
-
- Üye
- İletişim:
F-35 Lightning II
F-110 ları da vereceklerini sanmıyorum.
- SametKomurcu
- Süvariler
-
- Süvariler
Biz de inandık. Ben artık F 16 lardan bile şüpheliyim.
-
- Süvariler
F-35 Lightning II
Maşallah asgari ücret görüşmelerine döndü mevzu. Tek merak ettiğim bunca toplantı masraflarına gidip gelmeye değecek nasıl bir karar bekleniyor?
- wolfastein
- Üye
Youtube'da gezerken Savunma Raporu adlı bir hesapla karşılaştım. 35 k gibi bir takipçisi var. Buraya koymuyorum ciddiliği konusunda emin olmadığım için fakat bir video'da ABD'deki yahudi lobisinin F-35 ve F-16 konusunda Türkiye lehine lobi yaptıkları ve Biden'a ciddi bir baskı kurduklarını söylüyor. Buradaki amaç TF-X'e darbe vurmak veya geciktirmek niyetyle diyor. Bu konuda bir duyumu olan var mı acaba yoksa sallamasyon bir video mu izleyici çekebilmek için?
- TEORI
- Site Başkanı
Alakası yok. F35 eskiyen f4 lerin yerine gelecekti. Mmu ise f16 ların yerine. İki ayrı şekilde planlanmış projelerdi. Ama değişen şartlarla hem f16 hem de f4 görevi yapacak f15 muadili bir uçak geliştirmek zorunda kaldık. Herşey yolunda gitseydi şuan f35 lerimiz göklerdeydi.wolfastein yazdı: ↑22 Oca 2023, 23:41 Youtube'da gezerken Savunma Raporu adlı bir hesapla karşılaştım. 35 k gibi bir takipçisi var. Buraya koymuyorum ciddiliği konusunda emin olmadığım için fakat bir video'da ABD'deki yahudi lobisinin F-35 ve F-16 konusunda Türkiye lehine lobi yaptıkları ve Biden'a ciddi bir baskı kurduklarını söylüyor. Buradaki amaç TF-X'e darbe vurmak veya geciktirmek niyetyle diyor. Bu konuda bir duyumu olan var mı acaba yoksa sallamasyon bir video mu izleyici çekebilmek için?
-
- Site Başkanı
Allahsız Yehud ne yapsa bize yaranamıyor vallah. Bizi F-35'den attırmışlardı onlara yaklaştık diye şimdi de şeytan yehud kendi uçağımızı yapmayalım diye F-35'e bizi geri aldırıyor. Bu yeryüzündeki şeytanların hikmetinden sual olunmaz 100 yıllık plan yapıyorlar.
---
Bunun doğruluğu veya yanlışlığını gösteren, Yahudi asıllı ve/veya İsrail dostu vekil ve senatörlerin desteğini belirttiği açık kaynak bilgisi ben görmedim. O kanal sahibi de bu bilgiye haiz değil elbette. Ağzı olan konuşuyor.

---
Bunun doğruluğu veya yanlışlığını gösteren, Yahudi asıllı ve/veya İsrail dostu vekil ve senatörlerin desteğini belirttiği açık kaynak bilgisi ben görmedim. O kanal sahibi de bu bilgiye haiz değil elbette. Ağzı olan konuşuyor.
- wolfastein
- Üye
Bu Yahudilere güven olmaz
Adamlar dünyayı yönetiyorlar. Siyaset adamların işi...

- alpagut
- Süvariler
Yahudiler bizim düşmanımız değiller. Hatta pek çok konuda dostumuzdurlar.
- wolfastein
- Üye
Evet yahudilerle bir problemimiz yok ama onların Büyük İsrail hayalindeki toprakların bir kısmı da Türkiye toprakları olduğunu bilmek gerekir. Ayrıca kendi çıkarını düşünen ve kendi politikalarını uygulamaya koymaya çalışan güçlenen bir Türkiye'yi kendi çıkarlarına tehtit olarak görüyorlar ve bu nedenle zaten TSK'nın kendi ordularından üstün olmasını istemiyorlar özellikle de hava kuvvetlerinde. Bu nedenle 2010'lu yıllardan sonra F-35 projesinden atılmamız için her şeyi yaptılar. Bunları görerek ilişki kurmalı ve politika üretmeliyiz.
- alpagut
- Süvariler
Başka toplumların da hayali toprakları vs bizimle çatışıyor. Kimse ile sorunsuz olunmaz. Ama daha sorunlu olduklarımız ile daha iyi ilişkiler kurmuşken İsrail karşıtlığı abartıldı. Birileri ateşe benzin döktü. O müslüman Arap alemi de bizi hiç desteklemedi.
Bakın Dağlık Karabağda İran kimi İsrail kimi tuttu. İsrail ile ilişkileri biraz da biz gerdik. Yahudi Türk ilişkileri çok derindir.
Bakın Dağlık Karabağda İran kimi İsrail kimi tuttu. İsrail ile ilişkileri biraz da biz gerdik. Yahudi Türk ilişkileri çok derindir.
- wolfastein
- Üye
Onun için diyorum zaten tüm bunları göz önüne alarak politika belirlememiz gerektiğini.
-
- Süvariler
Bursalı ve Edirne li iki arkadaşım oldu bunların isimleri türk ismi idi ve asla yahudi olduklarını söylemezler di ama dolaylı olarak onların Yahudi olduklarını anladım Veya anlamamı sağladılar Türkiye'de sayıları hiçte az değil.
Onlar hakkında düşüncelerim gayet mütevazi gösterişi sevmeyen, çevresinde mert ve yardımsever, güvenilir, namuslu, edebi adabı bilen asil insanlar olduklarıdır.
İsrail ve vaat edilmiş toprak onlar için çok çok önemli bu içlerinde bulunan bir şey.
Onlar hakkında düşüncelerim gayet mütevazi gösterişi sevmeyen, çevresinde mert ve yardımsever, güvenilir, namuslu, edebi adabı bilen asil insanlar olduklarıdır.
İsrail ve vaat edilmiş toprak onlar için çok çok önemli bu içlerinde bulunan bir şey.
-
- Süvariler
F-35 Lightning II
Yahudi Cemaati, ABD'de en etkili lobidir. Haberin doğruluğunu geçtim. Doğru veya yalan. Asıl mesele mutlak suretle ABD'deki bu etkin lobiyi iyi ilişkilerle kullanmanın politik bir gerçek olduğudur. ABD'de hatırı sayılır bir Türk lobisi olmayacağı ve olamayacağı aşikar artık. Yahudi lobisi ABD üzerindeki etkinlik için olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Ya iyi ilişkiler kuracak ve devam edeceksiniz ya da Abd'den talepleriniz için farklı karşılıklar göreceksiniz.
İsrail hükümeti ile ilişkiler ile Abd'deki Yahudi lobisini birbirinden ayırmak gerekir. Kendi içlerinde her ne kadar ortak kararlar ve birbirini takip eden destekler söz konusu olsa da Yahudi lobisinin Uluslararası çıkar anlayışı ve destek mekanizması çok daha global. İsrail hükümeti, her ülke partisinin yaptığı gibi iç kamuoyuna yönelik politikalar belirlerken farklı ülkedeki lobileri daha geniş bantta ikili konuları ele alabiliyor. Bütün mevzu al gülüm ver gülüm meselesi. Bu saatten sonra en azından kendi yolunuza bakarken ihtiyacınız olan ara sistemler ve destekleri sağlamak, ABD ile çıkar ilişkilerini belirli standartta tutmak adına zarurî bir gerekliliktir Yahudi Lobisi desteği.
İsrail hükümeti ile ilişkiler ile Abd'deki Yahudi lobisini birbirinden ayırmak gerekir. Kendi içlerinde her ne kadar ortak kararlar ve birbirini takip eden destekler söz konusu olsa da Yahudi lobisinin Uluslararası çıkar anlayışı ve destek mekanizması çok daha global. İsrail hükümeti, her ülke partisinin yaptığı gibi iç kamuoyuna yönelik politikalar belirlerken farklı ülkedeki lobileri daha geniş bantta ikili konuları ele alabiliyor. Bütün mevzu al gülüm ver gülüm meselesi. Bu saatten sonra en azından kendi yolunuza bakarken ihtiyacınız olan ara sistemler ve destekleri sağlamak, ABD ile çıkar ilişkilerini belirli standartta tutmak adına zarurî bir gerekliliktir Yahudi Lobisi desteği.
-
- Süvariler
Tam detayını bilemem ama cahilce biz yahudi deyip geçiyoruz da Aşkenaz ve Safharad diye iki tür mevcut ve zamanında ciddi ciddi rakiplermiş. Artık rakip değil uyum içindeler denilse de insanın mayasında tek güç olma arzusunu hatırlayınca o işin o kadar kolay olmayacağını tahmin edersiniz. ABD parlementosunda Aşkenazlar son derece etkin ama Safharad lar ne kadar etkin bilemem. Türk dünyasıyla genelde uyum içindeler.
Yani bizde nasıl emevileşmiş vahabileşmiş tipler nasıl varsa onlarda da var bu fanatikler ama allahtan bunlar hep azınlık.
Artık bu saçma ayrımları yapmamak gerek.
Yani bizde nasıl emevileşmiş vahabileşmiş tipler nasıl varsa onlarda da var bu fanatikler ama allahtan bunlar hep azınlık.
Artık bu saçma ayrımları yapmamak gerek.
- Mec
- Süvariler
F-35 Lightning II
Yahudilerle Aramız Hazar Kağanlığı sürecinden beri oldukça iyi, böyle bir imkanımız varken gidip bize her an ters yapacak tiplerin peşinden kendi çıkarlarımıza ters hareket ediyoruz. İsrail Azerbaycan ilişkileri tesadüf değil.
- SametKomurcu
- Süvariler
- wolfastein
- Üye
Acaba bu laflar yine boş mu kalacak?Ne yapabiliriz ki? İncirliği mi kapatırız? Kürecik radarını mı kaldırırız?
-
- Üye
F-35 Lightning II
Vatandasi gazlamakdan baska bi ise yaramayan bos laflar.wolfastein yazdı: ↑29 Oca 2023, 22:37 Acaba bu laflar yine boş mu kalacak?Ne yapabiliriz ki? İncirliği mi kapatırız? Kürecik radarını mı kaldırırız?
-
- Süvariler
F-35 Lightning II
Bu saatten sonra değil F-16, F110 motoru da gelmez artık. Umarım İngiltere ile biran önce silah alım anlaşması yaparız ve hızlıca alınacaklar tedarik edilir. Benim bu son açıklamalardan sonra ABD'den birşey geleceğine inancım % sıfır artık. Bız o parayı da alamayacağız göreceksiniz. Biz bol bol seçim açıklamaları yapmaya devam edelim...
-
- Üye
İngilterenin de bize silah satacağına inanmıyorum ben.
Bunlar danışıklı dövüş iki ülkedir birbirlerinin kuyruğuna basmazlar.
Bunlar danışıklı dövüş iki ülkedir birbirlerinin kuyruğuna basmazlar.
-
- Üye
- İletişim:
F-35 Lightning II
Cin’den motor gelir mi ki?Tulga yazdı: ↑29 Oca 2023, 23:49 Bu saatten sonra değil F-16, F110 motoru da gelmez artık. Umarım İngiltere ile biran önce silah alım anlaşması yaparız ve hızlıca alınacaklar tedarik edilir. Benim bu son açıklamalardan sonra ABD'den birşey geleceğine inancım % sıfır artık. Bız o parayı da alamayacağız göreceksiniz. Biz bol bol seçim açıklamaları yapmaya devam edelim...
- dr.911
- Akıncılar
- Akıncılar
Bırak iki ülkeyi 2 farklı odak abd de birbirini yiyor. İsraili kurucularından biri bu yüzyılda bu kurduğumuz 2. Yahudi devleti demişti. Diğeri bir görüşe göre türkiyeymiş.kürecik ayrıca isrial için kritik. Motor vermezlerse el mahkum onuda yaparız ve yapıyoruz. Mesel zaman.
-
- Süvariler
MMU motoru konusunda garanti istenmesi ve hatta motorlar alınmadan bir onay verilmemesi İsveç'in NATO onayı için bir şart olarak sunulmalı.
- SametKomurcu
- Süvariler
-
- Üye
F-35 Lightning II
Polonya, Güney Kore, Almanya gibi müşteri olarak alabilme şansımız olabilir.