F-35 Lightning II
- Sanchez
- Site Başkanı
Yandı askerlik.
-
- Süvariler
Bize verecekleri F-35'leri kendi hava kuvvetlerine almışlardı. Nasıl oluyor bu durum ? Bu işten hiç bir şey anlamadım ben.
https://www.savunmasanayist.com/turkiye ... durumu-ne/
- Footle
- Süvariler
Henüz üretim hattından çıkmayanları kendi kendi üretimlerine kaydırdılar ama hattan çıkıp kağıt üzerinde bize devredilenleri haberde bahsedildiği gibi muhafaza ediyorlar bildiğim kadarıyla. En son bu 6 uçağı kendi kullandıkları versiyona modernize edip envanterlerine almak için bütçe çıkarmaya çalışıyorlardı diye hatırlıyorum.rifat52 yazdı: ↑25 Oca 2022, 00:29 Bize verecekleri F-35'leri kendi hava kuvvetlerine almışlardı. Nasıl oluyor bu durum ? Bu işten hiç bir şey anlamadım ben.
-
- Süvariler
Ben 6 uçak için bütçe çıktığı aklımda kalmış.Footle yazdı: ↑25 Oca 2022, 00:43 Henüz üretim hattından çıkmayanları kendi kendi üretimlerine kaydırdılar ama hattan çıkıp kağıt üzerinde bize devredilenleri haberde bahsedildiği gibi muhafaza ediyorlar bildiğim kadarıyla. En son bu 6 uçağı kendi kullandıkları versiyona modernize edip envanterlerine almak için bütçe çıkarmaya çalışıyorlardı diye hatırlıyorum.
-
- Süvariler
Atalarımız ne demiş? Yemeyenin malını yerler...
- TMRT
- Süvariler
Güney Çin Denizi'nde USS Carl Vinson'a inmeye çalışan F-35C geminin güvertesine çakılmış. 7 yaralı var, pilot koltukla atlamış.
https://edition.cnn.com/2022/01/24/poli ... index.html
-
- Süvariler
TMRT yazdı: ↑25 Oca 2022, 16:39 Güney Çin Denizi'nde USS Carl Vinson'a inmeye çalışan F-35C geminin güvertesine çakılmış. 7 yaralı var, pilot koltukla atlamış.
- witch_king
- Üye
Üstatlar aydınlatırsa sevinirim. Bu pilot ne yapmaya çalışıyor 

- TMRT
- Süvariler
TMRT yazdı: ↑25 Oca 2022, 16:39 Güney Çin Denizi'nde USS Carl Vinson'a inmeye çalışan F-35C geminin güvertesine çakılmış. 7 yaralı var, pilot koltukla atlamış.
- Sanchez
- Site Başkanı
Güney Çin Denizi'nin dibindeydi Vinson. Çin SIGINT uçaklarının CSG'yi sürekli izlemiyor olmasına imkan yok. Duymuş, görmüşlerdir kaza olurken.
-
- Süvariler
F-35 Lightning II
E peki o derinliklere ulaşabileceklermi? Çİn in kapasitesi nedir burada? Yahut diğer mesele, ABD gemileri devriye atarken ne kadar ısrarcı olabilirler acaba?fontana2000 yazdı: ↑06 Şub 2022, 15:58 Videodaki zaman bilgisi doğru ise çinliler kaza yerini çok hassas doğrulukta bulabilirler
- calasko
- Üye
Neredeyse her kazanın videosu düşüyor.
Hem de Uçak Gemisi gibi bir ortamdan.
İlginç geliyor bu durum.
Hem de Uçak Gemisi gibi bir ortamdan.
İlginç geliyor bu durum.
- TEORI
- Site Başkanı
Burada pilot hatası olduğu gözüküyor. Bunun uçaktan değil pilottan kaynaklı olduğu tezini savunmak için paylaştıkları imajı var. Uçak daha inişe yaklaşmadan pilotun gazı çok kesmesinden dolayı güçten düşmüş ve direk piste çakılacak şekilde olunca gaza yüklenmesi konusunda uyarılıyor. Ama uçak hızla irtifa kaybında olduğundan toparlayamıyor ve son verilen gazında etkisiyle yere sürterek hızla suya düşüyor. Öbür türlü gaza köklemese direk piste çakılacak. Bu tarz kazalar normal. Uçak gemisi gibi hareket halinde ve dar bir piste iniş yapmak son derece sıkıntılıdır.
-
- Üye
F-35 Lightning II
TEORI yazdı: ↑07 Şub 2022, 22:45 Burada pilot hatası olduğu gözüküyor. Bunun uçaktan değil pilottan kaynaklı olduğu tezini savunmak için paylaştıkları imajı var. Uçak daha inişe yaklaşmadan pilotun gazı çok kesmesinden dolayı güçten düşmüş ve direk piste çakılacak şekilde olunca gaza yüklenmesi konusunda uyarılıyor. Ama uçak hızla irtifa kaybında olduğundan toparlayamıyor ve son verilen gazında etkisiyle yere sürterek hızla suya düşüyor. Öbür türlü gaza köklemese direk piste çakılacak. Bu tarz kazalar normal. Uçak gemisi gibi hareket halinde ve dar bir piste iniş yapmak son derece sıkıntılıdır.
Sonuçta tonlarca ağırlıkta bir uçak, manevra yapsa da kurtararamış.
Uçakta gaz verme vs. tamamen elektronik kontrollü sanırım? Dışarıdan Çinlilerin müdahele etme şansı var mı?
Çin denizinde başka düşen F-35 olmaz umarım.
- TEORI
- Site Başkanı
Bilgisayar destekli uçuyor olması kontrol kollarını yönetenin insan olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Çinlilerin öyle bir teknolojisi ve şansı yok. Bu uçaklara dışardan değil içerden müdahale edebilirsin. İlerleyen zamanda dünyada en çok kullanılan savaş uçağı olacaklar.
- wolfastein
- Üye
Böyle bir tweet var
- İstiklalFM
- Genel Yetkili
F-35 Lightning II
Kaynak: İşkembe-i kübra
-
- Süvariler
Yanlış anlamayın ama paylaştığınız hesaba 5-10 saniye göz gezdirseniz şu Tweet'in ciddiye alınacak bir şey olup olmadığını anlayabilirsiniz.
-
- Akıncılar
Kanadalı salaklara bak, F-35 alıyorlar. Bizim uzmanları dinleselerdi, bu uçmayan uçağı almazlardı, paraları ceplerinde kalırdı. #uçansobaborusu
-
- Üye
F-35 Lightning II
F-35 programından kasıtlı olarak çıkarılmak istemiş olabilir miyiz? Bölgesel konularda ABD ile zıt düştüğümüz çok açık. F-35 ile tamamen ABD'ye bağımlı bir hava kuvvetlerine sahip olmaktan kaçınılmak istenmiş olabilir mi?
-
- Üye
F-35 Lightning II
Amerika, Türkiye konusunda şu anki konjonktür itibariyle strateji değişikliğine gidiyor. Ukrayna-Rusya savaşındaki tutumlar, Amerika açısından bir mihenk taşı oldu. Türkiye'yi doğu bloğunda konumlandırmaya ve bu doğrultuda artık Türkiye'yi kaybetmeyi göze almaya ramak kalmışken bu savaşın politik yansımaları imdadımıza yetişti. Amerika ve Batı, bizim aslında gerçek manada doğu bloğuna kaymak istemediğimizi, Batı'nın bizi gerçek bir Nato müttefiki gibi görmeyip aleyhimize işleyen politikalarının bizi rahatsız ettiğini ve bizim de bölgemizdeki kendi menfaatlerimizi tavizsiz öncelediğimizi anladılar. Türkiye önceden de bir nebze öyleydi ama artık daha vazgeçilmez bir konumdayız. S400'ler ülkedeyken F-35'ler bize gelirse hiç şaşırmayın. Çünkü gerek Rusya'nın hali gerek Türkiye'nin doğru konumlanması ve bağımsızlaşma çabasında başarılı ve geri dönülmez adımları, bizi Rusya'nın güdümüne girebilecek bir ülke görüntüsünden uzaklaştırdı. Bu denge politikasıyla gelen diplomatik zaferimizi, heybemizi doldurabildiğimiz kadar kazanımla doldurarak perçinlemeliyiz.
Ben de bütün risklerine rağmen devletin de F-35 projesinde çok istekli olmadığını, savunma sanayinde özellikle havacılıkta bağımsız olma hedefiyle F-35'lere önemli bir teknolojik kazanım olmasına rağmen çok önemsemedigini düşünüyorum. Bu millî çıkarlarımız açısından önemli bir risk mi? Evet büyük risk. Eğer bu riski almaya değer gördüyse devlet, güvendiği kabiliyetlerimiz var demektir. Beş sene içerisinde bağımsız savunma sanayinin kilit noktası olan MMU'yla ve diğer projelerimizle bizi üst lige çıkaracak tarihimizin en büyük atılımını başaracak mıyız göreceğiz. Ben altından kalkabileceğimizi düşünüyorum.
Ben de bütün risklerine rağmen devletin de F-35 projesinde çok istekli olmadığını, savunma sanayinde özellikle havacılıkta bağımsız olma hedefiyle F-35'lere önemli bir teknolojik kazanım olmasına rağmen çok önemsemedigini düşünüyorum. Bu millî çıkarlarımız açısından önemli bir risk mi? Evet büyük risk. Eğer bu riski almaya değer gördüyse devlet, güvendiği kabiliyetlerimiz var demektir. Beş sene içerisinde bağımsız savunma sanayinin kilit noktası olan MMU'yla ve diğer projelerimizle bizi üst lige çıkaracak tarihimizin en büyük atılımını başaracak mıyız göreceğiz. Ben altından kalkabileceğimizi düşünüyorum.
- Dunedain
- Süvariler
Bildiğim kadarıyla kimse bizden 100 uçak alma garantisi beklemiyordu. bir filo kursak bile yeterdi. Sonra almıyorum derdin. Böyle bir alım zorunluluğu bilmiyorum. Abd'ye bağımlı olmayalım diyoruz da uçak projelerimizin motorları vs Abd üretimi. Yani bir şekilde Abd ile yolun kesişiyor. Atıyorum 32 uçak alıp F35 mevzusunu kapatırdık.
-
- Akıncılar
Ne kadar ucak alacaksan o kadar sanayi katilimi alacaksin. Bu a400 de de boyle f35 de de. O parasini odedik dedigimiz 2.5. milyar dolar da buradan kaynaklaniyor. Hepsinin bir temeli var. Bu temellere gore sanayi katilimi sekilleniyor. Level 4 katilim yaptigin ucaktan 20 30 tane aliyorsan neden lvl 4 katilim yapiyorsun. ????
-
- Üye
F-35 Lightning II
Teknolojik kazanım için olamaz mı?ZIRHLISUVARİ yazdı: ↑10 Nis 2022, 15:31 Ne kadar ucak alacaksan o kadar sanayi katilimi alacaksin. Bu a400 de de boyle f35 de de. O parasini odedik dedigimiz 2.5. milyar dolar da buradan kaynaklaniyor. Hepsinin bir temeli var. Bu temellere gore sanayi katilimi sekilleniyor. Level 4 katilim yaptigin ucaktan 20 30 tane aliyorsan neden lvl 4 katilim yapiyorsun. ????
-
- Akıncılar
- Süvariler
İşte her şeyde olduğu gibi DOZ çok önemli. Zaten bu da bir savaş. Ticari katılımlarla teknoloji edinmeye çalışıyorsun. Ne kaptıysan kardır. Ama tüm savunmanı bir ülkenin kaderine bırakmak ahmaklıktır tabii ki. Maddi desteğimiz olduğu sürece bu projelerde ilerlememiz şart. Ama 10 ama 20 yıl.Dunedain yazdı: ↑09 Nis 2022, 22:17 Bildiğim kadarıyla kimse bizden 100 uçak alma garantisi beklemiyordu. bir filo kursak bile yeterdi. Sonra almıyorum derdin. Böyle bir alım zorunluluğu bilmiyorum. Abd'ye bağımlı olmayalım diyoruz da uçak projelerimizin motorları vs Abd üretimi. Yani bir şekilde Abd ile yolun kesişiyor. Atıyorum 32 uçak alıp F35 mevzusunu kapatırdık.
- İstiklalFM
- Genel Yetkili
-
- Üye
memleketin eski hava kuvvetleri komutanı bile amatör bir sitenin veri tabanını referans alıp güç iddiasında bulunuyor. ben kafayı yemek üzereyim.